Balkon Mobilyasında En Uygun Seçimler

Balkon Mobilyası Nasıl Seçilmelidir?

Balkon mobilya kararı, balkon ve terasları önemli ölçüde daha dikkat çekici, benzersiz ve değerli hale getirmeyi başarıyor. Belirli tekniklere odaklanarak doğru asma mobilyayı seçebilir ve bu sayede balkonda yüksek yeterlilik elde edebilirsiniz.

 

Balkon Mobilyası Seçiminin Önemi Nedir?

Günümüzde ev tasarımı için hayati önem taşıyan mobilyalar özenle seçilmelidir. Doğru ve kabul edilemez mobilyalar sizi sadece balkondan uzak tutmakla kalmayacak, aynı zamanda ürkütücü bir görüntü de oluşturacaktır. Özellikle balkonları planlarken belirli odaklara odaklanmak, büyük ve çarpıcı bakış açılarına sahip olmak demektir. Evin içi gibi, balkonların da bireylerin tercihlerini yansıtmak için hayati etkileri vardır. Bu bağlamda ev konfigürasyonunda gösterilen değerlendirme, balkonlar için de aynı şekilde kullanılmalıdır. Balkonları iyi kullanmazsanız, balkon artık iki kişi ve misafirler için tercih edilen bir mekân olmayacaktır. Planın öne çıkan özellikleri göz önüne alındığında, küçük balkonlar kadar büyük balkonlar için de parlak perspektifler elde etmek mümkündür.

 

Balkon Mobilyası Seçerken Alanı Düşünün

Balkonlar için mobilya seçiminde en önemli nokta mekânın tahminidir. Gereğinden daha büyük veya daha mütevazı görünecek mobilyalar, ihtiyacınız olan tadı ve ihtişamı yaşamanızı engelleyecektir. Bu nedenle galeri için mobilya seçmeden önce alanı ölçmek çok önemlidir. Bu doğrultuda alacağınız mobilyaların bölgenize ve ihtiyaçlarınıza uygun olup olmadığını oldukça rahat bir şekilde öğrenme şansına sahip olacaksınız. Bu tür balkonlar için mobilya seçimi, küçük balkonların yaygınlığının artması nedeniyle zahmetli olabilir. Ancak bu gibi durumlarda katlanabilir veya bölücü ya da galeri korkuluklarına montaja uygun mobilyalar tercih edebilirsiniz. Buna göre, alanı daha verimli kullanmak için inanılmaz bir şansınız olacak ve örneğin balkonda yerel boğulmalar olmayacaktır.

 

Balkon için Mobilya İhtiyaçlarınızı Düşünün

Büyük olasılıkla, balkon için mobilya seçiminde ana nokta, ihtiyaçlarınıza en uygun mobilyaları seçmek olacaktır. Kural olarak, mobilya, aynı anda sorunları ve şık varsayımları ele alan olağanüstü bir görünüme sahiptir. Öyle bile olsa, bu alanda kullanacağınız mobilyaların pratik vurgusu, balkon gibi alanlar olduğu için ön plana alınmalıdır. Bunun için galerinizi nasıl kullanmak istediğinize karar vermelisiniz. Örneğin kural olarak yeme-içme için balkonu tercih edebilirsiniz, bu durum için koltuk ve masa mobilyasına ihtiyacınız olabilir.

Birincil akşam yemekleri yerine sakinlerin güzel anılar biriktirip yiyip içebilecekleri bir mekân yaratmak istiyorsanız balkon koltuklarını tercih ederek daha keyifli ve kullanışlı bir mekân yaratma şansınızı sürdürebilirsiniz. Şu anda seçim yapmak, balkonun ne için kullanılacağını bulmakla bağlantılıdır. Üstelik arzularınızı anlarken balkonların şık anlamını da unutmamalısınız. Bu özel durumda örneğin metal çerçeveli mobilyalar kullanarak modern bir mekân yaratmak çok daha çekici ve harika bir görünüm elde etmenize yardımcı olacaktır.

 

Ürünlerin Malzeme Kalitesine Odaklanmak

Balkon mobilyalarını seçerken eşyaların malzeme özelliklerine de dikkat edilmelidir. Balkonlar tipik olarak açık olduğundan, mobilyaların sağlamlığının farklı atmosfer koşullarından zarar görmemesine özen gösterilmelidir. İç balkonlardaki benzer öğelere odaklanmak, balkon mobilya seçiminizde daha kesin bir metodoloji elde etmenize yardımcı olacaktır. Açık balkonlarda kullanılacak mobilyaların konstrüksiyona uygunluğuna, malzeme kalitesine ve kullanışlı özelliklerine özellikle dikkat edilmelidir. Bu durumda, örneğin balkonlarda kanepeler, masalar, tabureler, rahat sandalyeler gibi çok çeşitli mobilyalara büyük özen gösterilmelidir. Su geçirmez, yapışkan ve dayanıklı mobilyalar tercih etmeniz balkona daha uzun süre gitmenizi sağlayacaktır. Aynı şekilde mobilyaların yumuşaklığını da düşünebilirsiniz. Hafif modeller balkonlarda daha işlevsel ve kolay gelişim sağlayarak harika anlarınızı daha da sıra dışı hale getirecektir.

 

Balkon ve Teras Mobilyaları Nasıl Seçilir?

İnsanlara küçük görünse de bu küçük dış mekân hava güzel olduğunda evinizin merkez üssü haline gelebilir. Bundan en iyi şekilde yararlanmak, büyük ölçüde, keyfini sonuna kadar çıkarmanızı sağlayan balkon veya teras mobilyalarını nasıl seçeceğinizi bilmeye bağlıdır. Güneşli ve sıcak mevsimlerin tadını aynı anda konfor ve çekicilikle çıkarmanın da bir yoludur.

Çoğu zaman bir balkonunuz veya küçük bir terasınız olduğunda, bunun ölü bir alan olduğunu düşünmeye meyilli olabilirsiniz. Ne kadar küçük olursa olsun bazı yönler hakkında net olmak ve her şeyden önce ona içinde yaşamak, onu tamamen dönüştürmek için gerekli özeni vermek yeterlidir. Bir şehrin ortasında gerçek bir nefes alma alanı olabilecek küçük bir yaşam alanı olabilir.

O halde balkon veya teras mobilyası seçerken nelere dikkat etmemiz gerektiğini iyice araştırmalısınız. Balkonlar ayrıca sıcak gecelerin tadını çıkarmanıza, kahvaltı yapmanıza veya sadece takılmamıza izin verecek harka alanlardır.

 

Balkon ve Teras Mobilyalarını Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Küçük bir alanın sizi sınırladığını önceden düşünseniz bile bu durum böyle olmak zorunda değildir. Alan kullanımını verimli bir şekilde planlamak, ondan çok zevk almanızı sağlayabilir. Ayrıca bahçe, teras ve balkon mobilyalarının tasarımı, güncel trendler göz önünde bulundurularak birkaç metrekarelik mekânlara uyum sağlayarak sizi dört duvarınızdan çıkmaya davet eder. Şüphesiz, balkonu evinizin bir başka yeri yapan şey dışarıya açılan bir alan olmasıdır.

Balkon alanına vermek istediğiniz kullanımı tanımlayın. Her ne kadar önemsiz bir detay gibi görünse de balkon ve teras mobilyalarımızı doğru seçmek gerçekten çok önemlidir. Balkonları yemek niyetiyle kullanmak, mekânı dinlenmek için tasarlanmış bir yer olarak düşünmekle aynı şeye karşılık gelmez.

Balkonları yemek niyetiyle kullanmak için alanınızın tamamen işlevsel olması gerekecektir. Sahip olduğunuz metrekareye bağlı olarak belirli bir masa tipi seçmeniz gerekecektir. Küçük alanlar için yuvarlak masalar, ara boşluklar için bir kare masa ve en büyük alanlar için dikdörtgen geniş masalar kullanılabilir.

 

Balkon Boyutuna Göre Mobilya Seçimi

Balkon veya teras küçükse, başka bir ayrıntıya da dikkat etmeniz gerektiğini bilmek de önemlidir. Düz çizgiler seçmek alanı görsel olarak rahatlatacaktır. Ayrıca katlayıp toplayabileceğiniz mobilyaları tercih ederseniz çok daha iyi olur.

Bu özelliklerden oluşan bir set, balkonunuzun size aradığınız pratik hizmeti fazla yer kaplamadan vermesi için mükemmeldir. Mekânın sadece eğlence amaçlı kullanılmasını istiyorsanız salon kanepeleri ve bahçe masalarından oluşan takımları tercih etmemiz gerekecektir. Alan sınırlıysa, alanı karıştırmadan rahatlık kazanmanızı sağlayan metrekareleri optimize etmek için sadece bir kanepe veya bir köşe düşünmeniz gerekebilir.

Farklı konumlara sahip bank gibi balkon ve teras mobilyaları küçük mekânlar için harika bir seçenektir. Bir diğer son derece ilgi çekecek seçenek ise, farklı konumlara sahip modüler mobilyaların tercih edilmesidir. Bunları kullanarak alanınızdan kalıcı olarak ödün vermeden her zaman ihtiyacınız olan rahatlığa sahip olabilirsiniz.

Balkonunuza veya terasınıza ne kadar eleman dahil etmek isterseniz mevcut alana bağlı kalmanız gerekecektir. Dahası: alan küçükse, daha özel veya daha büyük mobilyalara sahip olmaya çalışmak, bu tür bir projeyi üstlenirken aradığınız hoş hissi yaratmaz. Bu nedenle, bu tür hoş olmayan orantısızlıklardan kaçınmaya çalışmak için alanı son derece rasyonel bir şekilde kullanmanın zamanı da gelmiştir.

Ayrıca balkon ve teras mobilyalarınızın ötesinde kolayca ulaşabileceğiniz bir alana sahip olmanız da önemlidir. Bu nedenle balkon veya terasta çok fazla engel olmadan hareket etmemizi sağlayan mobilyaları düşünmeniz gerekecektir.

 

Temel Bir Balkon ve Teras Mobilyası Stili Seçin

Her şeyden önce, kişisel zevklerimize bağlı olacak bir nokta belirlemelisiniz. Eviniz nasıl kişiliğinizi yansıtıyorsa teras ve balkon dekorasyonu da aynı öyledir. Eviniz modern bir tarzda dekore edilmişse bu trendin dışarıya da yansıması normaldir. İskandinav ya da rustik tarzı seviyorsanız aynı etkiyi balkon mobilyalarında da arayabilirsiniz. Minderler ve aksesuarlar balkon veya terasınızın görünümünü tamamlamanızı sağlayacaktır.

Bu detaydan veya mobilyanızın nasıl olması gerektiğine karar verdiğinizden bağımsız olarak, mekânın nasıl olmasını istediğinizi bilmek önemlidir. Tekstil, dekorasyon aksesuarları ve hatta bahçe aydınlatması kullanarak vurgulayabileceğiniz veya elde edebileceğiniz bir şeydir. Bu neden önemlidir? Çünkü bu önceki tasarım ve planlama alıştırmasını yaparak uyumlu ve hoş bir mekân elde etmenizde önemli rol oynar.

 

Balkon Mobilyalarını Bakımına Göre Seçin

Balkon ve teras mobilyalarını veya diğerlerini seçmeden önce bir başka gerçek gereksinim daha vardır. Bu sadece her bir malzeme türünün ne kadar bakım gerektirdiği açısından bakmak durumu ile ilgilidir. Yaşadığınız iklimi hesaba katmak ve en sert mevsimin balkon mobilyalarınızı nasıl etkileyebileceğini değerlendirmek de önemlidir. Böylece çelik, sentetik rattan, reçine ve alüminyumdan yapılan mobilyalar bu sezon hem en dayanıklı hem de bakım açısından en az talepkar mobilyalar arasında olacaktır. Sentetik rattan fazla bakım gerektirmez ve düşük sıcaklıklardan etkilenmez. Balkonunuz için bu en uygunu olacaktır.

Kış aylarında dış mekân mobilyalarının nasıl korunacağını bilmenin yanı sıra, aynı derecede önemli bir başka husus da dikkate alınmalıdır: Soğuk aylarda onu korumak için bir depolama alanınız varsa daha iyi olacaktır. Elinizde yoksa bahçe mobilyaları için nasıl bir örtü seçeceğinizi derinlemesine bilmek de önemli olacaktır.

 

 


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı