Doğru Yatak Seçimi Nasıl Yapılır?

Doğru Yatak Seçimi Nasıl Yapılır?

Yatak seçme aşamasında dikkate alınması gereken ana kriterler şunlardır: konfor, estetik, yatak odasında kullanılabilir alan ve pratiklik. Pek çok yatak çeşidi bulunur; standart yataklar, ranzalar, dört direkli yataklar, asma kat bulunan yataklar, tekerlekli yataklar, yüzen yataklar, yuvarlak yataklar, baza alanında depolama bölümü olan yataklar vb. çeşitli versiyonlarda mevcuttur. Yatak seçimi, döşemeli, başlıklı veya başlıksız, entegre komodinli ve entegre aydınlatmalı gibi farklı özellikler içerir.

 

Hangi Malzemeyi Seçmelisiniz?

Yatak bazası, genellikle ahşap veya metalden yapılmış çıtalı çerçeveden oluşur. Ancak artık kumaş veya deri kaplamalı olanlar tercih edilir. Yatak satın alırken neredeyse herkes bazalı olanları tercih eder. Ancak yatak zemini uyku konforu için önemli detayları barındırmaz. Sadece işlevsellik ve tasarım açısından odanın havasını değiştirebilir.

Peki, iyi bir uyku için nasıl bir yatak seçilmelidir?

 

Vücut Destekli Yatak

Yatak, odanızın kalbi olduğu için, herkesin dikkatini çeken ilk şeydir. Odanın atmosferini belirler. Odanın dekorasyonuna özellikle önem veren insanlar şekiller, yüzeyler ve detaylara odaklanacaklar. Ancak konfor için vücut destekli yatak gerekir. Bu yataklar uyku pozisyonunuza göre vücudunuzun şeklini alır ve boşluk kalan yerleri doldurur. Vücut desteği sayesinde uyku süresince dinlenme maksimuma çıkar ve daha zinde uyanırsınız.

 

Doğru Yatak Nasıl Tercih Edilir?

Yatak kullanıldıkça köşelerden ya da orta kısımdan çökme yapar. Bunun olmaması için uzun ömürlü kaliteli ürün satın almak için malzemelere bakmalısınız. Pocket yaylı yatak çökme yapmaması için özel liflerle tasarlanmıştır. Yaylar birbirinden bağımsız hareket eder. Uykuda dönerken yanınızdaki kişiyi sarsmanıza neden olmaz. Pocket yay teknolojisi uyku sırasında insan davranışları gözlemlenerek oluşturulmuştur.

Çağdaş yatak modelleri, yatak odanızı mevcut hatlarla modernize ederken, geleneksel yatak daha rustik atmosfer sağlar. Ancak rahat etmek için paket yay teknolojisine sahip viskoelastik malzeme ile hazırlanan visko yatak tercih edebilirsiniz.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı