En Dayanıklı Şemsiye Modelleri İçin Bakmadan Geçmeyin

Şemsiye Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bahçe şemsiyeleri evlerde, mekânlarda, kafelerde, restoranlarda, toplantı evlerinde ve daha pek çok yerde en popüler şemsiyelerdir. Şemsiyenin altına bir masa sandalyesi koyarak birlikte ızgara yapabilir ve bir bardak çay içebilirsiniz. Bahçe şemsiyesi sayesinde evinize gelen misafirleriniz için güzel ve şık bir ortam oluşturabilirsiniz

Bahçede nargile keyfi yaparken bir bardak çay ya da romantik bir akşam yemeği için mükemmel bir seçenektir. Bu şemsiyeler sizi rüzgârdan ve soğuktan korur, sıcak bir ortam sağlar, güven oluşturur ve dekorasyon açısından şık bir görünüm sağlar, böylece kafeniz lüks ve şık olur ve daha fazla müşteri çeker.  Çoğu insan kışın dışarı çıkmak istemez çünkü hava soğukta, karda, yağmurda ve rüzgârda donar.

 

Her Bahçe Ortamına Uyum Sağlayan Şemsiyeler

Çok amaçlı bahçe şemsiyeleri, yazın serin ve gölgeli bir ortam oluşturmak için yan ve üst kısımları açarak müşterilerinize sıcak ve güzel bir ortam sağlamak, serin ve gölgeli bir ortam sağlamak için mükemmel bir araçtır. Dışarısı soğuk ama size, sevdiklerinize ve arkadaşlarınıza sıcak bir ortamda bahçenin keyfini çıkarmanız için bahçe şemsiyeleri idealdir. 

Kaliteli şemsiyeler her türlü bahçe için uygundur. Villa bahçelerinde, bağ bahçelerinde, konut bahçelerinde, apartman bahçelerinde veya teraslarda kullanımı kolaydır.  Ailenizin bahçe havuzu veya dekoratif gölet için harika bir dekorasyon olarak tercih edilen bahçe şemsiyesi, görünüm ve kullanım açısından en popüler şemsiyedir. Evinize geldiğiniz, misafirlerinizin sigara içerken, kokusuz ve dumansız bahçenizin doğal ve lüks ortamında eşiniz ve arkadaşlarınızla güzel bir akşam yemeğinin keyfini şemsiye altında sağlayabilirsiniz.

 

Bahçe Şemsiyesi Her Türlü Hava Koşullarında Konfor Sağlar

Bir bahçe şemsiyesi aleti ile toprağa gömerek ya da su ya da mermer ile yere sabitleyerek zeminin sıcak, rüzgâr ve fırtınalardan etkilenmemesini sağlayabilirsiniz. Kışın soğuğunda içinizi ısıtan bahçe şemsiyemiz yazın tam tersini yapıyor. Sizi kavurucu yaz güneşinden uzak tutarak serin ve ferah bir ortam sağlar.

Açılan kumaş tentesi ile gölge bir ortamda rahatça oturabilir, rüzgâr ve esintiyi emen şık şemsiyeler ile her zaman mutlu olabilirsiniz. Bahçe şemsiyelerini seven müşteriler her zaman mutludur.  Kafe ve restoranlarda sigara içinler için bahçe şemsiyeleri, müşterilerinizi veya kendinizi rahatsız etmeden ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek güzel bir ortam yaratmanıza yardımcı olur.

 

Şemsiyenin Faydaları

Bildiğiniz gibi kapalı mekânlarda sigarayı bırakma çok güçtür ve işinizde buna tolerans gösterirseniz çok farklı cezalarla karşılaşırsınız. Bu cezalar işleminizi mühürler ama müşterileriniz yemekten sonra çayın yanında sigara içmek istiyor ve en iyi çözüm, Şirketinizin bahçesine sigara koymak için boş alana kuracağınız bahçe şemsiyesi sayesinde mağdur olmayacaksınız, her iki tarafın da ihtiyacını karşılayacaktır.

Bir dekorasyon olarak bahçe şemsiyeleri evlerde, işyerlerinde, bahçelerde, villalarda, aile evlerinde ve üzüm bağlarında en popüler ürünlerden biridir. Kilitlenebilir yan aparatları ile rahat bir atmosfer yaratan şemsiyeler, şark köşeleri, masalar, sandalyeler, masalar, TV'ler, oyun konsolları vb. çeşitli eşyalar saklanarak şık bir şekilde oluşturulabilir.

Bahçe şemsiyelerimiz kışın kapalı ve kaliteli kumaşlarla kaplı, bu yüzden yağmur yağdığında ıslanır mı diye merak ediyorsanız, kış şemsiyeleri yağmur veya kardan etkilenmez. Bahçe şemsiyelerimiz rüzgâr geçirmez ve sizi hiç rahatsız etmeyecek güzel bir ortam sağlar. Bahçe şemsiyesi her türlü kullanıma açıktır ve kapatılıp açılabilir kenarlardan oynanabilir serin ve ferah bir ortam sağlar.

 

Modern Bahçe Şemsiyesi Özellikleri

  • Ekonomik ve mekanik sistemden dolayı fiyatı diğer şemsiyelere göre daha düşüktür 
  • Hafiftir, Klasik bahçe şemsiyeleri, mekanizma ve profildeki mukavemet eksikliğinden dolayı diğer şemsiyelere göre daha hafiftir.
  • Taşıması kolaydır. Ayrıca araba ile de gönderebilirsiniz, bu nedenle nakliye maliyeti diğer şemsiyelere göre daha ucuz olacaktır.
  • Farklı Kumaş seçenekleri vardır. Polyester veya akrilik kumaştan yapılabilir. Reklam şemsiyeleri kategorisine girer ancak klasik bahçe şemsiyelerine göre daha dayanıklıdır.
  • Kollaro Fedellidir. Yani boş alüminyumdan yapılmamıştır ve ortasında bir sütun bulunmaktadır. Havalandırma ile yapılabilir:
  • Bacalı üretilebilir, şemsiyenin rüzgâra karşı direncini arttırır. Hava çıkışını sağlar.
  • Tamamen sertleştirilmiş alüminyumdan yapılmıştır. Paslanma yapmaz.
  • Elektro statik toz boya ile boyanmıştır. Fırın boyası olarak da bilinen bu sistem, yüzeye yapışan herhangi bir boyayı dağıtmaz.

 

Yan Gövdeli Şemsiyeler

Yan gövdeli şemsiyeler günümüzde birçok alanda kullanılmaktadır. Özellikle yaz aylarında oldukça popüler olan yan ekranlar, kullanıcılara farklı tasarım seçenekleriyle farklı seçenekler sunuyor. Oval, kare, dikdörtgen ve yıldız gibi çeşitli şekillerdeki yan perdeler çay bahçeleri, kafeler, seyyar marketler ve plajlar başta olmak üzere her türlü iş için kullanılabilir. Yan ekranlar ahşap, metal veya demirden yapılabilir.

Alt kısmında çok ağır ekipman bulunan şemsiyeler, belirli ölçüler dahilinde yandan şemsiyeye uzanan kollara sahiptir. Bu kol, şemsiyenizden en iyi şekilde yararlanmanız için rahatlık sağlar. Tüm renklerde üretilen ve satılan yan ekranlar, demetlenebilir veya spiral olarak sarılabilir. Şık görünen şemsiyelerin kullanımı güvenlidir.

Yan gövdeli şemsiyeler, öncelikle oteller ve havuz işletmecileri tarafından kullanılmaktadır. Otele giderken en önemli şeylerden biri yıldız, sonra temizliği ve lüksü, havuz ve plaj ama en önemlisi güneşlenmek. Havuzda veya otelde güneşlenmek ne kadar lüks olursa olsun, yanlış güneşlenmek ciddi hastalıklara neden olur ve şemsiye işe yarar ama normal şemsiyeler işe yaramaz, bu yüzden yan gövdeli bir şemsiye daha iyidir.  Lüks ve şık tasarımlı yan ekranlar da uygun fiyatlı olurken, en sevdiğiniz renk seçeneklerini ve ölçülerini seçebilirsiniz.

 

En Çok Tercih Edilen Şemsiye Modeli

Gölgesinde normal bir şemsiyeden daha lüks ve şık bir şemsiye olan yan gövdeli şemsiyeler, oteller, yüzme havuzları, aqua parklar ve aile evleri için tercih edilen şemsiye şeklidir. Yüksek kaliteli kumaşlardan üretilen şemsiyeler rüzgâra, yağmura ve çamura dayanıklı ve dayanıklıdır. Müstakil evlerde bahçedeki masa ve sandalyelerin yanında ek dekorasyon olarak şemsiyeler yan çerçeveli şemsiyeler tercih edilir.

Yan muhafazalı bahçe şemsiyesi kulpu yan taraftadır, kulp borusu ortada yer kaplamaz ve gölgelik yayılır. Açılı özelliği, üç farklı açıda daha fazla gölge sağlar. Gölgeyi bu şekilde açarak güneş yön değiştirse bile gölge sağlayabilirsiniz. 360 derece dönebilen taban, herhangi bir yönde dönmeyi kolaylaştırır. Akrilik veya polyester kumaş kullanılması tercih edilir.

Kapatıldığında toplanarak ortada yer kaplamaz. Tekerlekleri sayesinde her yere götürülebilir. Mekanizma için yelken ipi kullanılmış olup kırılması çok zordur. Yaz sıcağından bunaldıysanız veya serin bir gölgeye ihtiyacınız varsa yan gövde gölgesini kullanabilirsiniz. Sabahları bahçede kahvaltı keyfi yaparken sizi güneşten koruyan bir sistemdir.

 

Hangi Model Sizin İçin Daha İyidir?

İster merkezi gövdeli klasik model şemsiyeler, ister size uygun mekaniklik teleskopik model, ister yan gövdeli model olsun, ürünleri inceleyin ve ona göre karar verin. Çok rüzgârlı alanlarda yan gövdeli şemsiyeler tavsiye edilmez, bu nedenle bir karar verirken, alanın ne kadar rüzgârlı olacağına göre şemsiye seçin.

Teknolojik gelişmeler sayesinde hem yağmurlu hem de güneşli günlerde kullanılabilecek şemsiyeler var ancak bütçeniz el vermiyorsa polyester kumaş kullanabilirsiniz. Bu kumaşın dezavantajı, renginin solması ve çürümesidir. Doğayı seviyorsanız sarı renk tercih edin. Sarı renk şemsiyeler, arıları ve böcekleri cezbeder.

 

Hangi Sistemli Şemsiye Vardır?

İp ile açma, mekanizma ile açma veya kaldırarak açma seçenekler bulunmaktadır.  Sistemi yere koyarak yerden tasarruf edebilirsiniz ancak sistemi kurmak için sağlam bir yere sahip olmanız gerekiyor. En az 10 cm'lik hazır bir beton yeterlidir. Ancak bu sistemin dezavantajı, hareket etme imkânı olmadan mobil sistem içerisinde hareket edebilmesidir.

 

Alüminyum Şemsiye Dayanıklı Mı?

 Alüminyum sertleştiğinde kolay paslanmaz ve kuvvetli mukavemete sahiptir. Basılı şemsiyeler, reklamlarınızı yapar ve güzel görüntüler oluşturur. Büyük baskılar gözleri rahatsız eder ve tüm saçağı doldurmamalıdır.

 

Baca Ve Havalandırma Sistemleri Nelerdir?

Hava borusu sistemi, rüzgâr sapmasını sağlar ve rüzgâra karşı direnci arttırır, ancak şemsiyeyi yükseltir. Teleskopik şemsiye, açtığınızda inen, kapattığınızda yukarı çıkan bir modeldir.

 

En Avantajlı Şemsiye Modeli Hangisidir?

Mekânınız ne kadar rüzgâr alıyorsa, merkezi gövdeli klasik bir model seçmek doğru olacaktır. Rüzgârın önemi seçilen modelin kullanımını etkiler. Örneğin diğer modellere göre kuvvetli rüzgârlarda yan siperliği olan bir şemsiye modeli kullanmak daha zordur. 

 


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı