En İdeal Bahçe Salıncağı Ölçüleri Seçim Klavuzu

Salıncak Alırken Dikkat Alınması Gereken Hususlar

Yaklaşmakta olan bahar ayları ile beraber açık havada geçirilen zamanlar her geçen gün artıyor. Geçirilen bu zamanı daha kaliteli bir hale getirmenin en güzel yolu, yaşımız kaç olursa olsun kesinlikle karşı konulamayacak bir çekiciliği olan salıncaklardır.

Tekli, çiftli veya daha çok kişilik salıncak tarzı mobilyalar ev ortamında rahatlamanın, eğlenmenin ve anın tadını çıkarmanın en güzel araçlarıdır. Bu nedenle salıncaklar her dönem popülaritesini korumaktadır. Geçmişten günümüze kadar salıncaklar anın tadını çıkarmanın en güzel örneklerinden biri olmuştur.

Ayrıca salıncakların nostaljik bir tarafı da mevcuttur. Çocukluk yıllarına dönmenin, çocuklar ya da torunlar ile aynı havayı teneffüs etmenin en güzel yoludur. Hangi tarzda olursa olsun salıncaklar, ev sahiplerine ve ağırlanacak misafirlere keyifli bir ortam hazırlar. Ayrıca mobilya tarzı bir bahçe salıncak modeli de açık havada sevdikleriniz ile baş başa sohbet etmenin keyfini arttıracaktır.

 

Salıncak Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 Salıncağa kendimizi atıp bir şeyler yudumlarken kitap okumak ve o esnada hafif hafif esen rüzgârı tenimizde hissetmek yediden yetmişe hepimizin hayalidir. Ancak bu hayali gerçekleştirmek için dikkat edilmesi gerek birkaç önemli nokta mevcuttur. Bunlar;

  • Salıncağın konulacak yere uygun olması gerekmektedir. Bahçede mi, evde mi ya da veranda da mı kullanılacak ona karar vermek oldukça önemlidir. Kullanılacak yer belirlendikten sonra salıncak seçimi yapılmalıdır. Salıncağın kullanılacağı her mekân için farklı özelliklerde üretim yapılmaktadır.
  • Pişman olmamak ya da iade, değişim gibi işlemler ile uğraşmamak için salıncağın konulacağı yerin ölçüsü muhakkak bilinmelidir. Alınan bu ölçü salıncağın maksimum kaç kişilik olabileceği yönünde bilgi verecektir. Tabi burada kullanıcı tercihi de ön plandadır, daha küçük bir salıncak da tercih edilebilir.
  • Salıncağın derinliği de önemlidir oturma alanı derinliği az olan salıncak istenilen konforu sağlamayacaktır.
  • Ürünün taşıma kapasitesine de dikkat edilmesinde yarar vardır.
  • Bahçe salıncak modeli tercih edilecek ise kullanılan malzeme oldukça önemlidir. Zira açık havada olacağı için hava şartlarına dayanıklı malzemelerden üretilmiş olması son derece önemlidir.
  • Bahçe salıncağı alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli nokta ise üst korumanın olmasıdır. Bu sayede yağmurlu ve güneşli günler dahi salıncak keyfini çıkarabilirsiniz.
  • Salıncağın bütünlük sağlaması ve görselliği bozmaması adına bahçe ya da ev dekorasyonuna uygun olması, alınacak hazzın daha da artmasına sebep olacaktır.

 

Salıncak Modelleri Nelerdir?

Birbirinden farklı model ve seçeneklere sahip olan salıncaklar göz zevkimize ve uygulanan peyzaja uygun olmalıdır. Salıncakta kullanılan malzemeler de oldukça önemlidir. Özellikle bahçe salıncaklarını ahşap ve metal olmak üzere iki sınıfa ayırabiliriz.

Ahşap salıncak seçerken hava koşullarını dikkate alarak bu seçim yapılmalıdır. Hava koşullarına hassas malzemelerden yapılan salıncaklar bahçe yerine kış bahçesi ya da kapalı balkonlarda değerlendirilebilir. Hava şartlarına dayanıklı malzemeden yapılan salıncakları hem açık alanda hem de kapalı alanda değerlendirmek mümkün olmaktadır.

Ahşap salıncaklarda dikkat edilecek bir diğer önemli husus ise bakımlarının sürekli yapılmasıdır. Bakımları düzenli bir şekilde yapılan salıncağın ömrü daha uzun olacaktır.

Metal salıncak seçimi; açık ve kapalı alanlarda değerlendirilebilen bir salıncak türüdür. Paslanmaz özellikte seçilmesi ömrünü daha uzun kılacaktır. Kullanıldığı alana modern bir görünüm katacaktır.

 

Bahçe Salıncağı Çeşitleri Nelerdir?

Bahçe salıncakları genelde ahşap ve metalden üretilse de plastik malzemeden de üretilebilmektedir. Birbirinden farklı şekil ve modellerde bahçe salıncakları üretilmektedir. Bunlar;

Ahşap salıncak; hava şartları göz önünde bulundurularak seçimi yapılmalıdır.

Tek kişilik bahçe salıncağı; kısıtlı alanlara sahip olan evlerin balkonları ve bahçeleri için oldukça idealdir.

Tenteli bahçe salıncağı; hafif yağmurlarda etkilenmeden, güneşli havalarda ise güneşin zararlı ışınlarından korunarak salıncak keyfini sürebilirsiniz.

Çift kişilik bahçe salıncağı; yeterli alana sahip bahçe ya da balkonlar için idealdir. Aileniz ve sevdikleriniz ile geçireceğiniz güzel vakitlere ve yapılan sohbetlere eşlik edecektir.

Rattan bahçe salıncağı; doğal ağaçlardan üretilen malzemenin örgü tekniği kullanılarak salınca dönüşmesidir. Her türlü hava şartına oldukça dayanıklıdır.

Plastik bahçe salıncağı; gelişen teknoloji ile beraber daha az kimyasal kullanılarak üretilmektedir. Oldukça ekonomik oluşu nedeni ile bütçe dostudur.

Metal bahçe salıncağı; her mevsim rahatlıkla kullanabileceğiniz oldukça dayanıklı bir üründür.

Hamak bahçe salıncağı; rattan malzemeden oldukça sağlam üretilen bu ürün salıncak keyfini iki kat arttıracaktır.

 

Balkon Salıncağı Çeşitleri?

Balkonlara özel görünüm katan salıncak çeşitleri;

Zincir salıncak modeli; balkonlar için görsel açıdan idealdir. Ayak gerektirmeyen yapısı ve kolaylık ile sökülüp takılması sebebi ile oldukça pratik bir kullanıma sahiptir.

Tek ayaklı salıncak modeli; genelde tek kişini kullanımına uygun, tek bir destek noktası bulunan salıncak çeşididir.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı