Balkonunuzda Kahve Keyfini Katlayacak Balkon Salıncağı Modelleri

Balkon Salıncağı Seçiminde Dikkat Etmeniz Gereken 6 Şey!

Balkon salıncağı yaş kaç olursa olsun keyifle kullanılan ürünlerdir. Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte bahçe ve balkonlarda geçirilen zaman artmaktadır. Bir çay ya da kahve eşliğinde sevdiklerinizle geçirilen zamanlar eşsizdir. Bu zamanları kaliteli ve konforlu kılan bahçe de, balkon mobilyalarıyla birlikte balkon salıncağı da kişilerin dikkatini çekmektedir.

Balkon, bahçe, teras gibi açık alanlarda kullanılacak alana göre mobilyalar seçilmektedir. Kimi kişiler sadelikten yana olmakta, kimisi alanı amacına göre kullanmaktadır. Bahçe dekorasyonunun vazgeçilmezlerinden olan salıncaklar son zamanlarda balkonları da şenlendirmektedir.

 

Balkon Salıncağı Modelleri Nelerdir, Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yazın gelmesiyle birlikte bahçe ve balkon sefalarının başlama zamanı gelmiş demektir. Temiz hava eşliğinde yapılan küçük aktiviteler kişiye enerji vermekte ve günün yorgunluğunu atmaktadır. Balkonlarda da ev içerisindeki konforu yakalamak için pek çok mobilya bulunmaktadır. Bunlardan en dikkat çekicisi ise salıncaklardır.

Balkon salıncağı ebat olarak büyük olup, sallanma durumu ile birlikte geniş bir alana ihtiyaç duyulmaktadır. İsteğe göre tek kişilik ve daha fazla kişinin oturabileceği büyüklükte salıncaklar vardır. Farklı malzemelerden yapılan balkon salıncağı uzun ömürlü ve kaliteli kullanım için dikkatli seçilmelidir. Bahçe, teras ile balkon salıncakları birbirinden farklı özelliklere sahip olabilmektedir.

 

Balkon Salıncağı ya da Bahçe Salıncağı için Alanınızı Belirleyin

Salıncak seçiminde alanın genişliği önemlidir. Sallanma mekanizmasına sahip olduğu için alanın yeterli miktarda geniş olması gerekmektedir. Tek kişilik salıncak modelleri için ekstra bir alana gerek olmayabilir. Fakat yanında kullanılacak sehpa ile düzenli yere sahip olacak bir alan gereklidir. Küçük balkonlarda kullanılacak salıncaklara Capri baby gümbet salıncak uygun bir örnek olacaktır.

Balkonunuz büyük ise ya da geniş bir bahçeyi arzunuza göre düzenlemek isterseniz, sınırsız seçenekler sizleri beklemektedir. Capri Junda bahçe balkon salıncağı, 2-3 kişilik oturma koltuğuyla rahat ettirmekle kalmayıp balkonlarınıza renk katacaktır. Salıncakta bulunan tente ise olası yağmur veya güneş ışığına karşı koruma özelliğine sahiptir.

 

Nasıl Bir Model İstediğinize Karar Verin

Alanlar belirlendiğine göre salıncak seçimine karar verilebilir. Balkonlarında farklı bir hava isteyen kişilerin seçeceği salıncak modelleri oldukça fazladır. Modeller arasında özellikle tavana monte edilen zincirli balkon salıncağı dikkat çekmektedir. Bu tarz salıncaklar müstakil evlerde kullanılmakla birlikte balkonlarda kullanımı da dikkat çekmektedir. Panama bahçe salıncak, balkon ve bahçelere uygunluğuyla örnek verilebilir.

Balkon ya da terası büyük olan kişiler, alan kullanımı açısından kısıtlı olmadıklarından daha geniş modellere de bakabilirler. Nergis salıncak balkonlarla kalmayıp bahçeleri büyülü bir atmosfere çevirmeyi başaracaktır. Dış görünüşü, tentesi, rahat minderleri ile balkonların ve bahçelerin keyfini sürmek size kalmıştır.

 

Balkon Salıncağı Boyutuna Karar Verin

Kullanılacak alan ne kadar geniş olursa olsun kişilerin beğeni ve kriterleri değişiklik gösterebilmektedir. Ev dekorasyonunda küçük mobilyaları tercih eden kişiler balkon dizaynında da aynı düşünceye sahip olabilmektedir. Tek kişilik balkon salıncağı modelleri bu isteğe uygundur. Ebat olarak küçüktür fakat aynı konforu ve kaliteyi alıcılarına sunacaktır.

Tek kişilik modellerin yer aldığı salıncaklar kendinle baş başa keyif yapmak isteyenlere hitap eden şekilde tasarlanmıştır. Sevilen bir kitap ve yanında kahve eşliğinde geçirilen kaliteli zamanlar Daisy salıncak ile daha da keyifli olmaktadır. Capri baby milas salıncak da küçük ebatlı salıncak severlerin vazgeçilmezleri arasında olacaktır.

 

Salıncağın Sahip Olduğu Özelliklere Bakın

Salıncaklar küçük büyük fark etmeden her yaşın severek kullandığı ürünlerdir. Pek çok salıncak modeli özellikleriyle dikkat çekmektedir. Özelliklerden biri salıncağın yüksekliğini ayarlayabiliyor olmaktır. İkinci özellik balkon salıncağı modellerinin bir kısmında rastlanan yatma özelliğidir. Sıcak yaz günlerinde serin serin uyku çekmek isteyenlere hitap eden tasarıma sahiptir.

Her ürünü alırken dikkat edildiği gibi balkon salıncağı seçerken de dikkat edilmesi gereken en önemli konu çocuklardır. Çocuklar eğlencenin tadını çıkarmak arzusuyla tehlikeli hareketler yapabilmektedir. Almayı planlanan salıncağın sallanma özelliğini azaltacak ya da tamamen durduracak mekanizması, düzeneği olmalıdır. Böyle durumlarda aile büyükleri müdahale ederek tehlikesiz bir ortam sağlayacaktır.

 

Evde Salıncak Modelleri Seçiminde Kullanılan Malzemeye Dikkat Edin

Bahçe, teras, balkon salıncağı modelleri kullanılan malzemeler bakımından farklılıklar göstermektedir. Ahşap ve doğal rattan salıncaklar sağlıklı olması ile birlikte temizliği kolay ürünlerdir. Gerekli görüldüğünde uygun bir saf sabun ve suyla temizlenebilmektedir. Fındık tekli rattan kahverengi salıncak alüminyum iskelete sahiptir. Güneş ve suya dayanıklı kalitede rattandan üretilmektedir.

Özellikle rattan örgü ipleriyle üretilen balkon salıncağı modelleri insan sağlığına zarar vermeyen özelliğe sahiptir. Özel örme tekniği sayesinde hava şartlarına ve koşullarına daha dayanıklı ürünler çıkmaktadır. Özellikle sentetik rattan kullanılan salıncaklar böceklenme ve çürümenin önüne geçmektedir. Düzenli bakımları yapıldığı takdirde uzun ömürlü kullanıma sahiptir.

 

Fiyat Araştırması Yapın, Kaliteyi Gözden Kaçırmayın

Her bütçeye uygun istenilen ürünü bulmak elbette ki zordur. Fakat birçok seçenek arasında bütçeyi düşünerek kalitesiz bir ürünü tercih etmek de, mantığa uygun değildir. Öncelik sağlık olmalıdır. Bu nedenle sağlığa önem veren balkon salıncağı modelleri araştırılmalıdır. Böceklenmeyen, küf tutmayan, yapısı sağlığınıza gereken önemi verecek hem de uzun süre kullanım sağlayacaktır.

Bir mobilya ya da sık kullanılan bir eşya ilk etapta fiyatı uygun diye seçilmemelidir. Fiyat önemli bir kriterdir fakat ürünün çabuk yıpranması ekstra masrafa neden olmaktadır. En uygun ürünler arasında hamaklar yer almaktadır. Hamak diğer modeller gibi oturma konforunu sağlamamaktadır. Salıncak modeli araştırırken fiyat kriterini bu gözle bakarak elden geçirmelisiniz.

 

Alınan Ürünün Montajını Kendiniz Yapmayınız, Bilir Kişiye Bırakınız

Olası tehlikelere karşı alınacak tedbirlerden biri de satın aldığınız salıncağın kurulumunu bilirkişiye bırakmaktır. Salıncak düzeneği hakkında her detayı bilen kişiler olarak istediğiniz yere istediğiniz yükseklikte ve ayarda kurarak kullanıma hazır hâle getirecektir. Kendinizin balkon salıncağı kurması esnasında gözden kaçan bir detay olumsuz sonuçlara neden olabilmektedir.

 


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı