Bursa Rattan Bahçe Mobilyası Üretiminde En Modern Seçenekler Divona Home'da!

Bursa Rattan Bahçe Mobilyası

Rattan bahçe tasarımları bahçeniz ışık olsun. Bursa rattan bahçe mobilyası en tarz modellerle bahçenize hayat versin.

Rattan mobilyalar kullanışlı, zarif, şık ve kaliteli ürünlerdir. Her tarzdan insan rattan mobilyaları sevmektedir. Tropikal bölgelerde yetişen palmiye ağacından doğal rattan elde edilerek bahçe mobilyaları üretilmektedir. Mobilyaların bakımları diğer materyallerden üretilen mobilyalara göre biraz farklı olmaktadır. Bursa rattan bahçe mobilyası modelleri doğrudan güneş ışığına ve suya karşı dayanıklı üretimlerdir. Rattan mobilyaların çok güneşli havalarda ve yağmurlu zamanlarda örtülmeleri daha fazla kullanılmalarına fayda sağlamaktadır.

 

Bahçe Mobilyalarında Rattan Ayrıcalıkları

Rattan en eski tarihlerden beri dokuma alanında kullanılan dayanıklı malzemelerden biridir. Kamışa benzeyen rattan, nemli ormanlarda yaşayan palmiye ağacı gövdesidir. Kaliteli el işçiliği ve sağlam yapısı mobilyaların bahçe mobilya modellerinde öne çıkmasını sağlamaktadır. İki adet rattan alternatifi bulunmaktadır. Bunlardan biri doğal rattan diğeri suni rattan olmaktadır.

Bursa rattan bahçe mobilyası, seçeneklerinden üretilen mobilyaların üretimleri benzer şekillerde gerçekleşmektedir. Suni rattan da tıpkı doğal rattan gibi ensek yapıda üretilir ve metal iskeletlerin üzerine el işçiliğiyle örülür. Örgü hasır model ortaya çıkarmaktadır. Sentetik rattan her renkte üretilebilen hazır mobilya modelleri meydana getirir. Doğal rattan daha çok toprak tonlarına ilgi duyun ve sade dekorasyonlarda hoşlanan kişilerin samimi mekân tasarımlarına hayat vermektedir. Rattan örgü mobilyaların tarihi eski Mısır kadar gitmektedir.

 

Rattan Mobilya Seçimleri Nasıl Gerçekleşir?

  • Mobilyaların işçiliğine ve kalitesine bakılarak tercihler yapılmalıdır. Zor koşullara dayanan rattan mobilyalarda kalitesinin iyi olması ve doğru örgü tekniği kullanıldığına dikkat edilmelidir.
  • Rattan mobilyalarda kaplamanın altında kalan iskeletin alüminyum olması gerekmektedir. Alüminyum iskeletler paslanmama yapmadığı için en iyi tercihlerdir.
  • İskeletin kalın ya da ince olması mobilyaların dayanıklı olmasını etkileyen etkenlerdendir. Kalınlığı uygun olmayan iskeletler ağırlığı taşıyamaz ve kırılabilir.
  • Dayanıklı olması için katkı maddeleri kullanılan mobilya modellerinde kopma ve renk solması meydan gelmez.
  • Mobilyanın yastık ve minderleri tıpkı gövde gibi dayanıklı kumaşlardan üretilmelidir.

Bu niteliklere sahip olan rattan mobilyalar çok uzun zaman kullanılabilmektedir. Fazla ağırlıkları olmamasından dolayı yerlerinin değiştirilmesinde problem yaşanmaz.

 

Kış Bahçelerinde Rattan Mobilyalar

Kış bahçelerine otuma alanları rattan mobilyalar ile yaratılabilir. Bursa bahçe mobilyası modelleri içerisinde olan doğal rattan oturma grupları kış bahçelerini tamamen farklı bir havaya kavuşur. Sade görüntüsü kış bahçesinde yer alan bahçelerle tam uyum yakalar. Modern bir tarzda kış bahçesi isteyenler içinde doğal rattan mobilyaların sadeliği arzuladıkları bahçe dizaynına ulaşmalarını sağlamaktadır. Renk ağırlıklı tasarımlar için rattan mobilyaların boyanması ve boyalarının uzun zaman solmaması mobilyaların uzun ömürlü kullanımını sağlamaktadır.

 

Rattan Mobilyalar Verandalarda

Villa ve müstakil evlerde verandalar bahçeyle evlerin bağlantısını sağlayan alanlardır. Verandaların dekorasyonlarında farklı mobilya modelleri kullanılabilir. İki alanı birbirine bağlayan verandalar içi ve dış mekân mobilyalarıyla dekore edilebilir. Bursa bahçe mobilyası modelleri, içinde dayanıklılığı sayesinde çok kullanılan rattan mobilyalar verandalarda da kusursuz görüntüler ortaya çıkarabilir. Balkonlar gibi verandaların boyutlar ve kullanım amaçları mobilyaların seçimlerini etkilemektedir. Bu alanlara rattan bahçe salıncağı koyularak gün batımları izlenebilir. Tavandan sarkan hamaklarda verandalar farklı bir hava katan şık mobilya seçenekleri arasındadır.

 

Rattan Mobilyalar Nasıl Temizlenir?

Rattan mobilyalar bol su ile temizlenemez. Devamlı bir bakım gerektirmeyen kullanışlı bahçe mobilyaları kategorisinde yer almaktadır. Basitçe dakikalar içinde temizleme işlemi gerçekleştirilebilir. Minderleri suyla yıkanarak güneş altında kuruması için bırakılabilin mobilyalardır.

Çevre etmenlerden dolayı hemen kirlenmemesi için üstü kapatılabilir. Mobilyaların kapatılması zorlu hava şartlarından ve lekelenmelerden korunmasını sağlamaktadır. Rattan mobilyalar bahçelere işlevsellik kazandırma için kullanılabilecek çok sayıda seçenek barındırmaktadır. Rattan Bursa balkon mobilyaları tozları fazla sert olmayan bir fırça yardımıyla alındıktan sonra nemli bir bez kullanılarak mobilyanın iskeleti silinerek temizlenir. Sentetik rattan ise özel bir bakım gerektirmez, su yardımıyla hemen yakınır, kuruması beklenir ya da kuru bir bezle üzerindeki sular silinir. Ahşap mobilyalarda nemli bezle silinmeli, su ile yıkanmamalıdır.

 

Rattan Mobilya Bakım

Rattan Bursa balkon mobilyası, özel bakım istemeyen kaliteli materyallerden üretilir. Doğal rattanın fazla güneş ve yağmurda kalmasının engellenmesi bakımları için yeterli gelmektedir. Yağmur ve suyu fazla maruz kalan doğal rattan mobilya hasır örgüsünde kabarma ve kopmalar yaşanabilir. Bunun önüne geçmek için yağışlı havalarda mobilyaların üzerlerin mobilya koruma örtüleri ile kapatılması gereklidir. Kış sezonunda kullanılmayan bahçe mobilyaları kapalı alanlara alınmalıdır. Kapalı alanlarda korunan mobilyalar daha dayanıklı kalmaktadır. Renklerin kış mevsiminin zor şartlarından yaşanan solmalar ve iskeletlerinde bozulmalar yaşanmaz. Kapalı alana alınan rattan mobilyaların yakınlarında aşırı ısınma yaratabilecek kalorifer kazanı gibi olmamalı çünkü aşırı ısı sentetik rattan mobilyalarının erimelerine ya da boyalarının hasar almasına neden olabilir.

 

Rattan Mobilya Niçin Kullanılmalıdır?

Rattan Bursa bahçe mobilyaları dayanıklı olmalarından dolayı her mekânda kullanılan mobilyalardandır. Örgüsünün kalitesi ve mevsim şartlarına karşı uzun süre ayakta kalması mobilyanın daha fazla ilgi çekmesine sebep olmaktadır. Doğa uyumlu sade bahçe tasarımları bu mobilya türü ile elde edilebilir. Salıncak ve hamak benzeri mobilyalarla bir bütün oluşturarak eşsiz dizaynların ortaya çıkmasına yardım eder. Modern tarz bahçe tasarımlarına en uygun dekorları yaratmada diğer mobilyalar uyumu kolay sağlamaktadır.

Metal mobilyalar ve doğal rattan beraber karakteristik tasarımlar meydana getirmektedir. Rattan mobilyalarda kullanılan katı maddeleri ürünün kullanım ömrünü uzatmaktadır. Ayrıca katkı maddeleri yüzünden güneş ve diğer dış etmenler mobilyaların renklerine etki etmez. Renkler solmaz, örgülerin arasında kopma meydana gelmez. Üretilen tüm mobilyalar geri dönüşüme uygun malzemelerdir. İnsan sağlığına ve doğaya zararlı maddeler içermezler.

 

Rattan Mobilyalarda Fiyatlar Nasıl Oluşur?

Rattan Bursa bahçe mobilyası fiyatları piyasa koşullarında farklı faktörlere bağlı şekilde oluşmaktadır. Mobilyalarda yer alan parça sayıları, mobilyaların ebatları, üretim materyalinin lojistik maliyet ve özel tasarım olmaları gibi faktörler fiyatları meydana getirmektedir. Mobilyanın yerleştirileceği mekanın boyutları, mobilyaların ebatlarını direkt etkilediği için fiyatlar üzerinde de etkisi olmaktadır. Mobilyaların fiyatları;

  • Bursa rattan bahçe mobilyası fiyatları belirlenen mobilyaların model özelliklerine,
  • Geniş bahçelerde tasarım için kullanılan mobilyalarda yer alan parçalara,
  • Mobilyanın üretildiği malzeme ve malzemenin lojistiği,
  • Üretimde uygulanan aşamaların masrafları,

Benzeri maddeler rattan mobilyalar dahil her mobilyanın fiyatlarının ortaya çıkmasını sağlamaktadır. Müşteriler mobilyaları almadan önce fiyatları ve fiyatlara etki eden faktörler dahil her şeyi araştırmalıdır. Farklı alternatifler belirlendikten sonra tercih edilen dekor stiline göre mobilya alımları gerçekleştirilmelidir.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı