Bursa Bahçe Mobilyası Tercihinde Aranılan Adres Divona Home

Bursa Bahçe Mobilyası

Bursa bahçe mobilyası her mekânda dikkat çekiyor. Farklı tasarımlarla sizde istediğiniz yeri yenileyin. Bahçenizi minik hareketlerle eşsiz alanlar yapın.

Tarz ve şık bahçe tasarımlarında kullanılan bahçe mobilyaları çeşitli renk ve modellerde üretilir. Üretimin çok çeşitli olması ise her zevkte insanın aradığı ürünü bulması anlamındadır. Bahçelerinizi değişik aktivitelerde kullanılan işlevsel alanlara dönüştürmek için Bursa bahçe mobilyası modelleri kullanılabilir. Bahçelerin boyutları ve mobilyaların hangi amaçla kullanılacağı gibi detaylar mobilya seçimlerini etkileyen detaylardır. Bahçe mobilyalarında bakılması gereken özellikler uzun zaman kullanılan sağlan mobilyalara sahip olmayı sağlar.

 

Bahçe Mobilyası Tercihleri Nasıl Yapılır?

  • Kullanılmadıkları mevsimlerde depolanacakları alanlarda bahçe mobilyalarının tercihlerini etkileyen sebeplerdendir.
  • Mobilyaların depolara kaldırılması kullanım sürelerinin daha uzun olmasını sağlayan pratik önlemlerden biridir.
  • Bursa bahçe mobilyası renk alternatiflerinden sizi en iyi hissettiren ve tarzınıza uygun renklere tercihlerde öncelik verin.
  • Mobilyaların özelliklerinden söz eden içerik alanlarına inceleyin ve ihtiyacınıza tam uyan bahçe mobilyaları tercih edin.
  • Depo alanızı veya mobilyayı kullanacağınız mekanlar küçük ise katlanma özelliği olan daha işlevsel bahçe mobilyalarına önem verin.
  • Orta büyüklükte bir bahçe iki amaçla kullanılabilir. Bölünen bahçenin bir tarafına normal boyutlarda masası olan bahçe mobilyası, diğer alana ise metal destekli salıncak ya da sallanan rattan sandalye yerleştirilebilir.

Bunlar gibi farklı dekor alternatifleri çok çeşidi olan Bursa bahçe mobilyaları seçilerek uygulanabilir. Yaşanan iklim şartları insanların bahçe kullanımı ve bahçe mobilyaları tercihlerini direkt etkileyen önemli bir olaydır. Devamlı yağış olan bölgelerde ve aşırı soğukların yaşandığı şehirlerde en dayanıklı bahçe mobilyaları kullanılmalıdır. Teraslar, bahçeler ve açık balkonlarda kullanılan mobilyalarda dayanıklı olma daha çok önem verilen niteliklerdendir.

 

Bahçe Mobilyaları Türleri Nelerdir?

Bursa bahçe mobilyası fiyatları ve mobilya türleri çeşitlidir. Farklı seçenekler insanların ihtiyaçlarını karşılamalarına bağlı olarak seçilmektedir. Bahçe mobilyalarında türler;

  • Teak ağacından üretilen açık alan kullanımına göre mobilyalar, ağacın doğasında olan yağ keseleri mobilyalara doğal koruma sağlar. Bu ağaçtan üretilen mobilyalar kurumadan iklim koşullarına dayanmaktadır.
  • Suni rattan bahçe mobilyaları iskeletleri metal kaplamaları ise plastik olan mobilyalardır. Mobilyaların bir kısmında maliyetin azalması için demir iskelet kullanılır. Ürünün kaplaması olan örgünün kalitesi iskeleti koruyan ve kullanım ömrünün uzatan bir özelliktir.
  • Alüminyum Bursa balkon mobilyaları suni rattan mobilyadan farkı üzerini kaplayan hasır örgünün olmamasıdır. Bu mobilyalar taşınması kolay hafif ürünlerdir.
  • Doğal rattan bir palmiye ağacı gövdesinden üretilir. Tüm hava şartlarına dayanır ancak çok fazla yağmur ya da suya maruz kalırsa yapısı bozulmaktadır.
  • Paslanmaz çelik bahçe mobilyaları alüminyum mobilyalardan daha ağır mobilya türüdür.

Bu tür bahçe mobilyaları değişik mekanların dekorasyonlarında kullanılır. Müşteriler istedikleri modelleri alarak değişim istedikleri her mekânda dekorasyon yapabilirler.

 

Kullanıldıkları Alanlara Göre Bahçe Mobilyaları

Dış mekan mobilyaları olan Bursa rattan bahçe mobilyası, oteller, çalışan sayısı fazla işyeri terasları ve çok fazla kafede kullanılmaktadır. Mekanların işlevlerine göre mobilyaların seçimleri farklılaşır. Devamlı kullanılan, kaza yaşanma ihtimallerinin yüksek olduğu kafe, havuz başları ve otellerde temizlenmesi ve kuruması kolay olan alüminyum veya sentetik rattan mobilyalar tercih edilebilir. Özellikler kafeler ve havuz başları diğer bahçe mobilyalarına uygun mekanlar değildir. Müşterilerini memnun etmek ve fark yaratmak isteyen bu mekanlar mobilyaları renkli seçerek, çeşitli aksesuarları mekanlarında kullanarak istedikleri etkileri verebilirler.

 

Bahçe Mobilyalarında Suya Dayanma

Yer aldıkları mekanlar ya da üretimlerinde kullanılan materyallere bakılmaksızın her Bursa rattan bahçe mobilyası modelleri, sıvılara ve suya dayanıklı olarak üretilen modellerdir. Sudan etkilenen ve minderleri suyu çeken bahçe mobilyaları uzun süre kullanıma uygun olmazlar. Bu yüzden bahçe mobilyalarında seçim yaparken su geçirmeyen ya da sudan az etkilenen mobilyalar tercih edilmelidir. İklim koşulları ve temizlemede kullanılan suya en dayanıklı olan mobilya türü hasar dokuması kusursuz olan sentetik rattan mobilyalardır.

 

Bahçe Mobilyalarında Ahşap Tercihi

Doğaya tutkun olanlar bahçe mobilyalarında doğallığı yaşama için ahşap Bursa balkon mobilyası modellerini daha fazla tercih ederler. Bahçe mobilyalarında tercih edilen ahşap genelde tik veya Teak ağacı kullanılır. Katlanır ya da aç/kapa olarak bilinen bahçe mobilyası şekli küçük bahçelere için uygun tasarım alternatifleridir. Şezlong, sandalye ve masa takımları, otuma alanlarına kadar birçok mobilyanın üretiminde kullanılan ahşap modeller bulunur. Ahşap bahçe mobilyalarında özel bakım ürünleri kullanılarak yıl içinde bir defa bakım yapılması gerekmektedir. Düzenli bakımları yapılan mobilyalar normal kullanım ömürlerini tamamlarlar.

 

Bahçe Mobilyalarında Bakım Nasıl Yapılır?

Bahçelere farklı hava katan mobilyaların bakımları önemlidir. Bakımların doğru yapılması bahçe mobilyalarının daha dönem kullanılmasına yaramaktadır. Mobilyaların bakımda üretildikleri ham madde baz alınmaktadır. Ahşap mobilyalar bakım için önemli olan nemden ve doğrudan sudan korumaya çabalamadır. Bu bahçe mobilyaları yağmurlu havalarda üstleri kapatılarak korumaya alınır. Plastik mobilyaların bakımları en kolay olandır.

Suni rattan ve plastik bahçe mobilyaları bakımlarında önemli olan direkt UV ışınlarına maruz bırakmamaktır. Bakımları düzenli yapılan bu mobilyalar kış mevsimi boyunca kapalı alanlara kaldırılmalıdır. Kapalı alanlarda mobilyalara zarar gelmemesi için çeşitli konulara dikkat edilmelidir. En önemli konu kapalı alanların küf, rutubet ve nem barındırmamasıdır. Bunlar mobilyaların bulundukları alanlarda bulunursa mobilyalara olumsuz etki ederler.

 

Bahçe Mobilyasında Renk Seçimleri

Bahçe mobilyalarında renk seçenekleri sonsuzdur. Bahçe tasarımlarını yenileme arzusunda olanlar diledikleri renk mobilya alabilirler. Samimi mekanlar tasarlama için doğal rattan veya ahşap mobilyalar kullanılabilir.

Bu iki mobilya türü dışında diğer alternatifleri değerlendirenler için renkler kısıtlanmaz. Suni rattanda siyah dahil pek çok renk alternatifi müşterilere sunulur. Renklerin yanında bahçelerin boyutları da dikkate alınarak seçimlerin yapılması zorunludur. Kişiler renk seçimlerin yaratacak alanları işlevine göre karar verebilirler. Mekanların işlevleri renk tercihlerini kısıtlayabilmektedir. Kafe benzeri iş yerleri ve bahçelerde renklerin sonsuz kullanımı mümkünken, ciddi iş yerlerinde ya da kurumsal alanlarda daha sade ve koyu renkler kullanılabilmektedir.

 

Bahçe Mobilyalarında Fiyatlar

Bursa rattan bahçe mobilyası fiyatları her bütçeye uygun olarak belirlenmektedir.  Materyalleri farklı olan bahçe mobilyaları kulanım alanları bazında seçilmektedir. Kullanılacak alan ve alanın boyutları bahçe mobilyalarının fiyatlarıyla çok ilgilidir. Alüminyum, plastik ve sentetik bahçe mobilyaları bütçe açısından en ideal mobilya materyalleridir. Mobilyaların dayanıklıkları aynı seviyededir ama fiyat seviyeleri değişkendir. Parçalı ya da bir mobilya alımlarında fiyatlar faklı olmaktadır. Fiyatların değişimlerini etkileyen öteki etken mobilya markalarının yerli ya da ithal markalar olmasıdır. Yabancı tasarım mobilyalar yerli ürünlere göre çok daha maliyetli olmaktadır.  


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı