Bahçe Şemsiyesi Çeşitlerinde En Çok Tercih Edilen Özellikler Nelerdir?

Bahçe Şemsiyesi Seçiminde Dikkat Etmeniz Gereken 5 Şey

Bahçe şemsiyesi, yazın kavurucu sıcaktan ve kışın yoğun yağışlardan korunmak için ideal bir üründür. Ayaklı bir yapıya sahip oldukları için yere tam bir şekilde sabitlenebilirler. Kullanım alanı oldukça geniş olan bu ürünler kumsallarda, bahçelerde, havuz başlarında ve parklarda kullanılabilir. Peki, siz bahçeleriniz için nasıl bir tercihte bulunmalısınız?

Özellikle bahçelerde kullanılacak şemsiyelerin uygun modelde seçilmesi büyük bir önem taşır. Seçilecek ürünler ile kavurucu sıcağın etkileri azaltılır. Bu ürünlerle vücuda zararı olan UV ışınlarından  korunma sağlanır. Her bahçe dekorasyonuna uygun, birbirinden şık ve kullanışlı şemsiye çeşitleri bulunur.

 

Tercih Edilecek Bahçe Şemsiyesi Nasıl Olmalı? Model Seçimindeki Önemli Noktalar!

Çeşitli tasarımlarda bulunan bahçe şemsiyesi modelleri, her dekorasyona kolay bir şekilde uyum sağlar. Bahsi geçen ürünlerin seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli faktör, hangi alanlarda kullanıldığıdır. Kullanacak alana uygun olan tasarımın seçimi tercih edilmelidir. Böylelikle hem şemsiyenin doğru kullanılması hem de tasarımıyla dekorasyonlarda uyumlu bir görsellik oluşturması sağlanır.

Günümüzde hemen hemen her alanda kullanıma uygun olan bahçe şemsiyeleri, indirimli seçeneklerle  popüler bir şekilde satın alınmaktadır. Geniş ürün çeşitliliğine sahip olan ürünler arasında seçim yapmak oldukça güç olabilir. Bazı kriterlere dikkat ederek en uygun olan modelin seçilmesi sağlanır. Peki, bahçe şemsiyeleri arasından seçim yapabilmek için hangi kriterlere dikkat edilmelidir? Açıklayalım!

 

Hangi Model Daha Avantajlıdır

Bahçeleri renklendiren ve dekoratif bir görünüm kazandıran bahçe şemsiyesi modelleri farklı materyallerden üretilmektedir. Ahşap veya plastikten üretilen farklı tasarımlarda ürünler bulunur. Aynı şekilde ortadan ve yandan direkli olan modellerde dikkat çeker.

Klasik ortadan direkli bir mekanizmaya sahip olan Avokado yuvarlak şemsiye, şık dekorasyonlar oluşturabilir. Aynı şekilde ahşap şemsiye modeli, yandan direkli şık tasarımıyla bahçe dekorasyonlarını üst noktalara taşımaktadır. Dekorasyona uyum sağlayacak ve görsel bir bütün oluşturacak olan modeller arasından seçim yapılarak avantaj elde edilir.

 

Özellikleriyle Dikkat Çeken Bahçe Şemsiyesi Kullanım Alanlarına Göre Seçilmelidir

Her geçen gün kullanımı artan bahçe şemsiyesi, balkon, bahçe ve dış mekanlarda olmazsa olmaz ürünler arasındadır. Özellikle yaz aylarında sıcaktan korunmak isteyen kişiler farklı tasarımlarla ön plana çıkan ürünleri tercih etmektedir. Aynı şekilde yoğun yağışlardan korunmak için de uygun materyallerde üretilen şemsiyelere büyük bir ilgi vardır.

Bahçe oturma grupları, masa ve sandalyelerle uyum sağlayan bir modeli tercih etmek dekorasyonun harika olması için büyük önem taşır. Bahçe dekorasyonunun ideal bir şekilde yapılabilmesi için, seçilen modelin kullanım alanının genişliğine göre belirlenmesi gerekir. Eğer kısıtlı alanlar için bir model düşünülüyorsa, şemsiye açıldığındaki boyutu göz önünde bulundurmalı ve ona göre karar verilmelisiniz.

 

Şemsiyenin Konumlandırdığı Alanın Rüzgarlı Olup Olmadığına Bakılmalıdır

Bahçe şemsiyesi seçiminde en önemli faktörlerden bir tanesi rüzgardır. Şemsiyenin rüzgara karşı dayanıklılık göstermesi için özelliklerine bakılmalıdır. Rüzgara dayanıklı bahçe şemsiyesi modelleri genellikle ortadan direkli olanlardır. Rüzgarın geliş yönüne göre fark etmeksizin üst düzey bir koruma sağlayacaktır. Yandan direkli modeller, rüzgarlı bölgeler için pek fazla önerilmemektedir.

 

Her Dekorasyona Uyum Sağlayan Şemsiyenin Tasarımına ve Rengine Dikkat Edilmelidir

Tercih edilecek bahçe şemsiyesi kılıfı ve kumaşı nasıl bir tasarıma sahip olmalıdır? birçok kişi rengine önem vermeden şemsiye seçimi yapmaktadır. Ancak hem dekorasyona uyum sağlaması hem de görsel açıdan bütünlük oluşturulması için kumaş rengi önemlidir. Ayrıca bazı renkler arıları ve böcekleri kendine çekmektedir. Dış mekanlarda kullanılacak şemsiyelerin renk seçiminde bu konuya dikkat edilmelidir.

Bahçe şemsiyesi ahşap tasarımlarda bulunan modeller, şık görsel oluşturmaktadır. Ahşap rengi itibariyle doğaya en çok yakışan renklerden bir tanesidir. Bu sayede tam bir bütün içinde bahçe dekorasyonlarında kullanılabilir. Balkon şemsiyesi ve plaj şemsiyesi ise yaz mevsiminde gölgelik alanlar oluşturması açısından daha sık kullanılır. Akrilik kumaş ve polyester kumaştan üretilen modelleri mevcuttur.

 

Ürünlerin Hangi Sistemle Çalıştığı Öğrenilmelidir

Yaz mevsimi ve ilkbaharda ailelerle keyifli vakitler geçirmeye imkân sunan bahçeler, şemsiyelerle dekore edilmektedir. Bahçe şemsiyesi manuel ve otomatik açılır kapanır sistemlerle çalışmaktadır. Bu noktada ihtiyaca uygun pratiklik sunan modeller satın alınabilir. Divonahome geniş ürün yelpazesi ile farklı sistemlerde çalışan modelleri satışa sunar.  

 

En Popüler Bahçe Şemsiyesi Modelleri

Birbirinden farklı boyutlarda, renklerde ve modellerde bulunan bahçe şemsiyeleri farklı alanlarda kullanılmaktadır. Dış mekânlarda, büyük bahçelerde, teras ve kafelerde kullanıma uygun olan modeller seçkin tarzları ile ön plana çıkmaktadır. İşte en çok merak edilen ve popüler olan bahçe şemsiyesi modelleri!

 

Büyük Bahçe Şemsiyesi

Büyük bahçeler için boyut olarak geniş ve çift kanatlı ve şemsiyeler tercih edilmektedir. Banana plus ve klasik çift açılır şemsiyeler, büyük bahçeler için ideal bir tercih olacaktır. Yine aynı şekilde mega banana yandan direkli modeli, büyük ve farklı tasarımıyla ön plana çıkanlar arasındadır.

 

Teras Şemsiyesi

Teras şemsiyelerinin seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli faktörlerden bir tanesi boyuttur. Kullanılacak alanın boyutu dekorasyonun daha şık olmasına olanak sunacaktır. Teras dekorasyonuna uygun şekilde modeller seçilerek, istenilen görselliğe kavuşulabilir. KIWI klasik şemsiye, kolay taşınması ve pratik kullanımı ile teraslarda tercih edilebilecek modeller arasında gösterilebilir.

 

Kafe şemsiyesi

Kafeler hem dekorasyon hem de dış mekan konusunda değişikliklerin en çok yapılabildiği alanlardır. Özellikle dış mekânlarda servis sunan kafeler, tercih edeceklerin eşyalarla daha güzel ve şık dekorasyonlara imza atabilir.

Yaz aylarında kavurucu sıcaklardan korunarak temiz hava alınmasını sağlayan, çeşitli tasarımlarda bahçe şemsiyesi modelleri tercih edilir. Dış mekânının boyutuna bağlı olarak büyük, küçük ve orta boyutlardaki şemsiyeler alanlarda istenilen görüntüyü sağlayacaktır.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı