Bahçe Mobilyalarında En Sık Rastlanan Ahşap Seçenekleri

Kestane Ağaç Mobilyaları Dış Mekana Uygun Mudur?  

Kestane ağacı, son yıllarda dayanıklılıkta lider olmuştur ve yetiştirilmesi çok kolay olduğu için tüm iç ve dış mekân severlerin kalbini kazanmıştır.

 

Kestane Ağacı Nedir?

Kestane ağacı, küresel, dikenli veya kancalı bir meyve ağacıdır ve nişasta bakımından zengindir. Kestane ağacı dikenli ağaçlar grubuna aittir. Kestane ağaçları genellikle kayalık yamaçlarda veya kumlu topraklarda yetişir.

 

Kestane Ağacı Sağlam Mı?

Kestane çok güçlü ve dayanıklı bir ağaçtır ve uygun böcek önlemi alınmadığında kolayca zarar görebilir. Özellikle tırtıl adı verilen kestane türünde pek çok böcek izine rastlanmaktadır.

 

Kestane Ağacı Yüksekliği ve Kalınlığı Nedir?

Kestanenin yüksekliği 20-30 metre, bagajın faydalı uzunluğu 6-10 metredir.

 

Kestane Ağacından Masa ve Sandalyeler Suya Dayanıklı Mı?

Kestane ağacı, kırılmaya ve bükülmeye meyillidir. Bu nedenle, işlenmesi kolaydır. Boyayı çok iyi tutar. Suya dayanıklıdır.

 

Köksüz Bir Kestane Ağacı Meyve Verebilir Mi?

Kestane ağaçları, aşılanabilir. Meyve verir ama meyvesi küçüktür ve kabuğu kolay soyulamaz.

 

Kestane Ağacı Nerede Yetişir?

Kestanesi bir zamanlar Çin, Japonya, Kore ve Akdeniz iklimlerinde çok popüler bir besin kaynağıyken, bugün üretiminin önemli bir kısmı Çin'de gerçekleşmektedir. Neredeyse bir kış klasiği olan bu atıştırmalık, Türkiye'nin Karadeniz, Ege ve Marmara bölgelerinde yetiştirilmektedir.

 

Kestane Ağacı Kaç Gün Sulanır?

Ekimin ilk yılında bitkiler toprağın nemine bağlı olarak 23 kez sulanmıştır, sonraki zamanlarda yoğun sulama zararlıdır.

 

Kestane Nasıl Meyve Verir?

Kestane ağaçlarının dikimi genellikle ağaç toprağa alıştıktan ve meyve vermeye başlar. Bu süre ortalama 3-4 yılı bulabilmektedir. Normalde, meyvenin tamamı 5 yıl sonra ağaçtan elde edilecektir.

 

Kestane Ağacı Hangi Koşullarda Yetişir?

Kestane ağacı güneşli bir yeri tercih eder ve 10 metreye kadar uzayabilir. Kestane yetiştiriciliğine uygun iklim tipi ılımandır. Kestane, sıcak ve nemli Akdeniz iklimlerinde yetiştirilir. Bu nedenle ülkemizde kestane yetiştiriciliği için en uygun bölge Ege bölgesidir.

 

Kestane Soğuk İklimlerde yetişebilir Mi?

Kışı geçirmeyen bir meyve olan kestane ağacının yetişmesi için ılıman iklime ihtiyacı vardır. Soğuk iklimlere dayanıklı bir bitkidir. Yapılan gözlemlere göre kestane ağaçları ortalama 2000 metre yüksekliğe kadar büyüyebilmektedir. Ağacın büyümesi için en uygun yükseklik 400 metredir.

Diş mekân mobilyaları hakkında genel bilgiler;

 

Sedir 

Ahşap bahçe mobilyaları grubundaki bir diğer ağaç ise sedirdir. Sedir, hava koşullarına dayanıklı, emprenye edilmiş bir ağaçtır. Bu nedenle ölü olmasına rağmen oldukça sert olduğu için dış mekânlarda rahatlıkla kullanılabilir. Ancak kurudukça zamanla çatlaması muhtemeldir ve bu nedenle yağlama gerektirir. Sedir bahçe mobilyalarının özel boyaları sayesinde dayanıklılıkları korunarak farklı renk alternatifleri de mevcuttur. 

 

İroko

Bitkileri dış mekân mobilyalarında rahatlıkla kullanılabilir. Canlı bir bitki olan İroko da hava koşullarına çok dayanıklıdır. Dayanıklılığı artırmak için bu ahşaptan yapılan dış mekân mobilyalarının da yağlanması gerekir.

 

Dış Mekân Dekorasyonu Mobilya Çeşitliliği 

Bahçe mobilyaları grubu ürünlerinde kullanılan ağaç türleri çok çeşitlidir. Bunların en dayanıklısı, su geçirmez özelliği ile dikkat çeken Tik'tir.

Tik mobilya birçok ülkede farklı tekniklerle üretilmektedir ancak en kaliteli tik mobilya mekanik imalattan gelmektedir. Tik yaşayan bir ağaçtır, korunması gerekir. Sezon başında kür yağı uyguladığınızda tik mobilyanız uzun yıllar orijinal rengini korur aksi takdirde kalitesi değişmez ama zamanla griye döner. Ağaca zarar vermez, sadece rengini değiştirir.

 

Akasya Ağacı

Akasya ağacını vazgeçilmez kılan, yüksek dayanıklılığı ve her şeyden önce bahçe mobilyası için duyarsız özelliğidir. Yüzey koruma işlemine ihtiyaç duymayan son derece dayanıklı ve nadir dış mekân ağaçlarından biri olduğu söylenebilir. Pürüzsüz yüzeyi ve açık rengi ile eşsiz doğal dalgaları ile bahçe mobilyalarına şık ve modern bir hava katar.

 

Okaliptüs Ahşabından Bahçe Mobilyaları

Akasya veya tik diğer malzemeden olan mobilyalara göre biraz daha uygun fiyata sunuluyor. Bunun nedeni okaliptüs ağaçlarının oldukça hızlı büyümesidir. Dayanıklı ve uzun ömürlü bir ağaçtır. Sürekli yağıştan veya kavurucu güneşe maruz kalmaktan korunması gerekir. Daha çok kapalı bir alanda saklanabilir.

 

FCR Kuruluşunun Onayı Olmalı

Ormanlar, bir ekosistemdeki insanlar ve hayvanlar için vazgeçilmezdir. Ancak orman, kereste üretimi açısından tehdit altındadır. Uluslararası Orman Yönetim Konseyi (FSC), dünyada orman sertifikalandırma standartlarını onaylayan tek kuruluştur. Doğaya ve sosyal normlara saygı duyarak, orman yönetiminde sorumlu eylemi sağlayarak tüm önemli orman işlevlerinin sürekliliğini sağlar.

 

Bahçe Mobilyası Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Detaylar

Kaliteli bahçe mobilyaları dayanıklı bir ürün olduğu için birçok kişi bahçe mobilyalarını uzun yıllar kullanabilir. Almayı düşündüğünüz bahçe mobilyalarının kalitesinden eminseniz ve güvenilir bir firmadan satın alıyorsanız, alacağınız ürünün uzun süre dayanacağından emin olabilirsiniz.

 

Beklentiler

Bahçe mobilyası seçerken beklentilerinizi netleştirmeniz gerekebilir. Örneğin, hacimli bahçe mobilyalarını evi temizlemeyi kolaylaştıran daha hafif olanlarla değiştirmek isteyebilirsiniz. Ayrıca bahçe mobilyanızın ne tür bir bakıma ihtiyacı olduğunu bilmeniz için, bahçe mobilyanızın bileşenlerini tam olarak belirlemeniz gerekir. Bahçe mobilyalarının ana bileşenleri şunlardır:

Ahşap: Tik, akasya, sedir, kestane gibi birçok ağaç türü bahçe mobilyalarında kullanılabilir ve her ağacın kendine has özellikleri ve bakım yöntemleri vardır. Dayanıklı ve bakımı kolay bir ağaç istiyorsanız teak tercih etmelisiniz, ancak bahçe mobilyası bütçeniz düşükse diğer ağaç türlerini tercih edebilirsiniz.

Sentetik ve doğal rattan: Sentetik rattan reçineden üretilir ve doğal rattan Uzakdoğu'da yaygın olarak yetişen bir bitkidir. Doğal rattan yılda en az bir kez bakıma ihtiyaç duyar, ancak sentetik rattan bakım gerektirmez. Gerekirse sadece sabun ve su ile temizleyebilirsiniz.

Plastik ve alüminyum: Plastik ve alüminyum bahçe mobilyaları diğer türlere göre daha ekonomiktir, paslanmaz ve bakım gerektirmez. Kirlenirse, sabun ve su ile temizleyebilirsiniz.

Demir: Demir içeren malzemeler uygun şekilde korunmadığında paslanmaya daha yatkındır ve diğer malzemelere göre daha ağırdır.

 

Konfor ve Boyutlar

Hangi bahçe mobilyasının size uygun olduğuna karar verirken, konforu kendiniz test etmeli ve kullanacağınız alanda nasıl görüneceğini düşünmelisiniz. Bahçe mobilya minderi kalitesine göre çok yumuşak veya sert olabilir.

 

Kestane Ağaçlarının Özellikleri

Kestane ağacının anavatanı Güney Avrupa ve Avrupa'nın orta bölgeleri, Balkanlar, Türkiye'de Kafkaslar, İtalya Alpleri ve Alplerin güney yamaçları, İspanya ve Kuzey Afrika'dır. Ülkemizde Karadeniz kıyılarında, İstanbul çevresinde, Ege bölgesinde, Antalya'nın doğusunda yetişir. Yapı ahşap olarak meşeye çok benzer. Çekirdek ahşaptır. Dışı dar, içi geniştir. Strafor yuvarlak şekillidir. Gövdenin göründüğü strafor yay dokusu. Sonbahar dokusuna sahip gözenekleri ile gözle görülmez. Çekirdeğin ışınlarının görülmemesi onu meşeden ayıran en önemli özelliğidir. Renk özellikleri, dış ahşap kirli sarı, bazen beyaz veya gridir. İçerideki ahşap sarı-kahverengidir. Güçlü, sıkı, esnektir. Gevrek, uzun ipi olduğu için bükülmesi kolaydır. İşlenmesi çok kolaydır. Havanın yıkıcı etkilerine direnir. Çok iyi çiziyor. İyi boyanmıştır. Su altında olağanüstü bir dayanıklılığa sahiptir. Binaların dışında, mobilya, temel ve iskelelerde kullanılır. Mobilya imalatında masif malzeme ve kaplama olarak kullanılır. Özellikle mobilya bükümlerinde aranan bir ağaçtır. Masif ve kaplamalı olarak satılmaktadır. Masif parke standartlarına göre kesilmelidir. Genellikle kalas formunda satılır. 

 

Evinizin, Otomobilinizin ve Daha Birçok Alanlarda İhtiyacınızın Daha Fazlası İçin Ahşap Kaplama 

Ahşap kaplama masalar, ev dekorasyonunda trend olan mobilya seçenekleri arasında yerini alıyor. Ahşap masalar, oturma odasından koridora veya mutfağa kadar evin her odasında tercih edilebilir. Çeşitli ebat ve tasarım seçenekleriyle değerlendirebileceğiniz ahşap malzemelerle kaplanmış masalar, imalatında kullanılan dayanıklı malzemeler sayesinde uzun ömürlüdür. Panolar, iç kapı kolları, havalandırma göbekleri, şanzımanlar ve torpido gözü gibi alanlarda ahşap kaplama kullanılabilir. Kaplama, otomobil iç dekorasyonuna klasik bir hava katarak, her detayıyla göz alıcı dekorasyonlara sahip olmanıza yardımcı olur.

Maun koltuk kılıfı olarak da bilinen koltuk kılıfı çeşitleri birçok araba modeline göre prefabrike kalıplar üzerinde tasarlanarak kullanıcıların beğenisine sunulmaktadır. Araba boyası için başvuru süreci çok basittir. Ahşap araba kılıfları aracın istenilen yerine yapışkan bant ile yapıştırıldıktan sonra bant yaklaşık 25 derecelik bir sıcaklıkta yapışkanlık özelliği kazanır. Araç iç kaplamaları, üretiminde kullanılan kaliteli malzemeler sayesinde çizilme, çatlak, kırılma gibi deformasyonlara karşı dayanıklıdır.

Kaplama sökülecek ise kullanılan bantlar sayesinde yapıştırıcılar araçta iz bırakmayacaktır. Uygulama sırasında yüzey ile kaplama arasındaki boşlukları bir spatula ile kaldırarak aracınız için beğendiğiniz katları düzeltebilir ve kaplama bandının yüzeye sıcak hava yüzeyine sıkıca yapışmasını sağlayabilirsiniz. Kestane ağacı dahil birçok ağacı dış mekân mobilyalarında tercih edebilirsiniz.

 

 


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı