En Dayanıklı Ahşap Şezlonglarla Tatilin Keyfini Çıkarma Zamanı

Ahşap Şezlongların Bakim ve Kullanımı Nasıldır? 

Ahşap şezlongların bakımı neredeyse kuru, nemli ve ıslak olmayan yumuşak bir bez yapılabilmektedir. Ahşap boyanmışsa, ahşabı hafif bir ahşap yağı ile temizleyip ve ardından bir kat nem tutucu boya uygulayabilirsiniz. Ahşabı korumak için her zaman yumuşak pamuklu bir bez kullanıp ve çalışırken eldiven giymeyi unutmayın. Ahşabın bakımı, ahşabı bozan organizmalar, hayatta kalması ve gelişmesi için oksijene, ısıya ve suya ihtiyaç duyar, bu nedenle ahşap kuru tutulursa (nem seviyelerinin altında), çürüme bir dereceye kadar kontrol edilebilir.

Gerçekten de, çabuk bozulan bir ağaç türü olan akça ağaçtan yapılmış tabutlar bu şekilde korunur. Mısır piramitlerinin sıcak ve kuru ortamında günümüze kadar varlığını korumuştur. Türkiye'de eski evlerde saçakların geniş olmasının sebeplerinden biri de ahşabın cepheleri yağmurun etkilerinden korumaktır. Ahşap malzemeyi kullanım sırasında kuru tutmak çok zordur. Dış mekânlarda kullanılan ahşaplar yağmurdan ıslanabilmekte,  hatalı su tesisatları,  çatı sızıntıları ve yoğuşma nedeniyle bir bina içinde kullanıldığında,  nem ve ahşap çürümesi kolayca çevre ile uygun seviyelere ulaşabilmektedir.

 

Ahşap Koruma Teknikleri

Ahşabın kuru tutulduğunu varsaysak bile, hayatta kalmak ve büyümek için gerekli suyu uzak mesafelere taşıyan termitler ve "kuru çürüklük" mantarlarının zarar verici faaliyetlerini engelleyemeyiz. Ahşabı kuru tutmak için kullanılan yöntemlerden biri de yüzeyin geçirimsiz tabaka yani son kat ile kaplanmasıdır. Ancak ahşap çalışırken boya kısa sürede çatlıyor.  Bu çatlaklardan sızan su ahşabı ıslatacak ve daha da kötüsü, boya oraya yapıştığı için buharlaşamayacak ve böylece küfün gelişmesi için ideal bir ortam yaratacaktır. Bu nedenle dış mekânlarda ahşabı sıvamak ve su buharına karşı oldukça dayanıklı boyalar kullanmak pratik değildir. Ahşaba dış cephe dolgusu uygulanmamalı ve nefes alan ahşap boyaları kullanılmalıdır.

Sadece mobilyaların değil, ahşap zeminlerin, kolçakların, ahşap mobilyaların, aklınıza gelebilecek her türlü ahşap malzemenin de bir varoluş süresi olduğunu unutmamak gerekir.
Peki, en iyi korunmuş ağaç nasıldır? Ahşap koruma malzemesi nedir? Ahşap koruma teknikleri nelerdir? Bilmiyorsan bu güzel şeyleri saklayamazsın. Bunun için aşağıdakiler dikkate alınacaktır; İlk olarak, ahşap ürünlerin kullanımını ve çevre üzerindeki etkisinin türünü dikkate almak, ardından uygun ahşap türünü seçmek gerekir.

 

Ahşap Şezlong Bakımı ve Kullanımı

Meşe, tik, huş, çam ve ceviz gibi ağaçlar, güçleri, dayanıklılıkları ve güzellikleri sayesinde yüzyıllardır mobilya için popüler malzemeler olmuştur. Meşe, küçük ve çekirdeksiz tanelerin karıştırılmasıyla oluşan iyi bilinen taneleri ile bilinir. Ancak meşe gözeneklidir, bu nedenle özellikle parlak cila veya cila gibi modern bir cilaya sahip değilse sararmaya eğilimli olabilir. Düzgün nemlendirilmezse kuruyabilir ve çatlayabilir. Meşe mobilyalarınızı sıcaklık değişimlerinden, nemden, güneş ışığından ve ısıdan korumanız gerekir.

Mobilyalarınız her zaman ilk günkü gibi yeni ve parlak olacak. Doğal görünümünden dolayı yaşam alanımızı ahşap mobilyalarla süslemeyi seviyoruz. Ayrıca zeminden duvar yapılarına ve kapılara kadar birçok alanda ahşabı seviyoruz. Kalitesi ister vintage, ister eskitme, ister antika gibi konseptlere göre olsun. Her türlü ahşap ürün, işlem görmeden aşınmaya ve yıpranmaya karşı dayanıklıdır. Evimizde ahşap mutfak dolapları, ahşap yemek masaları, ahşap masalar veya ahşap merdivenlerin bakımını nasıl yapacağız?

 

Ahşap Mobilyaların Ömrünü Etkileyen Etkenler

Ahşap mobilyaların uzun süre kullanılmasını istediğimiz için ahşaba özen göstermeliyiz. Zeminleri ahşap zemin sıyırıcısı ile temizleme Laminat zeminler muz, talaş ve zamanla ahşaba nüfuz eden lekeler ile temas edebilir. Böyle bir durumda profesyonel güverte bakımına ihtiyacınız olabilir. Ahşap basamaklarınızı zımparalayıp pürüzlü hale getiriyoruz ve rengini ayarlayıp ve en ideal görünümü elde etmesini sağlamaktayız. Ahşap zemininize tik yağı sürerek yıllık bakım yapabiliyoruz. Her güzelin bir kusuru olduğu şeklinde organik ahşap masa, ağaç masa ve kütük masaların da güzelliklerinin yanında bakım zahmeti vardır.

Her ne kadar zahmet desek de aslen bu bakım periyotları zaman içinde sizin için eğlenceli bir hobi olabilir. Hazırlamış olduğumuz yazıda evinize ya da ofisinize almış olduğunuz nadide görünümlü organik masa için bakım tüyolarını okuyabilirsiniz. Ayrıca baştan şunu da belirtelim ki tüm bu bahsedeceğimiz kullanıcı hatalarının tamamı geçicidir. Ahşap masa, kütük masa, ağaç masa ürünleri adeta ömürlüktür kendi başınıza yapabileceğiniz rahat bir zımpara ve organik yağ bakımı daha sonra ilk günkü şeklinde harika görünüme sahip olmaktadır.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı