Daha Uzun Ömürlü Bahçe Mobilyaları İçin Temizlik ve Bakım Önerileri

Bahçe Mobilyası Bakımları Nasıl Olmalıdır? 

Ahşap bahçe mobilyalarına iyi bakmak mobilyaların uzun süreli kullanımı için oldukça önemlidir. Genel olarak konuşursak, ahşap mobilyalar uygun şekilde korunursa nesiller boyu sürebilir. Özellikle ahşap bahçe mobilyalarının her yağmurdan sonra düzenli olarak cilalanması mobilya bakımında en önemli noktadır.

 

Bahçe Mobilyası Bakımının Önemi Nedir?

Bahçe mobilyalarının bakımı çok önemlidir. Bahçe mobilyalarının yanlış bakımı, ürünün ömrünü kısaltabilir veya görünümünü bozabilir. Bunu önlemek için uygun bahçe mobilyaları bakımını kullanabilirsiniz. Bahçe mobilyalarının bakımı için öncelikle ürünün özelliklerini değerlendirmek gerekir. Ürün bakım yöntemleri, mobilya üretiminde kullanılan malzemelere göre büyük farklılıklar gösterebilmektedir. Dört mevsim kullanılabilecek ürünlerden biri de bahçe mobilyalarıdır. Farklı hava koşullarına maruz kalan bahçe mobilyalarında uygun bakım ve koruma yapılmadığında küf ve renk atması gibi sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Bahçe mobilyalarınızın bakımı için gerekli önlemleri alarak ürünün uzun süreli kullanımına ek olarak birçok farklı avantaj elde edebilirsiniz.

 

Bakım Yapmak Mobilyalarınızın Ömrünü Uzatır

Bahçe mobilyalarınızın bakımını yaparak mobilyalarınızın ömrünü uzatabilirsiniz. Gerekli önlemleri alarak mobilyaların deforme olmasını önleyebilirsiniz. Bahçe mobilya çeşitleri, çevre koşullarına dayanacak şekilde özel olarak tasarlanmıştır. Doğru yöntem kullanılarak bahçe mobilyalarının ömrü uzatılabilir. Doğru bakım ile bahçe mobilyalarınızı yıllarca rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bahçe mobilyalarına özen göstererek ürünün ilk günkü şeklini korumasını sağlayabilirsiniz.

 

Bahçe Mobilyalarınızın Bakımını Yaparak Rengini Koruyun

Renk, bahçe mobilyalarının bakımında korunması gereken unsurlardan biridir. Bahçe mobilyalarının rengini kaybetmesi çok sağlam ürünlerin daha eski görünmesine neden olabilir. Bahçe mobilyalarının rengini korumak için bazı pratik önlemler almak yeterlidir. Bahçe mobilyalarının rengi uzun süre güneş ışığına maruz kaldığında bozulabilir. Farklı hava koşullarına uzun süreli maruz kalma, ürünün görünümünü doğrudan etkileyebilir. Mobilyalarınızı bu doğal reaksiyondan korumak kolaydır. Mobilyanın üretildiği malzemeler dikkate alındığında satın alacağınız bahçe mobilyası bakım malzemeleri ile mobilyaların rengini korumak oldukça pratik hale gelmektedir. Bu sayede bahçe mobilyaları ilk günkü rengini ve parlaklığını uzun süre korur.

 

Bahçe Mobilyasının Bakımını Yapmak Küflenmenin Önüne Geçer

Bir ürünün bakımı düzgün yapılmadığında farklı sorunlarla karşılaşılabilir. Bu koşullara örnek olarak su lekeleri ve küf verilebilir. Ürünü nemli bir ortamda bırakmak bahçe mobilyalarında küf oluşumuna neden olabilir. Bahçe mobilyalarının uzun süre suya maruz kalması küf sorunlarını da azaltabilir. Ahşap, tik gibi malzemelerden üretilen bahçe mobilyalarında küf görülebilir. Plastik veya metal ağırlıklı bahçe mobilyalarının kalıplanma olasılığı, ürünün üretildiği malzeme nedeniyle çok düşüktür. Bu nedenle ahşap gibi ürünler kullanılarak tasarlanan bahçe mobilyaları ile gerekli önlemleri almak önemlidir. Ahşap mobilyalar farklı yağlar içerir. Bu yağlar gücünü kaybederse, yağmur gibi sular ürünün içine sızarak küflenmesine neden olabilir.

Bunu önlemek için bahçe mobilyası bakım yağı kullanmak yeterlidir. Bir ürünün suyla temasını engelleyemediğiniz durumlarda, bahçe mobilyaları bakım rutininize yağ ekleyerek küf ve su lekesi gibi sorunları kolayca önleyebilirsiniz.

 

Bakım Zamanı Hava Durumunu Göz Önünde Bulundurun

Hava koşulları, bahçe mobilyası bakımında dikkate alınması gereken önemli bir faktördür. Bahçe mobilyaları çok yönlüdür. Bahçe mobilyaları kış bahçesi gibi iç mekânlarda kullanılabildiği gibi açık alanlarda da kullanılabilir. Bahçe mobilyalarını iç mekânlarda kullanmak, mobilyaları hava koşullarının getirebileceği sorunlardan koruyabilir. Ancak dış mekân mobilyaları için hala koruyucu önlemler almak gerekiyor. Bahçe mobilyalarının dört mevsim dışarıda bırakılması, ürünün güneş, kar, yağmur gibi farklı hava olaylarından etkilenmesine neden olur. Ürünlerde nem yutulması küflenmeye neden olabilir ve aşırı güneşe maruz kalmak üründe renk bozulmasına neden olabilir. Bahçe mobilyalarının bakımı için muşamba gibi ürünleri dahil ederek, mobilyanızın güneş ışığından veya yağıştan minimum düzeyde etkilenmesini sağlayabilirsiniz.

 

Malzeme Türüne Göre Bahçe Mobilyalarının Bakımı Nasıl?

Bahçe mobilyalarının verimliliği ve uzun süreli kullanımı için bakım çok önemlidir. Ancak bahçe mobilyaları bakımı çok farklıdır. Ürünü uygun şekilde korumak için doğru bakım yöntemi seçilmelidir. Bahçe mobilyası bakımında malzemelerin önemi bu segmentte devreye giriyor. Bahçe mobilyaları plastik, metal, ahşap ve rattan gibi farklı malzemeler kullanılarak yapılır. Malzemeler değiştikçe, ürünlerin korunma şekli de değişti. Örneğin rattan bahçe mobilyalarının bakımını yaparken bol su kullanabilirsiniz.

Su ile yıkandıktan sonra rattan bahçe mobilyaları güneşte diğer mobilyalara göre daha hızlı kurur. Ahşap bahçe mobilyalarının bakımını yaparken çok miktarda su veya basınçlı su kullanılması ürüne zarar verebilir. Ahşap bahçe mobilyalarını temizlerken ürünü uzun süre neme maruz bırakmayan bir yöntem seçmekte fayda var. Ahşap bahçe mobilyalarınızın bakımını gerekli yağlarla yapabilir, kuru bir fırça yardımıyla yüzeydeki lekeleri kolayca temizleyebilirsiniz. Bahçe mobilyalarınızı düzgün bir şekilde temizlemek için bakım öncesi ürün özelliklerine hakim olmanız faydalı olacaktır.

 

Bahçe Mobilyası Bakımından Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Bahçe mobilyalarının bakımı yapılırken göz önünde bulundurulması gereken birçok faktör vardır. Uygun olmayan bahçe mobilyası bakımı ürün hasarına neden olabilir. Bahçe mobilyalarının bakımını yaparken ürünün özelliklerine dikkat edin.

Bahçe mobilyalarının üretiminde kullanılan malzemeler bakımını doğrudan etkiler. Bir ürünün su geçirmezlik gibi özellikleri üretimde kullanılan malzemelere göre değişiklik göstermektedir. Bu nedenle bahçe mobilyası bakım yöntemi seçilirken malzeme faktörleri göz önünde bulundurulmalıdır.

Bahçe mobilyalarında hammadde kullanılabilir, boya kullanılarak estetik bir görünüm elde edilebilir. Pigmentler, içeriğe bağlı olarak farklı tepkiler gösterir. Tasarımında su bazlı boya bulunan ürünler kolayca silinebilir. Ancak bazı boyaların deforme olmaması için temizlik malzemelerinin seçimine dikkat etmeliyiz.

 

Kolay Bakım Olanaklarına Sahip Bahçe Mobilyaları Nelerdir?

Bahçe mobilyaları, geniş ürün yelpazesi ile insanların kendi özgün yaşam alanlarını yaratmalarına yardımcı olur. Kimi bahçe mobilyaları geniş bahçelerde sergilenirken kimileri ise balkon veya teras gibi alanlarda kendine yer bulabilmektedir. Bu farklı kullanım alanlarına uygun olması için uzun süre etkin bir şekilde kullanılabilmesi için bakım gerektiren bahçe mobilyaları özel olarak üretilmektedir. Bazı bahçe mobilyaları biraz daha özen isterken, pratik kullanımda dikkat çekenler de var.

Bakımı kolay bahçe mobilyalarını tercih ederek kısa vadede ürününüzü uzun vadede rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sevdiklerinizle birlikte rahat bir vakit geçirmek için Lotus koltuk takımlarını bulabilirsiniz. Rattan koltuk kılıfları ve alüminyumdan alüminyum koltuk takımları bakım gerektirmez. Kolay temizlenen koltuk takımları, suya dayanıklılıkları ve kolay temizlenmeleri ile dikkat çekiyor. Aynı şekilde bakımı kolay bir diğer takım da Poppy koltuk takımıdır. Alüminyum gövde üzerine elektrostatik sprey boya kullanılan koltuk takımı, işlevi ve şık görünümü ile dikkat çekiyor. Toprağa ve suya dayanıklı bahçe mobilyaları, darbelere karşı dayanıklılığıyla da dikkat çekiyor.

 

Ahşap Bahçe Mobilyası Kullanılırken Dikkat Etmeniz Gerekenle Neler?

Ahşap bahçe mobilyası kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bu mobilyaların çok nemli veya çok sıcak ortamlarda kullanılmaması özellikle önemlidir. Çünkü ahşap mobilyaların nem oranı yüksek bir ortamda kullanılması mobilya yüzeyinde küf oluşumuna neden olabilir. Bununla birlikte, yüksek ısı onu karartabilir ve mobilyaların rengini bozabilir.

Ayrıca kullanım alanının çok fazla kuruyarak ahşap bahçe mobilyalarının büzülmesine ve çatlamasına neden olması engellenmelidir. Ahşap mobilyaları sudan uzak tutmak gerekir. Ahşap nemi hızla emdiği için lekelere neden olabilir. Bahçede kullanılanlar birçok dış faktörden etkilenebileceğinden kaliteli ahşaptan yapılmış olanlar tercih edilmelidir. Bu nedenle uzun süre dayanır ve kaliteli ahşaptan yapıldığı için kırılma olasılığı daha düşüktür.

 

Madde Madde Bahçe Mobilyası Bakımı

Bahçe mobilyalarının madde madde bakımı şu şekilde sıralanabilir;

  • Mobilyaları iç mekânlarda tutma imkânınız yoksa mobilya kılıfları da kullanabilirsiniz.
  • Mobilya bakımı için asla sert fırçalar, basınçlı su ve sert kimyasallar kullanmamalısınız. Bunlar ahşabın dokusuna ve yapısına zarar vererek kötü görünüme ve kısa ömre neden olabilir.
  • Mobilyanızın yapısına göre bakımını yapmak için tercih ettiğiniz doğal yağı kullanabilirsiniz. Okaliptüs ve bambudan yapılan bahçe mobilyalarına bu yöntemi uygulamak mobilyalarınızı daha dayanıklı hale getirecektir. Bunu bir fırça veya sünger yardımıyla yapabilirsiniz.

Mobilya tasarımında dikkat çeken ve sıklıkla tercih edilen bir diğer ağaç türü de tik ağacıdır. Suya, neme ve farklı zorlu koşullara karşı dayanıklılığı nedeniyle ağaç, bahçe mobilyalarının yanı sıra gemi ve yat yapımında da kullanılmaktadır. Yıpranmış görünümü bile kullanım alanına ayrı bir hoş bir hava katacaktır. Bu malzemeden yapılmış mobilyaların bakımı için yılda birkaç kez (sezon başında) temiz bir boya fırçası yardımıyla tik yağı ile yağlamak yeterlidir. Nemli bir bez seçerseniz, daha sonra kurutmayı unutmayın. Özellikle soğuk havaya maruz kaldığında, bakım yapılmazsa mobilyalar griye dönebilir.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı