Bahçe Salıncağı Yıkanır mı?

Bahçe salıncağı yıkanır mı sorusu biraz çelişkilidir. Çünkü çeşitli materyallerden üretilen bahçe mobilyalarının, temizlik ve bakımları birbirinden ayrılmaktadır. Peki, her bahçe salıncağı yıkanır mı? İşte detaylar;

Plastik, ahşap, bambu, rattan ve alüminyum bahçe salıncağı modelleri; doğru temizlik ve bakımları yapıldığında uzun süreli kullanım sağlamaktadır. Hatta bu ürünler uzun süre kullanımlarının yanı sıra ilk günkü gibi de kalmaktadır. Rattan, alüminyum ve plastik bahçe mobilyası modelleri kolay bir şekilde yıkamaktadır. Ancak ahşap bahçe mobilyaları yıkamaya uygun değildir.

Bahçe Salıncağı Nedir? Bahçe Salıncağı Yıkanır mı?

Bahçe mobilyalarını temizlemek sadece yeni bir görünüm sağlamak için değil, bu mobilyaları yosun ve kir gibi birikintilerden de kurtarmayı kapsamaktadır. Özellikle bahçelerin vazgeçilmezi olan bahçe salıncağı yıkanır mı? Evet, çoğu durumda dış mekânlar için tercih edilen salıncakların yıkanması mümkündür.

Divona Home farklı tasarıma ve materyala sahip salıncakların, temizlik ve bakımları birbirinden ayrılmaktadır. Bu noktada bahçe salıncağı yıkanır mı? İşte, merak edilen tüm detaylar!

1 - Ahşap Bahçe Salıncağı Yıkanır mı?

Ahşap mobilyalar genellikle hava koşullarına karşı dayanıklıdır. Bu mobilyaların yumuşak ve sert ahşaptan üretilmelerine bağlı olarak bakımları konusunda değişiklikler görülmektedir. Peki, ahşap bahçe salıncağı yıkanır mı?

Ahşap salıncak modellerinde agresif temizlik ürünlerinden kaçınılması gerekir. Bunun yerine salıncaklarda bulunan kir kalıntılarının durulanması ve mobilyaların kuru bir bezle parlatılması ve yağlanması daha uygundur.

2 - Plastik Bahçe Salıncağı Yıkanır mı?

Plastik bahçe salıncağı yıkanır mı? Evet, plastik mobilyalar genellikle dış mekanların en çok tercih edilen ürünlerdir. Sert plastikten üretilen bahçe mobilyaları uzun yıllar kullanım sunmaktadır. Ancak dışarıda bırakılan mobilyaların zamanla grileşmesi ve sararması söz konusu olabilir.

Sararma ve solma gibi durumlarda plastik mobilyalar için özel olarak hazırlanan temizleyici deterjanlar tercih edilmektedir. Böylelikle mobilyaların etkili bir şekilde temizlenmesi sağlanmaktadır.

3 - Rattan Bahçe Salıncağı Yıkanır mı?

Pürüzlü doğal bir malzemeye sahip olan rattan mobilyalar bez yardımıyla kolay bir şekilde temizlenmemektedir. Çünkü iç içe geçmiş olan örgülerde çatlaklar ve kıymıkların oluşması muhtemeldir. Bu nedenle rattan bahçe salıncağı yıkanır mı? Yüksek basınçlı yıkayıcı ürünleri ile bu ürünlerin etkili bir şekilde temizlenmesi mümkündür.

4 - Kış Mevsiminde Bahçe Salıncağı Yıkanır mı?

Kış mevsimi geldiğinde bahçe oturma grupları, bahçe köşe takımları, bahçe masaları, bahçe sandalyeleri, bahçe salıncak, bahçe masa sandalye takımları ve bahçe şemsiyesi gibi ürünlerin; iyi bir şekilde muhafaza edilmesi gerekir. Birbirinden güzel bahçede dekorasyon ürünlerinin muhafaza edilmesi oldukça önemlidir.

Peki, kışın bahçe salıncağı yıkanır mı? Kış mevsiminde mobilyaları yıkamaktan çok muhafaza etmek oldukça önemlidir. Bahçe salıncağı yorumları incelendiğinde kış mevsiminde genellikle mobilya örtülerin kullanılması veya mobilyaların iyi bir depolama alanına kaldırılması gibi öneriler bulunmaktadır.

Bahçe Mobilyaları Nasıl Korunur?

Açık alanlarda bulunan mobilyaların iyi bir şekilde muhafaza edilmesi, bakım ve temizliklerin yapılması kullanım açısından avantaj sağlamaktadır. Özellikle soğuk ve yağışlı günlerde bahçe balkon teras ve veranda gibi yerlerde bulunan mobilyaların kaldırılması, uzun yıllar kullanılması açısından önemlidir.

Bahçe mobilyalarının korunması için çeşitli yollar bulunur. Bunların başından mobilya kılıfları, bahçe kulübeleri, bahçe depo alanları ve tente gibi alternatifler bulunmaktadır. İşte, işinize yarayacak bahçe mobilyaları koruma yolları şöyledir;

Bahçe Mobilyaları Koruma Yolları

Bahçe mobilyaları koruma aksesuarları

Hafif ve katlanabilir portatif mobilyalar kullanımı

Yağışlı havalarda mobilyaların kapalı alanlara alınması

Kış bahçesi yapımı

Bahçe mobilyası kılıfı ve örtüleri

Verandalar için saçak altı çözümler

Tente şemsiye modelleri

Bahçe kulübesinin depo olarak kullanılması

Bahçe Mobilyası Bakımı ve Temizliği Nasıl Yapılır?

Bahçe balkon mobilyası çeşitlerinin temizliği yapılırken, modelden modele farklılıklar görülmektedir. Mobilyaların uzun süre ilk günkü gibi kullanabilmesi için düzgün bakım ve temizliklerinin yapılması gerekir. Ayrıca güzel bir şekilde temizlenen mobilyalar daha şık ve estetik açıdan kusursuz görünmektedir.

Bahçe balkon ve teraslarınızın konforlu bir alana çevirmek için tarzınızı yansıtan bahçe mobilyalarını tercih etmelisiniz. Ancak bahçelerde kullandığınız mobilyalara ihtiyaç duydukları bakım ve temizliği yapmalısınız. Mobilyaların farklı materyallerden üretilmesi söz konusudur. Bu noktada yapacağınız bakım ve temizlikte doğru materyallere göre olmalıdır.

1 - Plastik Bahçe Mobilyası Temizliği

Plastik mobilyalar dışarıda bırakıldıklarında çok fazla kir ve pasa maruz kalırlar. Divona Home plastik bahçe sandalyesi, masalar ve çay seti modelleri; uygun yıkama teknikleri ile daha temiz ve şık bir görünüme kavuşur. Plastik mobilyaların temizlenmesi için tercih edilen teknikler şu şekildedir;

  • Plastik temizleyici deterjanlar
  • Aktif kir sökücü ürünler
  • Tazyikli su

2 - Ahşap Bahçe Mobilyası Temizliği

Çeşitli ahşap materyallerden üretilen mobilyalar, hava koşullarına karşı dayanıklıdır. Dış mekânlara estetik bir görünüm kavuşturan ahşap bahçe mobilyaları, daha fazla bakım ve temizlik gerektirmektedir.

  • Agresif temizlik ürünlerinden ve tel fırçalardan kaçınılmalıdır.
  • Mobilyalarda üzerinde bulunan çözülmüş kir kalıntılarının temizlenmesi, mobilyanın kuru bir bezle parlatılması ve yağlanması gerekir.

3 - Rattan Bahçe Mobilyası Temizliği

Özellikle yaz mevsiminde dış mekânların vazgeçilmez mobilyalar arasında rattan materyalden üretilen tasarımlar bulunmaktadır. Divona Home rattan bahçe mobilyası modelleri ile müşterilerin beğenisini kazanmaktadır.

Rattan bahçe sandalyesi ve rattan bahçe mobilyaları iyi bir bakımla uzun yıllar kullanılmaktadır. Peki bu mobilyalar nasıl temizlenmelidir? İşte detaylar;

  • Yüksek basınçlı yıkayıcılar
  • Kalın eldivenler
  • Güvenlik gözlükleri ve giysileri

4 - Metal Bahçe Mobilyası Temizliği

Kullanışlı ve pratik bahçe mobilyaları arasında metalden üretilenler de yer alır. Hem temizliği hem de kullanımı avantajlıdır. Metal mobilyaların temizlenmesi için şu teknikler tercih edilir;

  • Yüksek basınçlı yıkayıcılar
  • Normal bir sünger

Bahçe Mobilyası Fiyatları Nasıldır?

Divona Home dış mekânlarınızı dilediğiniz gibi dekore edebilmenize olanak sağlayan modelleri size sunmaktadır. Böylelikle hem keyif alarak dekore edebileceğiniz alanlar oluşturabilir hem de konforlu bir dekorasyona imza atabilirsiniz. Firmamız birbirinden farklı metallerden üretilen tasarımları uygun fiyat seçenekleri ile satışa sunmaktadır.

Bahçe oturma grubu, bahçe masa takımı, bahçe köşe takımı, şezlong, şemsiye ve bahçe sandalyesi fiyatları özelliklerine göre değişiklik gösterir. Örneğin; bahçe balkon sandalyesi 4’lü olarak satın alınarak, daha uygun olmaktadır. Mobilya fiyatları ve özellikleri ile ilgili detaylara ulaşmak için web sitemizi ve showroomlarımızı ziyaret edebilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

Bahçe mobilyaları temizleme noktasında kafa karıştırıcı detaylar söz konusu olmaktadır. Bahçe salıncağı yıkanır mı veya bahçe şemsiyeleri nasıl yıkanmalı gibi birçok soru bulunmaktadır. İşte, bu kategorideki en sık sorulan sorular şu şekildedir;

1 – Balkon Mobilyası Nasıl Temizlenir?

Balkon bahçe salıncağı yıkanır mı? Çoğu durumda bahçe salıncaklarının yıkanması mümkündür. Ancak ahşap gibi materyalden üretilen mobilyaların temiz bir bez ile temizlenmesi daha doğru olmaktadır.

2 – Rattan Koltuk Temizliği Nasıl Yapılır?

Rattan mobilyalar temizleme konusunda dikkat isteyen tasarımlardır. Rattan koltuklar ve bahçe salıncağı yıkanır mı? Evet, bu ürünlerin düzenli olarak temizlenmesi ve yıkanması gerekmektedir. Özellikle tazyikli suyla yıkamak, örgü kısımlarının daha temiz bir görünüme kavuşmasını sağlar.

3 – Balkon Salıncağı Nasıl Temizlenir?

Balkon salıncağı ve hamak temizliğinde kullanılan teknikler hemen hemen birbirine benzemektedir. Yıkama gerektiren materyallerin, yıkanarak temizlenmesi söz konusudur. Ancak ahşap gibi balkon salıncaklarının temeli bir bezle silinerek yağlanması gerekir.

4 – Rattan Takımlar Yıkanır mı?

Rattan mobilyalar yıkanma konusunda en elverişli ürünlerin başında gelmektedir. Plastik bahçe mobilyaları ve rattan bahçe mobilyaları; su, deterjan ve bez yardımıyla yıkanabilmektedir.

5 – Bahçe Salıncağı Nasıl Yapılır?

Bahçe salıncağı yapmak için öncelikle materyale karar verilmelidir. Daha sonra çeşitli videolar izlenerek veya bir uzmandan yardım alınarak salıncak yapımı gerçekleşebilir.

6 – Bahçe Salıncağı Nasıl Boyanır?

Salıncak boyama işlemlerinde genellikle sprey boya kullanılmaktadır. Salıncağın düzgün bir şekilde temizlenmesinin ardından karar verilen renk ile boyama yapılır.

 


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı