En Konforlu Salıncaklara Ulaşmanın Kolay Yolu

Capri Rattan Salıncak Modelleri Ve Fiyatları

Rattan Salıncak , hafifçe ileri geri sallanmak için tasarlanmış en popüler bahçe ve balkon mobilyalarından bazılarıdır ve dışarıda dinlenmek için idealdir. Farklı stil seçenekleri ile farklı dekorasyon gereksinimlerini karşılayan seçeneklerde birden fazla kişi aynı anda  oturabilir. Basit rattan salıncak modelleri sadece bahçe için değil iç mekanlarda da kullanılabilir.

Kolay kurulum avantajına sahip dayanıklı modeller bahçeler, teraslar, balkonlar veya uygun büyüklükteki herhangi bir alan için idealdir. Ahşap ve metal çerçeve seçenekleri sunan şık sentetik rattan salıncak tasarımları, mekanda farklı dekoratif unsurlarla rahatlıkla kombinlenebiliyor. Dar alanlardan geniş teraslara kadar kullanım kolaylığı sunan farklı ölçü alternatifleri ile konforlu modeller üretilmektedir. İster tek kişilik ister çift kişilik olsun, sitemizde dayanıklı, kaliteli ve konforlu seçenekler bulabilir, açık havanın keyfini hemen çıkarmaya  başlayabilirsiniz.

 

Her Bahçeye Uygun Rattan Salıncak Çeşitleri

Poli rattan veya sentetik rattan olarak da bilinen dokuma plastik, plastiğin tüm avantajlarını rattanın cazibesiyle birleştirir. Malzeme oldukça hafif, çürümeye ve mevsim şartlarına karşı dayanıklıdır. PVC, PU ve PE malzemeleri de dahil olmak üzere sentetik rattan salıncakları üretmek için kullanılan çeşitli malzeme türleri vardır.

PVC ve PU  rattan kompozitler daha ucuz bir seçenektir, ancak PE kadar hava koşullarına dayanıklı değildir. PVC ve PU, salıncaklar için rattan malzeme olarak kullanıldığında soğukta dışarıda bırakılırsa çatlayabilir veya kırılgan hale gelebilir. Isıya maruz kaldığında genişleyebilir. Bununla birlikte, sentetik PE  rattan hava koşullarına karşı iyi bir dirence sahiptir ve  tüm yıl boyunca balkonda salıncak olarak açık havada bırakılabilir. Bakım açısından sadece rattan salıncakları sabunlu su ile yıkamanız yeterlidir.

 

Rattan Salıncak Modelleri

 Renk, tasarım ve boyut olarak çeşitlilik gösterebilir. Bireysel kullanım ihtiyaçlarına göre tekli veya ikili çeşitleri bulunmaktadır. Aynı ürünü iki kişi  kullanabilir. Bu noktada çift rattan salıncak tercih edilebilir. Ürünün dolgusu ve genişliği ikili kullanıma uygundur. Ürünün genişliği nedeniyle bahçe veya terasta yerleştirmeye daha uygundur. İç dolgu birden fazla renkte mevcuttur.

Kullanıcılar krem, beyaz veya kahverengi gibi birçok farklı renk arasından seçim yapabilir. Ürünün üstten çift zincir bağlantıları sayesinde oldukça dayanıklı bir üründür. Tek bir ürün grubuyla ilişkili modeller de vardır. Tek bir rattan salıncaktan daha ağır bir üründür. Mevcut sandalyelerle uyum sağlayabilecek ürünlerdir.

 

Kişisel Konfor İçin Rattan Sandalye

Özellikle kişisel konforuna önem veren kullanıcılar rattan sallanan sandalye modelini tercih edebilirler. Bu noktada kullanıcı, farklı renklerle dış ve iç mekanı seçebilir. Renk ve görsel çekicilik nedeniyle ürün çeşitliliği  oldukça fazladır. Dar alanlı mekanlarda ya da kişisel bir okuma köşesi oluşturmak istiyorsanız yuvarlak rattan  salıncak tercih edebilirsiniz. Bu nedenle mekana kolayca uyum sağlar ve kişisel alan yaratma imkanı sunar. Görsel bütünlük bir kütüphane ile  kolaylıkla sağlanabilir. Kenarları daha kapalı bir ürün için  rattan balonlu salıncak modeli tercih edilebilir.

Yuvarlak görünümü ile  ortama soft bir görünüm kazandırır. Taşınması ve  değiştirilmesi kolay olan ürünlerden biridir. Bu noktada bir döndürme işlevi sağlar. Kurulumu çok kolay. Bu, aşağı açılır işlevsellik sunan ürünler için geçerlidir. Kullanıcılar yerleştirmeyi düşündükleri alana göre bu ürünü tercih ettiklerinde daha uygun olacaktır. Daha fazla konfor sağlayan bu ürünün özelliğinden dolayı geniş alanlarda kullanılması daha uygundur. Form seçimi yapan kullanıcıların güneş ışığına dayanıklı kumaş yapısına sahip bir yatak seçmeleri önemlidir. Bu sayede ürün bahçede uzun süre rahat bir şekilde durabilmektedir. Unutulmamalıdır ki seçilen ürünün iskelet malzemesi bölgeye göre değişmektedir. Bu noktada farklı seçenekler mevcuttur. Örneğin; Üründe alüminyum çerçeve olduğu için çok daha dayanıklı olduğu söylenebilir. Bu ürün tüm açık alanlarda ve yüzme havuzlarına yakın alanlarda serbestçe kullanılabilir.

 

Rattan Salıncak Örgü Stilleri

Rattan salıncak, aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli örgü stilleri sunar. Örgü seçimi sadece ürünün  görünüşü değil; Ağırlık, dayanıklılık, konfor ve ayrıca fiyat üzerinde  büyük etkisi vardır. Düz örgü piyasadaki en popüler örgü modelidir. En ucuz rattan salıncak modelleri genellikle düz bir örgüye sahiptir. Bu modeller aynı zamanda en hafif olanlardır.

Hafiflik, salıncağı hareket ettirmeyi kolaylaştırır. Düz dokuma kumaş dayanıklıdır ve neredeyse hiç bakım gerektirmez. Yarım daire, çok rahat ve şık göründüğü için tercih edilen popüler bir örgüdür. Ayrıca Beyaz Rattan Salıncak gibi tipik olarak düz bir dokuma ile tasarlanmış ürünlerden daha fazla renkte gelir. Daha fazla şekillendirme esnekliği sunar. Yarım daire örgü, düz örgüden biraz daha ağırdır, ancak daha dayanıklıdır. Şık  rattan bahçe salıncağı isteyenlerin tercihi olmaktadır.

Sahip olma alanlarının genişliği satın alınabilecek boyutu belirler. Öte yandan salıncak  satın alırken öncelikle bahçenin ya da zeminin tarzına uygun bir ürün seçmek önemlidir. Örneğin ahşap çerçeveli modeller rustik bir tema ile iyi uyum sağlarken, metal daha modern bir görünüm için şık bir seçimdir. Sağlam ama hafif  alüminyum çerçeve modelleri hemen her tarzda üretilebilir.

Minimalist tasarımlardan canlı desenlere kadar farklı iskelet tasarımları bulunabilir. Ayrıca taşınması daha kolaydır ve herhangi bir özel bakım gerektirmez. Salıncağın kaç kişi taşıyacağına karar verdikten sonra oturma alanını taşıyan iskelette kullanılan farklı malzeme seçeneklerine bakabilir ve bütçenize göre en iyi rattan salıncak modelini seçebilirsiniz.

 

Çerçeve Tipine Göre Rattan Salıncak

Salıncağın özellikleri Bir bahçe salıncağının çerçevesini oluşturan malzemeler ve salıncağın görünümünü, dayanıklılık ve maliyetini etkiler. Ana malzeme rattandır, ancak çerçeveleme için kullanılan en yaygın seçenekler ahşap, çelik ve alüminyumdur. Ahşap, çoğu bahçe stiline kolayca uyarlanabilme avantajına sahip doğal bir malzemedir.

Rattan ile birlikte kullanıldığında sıcak ve doğal bir görünüm verir. Ürünlerin imalatında en yaygın olarak kullanılan türler çam, meşe, akasya, okaliptüs veya  tik, itauba ve okaliptüs gibi egzotik ağaçlardır. Dayanıklılık açısından çelik ve alüminyum  en iyi seçimlerdir. Her iki çerçeve türü de ahşaba  daha modern bir alternatif sunar. Tekli ve ikili modeller için metal çerçeve seçenekleri mevcuttur. Çelik özel bakım gerektirmez, ancak toz boyalı ürünlerde çizikler paslanmaya neden olabilir. Daha dayanıklı modeller galvanizli çerçeveler kullanır.

 

Rattan Salıncak Satın Alırken Akılda Tutulması Gerekenler

Rattan salıncak satın alırken, birçok kullanıcı genellikle ürünün boyutuna ve yapısının kalitesine odaklanır. Ancak salıncakta harika vakit geçirmek istiyorsanız hava şartlarına ve yastıklama malzemelerine de dikkat etmeniz gerekiyor. Bir bahçe salıncağının konforu büyük ölçüde minderin özelliklerine bağlıdır.

Kaliteli minderler oturma alanı ve sırt bölgesine gerekli desteği sağlayarak rahatlık sağlar. Ayrıca uzun süre güneşe maruz kalan ürünlerin ısıyı tutmayacak, güneşten koruma sağlayacak ve  yoğun kullanımda bile şeklini koruyacak şekilde seçilmesi önemlidir. Örneğin olefin ve akrilik kumaşlar, Sağlamlığı solmaya karşı direnç yükseklikleri nedeniyle dış mekan mobilyaları için en iyi kumaşlar arasındadır. Uygun kumaşlar bunaltıcı yaz günlerinde salıncağın rahatsızlık vermeden serin bir şekilde kullanılabilmesine olanak tanır.

Rattan salıncak alırken dikkat edilmesi gereken  özellikler şu şekilde sıralanabilir:

  • Yaz aylarında dış mekankullanım süresi, maksimum sıcaklık ve nem, ürün seçimini doğrudan etkiler.
  • Çok sıcak bölgelerde ısı ve UV dayanım özelliklerine sahip rattan ürünler idealdir.
  • Alüminyum, yüksek nemli ortamlarda korozyonu önlemek için yaygın olarak kullanılmaktadır.
  • Paslanmaz çelik salıncak imalatında yaygın olarak kullanılır. Ancak yüksek nem, en ince malzemelerin bile paslanmasına neden olabilir.
  • Salıncakların iklim koşullarından olabildiğince az etkilenmesi için tente geniş ve uyarlanabilir olmalıdır.
  • Güneşin konumuna göre döner panjurlu ürünler olabilir.
  • Uzun süreli rahat kullanım için gölgelik UV ışınlarından ve yastıklama kumaşından korunmalıdır.

 

Rattan Salıncak Fiyatları ve Kampanyaları

Rattan salıncak fiyatları,  üründe kullanılan malzemelerin kalitesine ve kullanılan malzemelerin fiyatına, salıncağın boyutuna ve örgüsüne göre değişmektedir. Herhangi bir seçenek için, rattan ve iskelet türü maliyette belirleyici faktörlerdir. Rattan ağırlaştıkça dayanıklılığı ve fiyatı da doğal olarak değişir. Daha ağır koltuklar daha güçlü bir çerçeve gerektirir. Örneğin, daha az çerçeveleme ekipmanı kullanan rattan salıncak modeli, ayakta duran modelden daha ucuzdur.

Çerçeve ayrıca ürünün ortalama ömrünü de belirler. Çelik çerçeve ürünlerinin maliyeti alüminyum çerçevelerden farklıdır. Rattan salıncak modellerinde yaygın olarak kullanılan alüminyum, uygun ve hava koşullarına dayanıklı bir malzemedir. Aradığınız ürünü farklı markalar ve promosyon fiyatları ile sitemizde bulabilir, en şık salıncaklara kolayca ulaşabilirsiniz. En uygun ve güzel capri rattan salıncak modellerini bulmak için iyi araştırma yapmalı ve kaliteden ödün vermemelisiniz. Kısaca hem uygun hem kaliteli salıncağı bulmalısınız.

 


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı