Bahçe Salıncakları Nasıl Kullanılır? 

Evinizin içinde dahi bahçe salıncakları kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Üstelik modern ev dekorasyonu içerisinde bahçe salıncakları büyük bir yer kaplıyor! Farklı modellerde birçok çeşitte bahçe salıncağı bulunuyor. Kimisi metalik ve spor bir hava katarken kimisi de fındık şeklinde ve hasır bir modelde karşımıza çıkıyor. Bahçe salıncaklarında böyle bir çeşitliliğin olması dekorasyon fikirlerini de fazlasıyla etkiliyor.  

Bahçenizde, balkonunuzda hatta oturma odanızda dahi bahçe salıncakları kullanabilirsiniz. Ancak bahçe salıncağınızın salon dekorasyonunuzda sırıtmaması için ona uygun bir tercih yapmanız önemli. Bu bağlamda da tercih edebileceğiniz birçok farklı bahçe salıncağı var. Ayrıca belirtmeliyiz ki son dönemlerin modası haline gelen fındık tarzda bahçe salıncakları salonunuz için kullanıma oldukça uygun. Biraz daha minimal türde yapılan bu salıncaklar tek ya da çift kişilik için tasarlanıyor. Böylelikle tekli bir oturma grubu yerine bahçe salıncağını gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.  

Bahçe Salıncaklarının Dekorasyondaki Yeri 

Belirttiğimiz üzere bahçe salıncaklarının dekorasyonda yeri oldukça büyüktür. Modern ev dekorasyonunda bahçe salıncakları sürekli olarak tercih edilen mobilyalardan biri haline geldi. Siz de bahçe salıncağı almak istiyorsanız ve nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini bilmiyor musunuz? O zaman, doğru yerdesiniz! Sosyal medya platformlarında dahi sürekli olarak görebileceğiniz bahçe salıncakları artık her yerdeler. Bu da ev ve bahçe dekorasyonunda büyük bir devrime gidildiğini bizlere gösteriyor. Alacağınız bahçe salıncağınızın dekorasyonunuza uygun bir stilde olması önemli. Ancak bu sayede dilediğiniz atmosferi yakalayabilirsiniz.  

Bohem tarzda bir ev dekorasyonu düşünenler için bahçe salıncakları bir numarada yer alıyor! Balkonunuza alacağınız hasır iplerle çevrili bir bahçe salıncağı ile samimi bir ortam yaratabilirsiniz. Eğer salıncağınızı oturma odanızda kullanmak istiyorsanız, biraz daha metalik bir tarzda tercih edebilirsiniz. Bahçe dekorasyonunda ise tercih edebileceğiniz skala çok daha genişliyor. Klasik tarzda bir bahçe salıncağını dahi bahçenize koyarak şık bir hava katabilirsiniz.  

Bahçe Salıncakları ile Modern Bahçe Dekorasyonu 

Büyük bir bahçeniz varsa bahçe salıncakları alanı en iyi kullanabileceğiniz mobilyalardan biridir. Bahçenizde bir kamelya varsa içerisine alacağınız ahşap bir bahçe salıncağı dekorasyonu büyük ölçüde etkileyecektir. Dilerseniz güneşliği olan bahçe salıncaklarından da alarak daha konforlu bir salıncak tercih edebilirsiniz. Tüm bunlarla birlikte modern bir bahçe dekorasyonu için salıncağınızdaki renk uyumuna da dikkat etmelisiniz. Yeşilin ve kahverenginin hakim olduğu tonlarda bir salıncak modern dekorasyon fikrine çok daha yakındır.  

Bahçe salıncaklarında dikkat etmeniz gereken bir diğer kullanım detayı ise minder ve yastıklardır. Kimi salıncaklarda oturacağınız kısım direkt olarak hazır gelir. Kimisinde ise kendi minderinizi ve yastığınızı seçme alternatifiniz oluyor. Böylelikle modern bahçe dekorasyonuna daha yakın minderler ve oturma kumaşları kullanabilirsiniz. Önceliğiniz modern stilde en iyi konforu yakalayabilmek olmalı. Bu sayede bahçe salıncağınızda otururken keyifli ve rahatlatıcı vakit geçirebilirsiniz.  

Bohem Tarza Bir Dekorasyon İçin Bahçe Salıncakları Kullanın 

Bahçe salıncakları daha öncesinde de bahsettiğimiz üzere sadece bahçede kullanılmıyor. Dilerseniz odanızda dilerseniz de oturma odanızda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bu bakımdan bohem tarzda bir yatak odası dekorasyonu için bahçe salıncakları tercih edebilirsiniz.  

Ahşap türde sağlam bir bahçe salıncağı üzerine yastıklar koyabilir ve odanızda samimi bir oturma alanı oluşturabilirsiniz. Kitap okuyabilir, film izleyebilir ve müzik dinleyebilirsiniz. Kısacası kendi rahatlama alanınızı bahçe salıncakları ile gerçekleştirebilmeniz mümkün!  

Eski usul abajur ve masa lambalarının daha büyük versiyonları artık bahçe salıncakları için tercih ediliyor. Tutamaç ile oturacağınız kısım bağlanıyor sonrasında da fındık model dediğimiz bahçe salıncakları oluşuyor. Tek kişilik bu salıncaklar yatak odanızda bohem hava yakalayabilmeniz için oldukça etkili bir tercih olur. Eminiz ki odanıza giren herkes ilk bahçe salıncağınıza oturarak keyif yapmak isteyecek!  

Trend Olan Bahçe Salıncağı Modelleri 

Trend ve modern bahçe salıncakları modayı takip edenler tarafından yoğun ilgiyle karşılanıyor. Özellikle de rahatına düşkünlerdenseniz, yeni nesil bahçe salıncaklarına mutlaka göz atmalısınız! Bahçenizde tercih edebileceğiniz trend bahçe salıncakları arasında şezlong tarzda salıncaklar ön plana çıkıyor. Hem sallanabilir hem de uzanarak keyif yapabileceğiniz bu salıncakların ayrıca büyük bir albenisi de var!  

Bahçe salıncaklarında metalik bir model uzun süredir yer alan stillerden. Ancak son trendlere artık ahşap bahçe salıncakları da girmeyi başardı. Bu kapsamda trend ve moda olan bir bahçe salıncağı istiyorsanız, ahşap veya hasırlı salıncaklara göz atabilirsiniz.  

Balkonda Bahçe Salıncağı Kullanımı  

Balkonunuzda keyif yapabileceğiniz, kahvenizi yudumlarken hafiften sallanabileceğiniz bir bahçe salıncağına ne dersiniz? Ayrıca balkonunuza uygun boyutlarda yeni nesil bahçe salıncakları bulabilmeniz de mümkün. Tek kişilik ya da çift kişilik alacağınız bir bahçe salıncağı ile balkonunuzu baştan oluşturabilirsiniz. Daha çok balkonda hasır modelde salıncaklar tercih ediliyor. Siz de bu salıncaklardan birini alarak farklı bir balkon dekorasyonuna imza atabilirsiniz.  

Yuvarlak ya da oval şekilde tasarlanmış içi yumuşak minderlerle dolu tek kişilik salıncaklar oldukça beğeni alıyor. Balkonunuzda bu tarzda bir bahçe salıncağı kullanarak oturma alanı oluşturabilirsiniz.  


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı