Dış Mekanlara En Uygun Şezlong Seçimi İçin Uyulması Gereken Tavsiyeler

Şezlong Satın Alımında Nelere  Dikkat Edilmelidir  

Şezlong seçiminde önemli noktalara başlarken ürünün malzemesi ve boyutundan bahsetmek gerekir. Sezlonglar rahatlık sağlayan ürünler olduğu için konfor seviyesi oldukça önemlidir. Ayrıca temel özelliklerinden biri de kullanım alanına göre hem ıslak hem de kuru kullanıma uygun olmasıdır. Şezlong alırken dikkat edilmesi gereken özellikler şunlardır:

Uygulamanızın alanını belirlemeli ve buna göre arama yapmalısınız. Rahatlık ve rahatlık açısından, ürünün yerleştirildiği yerin fiziksel özelliklerine uygun boyutta bir şezlong satın almak önemlidir. Örneğin, geniş bir şezlongu kapalı bir alana yerleştirmek, yürürken hareket özgürlüğünüzü sınırlama riski taşır.

Şezlongu bahçeniz veya balkonunuz için mobilya olarak mı kullanacağınıza veya bir açık hava etkinliğine götürüp götürmeyeceğinize karar verin. Sabit mobilyalara ihtiyacınız varsa, geniş ve çok rahat bir şezlong mevcuttur. Günlük ve sezonluk kullanım için katlanabilir sistemli ve kullanışlı bir yapıya sahip olan çok daha rahattır. Birden fazla veya sadece bir tane satın aldıktan sonra ürünü kontrol ettiğinizden emin olun.

 

Rahat Kullanım Sağlaması Önemli

Çoklu alımlar için istiflenebilir şezlong uygun olabilir. Depolama kapasitenizden daha fazla şezlong ihtiyacınız varsa, şezlong modelini, minimaliz tasarımı ve katlanır mekanizmalı modelini öneriyoruz. Fiziksel özellikleriniz için doğru ürünü seçmeniz rahatlık açısından da önemlidir. Vücut yapınıza uygun bir şezlong sizin için daha güvenli ve rahat bir alan yaratır. Geniş seri hareket özgürlüğü vaat ediyor. Yeterli alanınız varsa, büyük bir şezlong tercih edebilirsiniz. Bu nedenle farklı fiziksel yapıya sahip kişiler tarafından rahatlıkla kullanılabilir. Uzun süreli kullanıma ihtiyacınız varsa kaliteden ödün vermemeye özen gösterin. Bu noktada usta el işçiliği ile yapılmış, birinci sınıf malzemelerden yapılmış bir model öne çıkıyor. Uzun yıllar önerilen formda kullanılabilen bir şezlongun ekonomik avantajları da vardır.

 İster açık havada ister kapalı olsun, kullanılmadığı zamanlarda zarar görmemesi için ürünün uygun malzeme ile kaplanması tavsiye edilir. Burada özel bir koruyucu branda devreye giriyor. Yağmur, dolu, güneş gibi doğal etkenlere karşı koruma sağlayanlardan, çizilme ve aşınma gibi sorunları önlemeye yardımcı olanlara kadar çeşitli amaçlara hizmet eden koruyucu örtüler bulunmaktadır.

 

Kullanım İpuçları

Şezlongu sert bir yüzey üzerinde bir temizlik beziyle temizlemek için güçlü bir fiziksel güç kullanmayın. Ayrıca temizlik sırasında ağır kimyasalların bir karışımını kullanmayın. Böyle bir yöntem ürünün dokusunu bozar ve ömrünü kısaltır. Mümkünse uzun süre su ile doğrudan temas edecek ahşap mobilyalar kullanmaktan kaçının. Ahşabın su emme riski olduğunu unutmayın.  Şezlong mobilyalarının yanında tamamlayıcı tekstiller kullanmanız gerekebilir.

Şilte ile kombin olarak direkt olarak konforunuzu artırmaya yardımcı olur. Ürünü önerilen bakım, temizlik ve saklama yöntemleriyle kullanmak kısa ve uzun vadede etkilidir ve birden fazla faydası vardır. Güneş ışığına ve yağmura uzun süre maruz kalmak dokuya zarar verebilir ve mobilyaların hem konforunu hem de estetik görünümünü etkileyebilir. Birden fazla alımınız varsa ve Şezlongunuz geniş bir kullanıcı kitlesine sahipse, düzenli bakım gerektirmeyen bir modele geçiş yapabilirsiniz.

 

Şezlonglar Nedir?

Şezlonglar özellikle yazın plaja gitmek, yüzmek için en çok kullanılan fonksiyonel ürünlerden biridir. Şezlonglar, özellikle keyifli bir tatil için en önemli ihtiyaçlardan biri olan tatillerde kumsalda konforunuzu sağlar. Çeşitli tasarım ve özelliklerle karşımıza çıkan bu ürün, kullanım kolaylığı ve fonksiyonelliği ile birçok alana fayda sağlamaktadır. Denizde ve havuzlarda kullanımının yanı sıra taşınabilirliği sayesinde evlerde de kullanılabilir. Özellikle geniş bahçeli ve avlulu evlere dekoratif bir hava katmak için en popüler bahçe mobilyası ürünlerinden biridir.

 

Şezlonglar Modelleri

Kullanım alanlarına göre farklılaşan şezlonglar ahşap, alüminyum ve plastik gibi farklı malzemelerden üretilmekte olup, kamp yatağı, şezlong,  şezlong gibi modelleri de bulunmaktadır. Kendinden döşemeli yataklar, üst malzeme olarak kumaş ve köpük olarak mevcuttur. Minderin renkli ve desenli tasarımı ile yazın sıcak renklerini yansıtırken bahçenize hem şık bir hava katabilirsiniz. Portatif taşıma fonksiyonlu katlanır şezlonglar da en popüler modellerden biridir. Katmanlı plastik sandalye modeli, kolay ve rahat bir kullanım alanı sağladığı için plajlarda ve yüzme havuzlarında çok sık kullanılmaktadır. Fileli sandalye şeklindeki kumaş, demir ve alüminyum sandalye modelleri. Ahşap şezlonglar özellikle bahçe ve teras için şık bir kullanım sunuyor.

Kullanışlı, portatif ve katlanabilir mayo modelleri gittiğiniz her yere rahatlığı da beraberinde getiriyor. Ayrıca otomatik şezlong ve katlanır sandalye modelleri kullanım rahatlığı nedeniyle oldukça ilgi görmektedir. Aileniz veya arkadaşlarınızla keyifli dakikalar geçirmek istiyorsanız iki kişilik şezlongları da tercih edebilirsiniz.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı