En Şık Bahçe Mobilyası Modelleri İle Bahçenize Tasarım Dokunuşları

Ahşap Bahçe Mobilyası Bakımı Nasıl Yapılır?

Ahşap bahçe mobilyası bakımı özellikle bahçesinde eşya tercihini ahşaptan yöne yapanların ilgilendikleri yegane konudur. Bahçe mobilyaları dış mekanların dekorasyonunu ve konforunu oluşturmaktadır. Farklı maddeler ve materyallerden üretilen bahçe mobilyaları bulunmaktadır.

Bu mobilya kategorisinde ahşap bahçe mobilyaları da yer almaktadır. Sıkça tercih edilen ahşap bahçe mobilyası bakımı yönünden ikileme düşürebilmektedir. Ürün tercihinde nasıl bakılacağı, muhafaza edileceği bilinmeyen ahşap bahçe mobilyası bakımı doğru yapıldığında son derece uzun ömürlüdür.

 

Uzun Süreli Kullanım İçin Adım Adım Ahşap Bahçe Mobilyası Bakımı!

Ahşap mobilyaların üretiminde farklı materyaller kullanılabilmektedir. Ahşap bahçe mobilyalarında kullanılan ağaçlar da tek türde değildir, çeşitlilik göstermektedir. Bu çeşitlilik ürünler arasında doku ve özellik farkı oluşmasını sağlamaktadır. Ahşap bahçe mobilyası bakımı yöntemleri bilinmediğinde veya dikkat edilmediğinde zamanla mobilyalar deforme olmaktadır.

Böyle durumlarda ahşap bahçe mobilyaları uzun sürenin aksine kısa süreli kullanıma yol açmaktadır. Bahçeleri şenlendiren ahşap bahçe mobilyaları doğru bakım adımlarıyla sağlıklı biçimde kullanılmaktadır. Ahşap bahçe mobilyalarında meşe ve ceviz ağacı öncelikli olarak kullanılmaktadır. Mobilya üretiminde kullanılan ağaç türü, ahşap bahçe mobilyası bakımı üzerinde doğrudan etkilidir.

Gerekli bakım yöntemleri uygulandığında ahşap bahçe mobilyası deforme olmadan kullanılmaktadır. Ceviz veya meşeden üretilen bu mobilyalar ne kadar sağlam olsa bile bakımları önemlidir. 4 adımda ahşap bahçe mobilyası bakımı için önerilenler ve ahşap bahçe mobilyası bakımında dikkat edilmesi gerekenler şöyledir:

 

Havalandırma

Ahşap bahçe mobilyası bakımı öncelikle yeni olan mobilyanın havalandırmasıyla başlamaktadır. Yakın geçmişte herhangi bir işlem gören ahşap mobilyalar belli bir kokuya sahip olmaktadır. Bakım açısından ürünü birkaç saat açık alanda havalandırmak yeterli olmaktadır. Havalandırma sonucu kokudan kurtulmak, bakım büyük oranda kolaylaştırılmaktadır.

 

Temizlemede Kullanılacak Ürünlerin Uygunluğu

Ahşap bahçe mobilyalarının bakımında zımpara ya da fırça gibi ürünler yardımcı olarak kullanılmaktadır. Sert yapılı olan bu ürünleri kullanırken ahşaba zarar vermemeye dikkat edilmelidir. Temizlemek için zımpara kullanılırken daha fazla özen gösterilmelidir. Ahşabı gereğinden fazla zımparalamak mobilyayı inceltebilmektedir. Ahşap incelmesi uzun süreli kullanıma olumsuz etkilidir.

 

Ahşap Bahçe Mobilyası Bakımı Yapılırken Yağ Kullanımı

Ahşaplar ve ahşap mobilyalar içerisinde değişik yağları barındırmaktadır. Ahşap içerisindeki yağların önemini kaybettiği durumlarda yağmur veya sular ürün içerisine sızarak küflenme oluşturmaktadır. Küflenmenin önüne geçmek için ahşap bahçe mobilyası bakımı yağları kullanmak gerekmektedir. Ahşap mobilya temizliğinde ve bakımında doğal ürünler kullanılmalıdır. Doğal ürünler ve doğru bakımla ahşabın ömrü uzatılmaktadır.

 

Sıvı Koruması

Ahşap bahçe mobilyasının suyla teması büyük oranda engellenmelidir. Engellenemediği olaylarda veya durumlarda ahşap bahçe mobilyası bakımı rutinine yağlar eklenmelidir. Suyla temas engellenemediği zaman mobilyada su izleri, kabarcıklar, küflenme ve çıkıntılar oluşabilmektedir. Sıvıyı emen ahşap, sıvıyla temas ettiğinde kullanım süresi açısından istenmeyen sonuçlar göstermektedir.

 

Ahşap Bahçe Mobilyası Nasıl Korunmalı?

Ahşap bahçe mobilyası bakımı doğru yapılsa bile mobilyanın nasıl korunduğu da önemlidir. Seneler boyu kullanım için bakımla beraber doğru muhafaza etmek de gerekmektedir. Bahçede kullanılan ahşap mobilya dış etkenlerden mümkün olduğunca korunmalıdır. Ahşap mobilyalar kış bahçesi gibi kapalı alanlarda da kullanılmaktadır. Kapalı alanda ahşap mobilya kullanmak mobilyayı korumaktadır.

Açık alanda bulunan ahşap mobilyalar için önlem almak gerekmektedir. Ahşap bahçe mobilyasının dört mevsim dışarıda olması hava olaylarından etkilenmesine neden olmaktadır. Ahşabın su alması nasıl küflenmeye sebep oluyorsa fazla güneş ışığı alması da renk solmasına neden olmaktadır. Ahşap bahçe mobilyası bakımı dışında muhafaza yöntemlerinden bazıları şunlardır:

 

Muşamba Kullanmak

Ahşap mobilyalar her daim kullanılmamaktadır. Özellikle kış aylarında bahçe oturmaları sekteye uğramaktadır. Bu durumlarda ahşap mobilya üzerine muşamba örtülerek yağıştan büyük oranda korunması sağlanmalıdır.

 

Kapalı Alana Taşımak

Kış aylarında ahşap bahçe mobilyası koruma yöntemlerinden biridir. Uzun süren kış aylarında bazı durumlarda muşamba yeterli olamamaktadır. Dolu, şimşek veya fırtına gibi sert hava koşullarında ahşap mobilya ister istemez sert etkilenmektedir. Olası bu durumlar için ahşap bahçe mobilyasını kapalı bir alana taşımak tam koruma sağlamaktadır.

 

Mobilya Kılıfları Kullanmak

Muşambayla koruma yöntemine benzese bile mobilya kılıfları, özelleştirilmiş materyallerdendir. Her üründe olduğu gibi ahşap bahçe mobilyasında da yardımcı malzemeler bulunmaktadır. Mobilya kılıfları da bu yardımcılardandır. Mobilyalara özel üretilen kılıflarla tam bir koruma sağlanmaktadır.

 

Yazların Vazgeçilmezi Bahçe Şemsiyesini Ahşap Mobilya Koruması İçin Kullanmak!

Bahçe şemsiyeleri de ahşap bahçe mobilyası bakımı ve korunumuna katkı sağlamaktadır. Daha çok yaz aylarında güneşten koruma sağlamaktadır. Güneş ışınlarına bir gölge oluşturarak hem mobilyaya zarar verdirmez hem de bahçe keyfini daha da katlandırmaktadır.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı