Bohem Dekorasyon Stili İçin Hangi Halı Modellerini Tercih Etmelisiniz?

Bohem Dekorasyon Stili İçin Hangi Halı Modellerini Tercih Etmelisiniz?

Günümüzde çok sayıda dekorasyon stili mevcut. Bunlar arasında özellikle bohem dekorasyon stili gün geçtikçe başka bir boyut kazanıyor. Renklerin, dekoratiflerin ve minik detayların önemsendiği ve tarzda her ayrıntıya ayrı bir önem vermelisiniz. Özellikle de zeminlerinize!

 

Pek çok kişi halı seçimini önemsemez. Oysa bu oldukça yanlış bir tutumdur. Çünkü halılar her ne kadar ana mobilyalar kadar dekorasyonda etkili olmasalar bile mobilyalar arası geçiş için önemlidirler. Ayrıca yanlış halı seçimi, dekorasyonunuzda istemediğiniz sonuçlar doğurur. Hadi gelin birlikte bohem dekorasyon için uygun olan halı modellerine bir göz atalım. Ama öncesinde bohem tarzı incelemek de fayda var.

Bohem Dekorasyon Nedir?

Menşei Fransa olan bu tarz, göçebe insanların yaşamların esin almaktadır. Zaten yoğun renk ve motif kullanımları size bu konuda fikir verebilir. Özgür, gezgin çingene ruhlu ve bir o kadar da şık tasarımlara ev sahipliği yapar.

Renklerin uyum içinde dans ettiği bu tarz, son dönemde modernizmin de etkisi ile bambaşka bir boyut kazanmıştır. Aynı anda hem düzensiz bir dağılım hem de çağdaş bir imaj yakalayabilmeniz için sayısız dekorasyon seçeneğiniz var. Bohem dekorasyon bu konuda size, zevklerinizi özgür bırakma noktasında büyük bir esneklik sağlıyor. Yeter ki kullandığınız eşyalar arasında uyumu yakalayabilin. Bu eşyalar arasında evinizde hem görsel bir şölen hem de dikkat çekici renkler kullanmak istiyorsanız dengeleyici olmalısınız. Yani baskın renk ve tasarımlarda kullandığınız eşyalarınız daha sakin görünümlü ve sade eşyalarla kombinlemelisiniz. Bu sayede göz yormayan şık dekorasyonu yaratabilirsiniz

 

Bohem Dekorasyonu Hangi Halı Modelleri İle Tamamlayabilirsiniz?

Gelelim ana konumuza; bohem stil için uygun olan halı modellerini nasıl seçebilirsiniz? Aslında işin özü içinizdeki gezgin ruhu harekete geçirmekte gizli. İlk olarak eğer mevcutta bir mobilya takımınız varsa seçimini ona göre yapın. Aksi halde seçtiğiniz halı modeli ne kadar güzel olursa olsun uyumsuz bir görünüm ortaya çıkartabilirsiniz. Bunu istemezsiniz değil mi?

  • Mobilyalarınız çok baskın ve sıcak tonlarda ise halılarınızı daha sade motiflerle tasarlanmış sade modellerde seçin. Bu şekilde sıcak renklerin göz yorucu görünümünü kırmış olursunuz.
  • Mobilyalarınız sade ve açık tonlarda ise bohem dekorasyon yaratmak için mutlaka baskın motifler ve renklerle tasarlanan modelleri tercih edin.
  • Renk açısından halınızın renkleri ile uyumlu dekoratifler kullanmanız; hareketli ve canlı bir geçiş yakalamanızı sağlar. Bunun için minik yastıklar ve çerçevelerden yararlanın.

 

Halı Seçiminin Dekorasyondaki Önemi

Halı seçiminin dekorasyon açısından öneminden biraz bahsettik. Gelin bu konuya biraz daha derinlik kazandıralım. Halılar ev içerisinde konforu ve rahatlığı sağlayan başlıca eşyalardır. Bununla birlikte ana mobilyalarınız arasındaki geçişi sağlar. Uyumlu ve şık bir halı, siz farkında olsanız da olmasanız da dekorasyonunuzu destekler. Evinizde yaratmak istediğiniz imajı ön plana çıkartabilmeniz için en önemli tamamlayıcıdır.

Halınız ve Mobilyalarınız Arasındaki Uyumu Koruyun

Dekorasyonda uyum ve bütünlük oldukça önemli bir konudur. Uyum her zaman birbirine paralel renk ve tasarım demek değildir. Örneğin kontrast renkleri ile son derece dikkat çeken bir görünüm yaratabilirsiniz. Buna en güzel örnek bohem dekorasyon olarak karşımıza çıkıyor. Özgür ruhlu çingenelerin renkli hayatını yansıtan bu tarz ile evinizde hareketli ve dinamik bir hava sizi bekliyor. Fakat sakın renklerin ve uyumun dozunu kaçırmayın.

Yoğun olarak kullandığınız renkler zamanla evinizin havasında yorucu bir etki bırakabilir. Bu yüzden eşyaların renkleri ve dokuları arasında muhakkak dengeyi koruyun. Halı ve mobilyalar bir evde ilk göz çarpan eşyalardır. Ve aralarındaki uyum, dekorasyonunuzun temel taşını oluşturur. Bu kısmı hallettikten sonraki ise çocuk oyuncağı!

Bohem Tarzın Sırrı; Çarpıcı Motiflerde Gizli

Bohem dediğimiz  zaman aklınızda renklerin ve tatlı bir karmaşanın canlanmasını sağladıysak, şimdi; çarpıcı motiflere geçebiliriz. Bildiğiniz gibi çingeneler, koyu ve sıcak renkleri sevdikleri gibi motiflere de oldukça düşkündürler. Yani bohem dekorasyon için estetik motifler olmazsa olmazlar arasındadır.

Halı seçiminizde bu yüzden dikkat çeken estetik motifli modelleri ön planda tutabilirsiniz. Çizgiler, desenler ve renkler evinizin neşesini ve karakterini yansıtır. Elbette kaliteli ve dayanıklı ürünler olması da ayrıca önemli bir konudur. Siz de evinizdeki durağan havayı kırmak istiyorsanız, bohem tarzı denemenizde hiçbir sakınca yok. İlk etapta minik dokunuşlarla işe başlayabilirsiniz. Mesela zeminlerinizi şık tasarım halılarla kaplayarak bohem tarza giriş yapabilirsiniz.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı