Divona Home

Bahçe Şemsiyesi Çeşitleri Kışın Nasıl Saklanmalı? Nelere Dikkat Edilmeli?

Bahçe şemsiyesi çeşitleri sayesinde açık havaların keyfini çıkartabiliyoruz. Yazın kavurucu sıcaklardan bizleri koruyan bahçe şemsiyeleri fonksiyonellikleriyle öne çıkıyor. Yalnızca bahçede değil havuz kenarı, teras ve balkon gibi alanlarda da kullanılıyor. Yalnız işlevselliğiyle öne çıkan bahçe şemsiyelerinin kış aylarında kullanılmadıkları zamanlarda çok iyi saklanması gerekiyor.

Bahçe mobilyası çeşitleriyle dekore edilebilen ve dış mekanlarda kullanıma çok uygun olan şemsiyelerin kullanım ömrünü uzatmak adına kış aylarında üzeri kapatılarak saklanmalıdır. Küflenmemesi içinde özellikle nemsiz ve kuru ortamda saklanması daha sağlıklı olur.

Kışın Bahçe Şemsiyesi Çeşitleri Saklama Yöntemleri

Kış aylarında bahçe şemsiyesi çeşitleri doğru saklanmazsa şemsiyenin hem kumaşı hem de mekanizması zarar görür. Tüm bunlarla bağlantılı olarak kullanım ömrü de önemli ölçüde kısalır. Kış aylarında dış mekan şemsiyelerinin ömrünü uzatmak için şu şekilde saklamanızı tavsiye ediyoruz;

  • Şemsiye kapatılmadan çok iyi şekilde temizlenmelidir.

  • Temizliğinin ardından kurutulmamalıdır. Nemli kalmamasına çok dikkat ediniz.

  • Kış ayı bitinceye kadar nefes alabilen bir kılıfta saklayınız. Ancak bu kılıfın su geçirmez olduğundan da emin olunuz.

  • Kapalı bir alanda saklanmalıdır. Bu alanın kuru olması da çok önemlidir.

  • Yatay ya da dik konuma getirilerek saklanarak kumaşta iz kalmasının önüne geçilmelidir.

Çok az doğal sabun kullanılarak suyla şemsiyenin kumaşındaki pislikler giderilmelidir. Sabunlu suyla şemsiyenin plastik veya metalden tasarlanan aksamları da mutlaka silinmelidir. Bahçe şemsiyesi çeşitleri iyice temizlendikten sonra çok iyi kurutulmalıdır. İyi kurutulmadığı zaman hem kötü kokuya hem de küfe sebep olur. Tüm bu olumsuzlukların yanı sıra kumaşta çürüme ve metal parçalarında da paslanma meydana gelir.

Kış aylarında bahçe şemsiyesi koruyucu kılıf ya da örtüyle sakladığınızda kumaşının kırışmasının önüne geçebilirsiniz. Aynı zamanda kumaşın hasarlanmasının da önüne geçilir. Şemsiye direkt yere koyularak değil, neme maruz kalmaması için raflarda saklanmalıdır. Şemsiyenin metal aksamlarının paslanmaması için yağlanması gerekir. Yağ sayesinde hem vidalı hem de menteşeli bölümler koruma altına alınmış olur. Bahsettiğimiz bu yöntemlerin yanı sıra mekanizma kilitlenerek şemsiye iskeletinin kilitlenmesi de gerekiyor.

Bahçe Şemsiyesi Çeşitleri Kumaş ve Mekanizmaları Kışa Nasıl Hazırlanmalı?

Bahçe şemsiyesi çeşitleri özel kumaş ve mekanizmalardan oluşuyor. Bu mekanizmaların özel koruma altına alınması ortaya çıkabilecek tahribatı engeller. Kışın zarar görmeden saklanması için şemsiyenin kumaş ve mekanizmalarında şu noktalara dikkat edilmeli:

Bahçe Şemsiyesi Çeşitleri Kumaş ve Mekanizmaları Kışa Hazırlama

Mekanizmaya Özel Bakımı

Şemsiye mekanizmaları ahşap veya metal olabilir. Ahşap ve metal mekanizmaların hem sıkışmaması hem de paslanmaması için özel bakıma tabii tutulması gerekiyor.

Kumaş Bakımı

Şemsiye kumaşlarının en önemli özelliği suya ve UV ışınlarına dayanıklı malzemelerle üretilmelidir. Yalnız kışın uzun süre kapalı kalması nedeniyle temizlendikten sonra mutlaka kurutulması gerekmektedir.

Yağlama

Şemsiyeler kış aylarında saklandığı zaman açma ve kapama mekanizmaları hareketsiz kalır. Bundan dolayı saklamaya başlamadan ilk olarak hareketli olan parçalarının silikon baz içeren yağla yağlanması çok iyi olur. Böylelikle kış bittikten sonra yazın kullanmaya başlayacağınız zaman sorunsuzca açılır. Özetle, yağlama işlemi sayesinde mekanizmayla ilgili problemleri çözmüş olacaksınız.

Bahçe şemsiyesi çeşitleri kullanım ömrünü uzatmak için birkaç hususa da çok dikkat edilmesi gerekiyor. Dikkat edilmesi gereken bu noktalar şunlardır;

  • Şemsiye düzenli olarak sezonun her başında kontrol edilip gerek görüldüğünde bakıma tabii tutulmalıdır.

  • Şemsiye saklanacak alana katlandıktan sonra koyulmalıdır.

  • Su geçirmezlik özelliğinin korunabilmesi adına kumaşına doğru bakım yapılmalıdır.

Yukarıdaki teknikler, rüzgara dayanıklı teras şemsiyesi çeşitleri içinde geçerlidir.

Bahçe Şemsiye Çeşitlerine Göre Kışın Saklama Yöntemleri

Bahçe şemsiye çeşitleri dikkate alınarak farklı şekillerde kış aylarında şemsiyeler saklanabilir. Bu yöntemleri şöyle belirtebiliriz:

1 – Ahşap Gövdeye Sahip Bahçe Şemsiyeleri

Bahçe mobilyaları içerisinde yer alan şemsiyelerin bazı modelleri ahşap gövdeden oluşuyor. Ahşap gövdeye sahip şemsiyeler doğal görünüme sahiplerdir. Aynı zamanda dekoratif görünümleriyle de dikkat çekiyorlar. Böyle şemsiyeleri saklamadan önce ahşap kısımları çok iyi kurulanmalıdır. Kurulama işleminin hemen akabindeyse dış mekanlara özel tasarlanan vernik sürülmelidir. Ahşapta dikkat edilmesi gereken en önemli neme kesinlikle maruz kalmamasıdır. Gölgelik kumaşı da tümden kurutulduktan sonra üzerine kılıf geçirilmelidir.

2 – Yandan Gövdeli Bahçe Şemsiyeleri

Yandan gövdeli bahçe şemsiyelerinin özelliği, açıldığı zaman gölgelik kısmının yan tarafa uzanmasıdır. Yandan gövdeli bahçe şemsiyeleri genellikle geniş alanlarda kullanıma uygundur. Bu tür şemsiye modellerinin kullanımı diğer şemsiye modellerine kıyasla daha karışıktır. Divona Home üzerinden temin edebileceğiniz yandan gövdeli şemsiyenin mutlaka kullanım kılavuzunu detaylı inceleyiniz. Yandan gövdeli bahçe şemsiyesinin kumaşı, dikkatli şekilde katlandıktan sonra kılıfa geçirilmelidir.

3 – Direk Ortalı Bahçe Şemsiyeleri

Direk ortalı bahçe şemsiyeleri aslında klasik tiptir. Genellik olarak bu şemsiye türlerinin formu, kare ya da yuvarlaktır. Ayrıca direği de ortada konumlanmıştır. Direk ortalı şemsiyeleri kışın saklamak önce kapatınız. Kumaşı toplandıktan sonra kılıfta geçirilmelidir. Bahçe şemsiyesi çeşitleri içerisindeki direk ortalı modelin direği, yerden sökülmelidir. Sökülen direk kapalı ve kuru alanda yatay veya dik bir pozisyonda muhafaza edilmelidir.

4 – Bahçe Şemsiyesi Çeşitleri: Salıncak Tipli ve Tente Entegreli Şemsiyeler

Salıncak tipli ve tente entegreli şemsiyelerin en önemli özelliği, dekoratif olmalarıdır. Şemsiyenin tente kısmının gergin bırakılması sağlıklı saklanması açısından çok önemlidir. Estetik açıdan dikkat çeken bu şemsiye modellerinin kumaşları, nem almayacak şekilde kapatılmalıdır. Şemsiyenin tamamı kuru ve nemsiz bir alana alınarak üzerine branda örtülmelidir. Şemsiyenin mekanik parçaları yağlanmalıdır.

Sık Sorulan Sorular

Bahçe şemsiyesi çeşitleri ile ilgili sıkça sorulan sorularla cevapları şu şekildedir:

1 – Bahçe Şemsiyeleri Kışın Saklanırken Kılıf Neden Kullanılmalı?

Şemsiye kılıfı sayesinde şemsiyenin mekanizması ve kumaşı dış etkenlere karşı korunur. Kar, yağmur vb. dış etkenlere karşı tam koruma sağlar. Şemsiyeye suları geçirmediği için yıpranma gibi durumların önüne geçer. Şemsiye mekanizmalarını paslanmalara karşı korur. Metal parçalarda oksitlenme oluşmasını engeller. Şemsiyede toz ve kir oluşmasının da önüne geçer.

2 – Kışın Bahçe Şemsiyesi Kullanılır mı?

Genellikle bahçe şemsiyeleri, rüzgar ve yağmura dayanıklı üretildiği için kış aylarında da kullanılır. Isıtmalı dış mekanlarda, kafelerde ve restoranlarda çok rahat kullanılır. Isıtmalı dış mekanlarda rüzgara karşılık bariyerlik yapıyor. Kafe ve restoranlarda da müşterilere konforlu sunar.

3 – Bahçe Şemsiyesi Ayak ve Ağırları Kışın Nasıl Saklanmalı?

Kışın bahçe şemsiyelerin ayak ve ağırlarının da doğru saklanıp saklanmadığına dikkat edilmelidir. Örneğin, şemsiyenin beton ağırlıkları fazlaysa aşırı soğuklarda çok iyi korunmalıdır. Özellikle çatlama gibi durumların olmaması gerekir. Metan taban ve ağırlıklarının pas tutmaması içinde kuru bir alanda saklanmaları daha doğru olur. Bahçe şemsiyesi çeşitleri ağırlıkları eğer plastik su bazlıysa tamamen boşaltılmaları daha doğru olur. İç kısımları boşaltıldıktan sonra mutlaka kurutulmalıdır.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı
Kategoriler