Bahçe Mobilyası Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Özellikle yaz aylarında sık zaman geçirilen bahçeler ve balkonlar, dekorasyon alanında özen gösterilmesi gereken alanlardır. Kişiler her geçen yıl balkon ve bahçe dizaynı konusunda daha çok titiz davranmaktadır. Geçmiş zamanlarda yalnızca eski eşyalar konmak için kullanılan balkonlar ve bahçeler, günümüzde mobilyalar ile süslenerek sohbet etme alanları şeklinde kullanılmaya başlamıştır. Bu konuda bahçeler için üretilen özel mobilyalar ön plana çıkmaktadır. Eğer siz de bahçenize ne tarz mobilyanın daha çok yakışacağına dair bir fikir edinmek ister iseniz bahçe mobilyaları seçimi ile ilgili bu blog yazımızdan yararlanabilirsiniz.

Farklı Hava Koşullarına Dayanan Bahçe Mobilyaları

 

Kişilerin bahçelerine yeni bir bahçe mobilya takımı alma gibi bir düşünceleri var ise bunun için dikkat etmeleri gereken ilk nokta mobilyaların ne ölçüde dayanıklı olduğudur. Bahçeler, sık sık girip çıkılan alanlardır. Bu nedenle burada yer alacak mobilyaların uzun ömürlü olması beklenmelidir. Bahçe için alınan mobilyaların çok kısa sürede deforme olmaması, uzun süre fonksiyonel yapısını kaybetmemesi ve rahatlığını koruması açısından seçilen koltuk ve kanepelerin dayanıklı malzemeden üretilmiş olması gereklidir. Alacağınız bahçe mobilya takımları arasından malzemesinin yapısının kısa sürede paslanmayan, rengini uzun süre koruyan olduğuna dikkat ederseniz bütçeniz açısından daha iyi olacaktır.

İyi İşçilik ile Üretilmiş Bahçe Mobilyaları

Hem yağmurda hem de güneşte herhangi bir deformasyona uğramayan ve bakım konusunda sizleri zora sokmayacak bahçe mobilyaları genel olarak sentetik rattan üretilmektedir. Ürünlerin birinci sınıf kalitede olması ve doğru şekilde işlenmesi oldukça önemlidir. Bahçe mobilyalarında yer alan detayların iyi gizlenmiş olması işçiliğin iyi yapıldığının göstergesidir. Üründe bahçe mobilyası örtüsü gergin durmalı ve gözü rahatsız etmeyecek formda olmalıdır. Mobilyalarda eğer örgü detayı var ise örgülerin tamamlanması estetik açısından önemli bir yere sahiptir. Sonbahar ya da kış demeden dört mevsim aralıksız olarak kullanılabilen, esnek yapıya sahip, yırtılma ve gerilmelere karşı dayanıklı sentetik mobilyalar, hafif ıslatılmış bir bez yardımı ile kolayca temizlenebilmektedir.

Birinci Sınıf Kalitede Ağaç Kullanılan Bahçe Mobilyaları

Doğada yer alan en dayanıklı malzemelerden biri ağaçlardır. Ağaçlar kitaplık, dolap, baza gibi ürünlerin yanı sıra bahçe mobilyalarında da kendini göstermektedir. Bahçe mobilyaları için sık tercih edilen teak ağacı, devlet lisanslı ormanlardan A kalite olarak imal edilmektedir. Bahçe mobilyası seçerken teak ağacının yaşına ve ağaç işçiliğine bakabilirsiniz. Bunlara ek olarak uygun fırınlama yöntemlerinin kullanılıp kullanılmadığı ve ağacın ideal makinalarda işlenip işlenmediği de mobilya seçiminiz açısından önemlidir. Ahşap bahçe mobilyası tüm bu özellikler dikkate alınarak satın alındığında uzun yıllar sizlere hizmet edecektir.

Hafif Alüminyum Bahçe Mobilyaları

Farklı hava koşullarına karşı dayanımı yüksek olan alüminyum bahçe mobilyası uzun süre okside uğramaması ile de bilinmektedir. Alüminyum mobilyanın bu iki özelliğin yanı sıra sizi kendine hayran bırakan bir özelliği de kolay temizlenebilir olmasıdır. Yalnızca ıslak bir bez yardımı ile kolay bir şekilde silinen bu ürün, hafifliği ile de büyük avantaja sahiptir. Özellikle mobilyalarını sürekli aynı konumda kullanmak istemeyen kişiler taşımanın kolay olması bakımından alüminyum ürünler tercih edebilir. Dış mekanlara hızlı uyum sağlayan alüminyum koltuk leke tutmayan yapısı ile hijyenik bir kullanım sunmaktadır.

Orta Sert Minder Yapısına Sahip Bahçe Mobilyaları

 

Bahçe mobilyası minderi bakımından nasıl bir karar vereceğinizi kestiremiyor iseniz bu yazı tam size göredir. Minderler, konfor sağlama açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle minderlerin sırt ya da kas ağrılarına neden olmaması gerekmektedir. Minder orta sert olmalı ve ter tutmayan bir kumaş ile kaplanmış olmalıdır. Bu durum mobilyaların uzun süre kullanımına olanak sağlamaktadır.

Bahçe Mobilyası Renkleri

Yukardaki maddeler sayesinde nasıl bir bahçe mobilyası alacağınıza karar verdi iseniz son aşama onun hangi renkte olacağıdır. Bu aşamada dikkate almanız gereken durum, mobilyanın kullanılacağı bahçedeki eşyaların hangi renklerde olduğudur. Mobilya ile kullanılacak olan masa, sehpa, kitaplık, vazo ya da diğer aksesuarların renkleri değerlendirilmelidir. Değerlendirme sonrasında bahçe kanepesi rengi ile aksesuarların renginin aynı olması sağlanmalıdır. Bahçe mobilyaları farklı renklerde kırlentler ya da canlı bitkiler ile desteklenerek bahçenin olduğundan daha estetik bir görünüme kavuşması sağlanabilmektedir.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı