Bahçe Salıncaklarında Konfor Arayanlara Özel Ürünler Nelerdir?

En Güzel Balkon Salıncak Modeli Nasıl Olmalıdır?

Balkon salıncak sıklıkla balkonlarda kullanılan salıncak türüdür. Balkon salıncak temelde balkon ve bahçelerde bulunan, ayaklar veya bütün yapıdan destek alan eşyalardandır. Çocuk ya da yetişkin fark etmeksizin kullanılırken rahatlatan, eğlendiren bu salıncaklar şüphesiz ki balkonların vazgeçilmezleri arasındadır.

Son zamanlarda moda haline gelen balkon salıncak ev dekorasyonunda öncelikli eşyalar haline gelmiştir. Daha çok bahçe salıncağı olarak kullanılsa bile ev içinde veya balkonlarda da kullanılabilmektedir. Şık görüntülere sahip bu salıncaklar dekorasyonda ve konforda bir numaralı yardımcı elemanlardır.

 

Balkon Salıncak Modelini Güzelleştirecek Etkenler Nelerdir?

Balkon salıncağına, geriye doğru sallandığı için salıncak adı verilmiştir. Sallanma hızları güvenlik açısından oldukça düşük hızdadır. Bu şekilde dizayn edilmiş balkon salıncağı güvenli ve keyifli bir deneyime fırsat sunmaktadır.

Balkon salıncağı sıradan bir günü keyifli geçirmek için rahatlıkla kullanılabilir. Güneşli ve ferah havalarda balkon salıncağıyla eşsiz anlar yaşanabilmektedir. Kullanışlı veya balkon salıncak modellerini daha da güzel hale getirmek adına birkaç noktaya dikkat edilmelidir. Balkon salıncağı keyfini doruk noktaya ulaştırmak için incelenmesi gerekenler:

 

Kullanılacak Alan Tasarımı

Balkon salıncağı ev içi dekorasyonunda kullanılabilen eşyalardandır. Geniş yelpazede kullanım sunan salıncakların balkon dışında kullanılabileceği de göz önünde bulundurulmalıdır. Çoklu alanda kullanılabilen salıncakların alan tasarımı iyi yapılmalıdır.

 

Alan Uzunluğu

Balkonda kullanılacak balkon salıncağının alanla bütünleşmesi büyük önem taşımaktadır. Ev balkonları farklı boyutlarda olmaktadır. Geniş, uzun, kısa veya küçük tip balkonlar bulunmaktadır. Her ölçüdeki balkon için tasarlanmış balkon salıncağı modeli piyasada yer almaktadır.

Farklı boyutlarda üretilen balkon salıncak ürünleri alana uygun seçildiğinde bütünleştirici etki göstermektedir. Balkon dekorunda salıncak boyutuna önem verilmelidir. Uygun ölçülü salıncak tercih edilmediğinde balkona sığmama, sallanamam veya oturamama gibi konforsuzluk yaşanabilmektedir.

 

Balkon Salıncak Modelinin Diğer Eşyalarla Uyumu

İster ev içi ister büyük balkonlarda kullanılacak salıncağın diğer eşyalarla uyumlu olması gerekmektedir. Evlerde dekor olarak yer alan salıncaklar renk, şekil ve boyut açısından eşyalarla uyumlu olmalıdır. Balkon salıncak modelleri  şekil ve renk açısından da son derece çeşitlidir.

Balkon tasarımında da büyük yer tutan salıncaklar her açıdan kolayca uyum sağlayabilecek değerdedir. Kullanılamayan, ölü alanları da kullanma olanağı sunan balkon salıncağı görünüş açısından bütünlüğü sağlamalıdır.

 

Kullanım Rahatlığı

Balkon salıncağı kurulum ve kullanım noktasında pratik ve kolay olmalıdır. Mobilya üreticileri bu hususları göz önüne alarak taşınabilir ve kolay kurulum yapılabilen salıncaklar üretmektedir. Rahat ve ergonomik kullanımı olan salıncaklar iç alanlara da taşınmaktadır.

Olası hava durumları düşünüldüğünde uzun ömürlü kullanım için balkon salıncağının muhafaza edilmesi gerekmektedir. Dışarıda kullanılan salıncaklar hava şartlarından büyük ölçüde etkilenmektedir. Sıvı veya fazla ısıya maruz kaldığında renk solması, küflenme gibi tatsız olaylar yaşanmaktadır. Uzun süreli kullanım için tüm durumlar değerlendirilerek balkon salıncağı seçilmelidir.

 

En Önemlisi Balkon Salıncak Modeli ve Renkler!

Bahçe salıncağı her tarza uyum sağlayabilen şekildedir. Her tarzda karşılaşılabilen salıncaklar ahşap, demirden veya ferforjeden meydana gelmektedir. Farklı yapıdaki bu balkon salıncak modelleri uyumu sağlamada birebirdir.

Renkli yapıda üretilen salıncaklar renk skalasına sahiptir. Görünüm olarak da hasır, zincir, kumaş ya da ahşap görünümlü salıncak modelleri vardır. Bir modelde renk değişikliği yaparak, en güzel balkon salıncağını elde edebilirsiniz.

 

Evlere Yakışacak Balkon Salıncak Modelleri Hangileri?

En güzel balkon salıncak modeli kişilerin standartlarına göre şekillenmektedir. Salıncak çeşitlerinin bu denli fazla olmasındaki önemli bir sebep salıncak boyutudur. Salıncağın kaç kişilik olduğu, yatırılabilme özellikleri, sallanma mekanizmaları ve malzeme bilgisi detayları salıncak çeşitliliğini etkilemektedir.

 

Tek Ayaklı Balkon Salıncak Modeli

Tek ayaklı modeller en sık tercih edilen modellerdendir. Tek bir destek noktasına bağlı olan bu pratik balkon salıncağı genellikle tek kişiliktir. Tek kişi kullanımına uygun tek ayaklı salıncak, yuvarlak salıncak olarak da adlandırılmaktadır.

 

Zincirli Salıncaklar

Hamak olarak da nitelendirilebilen, bahçe balkon salıncak modelleri içinde değişik ve şık tasarımlı bir diğer modeldir. Pratiklik ve görsellik açısından kişileri son derece tatmin etmektedir. Ayak gerektirmeyen zincirli salıncak ufak balkonlar için idealdir. Balkon tavanına bağlanacak zincirlerle denge sağlanırken ayaksız olmasıyla yerden ve alandan tasarrufu da sağlamaktadır. 

 

Gölgelikli Balkon Salıncakları

Geniş ve açık balkonlarda gölgeliği sayesinde sıklıkla kendine yer edinmektedir. Güneşli günlerde balkon keyfinden mahrum kalmak istemiyorsanız, gölgelikli salıncaklara yönelebilirsiniz. Gölgelikli salıncağın üst kısmında gölge sağlayan ekler bulunmaktadır. Güneş ışığından koruyan bu gölgelik konforlu kullanım sunmaktadır. Çok kişinin oturmasına imkan sağlayan bu salıncak sayesinde hoş vakitler zamandan etkilenmeyecektir.  


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı