Bahçe İçin Koltuk Modelleri Nasıl Seçilmelidir?

Bahçeleriniz İçin Özel Tasarlanmış Köşe Koltuk Önerileri

Yaz ve ilkbahar aylarında bahçede zaman geçirmek bahçe koltuğu ile oldukça eğlenceli bir hal alır. Bol bol oksijeni hissetmek veya doğal güzellikleri seyre dalabilmek için birbirinden farklı özelliklere sahip ürünler vardır. Bahçede daha çok zaman geçirmek için ürün çeşitleri bahçelere özel olarak tasarımı yapılmış ürünlerdir. Ailenizdeki birey sayısına uygun koltukları kolay bir şekilde bulabilirsiniz. Standart ölçülerde yapılmış koltuk tasarımları ya da bahçenizin alanına uyum sağlayan güzel ürünleri deneyebilirsiniz.

Oval ya da yuvarlak bahçe koltuğu bahçe dekorasyonunda kalıpların dışına çıkmanıza olanak tanır. Yumuşak oturma kısımları ve sırtınızı yasladığınızda destekleyen rahat süngerleri ile rahatınızdan ödün vermezsiniz. Mevsim koşullarına göre üretimi yapılan ve uzun seneler sizin ihtiyacınızı karşılar tarzda tasarımlar mevcuttur. Tasarımına, materyal yapısına, rengini dış ve iç mekanda kullanın özelliklerine göre oldukça fazla ürün yelpazesi içinden ihtiyaçlarınıza uygun seçenekleri kolay bir şekilde bulabilirsiniz.

 

Bahçe İçin Koltuk Modelleri

Bahçede geçirilen zamanı daha da konforlu ve eğlenceli bir hale getirebilmek için koltuk olmazsa olmazlardandır. Sohbet etmek uzanmak ve güneşlenmek için birbirinden farklı özelliklere sahip koltuklar yer alır. Ayrıca koltuklar ile beraber tercih edebileceğiniz bahçe şemsiyesi çeşitleri çok güneşli günler için rahat bir ortam sunar. Kapsamış olduğu alana ve estetik tasarımına göre bahçenize uygun bir şemsiye de tercih edebilirsiniz. Sallanma özelliği olan bahçe koltuğu ise manzarayı seyre dalarken hem bedeninizi hem de zihninizi dinlendirmenize yardımcı olacaktır.

Ayaklarınızı uzatıp rahatın tadını çıkarma avantajı sunmuş olan o modeller çoğunlukla bir kişilik olarak üretilir. Eğimli ayaklıları sayesinde belirli bir dereceye kadar sallanma olanağı sunan bu koltuklar keyifli anlar yaşatır. Salıncak özellikli bahçe koltukları olarak da isimlendirilen ürünler küçük çocukların daha kolay bir şekilde uykuya dalmasına çok yardımcı olur. Tek olarak üretilmiş olması bahçe içinde istediğiniz alana taşıma imkânı sunar. Böylece seyretmek istediğiniz manzarayı istediğiniz yerden izleyebilirsiniz.

 

İkili Bahçe Koltuğu Modelleri

İkili bahçe koltuğu oturma alanı için daha fazla kapasite sunmasıyla en çok tercih edilen model olur. Çeşitli malzeme yapıları ve farklı tasarımları barındıran bu çeşitler bahçenizi süsleyen ayrıntılara sahiptir. Pek çok modelin esnek ahşap aksamlar ile güçlendirilmesi koltuklara rahatlık sunarken dayanıklılığını daha da artırır. Minderlerinin kumaş yapısı ise terlemeyi önler ya da en aza indirerek yumuşak dokusu ile yaz ayında bahçe keyfini ikiye katlar. Karşılıklı bir şekilde konumlandırabileceğiniz seçenekler geniş aileler için yeterli olacak şekilde oturma alanı sunar. Tekli bahçe koltuğu ise konforundan ödün vermek istemeyenlerin tercihidir. Ergonomik yapısı ile eklem ve sırt bölgelerinizi rahatsız etmeyecek ürünler bahçede geçen uzun vakitlerin tadını çıkarmanızı kolay kılar. Bahçe keyfini daha da artırmak için üretilen hamaklar da oldukça keyiflidir. İki ağacın arasına gerilmiş olan ya da salıncaklı hamaklar bahçeler için oldukça popülerdir.

 

Fonksiyonel Özellikle Olan Bahçe Koltuk Çeşitleri

Bahçenizde rahat bir şekilde vakit geçirmek işlevsel koltuklarla mümkün hale gelebilir. Doğal yapısı ile beraber bahçenize uyum göstermesi ve hafifliği ile çok dikkat çeker. Bahçe köşe koltukları geniş alanları ultra değerlendirmeniz için fırsat tanır. Hem dekoratiflik katan hem de kalabalık nüfuslu ailelerin rahatlıkla oturup vakit geçireceği bu ürünler zorlu hava şartlarına uyum gösterir özelliktedir. Aynı zamanda güneş ışığına dirençli olan bu ürünler canlı ve parlak renklerini uzun seneler korumasına imkân tanır. Çamur toz ve kirlere karşı kolay bir şekilde temizlenebilir olması ürünün en önemli avantajlarındandır. Rahat bahçe koltuğu arayışında iseniz sünger ve kumaş yapısının bedeninizi dinlendiren özelliklere sahip olmasına dikkat etmeniz gerekir. Estetik görünüme önem veriyorsanız çeşitli materyallerden yapılmış olan ürünleri tercih edebilirsiniz.

 

Ahşap Bahçe Koltuğu Modelleri

Bahçe koltuğu ahşap modeller güçlü ve dayanıklı oluşunu doğadan almıştır. Doğal yapısı ile beraber bahçenize uyum göstermesi ve hafifliği ile dikkatleri üzerine çeker. Yüksek ya da alçak seçenekler arasından beden yapınıza uygun olan modelleri seçebilirsiniz. Köknar çam, ıroko ve gürgen gibi dayanıklı olan ağaçların daha da güçlendirilerek bir araya gelmesi ahşap koltuk modellerinin yapısını ortaya çıkarır. Bahçe koltuğu tekli üçlü modeller ise geniş bahçeler için çok uygun modellerdir. Bahçenizin alanı geniş ise daha dolu görünmesi için tekli ve üçlü seçenekler ayrı ayrı konumlandırılabilir.

 

Kullanışlı ve Şık Bahçe Koltuk Ürünleri

İkili üçlü bahçe koltuğu tekli modellere göre kısmen daha ağır olduğu için yerleştireceğiniz alanı iyi düşünüp tercih etmelisiniz. Bununla beraber bahçede kullanmış olduğunuz diğer mobilyalar ile uyumlu bir renk seçmek görsel bütünlük oluşturmak için çok önemlidir. Bahçe koltuğu alırken genişlik ve uzunlukları dikkat etmeniz, bahçenizi daha etkili bir şekilde kullanmanıza yardımcı olur. Her ne kadar temizlemesi kolay bahçe koltukları modeli bulunsa da koyu renkli olanlar açık havadan kaynaklanmış olan toz ve kirleri daha az gösterir özelliktedir.

Aynı zamanda tercih edebileceğiniz şık örtüler ürünleri dış etkenlerden korumak ve görsel olarak güzel görünmesi için elverişlidir. Konuklarınızı ağırlarken isterseniz koltuk sayınızı rahatlıkla artırabilmek için uygun fiyatlı olan plastik modelleri de düşünebilirsiniz. Bahçenizde sofistike tasarımlar oluşturmanız için vintage retro klasik ve bohem yaşam tarzına uygun çeşitleri incelemeniz gerekir. Özellikle şezlong tarzında üretimi yapılan ahşap bahçe koltuğu modelleri bahçede uzanmak için en iyi seçenektir.

Havuzlu bir bahçeniz varsa bu tür ürünleri güneşlenirken şemsiye ile beraber kullanmanız gerekir. Ebatlarının ayarlanabilir yapıda olması gün boyu zevkinize göre kişiselleştirmenize izin verir. Ahşabın beraberinde farklı malzemelerin bir arada kullanılmış olduğu ürünlerde dekoratif ayrıntıları ile birbirinden farklıdır. Hasır, demir, plastik, metal bahçe koltuğu çeşitlerini bahçenizin tasarımına uygun olarak konumlandırma yapabilirsiniz.

 

Bahçe İçin Koltuk Modelleri Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dış mekân koltuklarında pek çok unsur kaliteyi doğrudan etkiler. Rahat kumaş yapısı materyal cinsi desen renk ve ölçüler bu unsurlardan birkaç tanesidir. Bahçeniz için en doğru tercihi yapabilmek adını şu özellikleri göz önünde bulundurabilirsiniz.

  • İki kişilik bahçe koltuğu ürünlerinde koyu renkler tercih etmek güneş ışığını daha fazla çekeceği için sizi rahatsız edebilir. Koyu renkli olan ürünleri daha gölge kısımlarda kullanabilirsiniz.
  • Su geçirmez kumaşa sahip olan seçenekler yağmurlu havalarda da gönül rahatlığı ile kullanılır.
  • Elektrostatik toz boya ile kaplanmış koltuklar temizlik ve hava şartlarına dayanıklılık bakımından bir adım öndedir.
  • Bahçe koltukları fiyatları takım olarak seçildiği zaman bütçenize hitap edebilir.
  • Koltuklar ile beraber kullanabileceğiniz masa ve orta sehpalar yemek keyfi için oldukça ideal seçeneklerdir.
  • Portatif koltukları ihtiyaç anında kullanmak ve sonrasında olduğu yerden kolaylıkla kaldırmak için tercih edebilirsiniz.
  • Tenteli bahçe koltuğu bahçede dinlenmek ya da uykuya rahat bir şekilde geçebilmek için idealdir.
  • Küçük ebattaki modeller çocuklarınızın da bahçede keyifli zaman geçirmesine olanak tanır.
  • Renkli ve desenli koltuklar ise bahçede dekorasyonuna şık ayrıntılar ilave edebilir.

Günün yorgunluğunu ve stresini atmak için açılabilir olan seçenekler rahat bir ortamda dinlenmeniz için tasarlanmış ürünlerdir.

Kullanışlı Bahçe Koltuk Modelleri Nelerdir

Katlanır bahçe koltuğu seçenekleri yer kaplamadığı için hızlı bir şekilde kurulması sayesinde hem bahçelerde hem de teraslarda çok tercih edilir. Plastikten tasarlanmış olan küçük koltuklarda kullanması kolay modelleri arasında yer alır. Köşe bahçe koltuğu bahçelerin beraberinde balkon ve teraslarda sıklıkla kullanılan modellerdir. Köşelere yerleştirilmesi sayesinde alan tasarruflu sağlar. Sandıklı bahçe koltuğu dar olan mekânlar için verimli modellerin arasında yer alır. Genellikle ahşap tasarımlar bahçeye doğal bir görünüm katarken alt kısmında yer alan sandık bölümü bahçe malzemelerinizi koyabilmeniz için geniş yer açar. Birbirinden farklı bahçe koltuğu seçenekleri içerisinde bahçenize ve tarzınıza uygun modelleri belirleyip satın alabilirsiniz.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı