Bahçe ve Balkonlarınıza Uygun Bahçe Salıncak Modeli Nasıl Seçilir?

Dış Mekanlarda Kullanılacak Salıncak Koltuk Modelleri

Bahar aylarının gelmesi ile özellikle bahçe ve balkonlara olan ilgi artmaktadır. Artan bu ilgi karşısında bahçe ve balkon mobilyaları da son derece fazla bir şekilde rağbet görmektedir.

Bahar ayları ve yaz aylarında bahçe ve balkonlara artan bu rağbet kışında devam etmekte kış bahçeleri ve kapalı balkonlar bu noktada ön plana çıkmaktadır. Bu neden ile bahçe mobilyaları yılın tamamında kullanılabilen mobilyalar arasında yerini almaktadır.

Bahçe arasında yer alan ve kullanıcısına son derece konfor ve rahatlık sağlayan salıncak koltuk modelleri oldukça fazla bir şekilde tercih edilmektedir.

Güzel havaların vazgeçilmezleri arasında yer alan salıncak koltuk modelleri ile keyifli, sakin vakit geçirilmesi sağlanmakta ve kalabalık ortamlarda da rahatlıkla ihtiyaçlara cevap alınmaktadır.

 

Salıncak Koltuk Modelleri

Salıncak koltuklar her mevsim şartında ve uygun ortamda kullanılabilmektedir. Bulunduğu ortamda konfor ve rahatlık sağlayan salıncaklar, son derece şık ve estetik minderler ile kullanıcıların beğenisine sunulmaktadır.

Bahçe salıncak koltuk modelleri, ham ahşap kullanılarak imal edilebildiği gibi ferforjeden imal edilen çeşitliliğe de sahiptir. Ham ahşaptan elde edilen salıncak modellerinin pek çok farklı çeşidi piyasada yer almaktadır. Bunlar arasında beşik, koltuk ve oyuncak salıncak modellerine rastlamak son derece mümkündür.

Özellikle şehirlerin yoğunluğu ve stresli yaşamı neticesinde evlerin rahat ve estetik ortamına ulaşılmaktadır. Evlerin bahçe ve balkonlarında sağlanan bu konfor ve rahatlık ile çok daha huzurlu ve stressiz bir yaşam kalitesine ulaşılabilmektedir.

Salıncak koltuklar, uygulanacağı yere ve aile yapısına göre seçilebilmektedir. Farklı tarzlarda ve modellerde kullanıcıların beğenisine sunulan salıncak koltuklar tekli, ikili ya da üçlü olarak da bulunmaktadır.

Yaşam alanlarının çok daha eğlenceli olması ve yüksek dinamizme sahip olması amacı ile son derece konforlu çözümler sunan salıncak modelleri, sıklıkla tercih edilmektedir.

Ahşap bahçe mobilyaları arasında salıncakların yeri son derece önemlidir. Doğa ile uyumlu bir şekilde bahçe dizaynı oluşturmak isteyen kişiler, ahşaptan imal edilmiş olan salıncak ve bahçe mobilyalarına yönelmektedir. Özel olarak tasarlanmış olan yay mekanizması sayesinde oldukça sessiz bir şekilde kullanım sunan bu salıncaklar zarif dokusu ve sağlamlığı ile de ön plana çıkmaktadır.

Yaz aylarında ve bahar aylarında oldukça keyifli bir şekilde kullanılan bahçe salıncakları, güneşin zararlı ışınlarını nötralize edecek şekilde de tasarlanmaktadır.

 

Her Mekana Özel Bahçe Salıncakları

Emniyetli bir şekilde kullanım imkanına sahip olan bahçe salıncakları, kapalı ve açık alanlarda rahatlıkla kullanılabilmektedir. Salıncakların seçiminde taşıma kapasitesi ve sallanma mekanizması oldukça önemli bir rol oynamaktadır. Yıkanılabilir özelliğe sahip olan minderlere sahip salıncak modelleri de oldukça büyük kolaylıklar sağlamaktadır.  Her türlü mevsim şartına göre son derece dayanıklı ve korunaklı bir şekilde imal edilen Bahçe salıncak koltuk modelleri esneme ve gevşeme yapmayan özelliklere sahiptir.

·         Tekli Salıncak Koltuk Modeli

Genellikle dar alanlarda tercih edilse de rahat kullanım imkanı sağlaması ile her alanda kullanılabilmektedir. Son derece estetik tasarımları ile ön plana çıkan bu salıncak modelinde kullanılan mekanizmalar sallanma sesini minimize etmektedir.                 Bu tarz salıncaklar tercih edilirken içerisinde bulunacağı ortama tarz ve alan olarak, uygun olmasına dikkat edilmelidir.

·         İkili ve Üçlü Salıncak Modelleri

Geniş aile yapısına uygundur. Daha geniş alanlarda tercih edilmektedir. Son derece sağlam bir şekilde imal edilmiştir. Kullanılan mekanizmalar oldukça sağlamdır. Konforlu minderler ile desteklenmektedir.

 

Salıncak Koltuk Özellikleri Nelerdir?

Ahşap, oldukça geniş bir kullanım alanına sahiptir. Doğal olması ve organiğinin bozulmaması nedeni ile de sıklıkla tercih edilmektedir. Farklı doku, renk ve ölçülere sahip olan ahşap, şıklığı ve doğal çizgileri ile son derece dikkat çekicidir.

Ahşap hafiftir. Ancak mevsim şartlarına oldukça dayanıklı bir malzemedir. Doğa ile uyum içerisinde olan alanların oluşmasında da oldukça etkilidir. Çevre kirliliğine neden olmaz bu neden ile rahatlıkla bahçelerde kullanılabilmektedir. Dekoratif özelliği sayesinde evlerin iç mekanlarında da kullanılabilmektedir.

Salıncak koltuklar son derece geniş ürün yelpazesine sahip olan salıncaklar, tavana ya da zemine monte edilebilmektedir. Özel olarak gerçekleştirilen koruma ve renklendirme işlemleri ile koltuk salıncak modellerinin kullanım ömrü artırılmaktadır. İnsan sağlığına ve doğaya zararlı hiçbir kimyasal içermeyen salıncak modelleri oldukça da emniyetli ve sağlıklı bir kullanım sunmaktadır. Ayrıca düzenli bir şekilde yapılan ahşap ve mekanizma bakımları da kullanım süresinin artırılmasında oldukça büyük katkı sağlar.

 

 

Ahşap Salıncak Modelleri Fiyatları

Kapalı ve açık alanlarda kullanılmak üzere çeşitlenen salıncak koltuklar, sağlam halatları, esnek ve dayanıklı mekanizmaları sayesinde her ağırlığı kaldırabilecek mukavemette imal edilmektedirler. Kullanıcıların beklentilerini karşılayacak salıncak modelleri çeşitli renk ve özelliklerde sunulmaktadır. Tekli, ikili, üçlü ve hatta dörtlü salıncak modelleri son derece konforlu bir kullanım sunarken geniş fiyat aralığına da sahiptir. Bu neden ile her bütçeye uygun salıncak modellerine ulaşmak mümkündür.

Üretimde kullanılan ahşabın kalitesi, işçilik ve kullanılan malzemenin kalitesi fiyat üzerinde etki etmektedir.

Salıncak üzerinde yer alan minderlerin kalitesi ve yıkanabilir olması da fiyatı etkileyen unsurlar arasında yer almaktadır. Yatak olma özelliğine sahip olan ahşap salıncaklar daha yüksek fiyata sahip iken farklı renk ve tasarımlara sahip standart salıncak koltuklar çok daha ekonomik fiyatlar ile kullanıcıların beğenisine sunulmaktadır.

Şık ve modern görünüme sahip ahşap salıncak koltukların fiyatları, üründe kullanılan ahşabın kalitesine, kullanılan yaya ve mekanizmaların kalitesine göre değişkenlik gösteriri. Ayrıca tasarımına ve fonksiyonel olmasına göre de fiyatlarda değişkenlik yaşanabilmektedir.

 

Bahçe ya da Balkona En Uygun Salıncak Koltuk Nasıl Belirlenir?

Bahçe ve balkonlarda sıklıkla kullanılan salıncak koltuk modellerinden hangisinin seçileceğine şu şekilde karar verilmektedir;

  • Nasıl bir ürün istenildiğine karar verilmelidir.
  • Diğer mobilya ve aksesuarlar ile uyumlu olmasına özen gösterilmelidir.
  • Koltuk salıncaklar da kullanılan minder ve yastıkların yıkanabilir özellikte olması oldukça önemlidir.
  • Kurulumunun kolay olması önemli bir kriterdir.
  • Kullanılacak alanın boyutu ile doğru orantılı bir seçim yapılmalıdır.
  • Yatılabilir modeller büyük alanlarda tercih edilebilmektedir.
  • Bahçenin ya da balkonun çok fazla güneş alıyor olması nedeni ile tenteli salıncak modeli tercih edilmelidir.

Aile yapısına ve bahçe boyutuna uygun olarak seçilen salıncak modelleri çok daha sağlıklı bir kullanım sunmakta ve çok daha fazla bir kişi tarafından kullanılabilmektedir.

 

Salıncak Koltuk Bakımı

Bahçe salıncak modelleri farklı malzemelerden üretilmekte ve son derece şık ve konforlu alanların oluşmasında öncülük etmektedir. Pek çok farklı renk ve modelde tasarlanan bahçe salıncakları her alana rahatlıkla uygulanabilmektedir. Balkon, teras ve bahçelerde sıklıkla karşılaşılan bu salıncak modelleri ile stresten uzaklaşılarak sağlıklı bir dinlenme sağlanmakta ve böylece huzurlu ve çok daha dingin bir yapıya kavuşulmaktadır.

Özel olarak üretilen ve açık hava mekanlarında rahatlıkla kullanılan bu mobilya çeşidi. Her türlü mevsim şartına son derece yüksek oranda direnç göstermektedir. Rüzgar, yağmur ve kar gibi son derece zorlu şartlara maruz kalan bu mobilya türünün üretiminde ve kurulumunda kullanılan koruyucular oldukça uzun süreli kullanım sağlanmasında etkilidir. Dönem dönem gerçekleştirilen bakım çalışmaları ile koruyucu maddenin yenilenmesi, çok daha uzun süreli olarak, bu mobilyadan faydalanılmasına neden olmaktadır.

Salıncak koltuk üzerinde yer alan mekanizmaların ve yayların kontrollerinin yapılması ve yıpranan yay ve mekanizmaların değiştirilmesi, oldukça önemlidir. Koruyucu malzemeler ile direnci artırılan ahşap içerisinde hiçbir zararlının barınmasına da izin verilmemektedir. Ayrıca salıncak minder ve yastıklarının değiştirilebilir ve yıkanabilir olması da hijyen ve kullanım açısından oldukça büyük avantajlar sunmaktadır.

Güneş alan bölgelerde sıklıkla tercih edilen tenteli salıncak koltuk modelleri, güneşin zararlı ışınlarının önüne geçmektedir. Bu neden ile tente bakımının da oldukça düzenli bir şekilde yapılması. Güneş nedeni ile oluşan deformasyonların giderilmesi sağlanmalıdır.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı