Bahçe Mobilyaları Tercih Ederken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

En Havalı Bahçe Mobilya Önerileri

Günümüzde bahçe mobilyalarına insanlar tarafından gerçekten çok fazla ilgi gösterilmektedir. Kendi bahçenize, bahçe mobilyası tercihi yaparken dikkat etmeniz gereken hususlar bulunmaktadır. Bahçenize uygun bahçe mobilyası tercih ederken, seçtiğiniz bahçe mobilyasının yanı sıra istendiğiniz konfor ve huzuru da bir araya getirmelisiniz. Doğru ürün tercihi yaptığınız takdirde, hem güzel bir uyum yakalamış olacaksınız, hem de konforlu bir bahçe alanınız olacak.

Bahçe mobilyalarınızda tercih etmiş olduğunuz mobilyanın yapısında kullanılan odun, alüminyum malzemeler veya sentetik rattan malzemeler, bahçe mobilyaları içerisinden en çok tercih edilen malzemelerin başında gelmektedir. Bahçe mobilyalarının yapısında tercih edilen bu malzemeler kendi içlerinde farklı kategorilere ayrılmaktadır. Her müşterinin istekleri doğrultusunda şekilleneceği gibi, zevklere ve tarz anlayışlarına uygun olarak değişiklik göstermektedir.

 

Bahçe Mobilyaları Tercih Ederken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Bahçe mobilyaları tercihinde tasarım ve güzelliğin yanı sıra, konfor dayanıklılık ve kullanışlılık konuları da dikkat etmemiz gereken önemli noktalardan birisidir. Bahçe mobilyaları açık alanlarda kalacağından dolayı zorlu hava koşullarına karşı dayanıklı malzemelerden üretilmiş olmalıdır. Kalitesiz bahçe mobilyaları zorlu hava koşullarına uzun süre dayanamaz ve kısa sürede bakıma ihtiyaç duyabilirler.  Bu sayede hem dayanıklı hem de kullanım açısından bakımının kolay olması tercih edilme sebepleri arasındadır. Sentetik rattan malzeme tercih edilmesi, bahçe mobilyalarının uzun süreli kullanımına ve zorlu hava koşullarına  rağmen deforme olmadan kalabilmesini sağlamaktadır.

Bahçe mobilyalarında sentetik rattan malzeme tercih edilmesi, satılan ürünün kaliteli bir malzeme kullanıldığına işaret edebilir. Kullanılan sentetik rattan malzemenin örgü detaylarının kaliteli bir şekilde yapılmış olması gerekmektedir. Örülen örgülerin gergin olması, uzun yıllar boyunca kullanacağınız bahçe mobilyalarının dayanıklılığı için bir detay oluşturmaktadır.

Bahçe mobilyalarında kullanılan sentetik rattan, bahçe ürünleri arasında 4 mevsimde de rahatlıkla kullanım imkânı sağlamaktadır. Bu malzeme esneklik ve gerilme açısından dayanıklı olduğu için bahçe mobilyalarında sıklıkla tercih edilmektedir. Ayrıca sentetik rattan kolay temizlenebilme özelliğine sahip olduğu gibi, kir tutmaz ve kolayca temizlenebilir bir yapı sunmaktadır.

 

Bahçe Mobilyalarında Hangi Malzeme Kullanılmalıdır?

Teak ağacı en çok tercih edilen ve en kaliteli ağaçlardan birisi olarak bilinir. Ahşap görünümlü bahçe mobilyalarında sıklıkla tercih edilir. Fırınlama yöntemi ile işlenir ve uygun mobilya makinaları ile uygun hale getirilir. Bu sayede uzun yıllar boyunca yıpranmadan, hava koşullarına uygun olarak kullanabilirsiniz. En kaliteli bahçe mobilyalarında tercih edilen bir ağaç türüdür.

Teak ağacında pürüzsüz bir yüzey ve kendine özgü bir kokusu bulunmaktadır. Bahçe mobilyalarınız bu sayede sanki doğanın bir parçasıymış gibi hissettirebilir. Eğer doğaya karşı bir ilginiz var ise ve bahçenizde bu bütünlüğü sağlayabilmek istiyorsanız, bahçe mobilyalarınızda teak ağacı tercih etmeniz sizler için güzel bir alternatif olabilir.

Teak ağacının kullanımı sırasında aynı zamanda kullanılan ürünlerdeki ağacın yaşı da bir o kadar önemlidir. Mobilyanın üretimi aşamasında genç yetişmiş ağaçlar kullanılması, ürünün uzun ömürlü olması bakımından önemlidir. Doğru fırınlama yöntemleri ile üretilmesi, zorlu hava koşullarında deforme olmasını ve yapısının bozulmasını önlemektedir.

 

Dayanıklı Bahçe Mobilyaları

Bahçe mobilyalarında kullanılan teak ağacının en büyük özelliği içerisinde dayanıklılığını sağlayan yağ olmasıdır. İçerisinde bulunan bu yağ sayesinde, ürünlerin kurtlanması ve çürümesi engellenmiş olmaktadır. Bu sayede dış mekân kullanımlarında yaşanabilecek deformeler ve bozulmaların önüne geçmiş olacaksınız. Ağacın uzun yıllar kullanımı sırasında kullanılan teak ağacının rengi zaman içerisinde griye dönebilmektedir.

Fakat bahçe mobilyanıza uygun bir şekilde yapacağınız bakım sayesinde eski görünümüne kavuşmasını sağlayabilirsiniz. Seçmiş olduğunuz bahçe mobilyasının kendi orijinalliğini koruması ve doğayla iç içe bir bütün oluşturmasını istiyorsanız, gerektiği zaman mobilyalarınızın bakımını yapmalısınız. Yılda bir kere özel yağı ile yapacağınız yenileme işlemi sayesinde uzun yıllar boyunca teak ağacından yapılmış bahçe mobilyalarınızı kullanmaya devam edebilirsiniz.

Bahçe mobilyalarında okside olmadığı için uzun yıllar boyunca kullanım imkânı sağlamaktadır. Bakımının kolaylığı bir yana aynı zamanda hafif bir malzeme olması dolayısıyla müşteriler tarafından tercih edilmektedir. Alüminyum malzemenin dayanıklı yapısı ve yanık göstermesi, leke tutmaması aynı zamanda dış mekânlara uyum sağlaması açısından insanlar tarafından tercih edilmektedir. Ayrıca oldukça kolay bir bakımda sağlamaktadır. Hijyen açısından kolay bir bez ile silip durulamak temizlik açısından yeterli olmaktadır.

 

Bahçe Mobilyaları ve Dizayn

Bahçenize uygun seçeceğiniz mobilyaların ortam bütünlüğünü koruyabilmesi için birbirine uygun özelliklerde ve dizaynda olmalıdır. Seçmiş olduğunuz bahçe mobilyaları, kas ağrılarınıza, bel ve sırtınıza zarar vermeyecek materyallerden imal edilmesi gerekmektedir. Sırt sağlığı açısından problem yaşayan insanların konfor açısından bir problem oluşturmayacak bahçe mobilya modellerine yönelmeleri gerekmektedir.

Bahçenizde sevdikleriniz ile birlikte güzel bir ortam kurmayı hedefliyor iseniz, bahçenizde tercih edeceğiniz mobilyaların kaliteli malzemelerden olmasına dikkat etmelisiniz. Kısa sürede zarar görebilecek ve beklediğiniz kaliteyi göstermeyecek, sürekli olarak onarım ve bakım isteyecek mobilyalar ile karşı karşıya kalmak hiçbirimiz istemeyiz. Bu sebeple tercih edeceğimiz bahçe mobilyalarının bizlere uzun ömürlü bir kullanım deneyimi sunmasına dikkat etmeliyiz.

 

Bahçe Mobilyalarınızın Uyumlu Olması İçin Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Seçeceğiniz bahçe mobilyalarınızın bahçenize uygun olmasına dikkat ederken aynı zamanda açık renk tonlarında olmasına da dikkat etmelisiniz. Dış mekânlarda kullanacağınız bahçe mobilyalarının güneşin altında durması sonucunda deforme olabileceği ve koyu renklerin zamanla renk yapısında problemler meydana gelebileceği, kirli bir görüntü oluşturabileceği için, açık renkli bahçe mobilyası tercih etmeniz sizin için daha iyi bir alternatif olacaktır.

Seçmiş olduğunuz bahçe mobilyalarının minderlerinin de, bahçenizde kullanacağınız diğer mobilyalar iyi uyumlu olması gerekmektedir. Ayrıca minderlerin yumuşak bir yapıda olması, yıkanabilir ve çıkartılabilir kumaşlara sahip olması, hijyen ve kullanılabilirlik  açısından önemli bir detaydır.

 

Mobilya Tercihinde Kaliteli Malzemenin Önemi

Kaliteli ağaç türlerinden birisi olan, aynı zamanda bünyesinde barındırdığı yağ sayesinde bahçe mobilyalarında sıklıkla tercih edilen teak ağacı ile bahçe mobilyalarının hem hafifliği, hem de dayanıklılık açısından sıklıkla tercih edilmektedir. Pürüzsüz yapısı ve eşsiz kokusu sayesinde bahçenize doğal bir hava verecektir. Bahçe mobilyalarında alüminyum malzeme tercihi yapmanız, zorlu hava koşullarına karşı dayanıklılık sağlayacaktır. Aynı zamanda okside olmayacağından dolayı uzun yıllar boyunca rahat bir şekilde kullanım imkânı sağlayacaktır.

Farklı renklerdeki dekor seçenekleri sayesinde bahçe mobilyalarınız ortama kolay bir şekilde şıklık ve estetiklik sağlayacaktır. Ayrıca dekorasyon anlamında farklı fikirler sunması sırasında oldukça kolay bir şekilde bakımı yapılabilmektedir. Genel iskeletinde kullanılan elektrostatik boya ile birlikte deforme olmayacak, aynı zamanda kaliteli konforlu kumaşlı minderleri sayesinde rahat edeceksiniz. Dış mekâna uygun bir şekilde üretilen ve leke kir tutmayan bahçe mobilyası kumaşları, oldukça estetik bir görünüş ve konfor sunmaktadır.

 

Kendinize En Uygun Bahçe Mobilyaları

Sevdiklerinizle keyifli vakit geçirebileceğiniz özel alanlar oluşturmak, bahçenizdeki klasikleşmiş ortamdan uzaklaşıp yeni bir anlam katmak istiyorsanız, bahçe mobilyalarına göz atabilirsiniz. Kişisel zevklerinize uygun olan bahçe mobilyaları sayesinde kendinize uygun gördüğünüz ve konforun yüksek olduğu bahçe mobilyalarını tercih edebilirsiniz. En havalı  bahçe mobilyaları, bahçenize oldukça şık bir görünüm katarken, aynı zamanda yapısında  tercih etmiş olduğu konforlu minderler ile birlikte rahat edeceğiniz ve dinlenebileceğiniz alanlar oluşturmanızı sağlamaktadır.

Balkon, bahçe, teras gibi açık alanlarınızı değerlendirebileceğiniz, yeni bir görünüm oluşturmak isteyeceğiniz bahçenize yeni bir soluk kazandırabilip dekore edebileceğiniz bahçe mobilyaları sayesinde açık havanın tadını çıkarabilirsiniz.

Bahçe mobilyalarınızda tercih edeceğiniz ürünlerin açık alanlar için uygun olmasına dikkat etmelisiniz. Üretilen malzemelerin uzu ömürlü olması ve size yüksek maliyet çıkarmasını önleyecektir. Kalitesiz ürünler tercih edip kısa süreli kullanım ile sık şekilde bahçe mobilyaları tercih etmek yerine, kaliteli ve uzun süreli kullanabileceğiniz güvenilir bahçe mobilyalarına yönelmelisiniz. Modern görünümlü bahçe ortamı oluşturmak ve buna uygun yenilikçi dekorasyon modellerini keşfetmek için en havalı bahçe mobilyalarına göz atabilirsiniz.

 


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı