Bu Yaza Damgasını Vuracak Şezlong Modelleri Nasıl Seçilir?

Şezlong Modelleri

Rahatına düşkün olanlar için oldukça iyi ve rahat olan ve binlerce yıldır kullanılan şezlonglar zamanla bazı değişikliklere uğrayarak tasarımda gelişmeye devam etmiş ve günümüzde sahip olduğumuz muhteşem ürünler haline gelmiştir. Yaz aylarının vazgeçilmez mobilya ürünü olan şezlonglar, artık sadece sahillerde değil, bahçelerde, havuz kenarlarında ve hatta balkonlarda bile kullanılıyor. Eğer siz de keyfinize düşkün ve rahatı arayan biriyseniz sizin için birbirinden özel Şezlong Modelleri mutlaka vardır. Mükemmel şezlong seçimi söz konusu olduğunda, birçok farklı tasarım, renk ve malzeme imkanına sahipsiniz. Şezlong, daha çok sahillerde, deniz kenarlarında kullanılan ancak günümüzde bireysel olarak da bahçe ve balkonlar için tercih edilen, tam vücut desteği sağlayan yatar bir koltuktur. İyi bir şezlong, maksimum konfor için doğru açıyla ayarlanabilen bir sırtlığa sahip olmalıdır.

 

Şezlong Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Şezlongların koltuk yüksekliği genellikle yere yakın olur. Bu sebeple sizin için herhangi bir engel oluşturmayacağından emin olmanız gerekmektedir. En iyi ve rahat şezlongu seçerken dikkat etmeniz gereken konular bulunur. Kolsuz şezlong modelleri olabileceği gibi kollu şezlong modelleri de olabilmektedir. Tercihinize göre kolçaklı veya kolçaksız koltukları tercih edebilirsiniz. Günümüzde birbirinden farklı malzemelerden ve farklı tasarımlarla üretilen Şezlong Modelleri bulunuyor. Şezlonglarda konforu en üst düzeye çıkarmak için yan sehpa ve şezlong minderi gibi aksesuarlar kullanılabilir. Son zamanlarda minder gerektirmeyen alüminyum hasır şezlong modelleri de üretilir. Kullanacağınız mekanın ölçülerini iyi hesaplamanız gerekiyor.

 

Şezlongunuz İçin En Uygun Malzemeyi Belirleyin

Şezlonglar çok çeşitli hammaddelerden yapılabilir. Çam gibi yumuşak ahşap şezlonglar, meşe, şezlonglar, parkeden yapılan şezlonglar, rattan şezlonglar, plastik ürün şezlongları, rattan şezlonglar örgülü plastik enjeksiyon baskısı olan şezlonglar ve alüminyum şezlonglar olarak pek çok çeşidi bulunur. Şezlong seçerken hangi malzemeden yapılanı alacağınıza karar vermeden önce nerede kullanacağınıza karar vermelisiniz. Bazı malzemeler direk güneşe maruz kaldıklarında çok fazla ısınacak ve hatta üzerinde yatan kişiyi yakacaktır.

 

En İyi Şezlong İçin

Almak istediğiniz şezlonglarınız için doğru malzemeleri seçmek söz konusu olduğunda, birkaç faktörü göz önünde bulundurmak isteyebilirsiniz. Bunu yaparken de satın alacağınız üründen beklentileriniz size karar vermede yardımcı olacaktır. Örneğin dayanıklılık. Şezlong modelleri seçilirken en çok dikkat edilmesi gereken konulardan biri dayanıklılıktır. Genellikle dış alanda kullanılacak olan şezlongların gerek ağırlığa ve gerekse dış etkenlere karşı dayanıklı olup olmadığına mutlaka dikkat edin.

Bakımları da önemli bir konu. Açık alanda ve özellikle de deniz kenarlarında kullanılan şezlongların çabuk kirleneceğini unutmayın. Bakımı ve temizliğinin kolay olup olmayacağı çok önemli. Çünkü kimse son derece kirlenmiş ve artık kararmış şezlong üzerinde zaman geçirmek istemez. Şezlong modelleri seçimi yaparken, ne kadar dayanıklı olduğu kadar dikkat etmeniz gereken bir diğer husus da şezlonglarınız ne kadar rahat ve şık olacağıdır. Ayrıca taşıma, kurulum gibi işler için de hafif olması önemli.

 

Şezlong Fiyatları

Şezlong satın alırken yukarda bahsedilen özellikleri mutlaka dikkat alacaksınız ancak bir o kadar da fiyatı sizin için önemli olacaktır. Bu konuda alacağınız şezlongun üretildiği malzeme, konforu, boyutları, kolçaklı olup olmadığı, temizlenebilme özelliği gibi huşular etkili olacaktır. Şezlong modelleri, üretildiği malzemenin çeşidine göre fiyat çeşitliliği gösterir.

 

Şezlong Modelleri

Şezlong aslında bir koltuk değildir. Dolayısı ile koltuklar kadar da geniş olmayacaktır. Şezlong genellikle pozisyon değiştirebilen ve değiştirmeye imkan veren bir sırtlık ve rahat kolçaklarla donatılmıştır. Genel olarak şezlong, taşınması kolay bir yataktır. Bir şezlong, koltuklara kıyasla daha küçük boyuta ve daha az yüksekliğe sahiptir. Şezlong modelleri, ahşap, metal, plastik, PVC gibi malzemelerden üretildiği gibi alüminyum şezlong modelleri de bulunabilir. 

Şezlong alırken neme ve rutubete karşı dayanıklılığını da mutlaka kontrol edin. Zira yaz aylarında ve daha çok sahil kentlerinde sıklıkla kullanılan şezlongların kısa sürede neme ve rutubete bağlı olarak deforme olmasını hiç kimse istemez. Şezlong modelleri genellikle yüksek dirençli ve uzun ömürlüdürler ve yüksek ağırlığa karşı da dayanıklı olarak üretilirler. Ancak tüm nu özelliklerine karşı genellikle sırt ayarı yapılamayan bu ürünler, açık alanda kullanılacağı için rüzgara karşı koyması için de genellikle ağır olurlar.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı