Dış Mekana Uygun Masa Sandalye ve Mobilya Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dış Mekan Masa ve Sandalye Seçimi Neler Olmalıdır? 

Dış mekân mobilyaları, özellikle ev bahçeleri, restoran ve kafelerin bahçelerinde, dış mekânda, balkon ve teraslarda sık bir biçimde tercih edilen mobilya çeşitleridir. Seçmiş olduğumuz mobilyaların farklı olan hava koşullarına dayanıklı olması gerekmektedir. Bu sebepten ötürü hava koşullarına dayanıklı malzemelerden üretilmiş olduğuna dikkat edilmelidir..

Dış mekan mobilya denildiği zaman sıklıkla aklımıza dış mekanda kullanılmak üzere tasarlanmış masa ve sandalye grupları gelmektedir. Son yıllarda dış mekân tasarım trendleri oldukça farklı seçenekler sunmaktadır. Açık alanları, evin salonunun konforunu ve şıklığını aratmayacak şekilde dizaynedebilmenize olanak sağlamaktadır. Restoran ve kafe ya da ev bahçesi gibi alanları dekore etmek ve mekânlarda yeni mobilyalar kullanmak isteniyor ise öncelikli olarak, dış mekân şartlarına dayanıklıklarına dikkat edilmelidir.

 

Dış Mekan Masa ve Sandalye Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler.

Her mevsim şartına ayak uyduran dayanıklı, su ve neme karşı dirençli olan dış mekan masa ve sandalyelerinin seçimine özen gösterilmelidir. Dış mekan mobilyaları balkon, bahçe, teras ve verandada gibi pek çok alanda oldukça konforlu bir şekilde kullanılmaktadır.

 Son yıllarda dış mekân tasarım seçenekleri arasında pek çok farklı tasarım sunulmaktadır. Dış mekan masa ve sandalyeler açık alanları, evin konforunu ve şıklığını aratmayacak şekilde dizaynedilmesine olanak sağlamaktadır.

Evin dış alanlarını tasarlamak için nasıl bir yol izleyeceğini ile ilgili dış mekan mobilyası seçimi üzerine temel tavsiyelere göz atmak çok daha iyi bir seçim yapılmasında yardımcı olacaktır.

Dış mekan mobilya seçimi yaparken  dikkat edilmesi gereken en önemli kriter,  tasarım uygulanacak olan alanın büyüklüğüdür. Tasarıma başlamadan önce mekanda ya da bahçede masa ve sandalyenin bırakılacağı alan belirlenmelidir. Alannı büyüklüğğüne göre seçilecek olan dış mekan masa, sandalye ve mobilyaların, alanların daralmasına engel olduğu gibi mobilyalardan daha çok yararlanılmasına da olanak sağlamaktadır.

Mobilya setin satın alınmadan önce mekanınıza sığıp sığmayacağından emin olmak, son derece önemlidir. İlk öncelik dış mekanın ölçülerini alarak işe başlamak olmalıdır. Eğer geniş bir alan varsa ne kadarının kullanacağı önemlidir. Geniş bahçeler içinde oturma gruplarından oluşturulan setlere yer verilebilir. Dar olan alanlar için daha minimal masa ve sandalyeler seçilmelidir.    

Dış mekan mobilya seçimi sırasında dikkat edilmesi gereken diğer bir hususta alanın hangi amaçla kullanılacağıdır. Eğer dışarıda yemek yemek ya da misafir ağırlamak gibi organizasyonlar düşünülmüyor ise büyük bir masa alımına gerek yoktur.

Mekânın nasıl kullanılmak istendiği detaylı bir şekilde düşünülmelidir. Masa takımı ya da sehpa ile tamamlanabilecek koltuk, sandalye, salıncak, bank seçenekleri dış mekanlara ayrı bir hava katacaktır.

Dış mekan mobilyalarında işlevsellik de oldukça önemlidir. Tercih edilecek olan masanın büyüyebilir bir model olması ve kullanılacak olan sandalyelerin de farklı alanlarda da kullanılabilir olması, ekstra misafir ağırlama özgürlüğü sunar.

Dekoratif ve şık tasarımlı tabureler, ek oturma alanı sağlar.  Eğer küçük bir alan var ise sandalye ve masanın katlanır özellikte olması hareket alanınını artıracaktır. Ayrıca depolamayı da kolaylaştırır. Sık kullanılan dış mekan alanlarından tam olarak yararlanmak için işlevi göz önünde bulundurarak seçim yapılmalıdır.

 Evin iç mekanında yapılan seçimlerde olduğu gibi dış mekanlarda da kullanılacak olan mobilyalar kişisel  zevkleri yansıtmalıdır.

Ahşap mobilyalar daha sıcak ve doğal bir atmosfer yaratırken, modern bir görünüm arıyor ise tercih alüminyumdan ya da keskin çizgilere sahip rattandan yana olabilir. Seçim yapılırken görsel bütünlük açısından evin genel dekorasyon tarzını göz önünde bulundurmak önemlidir.

 Evin daha çok hangi mevsimde kullanıldığı tasarımı etkileyecek faktörlerin başında gelir. Yazlık bir evde daha sade, konfor ve işlevselliği ön plana çıkaran seçimler yapılabilir.

 

Dış Mekan Mobilyaları Aksesuarları Nelerdir?     

Dış mekan mobilyalarını tamamlamanın ve şıklık katmanın yolu birbirinden renkli ve farklı aksesuarlardan geçemektedir. Minder, yer döşemeleri, aydınlatma gibi aksesuarlar, mekan için tarz oluşturacaktır.

Mobilya seçiminde renk seçenekleri önemli olduğu kadar, aksesuarların renk seçimide önemlidir. Canlı renkler ortama sıcaklık ve enerji katar. Kahve, bej ve soft renkler daha sakin ve huzurlu bir atmosfer yaratır. Halı kullanarak iç mekan konforunu ve şıklığını dış mekana da taşımak mümkündür.

 Dış mekan Mobilya seçiminde, masa ve sandalyelerin iklim şartlarına uygunluğuda çok önemlidir. Dış mekan sandalye ve masaları, doğal etkenlere dayanacak şekilde tasarlanmıştır. Bununla birlikte, bazı dış mekan mobilyaları, soğuk ve nemli iklimler yerine ılık, kuru iklimlerde daha uzun süre kullanılmaya olanak sağlamaktadır. Tüm bunlara paralel olarak burada kullanılacak olan aksesuarların da mevsim şartlarına dayanıklı olması uzun bir süre kullanılmasını sağlayacaktır.

 

Bahçe Mobilyaları

İç mekan mobilyalarından farklı olarak bahçe mobilyalarını seçerken öncelikle neme ve güneş ışığına dayanıklı olmasına dikkat etmek gerekmektedir. Nem ve güneşe bütün bir yaz boyunca maruz kalacak mobilyalarınızı seçerken, sağlamlık ve dayanıklılık ilk kriter olmalıdır.

Dayanıklılığı sağlamak için plastikten, çelik ya da alüminyum mobilyalar ya da suya karşı direnci yüksek olan ahşap mobilyalar tercih edilmelidir. Yapılan bu tercihler ile oldukça uzun bir süre mobilyalardan faydalanılmaktadır.

Gerek bahçe oturma takımı, gerek bahçe masa ve sandalye  takımı olsun hepimizin ilk dikkat ettiği şey muhakkak dış görünümü ve konforudur. Dış ortamda kullanacağımız bahçe mobilyalarını tercih ederken  dikkat etmemiz gereken bahçe mobilyamızın iskeletinin malzemesi olmalıdır. Suya ve dış hava koşullarında paslanmaması ve aşınmaması için iskeletinin alüminyum malzemeden yapılmış olmasına çok dikkat etmelisiniz. Demirden imal edilmiş iskeletler kısa süre içerisinde dış ortamda paslanmaya maruz kalmaktadır. Fakat alüminyum paslanmaz özelliği sayesiyle uzun süre kullanacağınız bir bahçe mobilyanız olur. 

     

Bahçe mobilyalarında konfor ve şıklıktan önce gelen tek kullanılan malzemenin konusu iskelet değil aynı zamanda kullanılan malzemenin kalitesidir.

 

Alüminyum Mobilya

Alüminyum mobilyalar, oldukça dayanıklıdır ve son derece hafiftir. Hafif olması nedeni ile de son derece kolay kullanım imkanı sağlar. Ekstra bakım gerektirmez. Dayanıklı olmasına karşın korozyona uğrayabilir. Bazı modellerin ağır olması hem avantajlı hem de dezavantajlı olabilir. Nem oranı yüksek olmayan bölgelerde rahatlıkla tercih edilebilir. Kullanılan alüminyum mobilyalar oldukça uzun ömürlü bir kullanım sunmaktadır.


Dış Mekan Masa ve Sandalyede Kumaş Kalitesi 

Dış mekanda kullanılacak masa ve sandalye tercih ederken kumaşın kalitesinede dikkat etmek gerekir. Yoğun olarak yağıştan etkilenmeyen ve içerisine su geçirmeyen daha sentetik dokulara sahip kumaşlar seçilmelidir. Ayrıca güneş ışığının altında solmayan renk ve çeşitleri tercih etmek önemlidir.

Minderlerin konforlu olmaları amaçlanır. Bu neden ile üretiminde elyaf dolgu, sünger ve dayanıklı kumaş kullanılır. Dış mekanda kullanılacağı için çok sık kirleneceğini unutulmamamalı ve bu sebeple kılıflı ve çamaşır makinesinde yıkanabilir özellikte olanları tercih etmeye çalışılmalıdır. Ayrıca kullanılan kumaşın su itici ve UV ışınlarına dayanıklı kumaş olması önemlidir. Yağıştan etkilenmeyen ve içerisine su sızdırmayan ve güneş ışığının altında solmayan renk ve çeşitleri tercih etmeniz mümkündür. Böylece canlı renklere sahip kumaşlar ile bahçe içerisinde farklı alanlar oluşturulabilmektedir.

 

Rattan Mobilya

Tropikal bölge ağaçlarından elde edilen rattan mobilya son derece şık tasarımlara sahiptir. rattan modilya son derece dayanıklıdır ve tamamen örgü şeklinde bir araya getirilmiş üründür.

Rattan mobilyalar pek çok farklı çeşitlerde kullanıcıların beğenisine sunulmaktadır. Bu çeşitlerden bazıları şu şekildedir;

  • Rattan bahçe koltuğu; rattan mobilya gurubu içerisinde yer alan koltuklar, tıp ev dekortasyonlarında kullanılan oturma gurupları şeklinde de tercih edilebilmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken ise gurup olarak kulanılacak olan rattan mobilyanın kullanılacağı alan büyüklüğüdür. Rattan mobilya tek tek de tercih edilip alınabilmektedir.
  • Rattan Sandal gurubu; genellikle evlerin bahçeleri ve kafelerde rastlanmaktadır. Son derece şık tasarıma sahiptir.
  • Rattan behçe şemsiyesi; özellikle plajlarda sıklıkla görülen bu şemsiyeler artık evlerin bahçelerinde de görülmektedir.

 


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı