Dekorasyonu Bütünleyen Tamamlayıcı Mobilyalar Nelerdir?

Dekorasyonu Bütünleyen Tamamlayıcı Mobilyalar Nelerdir?

Bir dekorasyonu sizce nasıl daha dikkat çekici ve estetik hale getirebilirsiniz? Sorunun cevabı, tamamlayıcı mobilyalar içinde gizli! Bu mobilyalar tek bir kategori altında toplansa da aslın evin her köşesinde görebildiğimiz dekoratif tamamlayıcılardır.

Tamamlayıcı olarak adlandırmamızın altında yatan sebep ise ana mobilyalar arasında uyumlu bir geçiş sağlamalarından ötürüdür. Yani bu eşyalar ile dekorasyonunuzda baştan sona bütünleyici bir imaj yaratabilirsiniz. Öncelikle tamamlayıcı eşyalar nelerdir onlara bir bakalım.

Tamamlayıcı Mobilyalar Nelerdir?

Adı üstünde tamamlayıcı özellikteki bu eşyalar ile ana mobilyalarınızın dekorasyonunuz destekleyebilirsiniz. Günümüzde özellikle her evde yer alan TV üniteleri, tamamlayıcı mobilyalar kategorisine verebileceğimiz en önemli örnektir. Bunun dışında:

  • Zeminlerinizde kullanacağınız halılar,
  • Yemek odanızda işlevselliği ön plana çıkaran konsollar,
  • Salonunuzu daha kullanışlı hale getiren kitaplıklar,
  • Salonların vazgeçilmezi zigon, yan ve orta sehpalar,
  • Dekorasyon için kullanılan berjer ve sallanan sandalye modelleri ve daha birçok eşya tamamlayıcı kategoride yer alır.

Çoğumuza ana mobilyalar gibi gelen çok sayıda eşyamızı aslında kullanım şekline ve yerine göre tamamlayıcı eşya sınıfına dahil edebiliriz. Bu noktada önemli olan kullandığımız eşyadan beklentimiz ve eşyayı evimizde hangi amaçlarla kullandığımızdır. Durumu göre geniş berjer takımlarından ufak dekoratif biblolara kadar geniş bir ürün yelpazesi vardır.

Tamamlayıcı Mobilyaların Dekorasyon Açısından Önemi

Tamamlayıcı özellikte olan eşyaların önemi esasında isimlerinden gelir. Yani dekorasyonda ılımlı ve etkili bir geçiş yaratabilmeniz için kullanmanız gereken parçalardır. Tamamlayıcı mobilyalar için önem arz eden bir diğer konu ise işlevselliktir. Koltuk takımlarımız bize konforu ve şıklığı sunar. Bununla birlikte dekoratif açıdan önemli olan bu parçalar, evimizdeki fonksiyonel kullanım alanını genişletmektedir.

Şık Dokunuşlar İle Detayların Önüne Geçin

Bir evde hem konfor alanını genişlete hem de işlevsel kullanım açısından imkan sağlayan çok sayıda tamamlayıcı mobilya vardır. Bu mobilyalar ile dekorasyonunuza şık dokunuşlar yapabilirsiniz. Öncelikle yemek odasından başlayacak olursak; konsollar en işlevsel tamamlayıcı mobilyalar arasında yer alır. Özerk ya da bağımsız olarak dekore edeceğiniz yemek odası için vazgeçilmez parçalardır.

Salonlarınızı göz önünde bulunduracak olursak en işlevsel parçalar elbette sehpalardır. Kendi içerisinde çok sayıda model ve tasarım barındıran sehpalar, salonun kullanım açısından daha işlevsel olmasını sağlar. Bununla birlikte evinize şık bir görünüm katar.

Halılar ise zaten bir evin başlıca eşyaları arasındadır. Ana mobilyaları seçtikten sonra hemen halı modellerini incelemeye başlarız. Tamamlayıcı mobilyalar arasında dekorasyonu en çok etkileyen eşyalar tartışılmaz halılardır. Bu yüzden görsel ve kalite olarak kesinlikle iyi tercihlerde bulunmalısınız.

Kitaplıklar evin hemen hemen istediğiniz her alanında kullanabileceğiniz eşyalardır. Kullanım ve alan yaratma bakımından son derece yararlıdır. Üstelik şık dekoratiflerle süsleyebileceğiniz kitaplıklar görünüm bakımından dekorasyonunuzda uyumlu ve estetik bir hava yaratmanıza yardımcı olur. Nerede kullanacağınıza bağlı olarak bu alanda bir bench ya da berjere yer verebilirsiniz. Bu sayede okuma keyfinizi kendinize has ve özel hale getirebilirsiniz.

Zeminlerin Can Alıcı Görünümü Dekorasyonu Tamamlar

Halıların dekorasyon için öneminden bahsetsek de gelin zeminleriniz için yaptığınız seçimlerin önemini biraz daha inceleyelim. Çoğu kişi salon ya da yatak odası için halı seçimi yaparken konforu ön plana çıkarır. Bununla birlikte halılar, dekoratif açıdan odanızdaki atmosfere direk etki göstermektedir. Bir odaya girdiğiniz zaman ilk göze çarpan tamamlayıcı mobilyalar arasında halılar vardır. Halıları mobilya kategorisi altında ele alamasak da tamamlayıcı ve dekoratif uyuma etkileri bakımından tamamlayıcı mobilyalar içerisinde saymakta bir sakınca yoktur.

Evinizin Her Köşesinde Estetik Bir Hareketlilik Kazanmanın Yolları

Dekorasyon yaratmak çoğumuzun sandığının aksine durağan ve kendiliğinden ortaya çıkan bir eylem değildir. Bu noktada ev sahibinin işe elini atması ve kendi evindeki şıklığı tamamlayıcı eşyalarla bütünlemesi gerekir.

Küçük ya da büyük tüm eşyalar evin sergilediği görünümü belli oranda etkiler. Bu yüzden mobilya takımlarınızdan kullandığınız çerçevelere kadar her parçayı özenle seçmelisiniz. Ancak bu sayede istediğiniz modern ve dikkat çekici dekorasyonu yaratabilirsiniz.

Kendinizi yaptığınız seçimlerde özgür bırakın. Modaya ayak uydurmaktan ziyade eşya seçimlerinizde uzun yıllar sıkılmadan kullanabileceğiniz eşyalar sizi daha mutlu edecektir. Sonuçta yaşam alanınızı dekore etmek ve küçük ya da büyük eşyalarla kombinlemek tamamen sizin tekelinizdedir. İşte bu yüzden sizi en çok mutlu eden ve içinde yaşamaktan keyif duyacağınız eşyaları seçin. Tamamlayıcılar size bu noktada oldukça faydalı, şık ve işlevsel seçimler sunmaktadır.  


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı