Balkon Mobilyası Seçme Rehberi ile Balkonunuz Her Mevsim Güzel

Balkon Mobilyası Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Yüksek kaliteli bahçe mobilyaları dayanıklı bir üründür, bu nedenle birçok kişi yıllarca kullanabilir. Bahçe mobilyanızın kalitesine güveniyorsanız ve güvenilir bir firmadan satın alıyorsanız, ürününüzün uzun süre dayanacağından emin olabilirsiniz. Kaliteli bahçe mobilyası ürünün birçok özelliğine göre değişir. Yaz aylarının ve insanların yaşadığı mekânların vazgeçilmezi olan bahçe ve balkonlar her geçen yıl daha dekoratif hale geliyor.

 

Balkon Mobilyasında Tarzınız Olan Eşyaları Seçmek Önemlidir!

Önce tarzınıza karar verin. Klasik, modern ve bohem tarzlardan size en uygun olanı seçin ve bu başlık üzerinden aramaya başlayın. Klasik bahçe mobilyaları genellikle ahşap veya iroco, pul ve tik gibi tropikal malzemelerden yapılır.

Ayrıca klasik bahçe mobilyaları, rattan masalar ve ahşap dış sandalyeler de bulunuyor. Genellikle giyilmesi ve temizlenmesi kolay olduğu için tercih edilirler. Ahşap açısından zengin bir dekorasyona ihtiyacınız varsa, bahçenizi veya balkonunuzu klasik tarzda dekore edebilirsiniz.

 

Renkli Bahçe Mobilyanız İle Yazın Tadını Çıkartın!

Tarzınız modernse, cesur renkler arasından seçim yapabilirsiniz. Çimlerin üzerine mobilya yerleştirirseniz, çim üzerindeki kir nedeniyle sık sık temizlenmesi gerekebileceğinden beyaz renkten uzak tutulmalıdır. Sandalye ve koltuklardaki renkli kırlent kılıfları ve desenli kırlentler modern bahçe mobilyaları sizin kurtarıcınız olacak.

Bu kılıfların yıkanabilir olmasına da dikkat ederseniz sorunsuz bir şekilde temizleyebilirsiniz. Bohem bir tarzınız varsa, bol desenli kırlent veya kırlent kılıfı ile süslenmiş kırmızı veya turuncu veranda mobilyalarını tercih edebilirsiniz. Ayrıca masa kenarlarındaki süslemeler de bohem stili pekiştiriyor.

 

Bahçe Mobilyası Kalitesi Önemlidir!

Unutulmaması gereken bir diğer nokta ise kalitedir. Tarzınız ne olursa olsun alacağınız veranda mobilyalarının kalitesi çok önemlidir. Mevsimlik ürünler almaktansa uzun süre kullanılabilecek bir şeye sahip olmak daha ekonomik ve kullanışlıdır. Ahşap bahçe mobilyalarını tercih ediyorsanız hangi ağaçtan yapıldığı ve hangi sınıfa ait olduğu çok önemlidir.

Alüminyum teras mobilyalarını tercih ediyorsanız, görünen alüminyum kalınlığını değil duvar kalınlığını ve boyanın kalitesini göz önünde bulundurun. Alüminyum ve ahşabın birleşimi ile her ikisine de dikkat etmeniz gerekiyor. Rattan bahçe mobilyaları için rattan kalitesi çok önemlidir. Ucuz rattan çok yüksek bir iç sentez oranına sahiptir ve soğuk ve sıcak mevsimlerde çatlayabilir. Bu gibi durumlarda ürün garantisine dikkat etmeniz gerekmektedir.

 

Rattan Görünümlü Plastik Bahçe Mobilyası Nedir?

Rattan ürünler oldukça şık ve rahattır ancak dış mekânlarda kullanımı oldukça zordur. Bu nedenle rattan örgü plastik malzemelerde de kullanılmaktadır ve dış mekân kullanımı için oldukça uygundur. İçyapısı alüminyum olan bu ürünler plastik rattan tarzında dokunmaktadır. Bu sayede her türlü hava koşuluna dayanabilen rattan bahçe mobilyası uzun yıllar kullanılabilir.

Bahçe mobilyası denilince akla ahşaptan sonra gelen ikinci malzeme plastiktir. Bu malzeme ahşaptan çok daha fazla hava koşullarına dayanıklıdır, makul fiyatlıdır, hafiftir ve renk seçenekleri vardır. Veranda mobilyalarında kullanılan plastik bahçe mobilyası güneşten solmaz. Ayrıca ısıdan etkilenmesine, deforme olmaz ve kolay kolay çatlamaz.

 

Bahçe Mobilyasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bahçe mobilyası seçerken iç mekân mobilyalarından farklı olarak öncelikle neme ve güneş ışığına karşı direncine dikkat etmelisiniz. Yaz aylarında neme ve güneşe maruz kalan mobilyalar tercih edilirken dayanıklı ve dayanıklı mobilyalar ilk kriter olmalıdır. Daha uzun ömür için plastik, çelik, alüminyum mobilya veya suya dayanıklı ahşap bahçe mobilya tercih edebilirsiniz.

 

Tik Bahçe Mobilyası Nedir?

Özel bir ağaç olan tik ağacından yapılmış mobilyaları tercih edebilirsiniz. Tik bahçe mobilyaları düzenli olarak bakarsanız uzun süre dayanır. Dış mekân mobilyalarını seçerken bu ürünleri yapan kalite ahşap kullanılmasına dikkat edilmelidir. Aynı zamanda üründe kullanılan ağaçların yaşı ve mobilyaların üretim tarzı da dikkate alınmalıdır. Doğal malzemelerin kullanılması nedeniyle ahşap mobilyalar bahçeye şık bir hava katmaktadır.

 

Bahçe Mobilyalarında Kullanılan Minder Ve Kumaş Seçeneklerine Dikkat Etmelisiniz?

Bahçede kullanılan minder ve kumaş detayları mobilya kadar güneşe ve neme karşı dayanıklı olmalıdır. Renk solması ve eğrilme gibi istenmeyen sonuçlardan kaçınmak için yüksek kaliteli malzemelerin kullanılması tavsiye edilir. Bu ürünleri satın alırken kullanılan tüm bileşenlerin dış mekân kullanımına uygun olup olmadığını kontrol etmelisiniz.

Bahçe mobilyalarının kalitesi kadar rengi de önemlidir. Sonuçta, bu mobilya gün boyu güneşte kalır. Malzemeler ve renkler ne kadar iyi olursa olsun, bazı renkler güneş ışığına karşı dayanıklıdır. Özellikle bahçe mobilyaları söz konusu olduğunda koyu renkler yerine açık renklerin kullanılması mantıklıdır.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı