En Modern Dış Mekan Şezlong Modelleri İle Divona Home'da Her Mevsim Yaz

Şezlong Modellerini Birbirinden Ayıran Özellikler Nelerdir?

Şezlong sayesinde yaz ayları daha rahat ve daha ferah bir şekilde geçebiliyor. Şezlong, üzerinde yatma ya da oturma pozisyonu alabileceğiniz ayarlanabilir çeşitli koltuk ya da yatak olarak nitelendirilebilir. Şezlonglar genellikle sahilde ve deniz kenarında güneşlenme esnasında kullanılan bir üründür. Yaz aylarının başlaması ile insanlar deniz kenarına akın eder ve boş şezlong aramaya başlar ya da kendi Şezlonglarını yanlarında taşırlar. Şezlongların üzerine uzanıp dalgaların sesi eşliğinde güneşlenme fırsatı yakalayabilirsiniz. Kendinize uygun olan şezlongu seçerken rengine, tasarımına ve materyaline dikkat etmeniz gerekir. 

 

Şezlong Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Şezlonglar yaz aylarında kullanılan hafif olan taşınabilir koltuk ya da yatak görevi gören harika bir tasarımdır. Ancak şezlong alırken dikkat etmeniz gereken bir kaç tane husus bulunuyor. Bunlardan ilki şezlong aldığınızda arkasına bakmanız gerekiyor. Ayarlanabilir özellikte olan bir şezlongu tercih etmeniz daha doğru olur. Konforlu bir yatış pozisyonu için gerekli olan bir husustur. Üzerinde rahat bir şekilde güneşlenebilmek, rahat bir şekilde uyumak, oturmak ve rahat bir pozisyonda kitap okumak için bu oldukça önemlidir.

Kollu ya da kolsuz şezlonglar bulunuyor. Tercihinizi hangisinden yana yapmanız gerektiğine karar verin. Şezlonglara karar verebilmek için bir diğer husus ise şezlong minderidir. Şezlong minderi en önemli husus sayılabilir. Şezlonglar plastik ya da yumuşak tahtalardan imal edilmiş olsalar dahi sırtınıza istediğiniz rahatlığı ve konforu vermeyebilir. Bu yüzden mutlaka bir tane şezlong üzeri minder almanız gerekiyor. 

 

Şezlong İçin Doğru Malzeme Nasıl Seçilmelidir?

Plastikten yapılmış olan, tahtadan yapılmış olan ya da alüminyum örgülü şezlong modelleri piyasa da bulunuyor. Kendinize en uygun olan şezlongu seçmek sadece sizin tercihiniz ile olabilir. Şezlongları birbirinden ayıran özellikler onların yapısında kullanılan malzemeler ekstra olarak kolluk bulunup bulunmaması, kaliteli malzemelerden üretilmiş olması gibi çeşitli faktörler şezlongları birbirinden ayırıyor. Doğru bir malzeme seçilirken dikkat etmeniz gereken bir kaç husus bulunuyor.

Onlardan bir tanesi dayanıklılık, şezlong dışarda kaldığı süre boyunca ne kadar dayanıklı olup olmadığını bilmeniz gerekiyor. Ağırlık faktörüne de dikkat etmeniz gerekiyor çok ağır bir şezlong tercih ederseniz bunu taşımakta zorluk çekersiniz. Hafif olması da sizi ya da bir başkasını taşımanıza engel olur. Fiyat performans ürünü olmasına dikkat edin. Ekstra bir para ödemeyin. Bakımının rahat yapılabilmesi gerekiyor. Ayrıca rahatlığı da ön planda tutmanızda fayda var. 

 

Şezlong Aksesuarları Nelerdir?

İyi ve kaliteli bir şezlong aldıktan sonra aksesuar seçimi de yapabilirisiniz. Önemli aksesuarlardan bir tanesi masa ya da sehpadır. Şezlonga uyandığınızda içeceklerinizi bir yere koymanız gerekiyor. Güneşin tadını çıkarırken eşyalarınızı ve içeceklerinizi sehpa ya da masaya koyabilirsiniz. Kafanızı rahat bir mindere koymak için minder satın almanız gerekiyor. Bu da önemli olan bir başka faktördür. 

 

Bahçe Şezlongu Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Türkiye’nin her yerinde aynı iklim tipini görmek mümkün değildir. Bur yerinde karasal iklim hâkimiyet sürerken diğer yandan ılıman iklim hâkimiyet sürüyor. Bu da yalnızca küçük bir bölgenin yaz aylarının uzun sürmediği manasına geliyor. Yaz aylarında cildi besleyen güneş ışınlarına ihtiyaç vardır. Bu ihtiyacı da güneşten doğrudan almak mümkündür. Sahiller de ve plajlar da görmüş olduğunuz şezlongları evlerin bahçelerinde de görebilirsiniz. Bunun yanı sıra villalarda havuz kenarlarında da şezlong bulunur. Havuz kenarların da, balkonda ve bahçeler de şezlong kullanımı mümkündür. Bahçe mobilyası almak istiyorsanız bu şekilde bir tercih yapabilirsiniz. 

 

Şezlong Türüne Karar Verin?

Şezlonglar farklı modellerinden ve farklı özelliklerinden ötürü birbirlerinden ayrılabiliyorlar. Şezlong denildiği zaman akıllara otellerde ve plajlarda beyaz ve plastikten yapılmış olan ürünler aklınıza geliyor. Ancak bu şezlonglar daha ekonomik ve daha sağlam oldukları için toplu ortamlarda kullanılan tercih edilen bir üründür.

Şezlonglar birçok farklı türde ve modelde üretilirler. İstediğiniz şezlongu seçmekte gayet özgürsünüz. Piyasa da yalnızca beyaz ve plastik olan şezlonglar yok bunlardan daha güzel ve daha iyi özelliklere sahip olan onlarca şezlong bulunuyor. Bahçe mobilyası olarak şezlong almayı düşünüyorsanız ahşap şezlongları tercih edin. Ayarlanabilir olması oldukça önemlidir. Ayrıca minderleri de hesaba katmanız gerekiyor. 


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı