Bahçe ve Balkonlara Keyif Katan Şezlongların Bakımına Dair İpuçları

Şezlong Kullanım da Nelere Önem Verilmelidir?

Yaz aylarında Şezlonglar genellikle açık alanlarda kişilerin  rahatlık ve konfor için kullandıkları mobilya ürünleridir. Yaz aylarında plaj ya da havuz, deniz kenarlarında tercih edilseler de kullanım alanı oldukça geniştir. Özellikle boyut,   materyal, konfor düzeyine göre farklı şezlong çeşitleri vardır. Bununla birlikte iyi bir şezlongun,  taşınabilirlik, malzeme kalitesi, işçilik açısından kişilere uygun olması gerekir. Bunun yanında şezlonglar aynı zamanda havuzlu yerlerde, deniz kenarlarında ve daha çok  turistik tesislerde kullanılır. Genellikle açılan ve kapanan bu ürünlerde rahat ve konfor önemlidir. 

 

Şezlong Kullanımı Ve Seçimi Özellikleri 

Şezlong seçimlerinde özellikle   portatif bir   koltuk modeli olması ön plandadır. Aynı zamanda kullanılacak alanda pratik şezlong tipi ürünler seçilmelidir. Kişiler sadece yaz aylarında değil kendi yaşam alanlarında da şezlong kullanabilirler. Buna istinaden şezlonglar geniş balkon, teras, bahçe, piknik ve kamp yerlerinde de kullanılır. Tüm bu kullanım alanları için doğru şezlonglar seçilmedir. Özellikle kullanım açısından rahat ve pratik katlanabilir özellikte olmalıdır. Bunun yanında kişilerin sağlığına uygun sırt ağrısı yapmayacak malzemeler olan şezlonglar daha kullanışlıdır.

 

Şezlong Kullanımında Sağlık Ve Risk Konuları Nelerdir?

Şezlong kullanımında en önemli nokta özelliklerine göre sağladığı avantajları iyi değerlendirmedir. Buna göre şezlongların özellikleri değişkenlik gösterir. Aynı zamanda  şezlong seçer ve kullanırken  zeminden belli oranda yüksek bir dinlenme özelliği ön planda olmalıdır. Şezlong kullanımında ayrıca zeminin vücudunuza doğrudan uzak durması önemlidir. Bunun nedeni  sahilde  kum veya diğer şeylerinde   temas riskinin olmaması önemlidir. 

 

Şezlong Kullanımında Malzeme Önemi

Şezlonglar için kullanımda  doğru malzemeleri ürünler seçmek gerekir. Özellikle  plastik seçimlerde ve  yumuşak tahtalarda vücuda zarar vermeyen ürünler seçilmelidir. Ayrıca kullanırken dayanıklılığı da önemlidir. Kişilerin özellikle   rahat taşınabilir bir şezlong  kullanması gerekir.  Şezlong kullanırken ayrıca doğru malzemeleri bir arada kullanmak gereklidir. Özellikle uygun bir yastık   yatış veya uzanma pozisyonunda önemlidir. 

 

Şezlong Çeşitleri Ve Kullanım Alanları 

Şezlongları  seçerken ve kullanırken özellikle   arka bölümü ayarlanabilir  ürünler seçilmelidir. Havuz veya deniz kenarlarında herhangi bir kazaya uğramamak adına  konforlu bir yatış pozisyonu olan şezlonglar kullanılmalıdır. Yaşam alanlarında veya yaz aylarında  kişilerin   aktivitelerini rahatça gerçekleştirmesi  şarttır.   Ayrıca şezlonglar sahilde veya diğer alanlarda  uzanmak ve güneşlenmek için kullanılır. Buna istinaden şezlongların bel, sırt ve boyun bölgelerinde ağrı yapmaması ve kişinin  rahat etmesini de sağlaması önemlidir. Bunun içinde Yumuşak oturum bölgesi olan ürünler tercih edilmelidir. Aynı zamanda  sırt desteği olan yastıklı   modeller  kullanılmalıdır.

 

Rahat Ve Konfor İçin Hangi Şezlonglar Kullanılmalıdır?

Özellikle şezlonglar üzerinde insanlar uzun vakitler geçirebiliyor. Şezlong kullanımında ayrıca yağmur, soğuk hava ve rüzgâra maruz kalmaması önemlidir. Bunun içinde oluşacak durumlara özel  kaliteli madde seçimini  ile üretilen şezlonglar kullanılmalıdır.  Şezlong kullanımında  Ayarlanabilir şezlong çeşitleri seçilmelidir. Bu seçim sayesinde kullanırken kişiler şezlongları vücut beden yapınıza uygun konuma getirebilir. Aynı zamanda  oturma pozisyonunda sırt desteğini aktive edebilen ürünler seçilmelidir.   İyi bir şezlong kullanımı için Şezlongların panel yapıları önemlidir. Aynı zamanda  yüzey yumuşaklıkları da önemlidir. Genellikle şezlong üzerinde uzun vakit geçirecek kişiler kapalı plaka panelli ürünler tercih eder.

Portatif  şezlong kullanımları için  üst üste konulabilir ve  katlanır şezlonglar daha konforludur.  Genellikle taşınması ve yer kaplamaması için bu modeller kullanılabilir.  Açık alanlarda ayrıca ahşap şezlonglarda tercih edilir. Son zamanlarda plastik kullanımların azalması veya daha güvenli olması ile ahşap şezlonglar tercih ediliyor.  Şezlong kullanımında ayrıca şezlongları sert yüzey temizleyiciler ve malzemeler ile temizlememek gereklidir. Bunun nedeni fiziksel kuvvet uygulayarak temizlenmesinin yapısına zarar vermesidir. Bununla birlikte temizlerken  kimyasal karışımlar dokusuna fazla zarar vereceğinden kullanılmamalıdır. 

 

Şezlong Kullanımında Malzeme Deformasyonunu Önleme 

Özellikle ahşap şezlonglar  suya   temas edecek yerlerde kullanılmamalıdır. Daha çok bahçe, balkon veya işletmelerde bu ürünler kullanılabilir.  Şezlongların seçiminde ve kullanımında özellikle  bakım, temizleme ve muhafaza yöntemlerini iyi uygulamak gereklidir.  Temizlenmesinde ve saklanmasında doğru yerler seçilmelidir.  Özellikle yaz aylarında güneş ışınlarının dikine bırakılan ürünlerde deforme olabilir. Ayrıca zedelenmelerine sebep vererek kullanım ömürlerini kısaltabilirler. 

Ayrıca şezlong kullanırken  İskeletin ve tekstil kısmının materyalinin iyi seçilmiş ve  dayanıklılığı test edilmiş ürünler tercih edilmelidir. Şezlong kullanımında kullanım alanı da önemlidir. Bunun nedeni alanda sağlamlık derecesi, ağırlığı uygunluğudur. Eğer  gündelik kullanım için bir şezlong seçilmişse buna uygun bir alan ve kullanım şekli olmalıdır. Genellikle bu alanlarda hafif şezlonglar kullanılmalıdır. Şezlonglar havuz veya deniz kenarlarında kullanılıyor ise temizleme konusundan dikkat edilmelidir.  Özellikle plajlarda deniz suyuna dayanıklı olan şezlonglar tercih edilmelidir. Kullanımı ve temizliği kolay  şezlonglar deterjanlı i su ve temiz bez ile   temizlenebilir.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı