Bahçe Mobilyasında Kullanılacak Ahşap Seçiminde Teak Ağacı Esintisi

Teak Bahçe Mobilyası Özelikleri

Teak ağacı özellikle suya dayanıklı olması sebebiyle tercih edilir. Dış mekânlar için, uygun bir ağaç türüdür. Teak ve ağacı bahçe mobilyaları sıklıkla tercih edilir. Daha çok yat ve gemilerde de tercih edilir. Dayanıklı olması ile ön plana çıkmıştır. Güneş, su ve diğer dış faktörlere karşı dayanıklıdır. Eğer doğru şekilde kullanılırsa, çok uzundur yıllar ömrü olacaktır. Yapılan bazı araştırmalar ve kazılarda beş yüz yıl önce de teak ağacından yapılmış birçok nesneye rastlanmıştır. Bu yüzden mobilya sektöründe çok önemli bir yere sahiptir ve insanlar, daha çok bahçelerinde kullanırlar.

 

Teak Ağacı Nedir?

Teak ağacının anavatanı Güneydoğu Asya ve Güney Asya’dır. Her türlü dış ortama karşı dayanıklılığı ile dikkat çeker. Tropikal ağaçlar gurubunda yer alır. Teak ağacına tık ağacı ismi de verilir. Genel olarak ve Uzakdoğu ülkelerinde, kapı, pencere ve iş aletlerinde kullanılmıştır. Daha sonra diğer Avrupa ülkelerinde de tercih edilmeye başlamıştır. Böylelikle ve anavatanından ayrılıp, tüm dünyaya yayılmıştır. Ülkemizde de bahçe mobilyaları arasında en çok tercih edilen tarzdır. Mobilyalar bilindiği üzere, neme karşı dayanıklı değildir. Çabuk çürüme olur. Ayrıca, sudan da etkilenir. Teak mobilya bu açıdan çok önemli bir yere sahiptir. Mobilya için kullanılan ağaçlar arasında en kaliteli olanlardan biri olduğu söylenebilir. Bahçe mobilyaları ve gemi güverte yapımlarında çok önemlidir.

 

Teak Mobilyasının Özellikleri

Teak ağacı haşere ve kurt gibi mobilyaya zarar verecek şeyler barındırmaz. Bu sahip olduğu sık doku ile alakalıdır. Ayrıca tür olarak da yağlı bir ağaç türüdür. Eğer teak ağacı doğal ortamında ise 30-40 metreye kadar büyüyebilir. Mobilyalar erişkin haldeki ağaçlardan el de edilir. Zaman içinde yaşanan tek olumsuz durumlardan biri, ürünlerin zaman içinde rengini kaybetmesidir. Bunun da çözümü vardır. Teak yağı ile yağlanarak, tekrar renkli ve canlı bir hâle getirilebilir.

Teak bahçe mobilyaları, her türlü hava şartına karşı dayanıklıdır. Yıllar geçmesi bile dayanıklılığa etki etmez. Tüm bu özelliklerinden dolayı, ağaçlar arasında en kıymetli olanlardan biridir. Yani bu ağaçtan elde edilen mobilyalar, çok kıymetlidir. Nadir bulunur. Kaliteli üretim ve farklı tasarımlarla mobilya sektöründe en öne çıkan modellerden biridir. Uzak Doğu, Endonezya ve diğer komşu ülkelerde bulunur. İç mekân, dış mekân, kereste ve daha birçok şey yapımında kullanılır. Kaliteli bir üretim ve orijinal ürünler için, doğru malzemeler ile yapılması gerekir.

 

Teak Mobilyasında Diğer Özellikleri

Dış mekân için uygundur. Teak ağacının kendine özel minik yağ keseleri vardır. Bu sayede uzun yıllar ve mevsim şartlarından etkilenmez. Eğer dış mekân mobilyalarında dış faktörlere karşı mobilyalar kullanılmazsa zaman içinde hem güneş hem de yağış gibi faktörlerden etkilenir ve kurur. Böylelikle de çabuk kırılır. Ülkemizde bahçe mobilyaları için kullanılan teak ağaçları, Burma ve Endonezya' dan gelir. Kendi içinde kaliteler, sınıflara ayrılır. Piyasa da genel olarak C sınıfı teak ağacı kullanılır. Teak mobilyanız varsa, her yıl düzenli olarak bakım yapılması gerekir.

 

Teak Bahçe Mobilyalarının Bakımı

Teak bahçe mobilyaları özel bir bakım ister. O yüzden bazı konulara dikkat etmek gerekir. Bu mobilyalar doğal olarak kullanılır. Montaj yapmadan önce, en özenli şekilde temizlenmesi gerekir. Kendiliğinden yağlı bir ağaçtır. Hava koşullarına bağlı olarak, sadece zaman içinde renginde bir solma olabilir. Bu yüzden mutlaka bu bakım ve yağlama yapmak gerekir. Dış mekân ve bahçe için kullanılan teak mobilyalarında ağacın iyi kurutulmuş olması çok önemlidir. Ayrıca ağacı iyi tanımak ve özelliklerini de iyi bilmek gerekir.

 

Teak Ağacında Dayanıklılık

Dış mekân için kullanılacak olan teak mobilyalarında mevsim şartları sebebiyle oluşabilecek olan esnemelere karşı dayanıklı olması gerekir. Elastik bir derz kullanılarak tasarlanması çok önemlidir. Eğer teak ağacı dış mekânda renk değişimi yaşıyorsa, bu kaliteli olduğu anlamını taşır. Her sezon başında mutlaka bakım yapmak şarttır.

 

Teak Bahçe Mobilyalarının Fiyatları

Teak bahçe mobilyaları fiyat olarak pahalıdır. Diğer mobilyalara göre çok daha kaliteli ve çok daha dayanıklı olması sebebiyle, değerli bir ağaç türüdür. Mobilya seçenekleri arasında pek çok model vardır. Hepsinin fiyatları ve özellikleri farklıdır. Eğer bahçe için mobilya düşünüyorsanız, en çok tercih edilen ağaç türüdür.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı