Balkonlarınız İçin İdeal Aksesuar Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Balkon Oturma Grubu Modellerini Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar  

Balkon ve bahçe, evinizi daha ferah yapan iki keyif alanıdır. Özellikle yaz aylarında belki de en çok vakit geçirilen alanlar bu bölümlerdir. Şehir merkezinde yaşayan ve iş ortamında kapalı alanlarda vakit geçirenler için balkonlar adeta nefes alma imkânı sunar.

Yaşantılarımızda bu kadar büyük paya sahip balkonların mobilya seçimleri de elbette ki önem arz etmektedir. Evinize uyum sağlayan bahçe ve balkon dekorasyonları ile yaşadığınız keyfi artırabilirsiniz. Hayalinizdeki bahçe ve balkon tasarımını gerçekleştirmek için tek yapmanız gereken doğru bahçe mobilyasına karar vermek. Şimdi balkon oturma grubu modellerini seçerken dikkat edilmesi gereken hususlar konusuna daha detaylı açıklama getirelim..

 

Balkon Mobilyası Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bahçe ve balkon mobilyaları en olumsuz hava koşullarına en çok maruz kaldığı için mümkün olduğunca dayanıklı malzemelerden yapılmalıdır. Dış ortam koşulları için yapılmayan dış mekan mobilyaları hızla çürür ve size daha pahalıya mal olur. Aynısı balkon mobilya çeşitleri için de geçerlidir. Yağmur geçirmez olmayan veya yeterli koruyucu madde içermeyen ahşaptan yapılmış metal mobilyalar kısa bir süre sonra kullanılmaz hale gelecektir. 

Balkon oturma grubu seçimi yapılırken su geçirmez ahşap olmasına ve kullanılan metal kısımların uygun koruyucu malzemelerle kaplanmasına özen gösterilmelidir. Başka bir deyişle: Bahçe ve balkon mobilyası seçerken öncelikle dayanıklılık ve kaliteye dikkat etmelisiniz. Balkon mobilyaları özenle korunmalı, bakımları yapılmalı ve düzenli olarak temizlenmelidir.

 

Balkon Mobilya Aksesuarları Seçimi İçin İpuçları

Birçok markanın yüzlerce farklı modeli arasından konseptinize en uygun aksesuarı seçebilirsiniz. Aksesuarlar bahçe ve balkon tasarımında balkon oturma grubunu tamamlayıcı olarak son derece önemli bir yer tutar. Dış mekanlarda kullanılan küçük heykeller ve aydınlatma için meşaleler hoş bir atmosfer yaratıyor. Romantik bir gece geçirmek istiyorsanız bahçe salıncağının etrafına yerleştireceğiniz mumlar da oldukça etkili olacaktır.

 

İdeal Balkon Aydınlatması Nasıl Olmalıdır?

Bahçeyi ve balkonu aydınlatmak için çok fazla ışık kaynağına ihtiyacınız yok. Uygun bir atmosfer yaratmak için genellikle hafif aydınlatma gereklidir. Özel günlerde ışık kaynaklarının sayısını artırabilirsiniz. Balkonda dinlenmek ve stresten uzaklaşmak istediğinizde ise çok parlak, dikkatinizi dağıtabilecek ışıklardan kaçınmalısınız. balkon oturma grubu etrafına yerleştireceğiniz yumuşak aydınlatma, akşamları aileniz ve arkadaşlarınızla otururken samimi bir sohbet ortamı yaratmanıza yardımcı olacaktır.

 

Balkon İçin Oturma Grubu Nasıl Seçilir?

Doğayla buluşmanızı sağlayan bir ev yaşam alanı olan balkona, oturma grubu satın almadan önce bilmeniz gereken bazı detaylar var. Balkon mobilyası satın almadan önce alanın büyüklüğüne karar vermelisiniz. Bu, satın aldığınız mobilyaların balkon ölçülerine ve ihtiyaçlarınıza uygun olup olmadığını net ve doğru bir şekilde belirlemenizi ve buna göre seçim yapmanızı sağlayacaktır.

Zevklerinizi ve ihtiyaçlarınızı belirlemelisiniz. Balkonunuzda sadece bir masa ve sandalyelere mi ihtiyacınız var yoksa balkonunuzu rahat bir oturma alanı olan özel bir alana mı dönüştürmek istiyorsunuz? Bu soruları yanıtlayarak hangi ürünleri seçeceğiniz konusunda son kararı verebilir ve kolayca karar verebilirsiniz.

Bu aşamada kişisel zevkleriniz oldukça önemlidir. Sizlere sunulan modelleri değerlendirmeden önce kafanızda nasıl bir balkon dekore etmek istediğinize karar vermelisiniz. Örneğin salaş bir alan yaratmak istiyorsanız bambu balkon oturma grubu modellerini tercih edebilirsiniz. Modern bir mekân yaratmak istiyorsanız rattan balkon eğlence grupları modellerini beğenebilirsiniz. Ayrıca ürünün malzemesinin kalitesine de dikkat etmeli ve bu malzemeyi yaşadığınız iklim koşullarına göre seçmelisiniz. Önemli bir detay da oturma grubu büyüklüğünün, alacağınız aile fertleri ve misafir sayısı kadar olması gerektiğidir.

 

Konfor Arayanlara Uygun Balkon Mobilyaları

Almak istediğiniz balkon grubunun rahat olması önemlidir. Satın alma aşamasında rahatınızı sağlamak için ergonomik olarak tasarlanmış bir ürün seçmelisiniz. Rattan ya da plastikten üretilen modeller, size rahat bir şekilde kullanmanıza imkan veren seçenekler sunuyor. Almak istediğiniz balkon grubu için fiyat aralığının bütçenize uygun olması da önemlidir. Web sitemizde her bütçeye uygun seçenekler sunan balkon koltuk takımları fiyatları ile bütçenize uygun bir takım satın alabilirsiniz. Bu detaylara dikkat ettiğiniz takdirde sizi uzun yıllar memnun edecek bir balkon oturma grubuna sahip olabilirsiniz.

Balkon oturma grupları ile donatmış olduğunuz balkonunuzda modern hayatın koşuşturmacasından uzaklaşıp, misafirlerinizi ağırlayabilirsiniz. Tüm bu detaylara sahip balkon koltuk modellerini web sitemiz kategorilerinde kolayca bulabilirsiniz. Sizi bir hayli düşündürecek kadar çok seçenek sunan ürünleri fiyat, renk ve malzemeye göre filtreleyerek karşılaştırabilir ve son olarak kullanıcı yorumlarına bakabilirsiniz. Tüm bu adımlardan sonra beğendiğiniz oturma grubunu satın alabilirsiniz. Balkonunuzu güzel havanın tadını çıkarabileceğiniz ve rahatlayabileceğiniz şekilde dekore etmek istiyorsanız bu noktalara kesinlikle dikkat etmelisiniz.

 

Balkon Dekorasyonu Nasıl Olmalıdır?

Balkonunuzu yeniden tasarlamak için önce duvarlardan başlamalısınız. Bunun için öncelikle nasıl bir tarz yaratmak istediğinizi belirlemeli ve buna göre duvarların rengini seçmelisiniz. Renk seçimi yaparken balkonunuzun boyutuna dikkat etmeniz önemlidir. Küçük bir balkonunuz varsa koyu renkler balkonunuzu olduğundan daha küçük gösterebilir. Bu nedenle küçük balkonlar için canlı bir ortam oluşturan açık renkleri tercih etmelisiniz. Balkon duvarlarınızda hem duvar taşlarını hem de boyayı kullanabilirsiniz. Balkonun zemini de önemlidir. Zemini değiştirmek isterseniz seramik veya ahşap zemin tercih edebilirsiniz.

Artık koltuk seçimine geçebilirsiniz. Alanın büyüklüğüne, zevkinize ve bütçenize göre keyifli bir mekan yaratmanın olmazsa olmazı olan konforlu balkon oturma grupları modellerini deneyebilirsiniz. Balkon aydınlatması da önemli bir adımdır. Balkonu aydınlatmak için duvar lambaları kullanılabilir. Ayrıca aydınlatma için sıklıkla son zamanlarda satın alınan ve güneşten enerji alan solar aydınlatma ürünlerini de tercih edebilirsiniz. Artık küçük detaylarla balkonu süslemeye başlayabilirsiniz. Bunu yapmak için, balkonun ilgili odalarını açık renklerle önceden düzenleyebilirsiniz.

Her mevsim balkonunuzu çiçeklerle süslemek istiyorsanız çok yıllık çiçekli bitkiler olan sardunya, beyonga, krizantem gibi çiçekleri kullanabilirsiniz. Ayrıca ince yapılı halılar ile balkonunuzda rengarenk bir alan yaratabilirsiniz. Geniş bir alanınız varsa, armut koltuklar ve büyük yastıklar da kullanabilirsiniz. Hatta dış mekânda doğal bir hava oluşturmak için balkon oturma grubu ahşap aksesuarlar ile tamamlanabilir. Bu etkiyi elde etmek için ahşap raf sistemleri, ahşap objeler ve çiçeklerin yerleştirileceği hasır sepetler kullanabilirsiniz. Web sitemizde balkon oturma grupları ve bu grupları tamamlayabilecek tüm ürünleri bulabilir ve satın alabilirsiniz.

 

Şık ve Kullanışlı Olan Balkon Takımı Modelleri

Geniş bir balkonunuz varsa veya kendi bahçeniz olan bir evde yaşıyorsanız şanslısınız. Çünkü bu ferah yaşam alanlarını harika tasarıma sahip balkon oturma grubu takımları ile çok şık hale getirebilirsiniz. Bahçe ve açık alan için tasarlanan mobilyalar, teraslar ve geniş balkonlar için de oldukça uygundur. Bahçe takımları her mevsim kullanıma uygun olarak tasarlanmıştır. Soğuk havalarda aşınmaya dayanıklı çok dayanıklı ve güvenilir malzemelerden yapılmıştır. Bahçeleriniz, balkonlarınız ve teraslarınız için çok şık dekorasyonlar olarak kullanılabilecek farklı tipte bahçe takımları bulunmaktadır. Hem dış mekanlarda hem de iç mekanlarda kullanılabilir. Bu eğlenceli setler iç ve dış mekan kullanımı için oldukça şık ürünlerdir.

 

Balkon Oturma Grubu Temel İhtiyaçlara Göre Belirlenmelidir

Ailenizle güzel bir ortamda yemek yemek için 4 kişilik bahçe masaları seçebilirsiniz. Ancak bu takımları seçerken kullanım yerinin doğal koşullarını da göz önünde bulundurmalısınız. Bu koşullarda en iyi çözüm uzun süre kullanabileceğiniz sağlam bir bahçe takımı olacaktır.

Sürekli büyüyen bir sete ihtiyacınız varsa veya geniş bir aileye sahipseniz, 6 kişilik veranda takımı ve 8 kişilik veranda takımına göz atın. Farklı sayılardaki masa ve sandalyelerden oluşan Amerikan servis altlıkları, ailenizle eğlenceli bir kahvaltı yapmak veya eşiniz, arkadaşlarınız ve sevdiklerinizle keyifli bir akşam yemeği için idealdir. Bu kitler, çeşitli balkon oturma grubu modelleriyle kullanım için çeşitli malzemelerde mevcuttur.

 

Balkonlarında Şıklık Arayanlara Özel Takımlar

Bahçe ve balkon masa takımları son zamanlarda oldukça popüler hale geldi. Terasınıza, balkonunuza veya bahçenize uyumlu koyu ve açık renkler arasında seçim yapma imkanına sahipsiniz. Estetik görünümün yanı sıra konfor ve kalite de inandırıcıdır. Diğer bir avantajı ise ne güneşli ne de yağmurlu havalarda zarar görmemeleridir. Bu nedenle, sert havalarda koruma için bahçe takımlarınızı örtmeye veya kaldırmaya gerek yoktur.

Bahçenizde veya balkonunuzda şık görünmek istiyorsanız bu ürünler camlı olarak da mevcuttur. Ürünler o kadar dayanıklı ve güvenilirdir ki uzun süreli kullanımlarda bile herhangi bir rahatsızlık hissetmezsiniz. Bahçe takımını yerleştireceğiniz alanın genişliğine göre istediğiniz ölçüyü seçme imkanına sahipsiniz. Veranda, kamelya, balkon veya bahçenizi ölçerek çok daha doğru bir seçim yapabilirsiniz. Ayrıca kullanacağınız alana göre farklılık gösterir; Dikdörtgen masalar, kare masalar veya yuvarlak modeller arasından seçim yaparak ortama en uygun balkon oturma grubu ürününü seçebilirsiniz.

 


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı