Modern Bahçe Dekorasyonu Fikirleri 2023

Bahçe dekorasyonu farklı ve yaratıcı fikirlere açıktır. Fakat fikirlerin yanlış yönlendirilmesi hayal edilenden farklı olabilir. Evin keyif ve dinlenme alanı olan bahçeler zamanın büyük bölümüne eşlik etmektedir. Özellikle havaların ısınması ile birlikte temiz hava eşliğinde geçirilen vakitler artmıştır. Bu nedenle bahçeler içerisinde değişiklik yapma ihtiyacı oluşmaktadır.

Yorucu bir günün sonunda dinlenebileceğiniz ve enerjinizi tazeleyeceğiniz alanlar bahçelerdir. Özellikle büyük şehirlerde yaşayanlar için bahçe sahibi olmak oldukça önemlidir. Şehir kalabalığından uzak, tabiata yakın oldukları tek keyif alanlarıdır. Bu sebeple bahçelere yenilikler eşliğinde modern bir dekorasyon uygulamak mümkündür.

Bahçe Dekorasyonu Planlarınıza İlham Verecek Modern Seçenekler

Ev, iş yeri veya başka bir alan dekorasyonu sırasında size ilham veren stiliniz ve karakterinizdir. Özellikle bahçe dekorasyonu sırasında kişisellik ön plana çıkmaktadır. Çünkü kullanım alanı size özeldir. Dinleneceğiniz, kendinize ait aktivite yapacağınız alanın sizi yansıtıyor olması gereklidir.

Dekorasyon adına pek çok fikirle karşılaşabilirsiniz. Fakat fikir öncesi toparlamanız gereken başka bir durum vardır. Her düzenleme öncesi kendinize bir liste oluşturmalı ve hayalinizdeki alana bir adım daha yaklaşmalısınız. Bu listede neler mi olmalı? Liste içerisinde bahçe dekorasyonu için gerekli malzemelere yer verebilirsiniz. Ya da bahçenizde sizi rahatsız eden detayları not alabilirsiniz.

Dizayn öncesi planlanması gereken konular;

  • Bahçe sınırlarınızı belirleyin. Alanın ne kadarını kullanmak istiyorsunuz?
  • Bahçede gereksiz veya kullanmak istemediğiniz eşya veya aksesuarları kaldırın.
  • Bahçede ne tür bahçe mobilyası kullanmak istediğinize karar verin.
  • Bahçenizin hangi kısmını çiçeklendireceğinize veya ağaçlandıracağınıza karar verin.
  • Geceleri bahçenizde vakit geçirebilmeniz için aydınlatma gereklidir. Uygun aydınlatmalar seçin.
  • Sıcak havalarda gölgelenmenize yardımcı bahçe şemsiyesi seçmeyi unutmayınız. Özellikle güneşin dik açıyla vurduğu sıralarda olmazsa olmazınız olacaktır.

1 - Gözde Bahçe Dekorasyonu Seçimleri: Ahşap Yer Döşemeleri

Ev dekorasyonu kadar özenle yapılan bahçe dekorasyonu gerekli mobilyalar ve aksesuarlar eşliğinde yaşam alanları haline gelmiştir. Fakat mobilya yerleştirmeden önce zeminin uygun hale getirilmesi şarttır. Öncelikle yer döşemesi ile bahçe mobilyası için bir platform oluşturulmalıdır.

Zamanın en trend ahşap yer döşemeleri bunun için uygun seçenektir. Böylelikle hem şıklığı yakalayabilir hem de yağmur çamur demeden bahçelerinizin keyfini çıkarabilirsiniz. Ahşap yer döşemeleri suya, ısıya ve neme dayanıklıdır. Üstelik dış bahçe dekorasyonu zemininizi yıllarca kullanabilir ve mobilyalarınızı ilk günkü gibi muhafaza edebilirsiniz.

2 - Bahçe Şemsiyesi ile Temiz Havanın Keyfini Doyasıya Çıkarın!

Artık yağmurlu havalar sizi bahçenizden alıkoyamayacak… Bahçe mobilyalarınızı, sizi yağmurdan ve güneşin aşırı ısısından koruyacak mega bahçe şemsiyesi modelleri var. Sadece korumakla kalmayıp bahçenizi bir üst seviyeye taşıyacaktır. Özellikle geniş bir bahçeye sahipseniz Divona Home Mega şemsiyelerine şans vermelisiniz. Kalite ve güvenin adresi Divona Home sizi, sevdiklerinizi ve mobilyalarınızı düşünür.

3 - Modern Bahçe Düzenlemesi için Taşlarla Bahçe Dekorasyonu Yapabilirsiniz!

Evinizden çıkıp bahçenize geçiş yaptığınız sıra büyülü bir yola çıkmış hissi yaşamak istemez misiniz? Bu hissi verecek olan dekorasyon fikirlerinden biri de taşlı yol düzenlemesidir. Özellikle müstakil ev bahçe dekorasyonu için modern bir görünüm sağlamakla beraber bahçelerinize şıklık katacaktır. Ayrıca sınırlarınızı belirleyen taşlı yol son zamanların en popüler fikirleri arasındadır.

4 - Bahçelerinizi Çiçeklerle Süsleyin!

Modernliği yakalamak bahçelere çiçek ekemeyeceğiniz anlamına gelmez. Aksine daha doğal ve huzur veren bir görünüm elde etmenizi sağlayacaktır. Elbette ki küçük bahçe dekorasyonu yapacaksanız alanınız kısıtlı olabilir. Fakat büyük alana sahipseniz sevdiğiniz çiçekleri, bitkileri bahçenize ekebilir mis kokular eşliğinde kahvelerinizi yudumlayabilirsiniz.

5 - Bahçe Salıncağı Keyfini Tadınca Eve Girmek İstemeyeceksiniz!

Temiz hava, bol güneş, çayınız ve en sevdiğiniz kitabınız… Dinlenmenin en güzel yanı bu olsa gerek… Modern görünümü elde edeceğiniz mobilya ve aksesuarların yanı sıra bahçe salıncağı edinmeniz keyfinize keyif katacaktır. Sadece bahçe dekorasyonu için değil teras balkon gibi diğer açık alanlarınıza uygun modelleri Divona Home’da bulabilirsiniz.

6 - Bahçenizde Bir Süs Havuzunuzun Olmasına Ne Dersiniz?

Bahçe düzenlemesi yaparken konfor ön planda tutulmalıdır. Elbette modern bir bahçe dizaynı için sadece konfor yeterli değildir. Yanı sıra seçilen mobilyaların uyumu, kullanılan aksesuarlar ve bahçeye eklenen detaylar da önemlidir. Yaratıcı fikirler bahçe dekorasyonu düzenlemesinde size yön verecektir.  Bunlardan biri ise bahçe süs havuzudur.

Bahçenizde oturma alanınıza yakın veya tercihe göre uzakta kurduracağınız süs havuzu görüntüsü ve sesi ile manevi huzur sağlayacaktır. Böylelikle bahçe dekorasyonu için doğal ve egzotik bir hava yakalayabilirsiniz. Son zamanlarda farklı tasarımlara sahip süs havuzları oldukça popülerdir. İsterseniz nehir havası veren bir süs havuzuna sahip olabilirsiniz.

7 - Bahçe Aydınlatmaları ile Gecelerinizi Aydınlatın!

Özellikle yaz akşamları bahçe keyiflerinin en fazla sürüldüğü zamanlardır. Bu nedenle gün battıktan sonra bahçenizden olabildiğince faydalanmanız için aydınlatmalara ihtiyacınız olacaktır. Aydınlatma sistemleri sadece bir alanla kısıtlı olmamalıdır. Yürüyüş yapacağınız alanlar ve oturma alanları gerekli aydınlatmalar ile donatılmalıdır. Bahçe dekorasyonu aydınlatma detayı için uygun ve tasarruflu sistemleri kullanabilirsiniz.

8 - Alanınızı Bahçe Çiti ile Çevirerek Doğallığı Yakalayın!

Bahçelerinizde uygun bahçe çiti kullanmanız doğal bir görünüm elde etmenizde faydalı olacaktır. Özellikle kendinize ait bir alan oluşturmak, mahremiyeti koruma açısından bahçe süsleri eşliğinde kullanabilirsiniz. Şeklini ve rengini belirlemek tercihinize kalmıştır.

Bahçe Keyfinizi Katlayacak Bahçe Mobilyalarını Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bahçelere dikilen çiçekler ve bitkiler kişiye huzur ve dinginlik vermektedir. Fakat alanın kullanışını ve hazzını arttırmak için bu yeterli değildir. Özellikle bahçe mobilyası seçerken daha dikkatli tercihler yapılmalıdır. Bahçe dekorasyonu için mobilya seçiminde olabildiğince özgürsünüz. Köşe takımı, bank, masa, sandalye seçeneklerini zevkinize ve bahçe genişliğine göre kullanabilirsiniz.

Bahçe dekorasyonu için uygun mobilya seçerken;

Dayanıklılığına önem veriniz.

Dış ortama dayanıklı ve uzun ömürlü ürünler seçiniz. Kısa sürede deformasyona uğramaması ve formunu kaybetmemesi için dayanıklı ham maddeden yapılmış mobilyalar alınız.

Kaliteli malzeme ve iyi işçiliğe dikkat ediniz.

Bahçe dekorasyonu için rattan mobilya düşünen kişiler özellikle malzemenin kaliteli ve doğru işlendiğinden emin olmalıdır. Örgü detayından, gerginliğine kadar doğru yapıldığına dikkat ediniz.

Hafif mobilyalar için alüminyum ürünleri tercih edebilirsiniz.

Alüminyum malzemesi her türlü hava koşuluna dayanıklıdır. Bu nedenle yıllarca kullanmaya uygundur. Ayrıca hafif oluşu taşımanızda ve temizlemenizde kolaylık sağlayacaktır.

Sık Sorulan Sorular

Yalnız başınıza ve sevdiklerinizle keyifli anlar geçireceğiniz bahçeler yapılan bahçe dekorasyonu ile modernlik kazanmaktadır. Mobilya, aksesuar ve düzenlemedeki uyum yakalandığında doğada geçirilen zaman vazgeçilmez olmaktadır. Bahçenizde ışıltılı değişimler için stilinize ve zevklerinize güvenebilirsiniz. Ayrıca farklı fikirler almak da faydalı olacaktır.

1 - Ucuz Bahçe Dekorasyonu Yapmak Doğru mu?

Bahçe düzenlemesinde kullanılacak eşyaları ucuz pahalı diye nitelendirmek doğru olmayacaktır. Ürün seçiminde ilk önem verilmesi gereken kalite ve konfordur. Alacağınız bahçe mobilyaları senelerce ilk günkü gibi kullanabileceğiniz kalitede olmalıdır. Elbette bütçenizi zorlamayacak şekilde tercihler yapmalısınız.

2 - Bahçe için Kullanılacak Mobilya ve Ürünleri Nerede Bulabilirim?

Ev içerisinde gösterilen özveri ve düzen kullanılan dış mekanlar için de geçerli olmalıdır. Balkon, teras, bahçe gibi dış alanlar gerekli dizaynı yapıldığında evlerinizden farksız hale gelecektir. Özellikle iş yorgunluğu sonrası ayaklarınızı uzatıp anın tadını çıkarmak için evde kalmanıza gerek yok. İşte Divona Home ev içi ve dışı güvenle kullanacağınız ürünlere ev sahipliği yapmaktadır.

Özellikle kaliteden ödün vermeyen kişiler gönül rahatlığıyla tercih edebilir. Balkon, teras, ev ve bahçe dekorasyonu için kullanabileceğiniz eşsiz kaliteli ürünleri ile hizmet vermektedir. İster divonahome.com üzerinden, isterseniz mağazalarından ürünler hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı