Değişik Malzemelerden Üretilen Şezlongların Farklarını Anlamak İçin Nelere Dikkat Edilmeli?

Şezlonglarda En Çok Tercih Edilen Malzeme Türü Nedir?

Kelime kökeni Fransızca olan şezlong kelimesi üst kısmına herhangi bir döşeme yerine bez gerilen, üzerinde oturulabilen koltuk olarak tanımlanır. Şezlonglar daha çok havuz kenarlarında, tatil köylerinde, sahil beldelerinin plajlarında bulunur. Ayrıca yazlık evlerde, piknik alanlarında da bulunur. Bahçeli ve havuzlu evlerde şezlong kullanımı hem konfor hem de estetik açısından önem arz eder. Bahar ve yaz aylarında bahçede bulunan şezlong ile havanın tadı çıkarılır. Bir şezlong fiziksel özelliklerine ve malzemesine göre tercih edilir.  Ayrıca Şezlong modelleri evinizin veyahut bahçenizin dekorasyonuna ve ihtiyacınıza göre değişkenlik gösterir.

Şezlonglar kolay katlanabilir ve taşınabilir olduğundan tatil köylerinde büyük kolaylık sağlar. Üst döşemesi serttir ve üzerine şezlong örtüsü serilir. Şezlongların bu özellikleri neticesinde sırt kaslarının gevşemesi kolay olur. Şezlonglarda sırt eğimi ayarlanabilir olup kişi tercihine göre eğim derecesini ayarlar. Kişiler, yazlık veranda veya teras için tasarım önerisi olarak şezlong tercih edebilir. Şezlonglar malzemesine göre güvenilir yapılar olup 100 kilogramın üzerinde kapasiteleri mevcuttur.

 

Şezlong Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Şezlong seçerken dikkat edilmesi gereken ilk şey arkasının ayarlanabilir olup olmamasıdır.  Konforlu bir uzanış için bu önemlidir. Şezlongun üzerinde uzanmak, uyumak, güneşlenmek, kitap okumak, bazı aktiviteleri yapabilmek için ayarlanabilir şezlonglar daha önem arz eder.
Bir diğer husus ise kollu ve kolsuz şezlong türlerinin tercihidir.

Bu seçim yine rahat yatış pozisyonuna göre kişinin tercihi şekillenir. Bir diğer önemli husus ise şezlong minderidir. Şezlonglar plastik malzemeden ya da yumuşak tahta malzemeden yapılmış olsa da sırtınıza istediğiniz rahatlığı vermeyebilir. Bu yüzden mutlaka şezlong üzerine bir minder tercih edilir. Ancak son zamanlarda alüminyumdan üzerinde file olan şezlonglar imal edilmiş olup bu tür şezlong tercihi halinde minder tercih edilmeye de bilinir.

 

Şezlongum İçin Doğru Malzemeyi Nasıl Seçmeliyim?

Tahtadan, plastik ya da alüminyum örgülü şezlong satın alınırken doğru malzemenin tercih edilmesi gerekir. Doğru malzemeyi kişi bahçesinin fiziki özelliklerine ve dekorasyon tercihine göre seçer. Doğru malzemeyi seçerken dikkat edilmesi gereken hususlar şunlardır:
Konforlu olmalıdır. Rahat bir yatış pozisyonu için ne kadar çok konforlu ise tercih buna göre yapılır.
Dayanıklı olmalıdır. Şezlong dışarıda bırakılırsa ne kadar ömrü olur diye düşünülerek hareket edilmesinde fayda vardır.

Çok fazla ağır olmamalıdır. Şezlongların taşınabilir olması her zaman tercih nedenidir. Ancak dekorasyon amacıyla orta ağırlıkta şezlonglar da tercih edilmektedir.
Bakımı kolay olmalıdır. Fiyatı performansına göre şezlong iyi olmalıdır. Fiyat performans ürünü olması bütçenizi için doğru adım olur.

Ahşap şezlong her zaman çevre dostudur. Ayrıca ahşap modeller bahçenin doğal görünümüne yardımcı olur. Çocuklar içi ahşap şezlong daha sağlıklıdır. Ancak alternatif malzeme olarak; plastik, tahta paletler, rattan, asma, kenevir, kütükler, oluklu mukavva, ahşap veya metal çerçeveli kumaş, kontrplak da şezlong yapımında kullanılabilir.

 

Şezlong Yapımında Kullanılan Malzemelerin Karakteristik Özellikleri Nasıldır?

Odundan yapılan şezlonglar çevre dostu olup bakımı ve kullanımı kolaydır. Dekorasyon olarak daha çok tercih edilir. Düşük maliyetlere mal edilebilir. Bu tür şezlonglarda özel koruyucu malzeme de kullanılmalıdır aksi takdirde malzemenin yapısı gereği şezlong çürüyebilir.

Metalden yapılan şezlonglar hafif ve dayanıklıdırlar. Üst kısmı kumaş olup kumaşın kalitesine dikkat edilmesi gerekir. Plastik malzeme kullanılarak yapılan şezlonglar hafif ve kolay taşınabilirlerdir. Bakım için herhangi bir masraf yapılmasına gerek yoktur. Bu tür şezlonglar düşük fiyatlı olup tasarım açısından farklı birçok çeşidi bulunmaktadır.

 Bambu, rattan, kenevir, asmadan yapılan şezlonglar küçük ve hafif olurlar. Çevre dostu olan bu şezlonglar taşınabilirlik açısından çok fazla tercih edilir. Bambu, rattan, kenevir, asma kullanılarak yapılan şezlonglar çok fazla güneşe maruz kaldığında bozulabilir. Bu nedenle çok fazla güneşe maruz bırakılmamalıdırlar. Malzeme seçimi;  tercih edilen modele, malzeme olanaklarına ve işlevlere bağlı olarak değişkenlik gösterir.

 

Şezlong Aksesuarları Nelerdir?

Şezlong seçimini yaptıktan sonra iyi bir örtü seçilmesi gerekir. Şezlong örtüleri alelade olmamalıdır. Ayrıca bir minder tercih edilebilir. Bunların dışında en tercih edilen aksesuar küçük bir masa ya da sehpadır. Şezlongda güneşlenirken, uzanırken, kitap okurken eşyaların koyulması için masanın olması rahatlık sağlar. Bir diğer aksesuar ise şezlong yastığıdır. Bunun için yastıklı bir şezlong tercih edilebileceği gibi sonrasında bir şezlong yastığı da alabilirsiniz.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı