Bahçe Mobilyaları Terasta Ya Da Balkonda Nasıl Dekore Edilmelidir?

Bahçe mobilyaları seçerken en az evinizin içindeki mobilyalara dikkat ettiğiniz kadar özenmelisiniz. Özenli seçilmediğinde ömrü çok kısa olabilen bu mobilyalar konusunda pişmanlık yaşamamanız için birbirinden güzel önerilerimiz var.

Doğru bahçe mobilyasının hangisi olduğuna karar veremiyorsanız bu yazımız aklınızdaki soruları yanıtlayabilir. Öte yandan bahçe, balkon ve teras gibi açık alanlarda yapılabileceğiniz dekorasyon için de pek çok tavsiyemiz var. Önerilerimiz keyifli barbekü partilerini ve rüzgârın esinti eşliğindeki keyifli sohbetleri daha da güzel hale getirecek.  

Terasınızdaki özel davetlerde ve havuz başında geçirilen keyifli dakikalarda beş yıldızlı otel konforu yaşamak istediğinizi biliyoruz. Evinizin konforundan uzaklaşmadan kendini şımartmanın keyfini sürmeyi hak ediyorsunuz. Bu keyfi destekleyecek dekorasyon önerilerini uyguladığınızda konfor seviyesi daha da yükselecek. 

Bahçe Mobilyalarını Hangi Malzemeden Seçmelisiniz?

Terasta, balkonda veya bahçede kullanacağınız bahçe mobilyaları konusunda ilk bilmeniz gereken doğru malzeme seçimidir. Bu mobilyalar, açık havaya maruz kalacağı hatta kış-yaz açık havada kalacağı için buna uygun malzemeden seçilmelidir. Eğer suyu içine alan minderleri olan bir bahçe koltuğu seçerseniz yağan ilk yağmurda hiç de hoş olmayan sonuçlarla karşılaşırsınız. Minderler küflenebilir ve türlü türlü sorunlar çıkabilir.

‘Minderleri kaldırırım ne olacak ki?’ diye düşünüyor olabilirsiniz. Ancak koltuğun iskelet malzemesi de yağmur sularıyla çürüyebilir. Bu yüzden seçim yaparken bambu, bahçede kullanıma uygun vernikli ahşap ve alüminyum malzemeler seçmeye özen gösterin. Bu sadece koltuklar için değil masa, salıncak ve benzeri bahçe mobilyaları için de geçerli. Seçtiğiniz mobilyalardaki minder ve benzeri detayların su geçirmez olduğundan emin olun. Bunun yanı sıra mobilyalarınızın rahat temizlenebilir olması da önemlidir. Suya dayanıklı malzemelerden seçtiğiniz mobilyaları üzerine su tutarak dahi rahatça temizleyebilirsiniz.

Bahçenizde 4 Mevsim Baharı Yaşatacak Renkler

Balkonlarda ve bahçelerde en çok zaman geçirilen mevsim bahar ve yaz aylarıdır. Kış aylarında kullanabileceğiniz kış bahçeleri de vardır elbette. Ancak bu alanlar zaten çoğu zaman kapalı olduğundan seçim yaparken evin içerisinde dekorasyon yapar gibi karar alabilirsiniz. Açık alanlarda ise durum biraz farklı. Kim havuz başında koyu ve boğucu renkleri görmek ister ki? Veya bir bahçe masa takımında koyu renkler mi yoksa capcanlı renkler mi güzel olur sizce?

Seçiminizin canlı renklerden yana olduğunu duyar gibiyiz. Bu yüzden bahçe mobilyaları için seçim yaparken minder renkleri ve aksesuar seçimlerini açık ve canlı renklerden yana kullanmanızı tavsiye ederiz. Turuncu, sarı, yeşil ve mavi bahçe mobilyalarında en çok kullanılan renklerdir. Sandalyelerde kullanılan minderlerden tutun da bahçelere neşe katan salıncaklara kadar bu renkleri kullanabilirsiniz.

Balkonunuz Veya Terasınız İçin Dekorasyon Önerileri

Açık alanlarda kullanacağınız o kadar güzel bahçe mobilyaları var ki! Balkonlarda ve teraslarda yaptığınız dekorasyonlar neticesinde evin içine girmek istemeyebilirsiniz. Balkonunuzun zeminine ekleyeceğiniz yapay çim, üzerine ekleyeceğiniz ahşap veya bambu bir masa takımı düşünün. Balkonun bir köşesine de rüzgârın esintisini hissederken kitabınızı okuyabileceğiniz bir salıncak ekleyebilrsiniz.

Balkon duvarlarına ekleyeceğiniz mevsim çiçekleriyle seçtiğiniz minderlerin renk uyumunu hayal edin. Yazın bunaltıcı sıcağından kaçabileceğiniz bu güzel alanda geçireceğiniz akşamlar için aydınlatma seçeneklerine de mutlaka göz atın! Terasınızın için de balkon için verdiğimiz tüm öneriler geçerli. Ancak teras daha geniş bir alan olduğundan tüm bunların yanı sıra ekleyebileceğiniz mobilyalar da var.

Şezlong veya barbekü gibi bahçe mobilyaları seçeneklerine de bir göz atabilirsiniz. Evinizin konforunda güneşlenmek için illa bir havuza ihtiyacınız yok! Şezlongunuza uzanıp yazın keyfini çıkarabilirsiniz.

Hem Dekoratif Hem De İşlevsel Aksesuarlar

Yaz sıcağının bunaltıcı olduğu anlarda da bahçenizde zaman geçirmek istediğinizi biliyoruz. Güneş ışınlarının zararlı olabileceği saatlerde şemsiye kullanmak gerekiyor. Bu şemsiyenin bahçenizdeki dekorasyonu bozacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Artık çok şık yandan direkli şemsiyeler var. Bunun yanı sıra hem aileniz hem de misafirleriniz için hazırlanan ikramları servis ederken zorluk yaşamamanız için de bir tavsiyemiz var. Servis sırasında zorlanmamak için servis sehpası da bahçe mobilyaları içindeki en işlevsel seçeneklerdendir.

Konfordan ödün vermemek adına şezlongunuzda veya oturma grubunuzda kullanabileceğiniz kırlent yastıklar seçebilirsiniz. Birbirinden güzel desenleri olan bu yastıklar ortama güzel bir enerji katacaktır. Kış aylarında da bahçede zaman geçirmeyi sevenlerdenseniz dekoratif küçük şöminelerden satın alarak ısınabilirsiniz. Bahçenizde kullanacağınız aydınlatma fenerleri ve bahçe ışıkları da hem işlevsel hem dekoratif olacaktır.

Bahçenizi Eşsiz Hale Getirecek Tavsiyeler

Bahçenizi dekore ederken yaşam alanını size özel hale getirmek istemeniz çok normal. Kendinize ve sevdiklerinize güzel bir bahçe hazırlamak için bitkiler konusunda biraz bilgi edinin ve ortamı çiçeklendirin. Bu çiçekler arasına lavanta gibi kokulu çiçekleri de eklerseniz rüzgâr her estiğinizde içinize bahar havası dolar. Eğer bahçeniz genişse bir tarafı oturma alanı bir tarafı da yemek ve parti alanı olarak düzenleyebilirsiniz.

Yemek alanına bahçeye uygun bir masa takımı alıp yakınlarına bir barbekü yerleştirebilirsiniz. Oturma alanına ise güzel bir oturma grubu seçip etrafına sehpa ve şemsiye ekleyebilirsiniz. Tüm bu bahçe mobilyaları fikirlerinizle buluştuğunda bahçeniz benzersiz bir yaşam alanına dönüşecek.

 


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı