En Eşsiz Rattan Masa Sandalye Takımlarına Nasıl Ulaşabilirsiniz?

Rattan Masa Sandalye Seçerken Bilmeniz Gereken 6 Altın Bilgi!

Rattan masa sandalye görüntü şıklığı ve uzun ömürlü oluşuyla en çok tercih edilen ürünlerdendir. Rattan tropikal ormanlarına özgü bir ağaç çeşididir. Kolay şekil verilen, hafif, hava şartlarına dayanıklı, özellikle çürüme ve böceklenmeye karşı dirençlidir. Bu sebeple balkon, bahçe, teras gibi açık alan ve mekanlarda gönül rahatlığıyla kullanılmaktadır.

İlkbahar ve yaz aylarının yüzünü göstermesiyle birlikte günün büyük bir bölümü bahçe ve balkonlarda geçmektedir. Bu tür dekorasyonlarda kullanılan rattan masa sandalye takımları sevdiklerinizle geçirdiğiniz değerli anların önemli unsuru olmaktadır. Doğayla uyumu, şık görüntüsü, kolay taşınabilir yapıya sahip olması rattan ürünlerin avantaj sağlayan özellikleridir.

 

Rattan Masa Sandalye Seçimi Nasıl Yapılır, Nelere Dikkat Edilir?

Hayatın içinde kullanılan her eşya olumlu özellikleri, sunduğu imkanlar dahilinde seçilip alınmaktadır. Seçicilikteki gösterilen özen ürünün uzun ömürlü kullanımını sağlamaktadır. Aynı özen bahçe, balkon, ev dekorasyonunda kullanılan rattan masa sandalye üzerinde de uygulanmalıdır. Kullanım alanı geniş olan bu takımlar alanına göre yıpranma oranı düşük ürünler olup, sağlığı tehlikeye atmamaktadır.

Eski zamanlarda evin dışa açılan bölümü olan balkonlar ürün saklamak ya da çamaşır kurutma işlemleri için kullanılmaktaydı. Şimdilerde ev içi dekorasyonu kadar öneme sahip olmakta aynı konfor ve rahatlık bu bölümler için de sağlanmaktadır. Güzel havalarda aile bireyleri ve misafirler mutlu bir şekilde ağırlanmaktadır.

Tercih edilen rattan masa sandalye takımları bahçe ve balkonlara özgü olmaktan çıkmış, şimdilerde ev içerisinde de kullanılmaya başlanmıştır. Doğayı yansıtan yapısı ev içinde huzurlu bir görüntü sağlarken, kalitesiyle bir kez daha kullananlardan tam not almıştır. Alana ve konsepte yönelik seçilen rattan masa sandalye takımları ile konfor evin her yerinde sağlanmaktadır.

 

Rattan Mobilyalar Nasıl Yapılmaktadır?

El emeğinin sonuna kadar görüldüğü rattan ürünler yapım aşamasıyla da dikkat çekmektedir. Gözlere hitap eden, konforuyla tercih edilen rattan mobilyalar önemli birçok işlemden geçmektedir. Ana malzeme rattan ilk olarak dörder metre olacak şekilde kesilir, her biri düzleştirilir. Sapları güneşte kurutma işleminden geçer.

Kurutma işlemi sonrası elde edilen direkler kalitesine göre ayrılır ve mobilya üreticilerine gönderilir. Alüminyum iskelete sahip olan Cosmo rattan masa sandalye takımı gibi alüminyum iskelet üzerine örülür. Bu sayede dayanıklılık artar, dış mekanda rahatlıkla kullanılır. Ayrıca sahip olduğu hafiflik, esneklik ve estetik görüntüsü rattan ağacından ve yapılan işlemlerden gelmektedir.

 

Rattan Mobilyalar Hangi Özelliklere Sahiptir?

Bambu ve hasır mobilyalara benzetilen rattan mobilya, kullanılan ağacından dolayı esneme özelliğine sahiptir. Bu sebeple usta kişilerin el işçiliği ile yapılmaktadır. En önemli ve dikkat çeken özelliği küf tutmayan, çürümeyi geciktiren yapısıdır. Rattan masa sandalye takımı ve diğer ürünlerde böceklenme olmamaktadır. Güneşe ve soğuğa karşı dayanıklıdır.

Sevilen özelliklerinden biri ise hafif, taşınabilir olmasıdır. Arzu edildiğinde bir yerden başka bir yere kolaylıkla taşınmaktadır. Temizliği gözde büyütülmeyecek kadar basittir. Suya dayanıklıdır, sık sık maruz kalsa dahi çürüme yapmamaktadır. Genellikle rattan masa sandalye takımları ve pek çok mobilya alüminyum iskelete sahiptir. Böylelikle daha sağlam ve dayanıklı olmaktadır.

 

Rattan Masa Sandalye Takımı Kullanım Alanları Nelerdir?

Rattan ürünler doğallığı seven kişilerin evlerde, bahçe ve ofislerde kısacası pek çok alanda görülmektedir. Kullanım alanı öyle genişlemiştir ki salonların önemli mobilyalarını bile oluşturmaktadır. Bahçe ve teraslarda boy gösteren rattan masa sandalye şimdilerde ev dekorasyonunda da kullanılmaya başlanmıştır.

Rattan masa takımı, camlı sehpalar, sandalyeler, rattan abajür çeşitleri ve aksesuarlar evlere farklı bir hava katmaktadır. Doğa esintilerini evlerinde de görmek isteyen kişilerin şimdilerde rattan oturma grubu gibi model arayışında olduğu görülmektedir.

 

Neden Rattan Mobilyalar Tercih Edilmelidir?

Yıllar geçse de her zaman son moda görüntüye sahip olan rattan mobilya modelleri sağladığı konfor ile favoriler arasındadır. Bahsedilen bu ana malzeme ile bilgisi olmayan kişiler normal olarak kuşku duyabilmektedir. Doğal bir yapıya sahip olması bahçe ve evlere zarafet katmaktadır. Kalitesi yönüyle şıklığını ve uzun ömürlülüğünü yitirmeyen ürünlerdir.

Ortama verdiği görüntü elbette ki çok önemlidir. Fakat yıllarca aynı sağlamlıkta rattan masa sandalye gibi ürünleri kullanmak bütçe olarak da avantaj sağlamaktadır. Getirildiği ortamın aşırı sıcak olması üstün dayanıklı olmasına neden bir unsurdur. Sık kullanım sonrasında aşınma eskimeye karşı oldukça dayanıklıdır.

Diğer mobilya ürünlerinden ayıran harika bir özelliği de geri dönüştürülebilir olmasıdır. Uzun süre kullanıp değişim ihtiyacı hissettiğiniz an doğaya zarar vermeden, atık bırakmadan isteğinizi gerçekleştirebilirsiniz. Doğaya sunduğunuz bu güzel ikram rattan ürünleri bir kez daha cazip kılmaktadır.

 

Rattan Masa Sandalye Takımı ve Diğer Mobilyaların Bakımı Nasıl Yapılmaktadır?

Özellikle dış alanda kullanıyor olması akıllarda sık temizlik gerektirdiğine dair kuşkular uyandırabilir. Kirlenme, tozlanma hissedildiği an dakikalar içinde temizlenebilmektedir. Minderlerinin temizliği de gayet basittir. Suyla ya da silerek tozdan arındırabilir, olduğu yerde kurumaya bırakabilirsiniz. Ekstra deterjan gibi kimyasallara gerek yoktur.

Bahçe, balkon ya da terasınızda bulunan rattan masa sandalye ürünlerini kullanmadığınız zamanlar olabilir. Böyle anlarda üstünü bir bez yardımıyla kapatmanız ömrüne ömür katacak, tozlardan uzak tutacaktır. Bakımı zahmetsiz olan rattan ürünleri her yönüyle kusursuz dizayna sahiptir.

 

Rattan Masa Sandalye Fiyatları Neye Göre Belirlenmektedir?

Her üründe olduğu gibi rattan mobilya fiyatları da farklılık gösterebilmektedir. Fiyatı belirleyen kullanılan malzemenin kalitesidir. Malzemenin kaliteli olması doğru orantılı olarak uzun ömürlülüğü sağlamaktadır. Almayı düşündüğünüz rattan masa sandalye modeli uygun fiyatlı olabilir fakat ne kalitededir? Alıcının ilk düşünüp tartması gereken konu budur.

 Doğru olarak bilinen bir yanlış ucuz diye alınan ürünün kar sağladığıdır. Ülke geneli alınan her mobilya, beyaz eşya vs. birkaç sene kullanılsın maksadıyla alınmaz. Amaç uzun süre sağlam bir şekilde kullanabilmektir. Bunun için fiyat performans ikilisini akıldan çıkarmamak gerekmektedir. Eğer kullanıcıya uzun bir kullanım vaat ediyorsa fiyat konusu dikkatle ele alınmalıdır.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı