Bahçeniz İçin Kış Dekorasyonu Önerileri

Kış geldiği zaman, bahçenizde ve yeşil bir ortamda vakit geçiremeyeceğiniz için üzülüyorsanız, bahçeniz için kış dekorasyonu önerileri sunmak isteriz. Evinizde bulunan kapalı balkonunuzu, terasınızı veya evinizin bahçesini harika şekilde, kış bahçesine çevirebilirsiniz. Kış ayları boyunca en çok vakit geçirmeyi seveceğiniz yer bahçeniz olacaktır. O zaman samimi, sıcak ve konforlu şekilde dekore edeceğiniz kış bahçesini anlatmaya başlayalım.

Misafirlerinizi Ağırladığınız Kış Bahçesi

Her şeyden önce bahçenize kış dekorasyonu yapmak istiyorsanız, bu kapalı alanı ne için kullanacağınıza karar vermenizi öneriyoruz. Kış bahçenizde birkaç sandalye, minderler ve bir masa olacağını zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Huzurlu ve mutlu bir ortamda bahçenizi en verimli şekilde kullanabilirsiniz. Bahçeniz için kış dekorasyonu önerileri arasında önemli bir nokta, mobilyalarınız ve diğer eşyalarınızı tarzınıza uygun olarak seçip, doğru yerleştirmenizdir.

Evinizin alanı küçük olabilir. Yaşam alanınızda tüm odaları farklı amaçlar için kullanıyor olabilirsiniz. Dostlarınız ve akrabalarınız sizi çok ziyaret ediyorlarsa, misafir odasına ihtiyaç duyabilirsiniz. Bunun için verandanızı veya geniş terasınızı misafirleriniz için dekore edebilirsiniz. Bu alana yerleştireceğiniz bahçe koltuk takımları, ortamı mükemmel hale getirecektir. Misafirlerinizin dikkat çekici bu dekorasyon karşısında, çok mutlu olacaklarından eminiz. Ayrıca kış bahçesini misafir odası olarak kullanarak, dostlarınızı ağırlayacağınız yer problemini de çözmüş olursunuz.

Çalışma Odası Olarak Kış Bahçesi

Ofis dışında çalışmaya devam ediyorsanız veya home office çalışan biriyseniz, dingin bir ortamda çalışmaya ihtiyacınız olacaktır. Bahçeniz için kış dekorasyonu önerileri arasında, evinizde bulunan terası veya bahçedeki verandayı çalışma odanız olarak dekore edebilirsiniz.

Bu yaşam alanını kışın bahçe olarak da kullanabilirsiniz. Konforlu ve sakin bir çalışma yeri oluşturmak için, çalışma masanızı konumlandıracağınız yer önemli bir nokta olacaktır. Kış bahçesi genel olarak cam olduğundan odaya fazla güneş ışınları girecektir. Bu güneş ışınlarının bilgisayar ekranınızda yansıma yapmasını engellemeniz gerekecektir. Bunun için masanızı doğru bir açıda yerleştirmenizi öneriyoruz. Çalışma masası olarak ahşaptan yapılmış masa sizin için çok konforlu olacaktır. Bu masada hem yemek yiyebilir hem de çalışmalarınızı devam ettirebilirsiniz.

Kış bahçesinin etrafı camlarla kaplı olduğu için evinizdeki ortama göre daha soğuk olacaktır. Bahçeniz için kış dekorasyonu önerileri arasında, bu kapalı mekânların ısınmasını şömine ile sağlayabilirsiniz. Şömine ortama harika bir atmosfer ve samimiyet katacaktır. İsterseniz de şömine görünümlü elektrikli sobalarda kullanabilirsiniz. Bu tür ürünlerin kullanımı daha rahat ve pratik olacaktır.

Kış bahçesinin ısınmasını elektrikli sobalar ile sağlayabilirsiniz. İsterseniz odanın ortasına yerleştireceğiniz soba sizi en güzel şekilde ısıtacaktır. Çalışma odası olarak kullandığınız bahçenizde minderler ve yumuşacık battaniyeler size pozitif enerji verecektir.

Hobi Odası Olarak Kış Bahçesi

Kış bahçesi olarak kullandığınız yaşam alanınızı, sevdiğiniz bir hobiyi devam ettirmek için kullanabilirsiniz. Müzikle uğraşan biriyseniz, enstrümanınızı burada gönül rahatlığı ile çalabilirsiniz. Müziğin melodileri ve ortamdaki bitkiler, size müthiş bir huzur verecektir. Hobiniz resim yapmak ise bahçeniz için kış dekorasyonu önerileri arasında, bu alanda resim yapmanız güzel bir faaliyet olacaktır. Örgü örmeyi seven veya dikiş diken biriyseniz yine kış bahçesi sizin için ideal bir alan olacaktır.

Kitap biriktirmeyi seviyorsanız, kış bahçesinde yerleştireceğiniz ahşap bir kitaplık ortama uyum sağlayacaktır. Şöminenin yanında okuyacağınız kitaplar, sizi hayal sınırlarınızın ötesine götürecektir. Sizi mutlu edecek her türlü faaliyetlerinizi bu doğal ve dingin ortamda gerçekleştirebilirsiniz.

Evinizde kış bahçesine dönüştüreceğiniz yer küçük bir alan olabilir. Bu alana uygun bahçe koltuk takımı bulabilirsiniz. Bahçeniz için kış dekorasyonu önerileri arasında, koltuk takımı sığmazsa, salıncak veya minder gibi eşyalarla ortamı dekore edebilirsiniz. Bu küçük alan bir yandan bitkilerinizi yetiştirdiğiniz bir alan olurken, diğer yandan koleksiyon odası olarak da kullanabilirsiniz. Koleksiyon odanızda kâğıt para, kartpostal, şişe kapağı, magnet, oyuncak araba gibi eşyaları yerleştirebilirsiniz.

Kış Bahçesinde Hangi Bitkiler Yetiştirilmelidir?

Kış bahçenizde hangi bitkilerin yetişebileceğini merak ettiğinizi biliyoruz. Etrafı camlarla çevrili bu tip ortamlarda, yetişecek harika bitkiler ve çiçekler bulunmaktadır.

  • Kış bahçenizde kadife çiçeği yetiştirmek çok kolaydır. Bu çiçek güneş ışınlarını çok sevmektedir. Kadife çiçeğinin güneşi görmesi ve haftada bir kere sulanması gelişmesinde yeterli faktörlerdir.
  • Gölgeyi seven ve kolay yetişen bir diğer çiçek begonyadır.
  • Bahçeniz için kış dekorasyonu önerileri arasında, bahçenizde ortancaları yetiştirmek iyi bir fikir olacaktır. Fakat bu çiçeklerin bol su sevdiğini unutmamalısınız.
  • Menekşeler ve yaprak güzeli gibi çiçekler yaşam alanınıza renk katacaktır.
  • Kış bahçenizde gür yeşillikler olmasını istiyorsanız, ev palmiyesi yetiştirmelisiniz.
  • Ayrıca bahçenizde limon ağacının mis kokusunu hissetmek sizi daha umutlu ve pozitif bir kişi yapacaktır.
Kış Bahçesi Mobilyaları

Elbette kış bahçenizi düzenlerken önceliğiniz bitkileriniz ve çiçekleriniz olacaktır. Bahçeniz için kış dekorasyonu önerileri arasında şunu önermek istiyoruz: Kış bahçesine alacağınız tüm mobilyaları, bitkilerinizi konumlandırdıktan sonra yerleştirmelisiniz. Çünkü bitkilerin en sağlıklı şekilde gelişmesi için gün ışığına ihtiyaçları vardır. Kimi bitkinin güneş ışığına ihtiyacı çokken, kimisi gölgeliği isteyecektir. Bu nedenle bitkilerinizi ihtiyaçları olan noktalara yerleştirmeniz, mükemmel bir bahçe elde etmeniz için önemli bir noktadır.

Bitkilerinizi yerleştirdikten sonra sıra şık ve konforlu bahçe mobilyalarınıza gelecektir. Kış bahçesine mobilya seçmek sizin için zevkli bir uğraş olacaktır. Çünkü çok fazla seçenek arasında sizin zevkinize uyan mobilyaları bulmak kolay olacaktır. Kış bahçeniz geniş veya dar da olsa uygun boyutlarda mobilyalar tercih edebilirisiniz. Bahçeniz için kış dekorasyonu önerileri arasında bulunan, koltuklar, masalar, sandalyeler, salıncaklar gibi çok şık ve modern tercihler yapabilirsiniz. Böylece dekorasyonunuzu keyifle tamamlayabilirsiniz.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı