Bahçe Mobilya Takımı Alışverişi Sırasında Belirleyici 8 Unsur

Bahçe mobilya takımı seçerken bazı hususları göz önünde tutarsanız hem daha rahat karar verebilir hem de uzun ömürlü ve kaliteli model seçiminde bulunabilirsiniz. Bu şekilde dış mekanlarınızda modern dekorasyonu ancak muhteşem bahçe mobilyası ile gerçek hale getirebilirsiniz. Peki şık ve tarzınızı yansıtacak bahçe mobilya takımı seçerken mutlaka dikkat etmeniz gereken kriterler nelerdir?

Bahçe Mobilya Takımı Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Bahçe mobilya takımı ile dış yaşam alanlarınızı evinizin parçası devamındaki dekorasyon fikrine göre düzenleyebilirsiniz. Çünkü doğru tercih edilmiş bahçe mobilya takımı her ne kadar da evin dışı olsa dahi, estetik olarak göze hitap etmekte ve doğru ölçülerle aydınlık ortam oluşturmaya yaramaktadır.

Divona Home olarak kalite ve farkımızla birbirinden işlevsel ve estetik bahçe mobilya takımı seçiminde aşağıdaki tüm kriterlere uygun modellerimiz mevcuttur. Ahşaptan bambuya, alüminyumdan rattana varana kadar tüm ürünlerde hem uygun fiyatlı hem de uzun ömürlü ilkelere uygun hareket etmekteyiz. Peki bahçe mobilya takımı alışverişinde nelere dikkat etmelisiniz?

1 - Bahçe Mobilya Takımı Modellerinin Gelişmiş Özellikleri

Dış mekanların en gözde ve birinci dekorasyon ürünlerinden olan bahçe mobilya takımı seçerken, öncelikle mobilyanın kullanılabilir olması çok önemlidir. Ayrıca estetik olarak da modern ve trend parçalardan olması da özellikle son dönemlerde hayli dikkat çekici unsurlardan biri haline gelmiştir. Divona Home farkıyla bahçe mobilya takımı ürünlerinin özellikleri genel olarak şöyledir;

  • Ürünlerde kullanılan kumaş özellikle bahçe mobilyası için antibakteriyel olup, kolay temizlenir özelliktedir.
  • Ürünler suya, güneşe, yağmur ve çamur gibi hava şartlarına oldukça dayanıklıdır.
  • Ürünlerde ahşap, bambu, rattan malzeme ve alüminyum, metal iskelet kullanılmaktadır.
  • Özellikle bahçe için temizliği kolay ve dayanıklılığı uzun süren rattan bahçe mobilya takımı modelleri fazlasıyla tercih edilmektedir.
  • Ürün kumaşları su itici özelliği ile kolay kolay aşınmaz ve eskimez.
  • Her türden ölçü ve boyuta uygun modeller vardır. Yani tek kişilik, iki, üç, dört, beş, altı, sekiz kişilik modellere varana kadar geniş ürün yelpazesine sahiptir.
  • Alan ölçüsünü geniş gösteren soft renkli modern mobilyalar popülerdir.
  • Bahçe salıncağı, oturma grubu, koltuk takımı, masa sandalye takımı, şezlong, çay setleri vb. aradığınız her yaş ve tarza uygun bahçe mobilya takımı modellerine rastlayabilirsiniz.
  • Bohem ve mistik tarz isteyenler için ahşap bahçe mobilya takımı, daha modern doku arayanlara özel rattan ürünler oldukça kullanışlıdır. Bunun yanında hem uygun fiyatlı hem de sağlam ürün arayanlar da alüminyum modellere göz atabilirler.

2 - Bahçe Mobilya Takımı Malzeme Kalitesi

Bahçe mobilya takımı seçerken en önemli ve ilk bakacağınız kriter, modellerde kullanılan ürün kalitesi olmalıdır. Divona Home olarak dış yaşam alanlarında ürettiğimiz tüm ürünlerde ahşap, rattan, kaliteli plastik, alüminyum ve metal destekli iskelet kullanmaktayız. Aşağıda bu malzemeler içinde en çok tercih edilen bahçe mobilya takımı modellerinin özellikleri mevcuttur.

Kullanılan Malzeme

Özellikleri

Rattan Modeller

Rattan modeller genellikle dayanıklılığı, kalitesi ve her ortama uyumuyla en çok tercih edilen malzeme türlerinden biridir. Bakımı da kolaydır. Divona Home kalitesinde en çok tercih edilen bahçe mobilya takımı rattan modelleri şunlardır;

Rattan bahçe salıncağı

Rattan oturma grubu

Rattan köşe koltuğu

Rattan çay seti

Rattan koltuk takımları

Ahşap Modeller

Ahşap modeller daha çok naturellik ve doğallıktan yana olan kesim için üretilmektedir. Hem sadeliği hem de şıklığı ve modernliği bir arada sunan ahşap modellerde kullanılan birinci sınıf malzeme kalitesi şöyledir;

●     İroko ağacı

●     Çam ağacı

●     Gürgen ağacı

●     Tik ağacı

Alüminyum Modeller

Alüminyum iskeletten yapılan bahçe salıncağı, oturma grubu, koltuk takımı gibi modeller ahşap ve rattana göre daha uygundur. Ayrıca bahçe mobilya takımı için oldukça uzun ömürlüdür.

Plastik Modeller

Hem dayanıklı hem de kullanışlı olmasından dolayı dış yaşam alanlarında fazlasıyla tercih edilmektedir. Birçok avantajı bulunmaktadır. Bunlar;

Oldukça hafif yapılıdır.

Olumsuz hava koşullarına üst düzey dayanıklılık göstermektedir.

Renk solması durumları olmaz.

Temizliği ve bakımı en kolay bahçe mobilya takımı ürünlerinden biridir.

3 - Amaç ve Beklentiye Uygun Modellerin Seçimi

Bahçe mobilya takımı seçiminde amacınıza ve beklentilerinize en uygun modelin tercihi önemlidir. Çünkü amaca yönelik aldığınız her ürün, hem kullanışlı hem de işlevsel olacaktır. Bu noktada nelere dikkat etmelisiniz?

  • Öncelikle son dönemin popüler modern ve şık modellerini tercih etmenizde fayda vardır. Bunun için rattan ve ahşap mobilyalara göz atabilirsiniz.
  • Geniş bahçeye ve kalabalık aileye sahipseniz daha geniş ölçülü model tercihlerinde bulunabilirsiniz. Örneğin 8 ya da 12 kişilik oturma grupları ya da 3’lü, 4’lü salıncaklar bu noktada işinizi görecektir.
  • Uzun yıllar sağlam mobilya kullanmak ve ekonomik fiyatlar arıyorsanız da rattan modeller kalitesi ile uygun fiyat seçeneğini fazlasıyla sunacaktır.
  • Amacınız bohem tarz yaratmak ise renkli rattan mobilyalara, spor tarz için ahşap modellere, hem ucuz hem de temizliği kolay olsun istiyorsanız da plastik modellere göz atabilirsiniz.

4 - Her Alana Uygun Ölçü ve Boyuta Sahip Modeller

Divona Home modelleri her tarza ve alana en uygun ölçü ve özelliklere sahiptir. En küçük bahçe alanından en büyük bahçe alanına varana kadar her tarz mobilya takımına buradan ulaşabilirsiniz. Bu noktada en çok tercih edilen modeller şunlardır;

Model (En Çok Tercih Edilen)

Malzeme Kalitesi

Küçük Alanlar için

Geniş Alanlar için

Oturma Grubu

Rattan

Ninova Mini Oturma Grubu

Pure Bistro Takım

Beymen Renkli Takımlar

Ece Wooden Bahçe Oturma Grubu

Area Rattan Takım

Luna İkili Rattan Takım

Dove Rattan

Atlantik Bahçe Oturma Grubu

Luna Üçlü Rattan

Dora Rattan Çay Seti

Salıncak

Rattan ve Ahşap

Rattan Capri Baby Milas Tekli Salıncak

Fındık Gri Tekli Rattan Salıncak

Cenova Tekli Rattan Salıncak

Panama Tekli Salıncak 

Bold Ahşap Salıncak

Nergis Salıncak

Alora Salıncak

Monica Bahçe Salıncağı

Siesta Bahçe Salıncağı

Koltuk Takımı

Ahşap

Alüminyum Rattan

Erguvan Köşe Takımı

Buxus İroko Köşe Takımı

Viola Rattan Köşe Takımı

Vivaldi Rattan Köşe Takımı 

Daisy Köşe Koltuk Takımı

Truva Gürgen Köşe Koltuk Takımı

Alex Alüminyum Köşe Takımı

 

Masa Sandalye Takımı

Rattan

Ahşap

Alüminyum

 

Fancy 2 Kişilik Rattan Masa Takımı

Elegant İki Kişilik Rattan Takım

Alüminyum Döküm Üç Kişilik Takım

 

Rejisör Katlanır Masa Sandalye Takımı 4 Kişilik

Ninova Kare Masa Takımı

Nova Rattan Masa Takımı

Berus Alüminyum Masa Takımı

5 - Diğer Aksesuarla Kullanışlı Bahçe Mobilya Takımı

Bahçe mobilya takımı alışverişi yaparken dikkat edeceğiniz diğer husus, alacağınız bahçe mobilyası ürünlerinin diğer aksesuarlar ile uyumlu olmasıdır. Yani ev ile bütünlük sağlamak açısından gerek bahçe salıncağı gerek bahçe şemsiyesi ile kullanışlı modellere göz atmanızda fayda vardır.

Yani diğer mobilyalarınız ahşap ise bahçenizde de bu bütünlüğü devam ettirebilirsiniz. Yine aynı şekilde mobilyalarınız klasik tarzda ise rattan modeller bu bütünlüğü sağlama konusunda işinizi görecektir. Diğer yandan evinizde mistik bir hava varsa tercih edeceğiniz bahçe mobilyaları da kırmızı, yeşil ya da turuncu gibi canlı renkler ve büyük minderlerle uyum gösterecektir.

6 - Hem İşlevsel Hem Estetik Modeller

Divona Home olarak mobilya tasarımlarında estetik başta olmak üzere fonksiyonelliğe de önem vermekteyiz. Ancak bu şekilde amacınıza uygun tercih yapmış olursunuz. Yani işlevsellik ve estetik noktasında şu özelliklere dikkat etmelisiniz;

  • Katlanabilir özellikteki ahşap ve rattan bahçe mobilya takımı modelleri özellikle küçük alanlarda işinize yarayabilir.
  • Modern dokulu soft renkli, geometrik desen kumaşlı ürünlerin tercihi estetik olarak hoş dekorasyona izin verecektir.
  • Kullanımı ve kurulumu noktasında daha hafif modeller olan plastik ürünler seçenekleriniz arasında yerini almalıdır.
  • Mobilyalar ortopedik yapısıyla sadece dinlenme için değil yatma, kitap okuma vb. alanlarda da kullanışlı minder ve sırt yastıklara sahiptir.

7 - Bahçe Mobilyası Takımı Modellerinde Temizliği Kolay Ürünler

Divona Home firması olarak bahçe mobilya takımı başta olmak üzere tüm ürünlerde antibakteriyel kumaş yapısını kullanmaktayız. Bu sayede ek bakım ve hijyen istemeyen kaliteli modellere ulaşmış olursunuz. Peki temizlik noktasında nelere dikkat etmelisiniz?

  • Ahşap, rattan, plastik temizliği en kolay ürünlerdir.
  • Sadece ılık su, bez ve doğal temizleyiciler yardımıyla bu işin üstesinden zahmetsiz gelebilirsiniz.
  • Belirli düzende maliyetsiz bakım gerektiren bu ürünler oldukça da uzun ömürlüdür.
  • Su, güneş, yağmur gibi dış şartlara en uygun kalitede olduğu için kolay kolay kirlenme, toz vb. durumları olmaz.

8 - Uygun Fiyat ve Kampanya Özellikleri

Piyasa içinde kaliteyi zirvede tutup, fiyatı minimum oranda ayarlayan Divona Home firması olarak müşterilerimize memnuniyet adına bütçe dostu ürünler sunmaktayız. Bu konudaki kampanyalı ürünler sayesinde bahçe mobilya takımı alırken rahat edebilirsiniz. Yani Divona Home olarak sizlere şu seçenekleri sunmaktayız;

  • Bahçe mobilya takımı ürünlerinde kampanyalı ve indirimli modellerden faydalanabilirsiniz.
  • Sepette yüzdelik indirim uygulaması ile online alışverişlerde kullanacağınız imkanınız olabilir.
  • 2 ile 12 aya varan taksitli ödeme seçeneği ile kolay ve rahat ödeme sağlayabilirsiniz.
  • Ayrıca avantajlı kargo imkanlarından da yararlanabilirsiniz.

Bunun yanında alacağınız ürünlerin modeline, kişi sayısına, ölçüsüne, rengine,  ürün kalitesine göre fiyatı değişiklik gösterebilir. Örneğin tekli bahçe mobilya takımı ile üçlü takım aynı fiyatta değildir. Yine set halinde alacağınız ürünler daha uyguna mal olabilir. Yani kaliteden ödün vermeden bahçe mobilya takımı noktasında uygun fiyatlı ürünlerin sahibi olabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Bahçenizde kullanacağınız mobilya takımlarını seçerken malzeme kalitesinden fiyatına varana kadar pek çok detaya göz atmalısınız. Ancak bu şekilde estetik ve dayanıklı dekorasyon yapabilirsiniz. Ayrıca en çok merak edilen sorulara göz atarak da fikir sahibi olabilirsiniz.

1 - Kaliteli Bahçe Mobilyası Minderi Nasıldır?

Bahçe mobilyası seçerken özellikle minderli modellerde kalite ve dayanıklılık kontrol edilmelidir. Çünkü dış yaşam alanlarına uygun kalitede olmayan modeller uzun ömürlü olmayacaktır. Yani minderlerde kullanılan kumaş su itici özellikle olup, kolay temizlenen malzemeden yapılmalıdır.

2 - Bahçe Mobilya Takımı Seçerken Online İnternet Sitesi İşe Yarar mı?

Online mağaza siteleri her zaman mobilya tercihinde avantaj sağlar. Çünkü birden fazla modelin özelliklerini aynı anda görme imkanı tanır. Divona Home olarak bahçe mobilya takımı modellerinin tüm özelliklerine açıklayıcı şekilde sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca güncel ürünleri ve detaylarını buradan takip edebilirsiniz.

3 - Ahşabı Sudan Ne Korur?

Divona Home firmamız ahşabın doğal yapısını korumak amaçlı ahşap ürünlerde doğal cila ve vernik uygulaması yapmaktadır. Bu şekilde balkon ve bahçe gibi alanlarda ahşap modeller daha sağlam ve dayanıklı hale getirilmektedir.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı