Baza Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Baza Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Yatakların kullanımı ve kesintisiz bir uyku deneyimi yaşamak için çok önemli olan baza modelleri tercihi yaparken belirli konulara çok dikkat edilmesi gerekiyor. Bazalar sanıldığından çok daha önemli eşyalar olduğundan baza seçiminde dikkat edilecekler sayesinde kullanışlı ve rahat baza alabilirsiniz.

Bazanın Ölçüsüne Dikkat Edilmelidir

Baza seçimi yapmak için en önemli noktaların başında bazanın ölçüleri geliyor. Baza satın almak istiyorsanız ilk olarak dikkat etmeniz gereken konu ölçülerinin doğru özellikler taşıyıp taşımadığıdır. Baza temel olarak yatak ile birlikte kullanılacağı için öncelikle yatak tipini de göz önünde tutmanız gerekiyor. Tek kişilik ya da çift kişilik yataklara yönelik baza tipleri de değişiklik göstermektedir. Bu yüzden hangi baza tipini tercih etmek için kullanılan yatağın da büyük rolü bulunmaktadır. Örneğin tek kişilik bir baza tercih ettiğinizde daha sonra çift kişilik yatak kullanmanız halinde bazayı değiştirmek durumunda kalabilirsiniz. Bu yüzden ileriyi de düşünerek baza seçimi yapabilirsiniz. Ancak alanınız kısıtlıysa ve tek kişilik baza almak durumundaysanız bu durumda da baza ölçülerine dikkat etmelisiniz. Bazalar kendi içinde farklı ölçüleri taşıdıkları için özellikle en kısmı daha geniş olan bazaları tercih ederek daha fazla rahat edebilirsiniz.

Elbette tercih edeceğiniz bazanın kullanılacak alan uygunluğuna da dikkat edilmesi gerekiyor. Bu kapsamda yatak odasının ölçülerinin önceden alınması, bazanın nasıl bir konumda alana yerleştirileceği gibi bilgileri de göz önünde tutmalısınız. Bunun için baza tercihinde bulunmadan önce yatak odasının ölçüsünü alarak, bazanın konumlandırılacağı alanı da işaretlemeniz görünümü hakkında size fikir verecektir.

Kullanılan Malzeme Kalitesi

Baza tercihi yapmak için kullanılan malzeme yapısı da büyük önem taşıyor. Baza seçimi için yapılan en büyük hatalardan birisi kullanılan malzemenin yapısına ve kalitesine gerekli özeni göstermemektedir. Bazalar sadece dış görünüşten ibaret olmadıkları için bazanın temelinde kullanılan farklı malzemelerin bulunduğuna da dikkat edilmelidir. Bu yüzden satın alma öncesinde kullanılan malzeme kalitesini doğru bir şekilde belirlemek hem kullanım hem de konfor açısından size yardımcı olacaktır.

Kullanılan malzeme kalitesi sadece uyumak için değil, eşyalarınızı depolamak için de önem taşır. Şayet bazanın içine ağır eşyalar koyacaksanız bu durumda zeminin çok sağlam olması ve herhangi bir yıpranma ya da esneme yapmaması gerekir. Bu yüzden sunta kullanılan bazalardan uzak durmanız tavsiye edilir.

Sandık Mekanizmasında Dikkat Edilecekler

Doğru baza seçimi için sandık mekanizması da büyük önem taşıyor. Bazalar temel olarak yatak kullanımını daha işlevsel hale getirmek için tasarlanmış ürünlerdir. Bu işlevlerinin başında da sandık mekanizması gelmektedir. Halihazırda bazaların bu kadar çok fazla tercih edilmelerinin temel nedeni de sandık yapısına sahip olmalarıdır. Bazanın içine fazladan olan kıyafetler, eşyalar ve benzeri araçlar koyularak uygun depolama olanağı sağlanmış olur. Bu sayede ev dağınıklığından kurtulmak mümkün olduğu gibi eşyaların pratik bir şekilde muhafazası da olanaklı hale gelir. Ancak sandık kısmı da bazaların seçiminde büyük bir rol oynuyor. Bazada bulunan mekanik aksamının mutlaka emniyet kilidine sahip olması gerekiyor. Başka bir deyişle bazayı açtığınızda emniyet kilidi bulunmuyorsa bu sağlık açısından tehlikeli sonuçlar yarabilir. Özellikle küçük çocuklar için büyük bir risk oluşturan bu durumu engellemek için baza seçiminde emniyet kilidine de çok dikkat etmeniz tavsiye edilir. Emniyet kilidinin olması aynı zamanda çocukların bazayı kendi başlarına açabilmelerini de engelleyecektir.

Sandık mekanizması sayesinde baza kolay bir şekilde yetişkinler tarafından açılmakta ve işlevsel amaçlar için rahatlıkla kullanılabilmektedir. Bu noktada baza sistemindeki mekanizmanın da yatağın ağırlığının doğru bir şekilde kaldırıp kaldırmadığına da çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Aksi durumda baza tam olarak açılmayacak ve açmak isteyen için çeşitli sorunlar yaratabilecektir.

Uzun Ömürlü Kullanım Sunacak Kalite

İdeal baza seçimi için bazanın sağlamlığı büyük önem taşıyor. Alınacak olan ürün ne kadar yüksek malzeme kalitesine sahip olursa kullanım açısından da o kadar uzun süreli bir kullanım olanağı yaratmış olacaktır. Bunun yanında sağlamlık yatak konforu bulmak için de etkili olacaktır. İnsanlar için uyku, daha doğrusu kesintisiz bir şekilde uyumak sağlıklı gelişim göstermeleri açısından çok önemli olduğundan bazanın malzeme kalitesi uykunuzun kalitesi üzerinde de doğrudan etkili olarak daha fazla rahatlama sunacaktır.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı