Doğru Bahçe Işıklandırma Seçenekleri ile Mobilyalarınızı Öne Çıkarın!

Bahçe ışıklandırma, dekorasyonu tamamlayan ve işlevsel olarak kullanmanıza imkan tanıyan dekor parçalarından biridir. Bahçenizde gerek mobilya vurgusu gerek estetik görünüm gerekse güvenlik amacıyla aydınlatma yoluna başvurabilirsiniz.

Dizaynın en zarif ve modern şekilde görünmesine yardımcı olan Divona Home bahçe ışıklandırma ürünlerimiz gündüz ayrı gece ayrı amaca hizmet etmesiyle oldukça kullanışlıdır. Peki ürünlerin seçiminde doğru ışıklandırma adına nelere dikkat etmelisiniz?

Doğru Işıklandırma Ürünlerinin Mobilyalarınıza Etkisi Nedir?

Dış mekan alanları en keyifli ve huzurlu mekanlardır. Günün yorgunluğunu dingin şekilde çıkarmanın belki de en iyi yollarından biridir. Sadece gündüz değil, akşam da dekorasyonu tamamlanan bahçenizi doğru ışıklandırma ile en etkili şekilde kullanmaya ne dersiniz? Peki bahçe ışıklandırma ürünlerinin bahçe mobilyalarınıza nasıl bir etkisi vardır?

  • Bahçenizde vurgulamak istediğiniz tüm alan ve ürünleri en doğru şekliyle ışıklandırma sayesinde yapabilirsiniz.
  • Özellikle mobilyalarınız ile en uyumlu modeller sayesinde bütünlük oluşturabilirsiniz.
  • Bambu, rattan, ahşap, hazeran gibi doğal malzeme ile yapılan ışıklandırma ürünleri doğayı en güzel haliyle mobilyalarınıza taşıyacak aksesuarlar olarak da kullanılabilir.

Bahçe Işıklandırma Nasıl Yapılır? Dikkat Etmeniz Gereken Detaylar Nelerdir?

Kullanışlı ve dekoratif bir bahçenin en önemli kriterlerinden biri, doğru tercih edilmiş bahçe ışıklandırma ürünleridir. Diğer bahçe mobilyası ürünleriyle de kullanışlı bu modellerle ister vurgulamak istediğiniz alanı isterseniz de tüm bahçe alanını aydınlatabilirsiniz.

Ayrıca güvenlik noktasında da oldukça işe yarayan aydınlatma ürünlerini tercih ederken dikkat etmeniz gereken noktalar vardır. Bunlar;

Kriter

Dekorasyon Önerileri

Alan Ölçüsüne Uygunluk

Bahçe ışıklandırma yaparken dikkat etmeniz gereken ilk detaydır. Bahçe alanını olduğundan geniş gösterecek modellere göz atmanızda yarar vardır. Ayrıca küçük bahçe alanları için duvar aydınlatma, sarkıt modeller, tavan ya da zemin aydınlatma ürünlerini tercih edebilirsiniz.

Enerji Tasarruflu Modeller

Bahçe ışıklandırma seçiminde tercih edeceğiniz ürünün, enerji tasarrufu sağlayan modellerden olması önemlidir. Özellikle büyük bahçe mekanlarına seçeceğiniz ürünler birden çok küçük boyutlu lamba yerine, daha uygun ve tasarruflu LED bahçe aydınlatma ürünlerinden olmalıdır. Ayrıca sensörlü lambalar da gereksiz enerji kullanımı noktasında önemlidir.

Ambiansa Uygun Aydınlatma Rengi

Genellikle bahçelerde daha loş ortam severler ve sadece belli alanı aydınlatmak isteyenler sarı, yeşil, mavi gibi modern renkli bahçe lambaları kullanabilir.

Estetik Duruşlu Modeller

Bahçe ışıklandırma ürünleri kullanışlı olmasının yanında, kullanılmadığı zamanlarda dekoratif parça olarak dizayna şıklık katmalıdır. Yani gündüz estetik amacı, gece ise fonksiyonel amacı karşılayan ürünlerden seçim yapmalısınız.

Güvenlik için Tam Aydınlatma Sağlayan Modeller

Bahçe ışıklandırma tercihinde güvenliğinize zarar getirecek alanları aydınlatmak mühimdir. Örneğin; bahçe salıncağı ya da bahçe yolu bunlardan bazılarıdır. Sıralı - bahçe aydınlatma ürünleriyle bahçe yoluna tam aydınlatma sağlayabilirsiniz.

Dayanıklı Model Tercihi

Özellikle yağmur, kar, su, güneş gibi dış hava şartlarına en dayanıklı ışıklandırma modellerine göz atarsanız bu konuda sorun yaşamazsınız. Bambu, ahşap, örgü, rattan, doğal hazeran malzeme ile yapılmış kaliteli ürünlerimiz bu konudaki tercihlerinize çözüm olacaktır.

Bahçe Işıklandırma Fikirleri / Doğru Bahçe Aydınlatma Modelleri

Hem modern ve şık görünümlü hem de tasarımıyla işlevsel özelliklere sahip bahçe ışıklandırma modellerine firmamızdan ulaşmanız mümkündür. Hem iç hem de dış mekanlarda gönül rahatlığıyla kullanacağınız ve her tarza, alan ölçüsüne en uygun Divona Home ürünlerimiz şunlardır;

1 - Bahçe Duvar Aydınlatma

Özellikle küçük bahçe mekanlarında bahçe ışıklandırma yaparken yerden tasarruf amacıyla ve etkin aydınlatma sağlamak için tercih edeceğiniz ürünler bellidir. Duvar odaklı çalışacağınız aydınlatma işleminde ışığı kaliteli ve dengeli dağıtmanın yanında, diğer bahçe mobilyası ile de uyumlu ürünleri bulmuş olursunuz.

Ayrıca ışığı doğrudan vermeyerek göz sağlığını da korumuş olursunuz. Yani loş ve dingin bir ışıklandırma için dış mekan duvarında kullanılabilecek en modern dokulu modeller şunlardır;

  • Afrika Rattan Aplik
  • Mahperi Kollu Bambu Aplik
  • Yasemin Hazeran Kollu Aplik
  • Hazel Deniz Sazı Aplik
  • Pena Doğal Hazeran Aplik
  • Sitrus Doğal Hazeran Aplik
  • Örgü Aplik

2 - Solar Bahçe Aydınlatma

Güneş enerjili bahçe aydınlatma olarak bilinen bu ürünlerde ışıklandırma, güneş enerjisi sistemi ile çalışır. Bu tür modellerde güneş enerjisi elektriğe dönüştürüldüğü için, hem çevre dostu hem de enerji tasarruflu bahçe ışıklandırma yapmış olursunuz.

Bu tür fonksiyonel lambaları dekoratif olarak sunabileceğiniz doğal hazeran, rattan, bambu ve ahşap kalitesindeki ışıklandırma ürünleriyle kullanabilme imkanı için Divona Home firmamızın internet sitesini takip etmenizde fayda vardır.

3 - Ağaç Aydınlatma

Ağaç aydınlatma ürünleri genellikle sarkıt modeller olarak karşınıza çıkacaktır. Özellikle ışığın tam ve net şekilde dağılması noktasında maksimum verim sağlayan bu modellere bünyemizden ulaşmanız mümkündür.

Rattan, bambu, hazeran gibi doğal dokulu ve insan sağlığına zararı olmayan modelleri tekli, 2’li ve 3’lü olarak tercih edebilirsiniz. Peki firmamızdaki sarkıt ağaç ışıklandırma modelleri nelerdir?

  • Yasemin Hazeran 2’li Sarkıt Lamba
  • Jüt Avize
  • Rattan Koza 3’lü Set
  • Özden Jüt Sarkıt Lamba
  • Doğal Deniz Sazı Avize
  • Bambu Meltem Sarkıt Lamba

4 - Bahçe Işıklandırma Lambaları

Bahçe ışıklandırma için ister zemin ister tavan olsun, amacınıza en uygun masa lambası ve lambader modelleri ile dilediğiniz alanı başta bahçe mobilyası ürünleri olmak üzere dilediğiniz şekilde vurgulayabilirsiniz.

Bu lambaları zemine monte edebileceğiniz gibi bitki ya da ağaç diplerinde, sıralı olarak bahçe yolunda ya da ağaç dalına asarak da kullanabilirsiniz. Bu konuda tercih edeceğiniz en güzel Divona Home lamba ve lambader modellerimiz şunlardır;

  • Makonya Lambader
  • Dalya Lambader
  • Yasemin Hazeran 3’lü Lamba Seti
  • Papatya Doğal Hazeran Lamba
  • Koza Üçlü Rattan Set
  • Efsun Deniz Sazı - Sarkıt Lamba
  • Tiana Hazeran Sarkıt Lamba
  • Gıda Rattan Sarkıt Lamba
  • Oriental Konik Lamba Seti

5 - Modern Bahçe Aydınlatma

Bahçe ışıklandırma için doğru seçeneklerden biri de modern ve şık dokulu ürünlerden yardım almaktır. Oturma grubu, koltuk takımı, bahçe sandalyesi, salıncak, şemsiye gibi bahçe mobilya ürünlerini net ve olması gereken şekilde en şık haliyle göstermenin yolu dekoratif modelli aydınlatma ürünlerinden geçer. İşte tam da bu noktada aşağıdaki modeller işinize fazlasıyla yarayacaktır;

  • Geometrik şekilli bahçe ışıklandırma modelleri
  • Örgü modeller
  • Aplik duvar ürünleri
  • Koza rattan masa lambası
  • Bambu masa lambaları
  • Lambader modelleri
  • Eskitme masa lambaları
  • Sarkıt doğal lambalar
  • Doğal palmiye tasarım modelleri
  • Doğal hazeran modeller

Sıkça Sorulan Sorular

Bahçe ışıklandırma doğru tercih yapıldığında işlevsel ve estetik olarak etkin kullanım sağlamaktadır. Ayrıca bu konuda merak edilen sorular ışığında da yeni öneriler edinebilirsiniz.

1 -Doğru Aydınlatmanın Nasıl Olması Gerekir?

Yapılan bahçe ışıklandırma asla gözü yormamalıdır. Yani ışık doğrudan göze değil de yansıyarak mobilyalar üzerine gelecek şekilde yerleştirilmelidir. Bu konuda bahçede doğal ışığa en yakın tonlar olan sarı gibi renkler tercih edilmelidir. Ayrıca doğaya uyumlu rattan, ahşap, bambu kılıflı ışıklandırma ürünleri tercih edilmelidir.

2 - Bahçe Aydınlatma Kaç Watt Olmalı?

Bahçenizin alanına göre küçük boyutlu bir bahçe için 15 veya 30 Watt kullanabilirsiniz. Ayrıca daha enerji tasarruflu lambalar ile bütçenizi koruyabilirsiniz.

3 - Bahçe Aydınlatma Armatürleri Nelerdir?

Dış mekanlar için bahçe ışıklandırma armatürleri spot ışıklar, sokak lambaları, duvar aplikleri, zemin ışıklandırmaları, sarkıt lambalar, LED ışıklandırma ürünleri vb. sayılabilir.

4 - Alan Ölçüsüne Göre Bahçe Işıklandırma Nasıl Olmalı?

Küçük bahçeye sahip olanlar genellikle daha sıcak tonlar ile hem ortamı geniş gösterebilir hem de daha sıcak dokunuşlar yapabilir. Ayrıca büyük bahçe alanları için soğuk tercihler modernlik ve tam aydınlatma açısından daha doğru olacaktır.

5 - Bahçe Aydınlatma Ne Renk Olmalı?

Genellikle bahçe ışıklandırma ürünlerinde beyaz ışık yerine doğaya daha yakın ve göz yormayan sarı ışık kullanılmalıdır. Diğer yandan mavi ve yeşil gibi daha otantik ışıklar da ortamda daha modern ambians oluşturmanıza yardımcı olabilir.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı