Birbirinden Şık Bahçe Aydınlatma Modelleri

Bahçe aydınlatma için kullanılan modeller bahçelerin daha işlevsel hale gelmesinde büyük rol oynamaktadır.  Evlerde yapılan aydınlatmalar kadar bahçelerde uygulanan aydınlatma sistemleri de çok önemlidir. Çünkü bahçeleri olduğundan daha güzel göstermek ışıklandırılmasıyla doğru orantılıdır. Bu nedenle aydınlatma yöntemi bahçeye uygun şekilde seçilmelidir.

Özellikle bahçe sahibi kişilerin oldukça şanslı olduğu konu kendilerine ait bir alana sahip olmalarıdır. Bu yaşam alanının gerektiği şekilde değerlendirilmesi gerekmektedir. Peki bu işlem nasıl yapılabilir? Uygun mobilyalar, aksesuarlar, isteğe bağlı bir havuz ve daha fazlası… Fakat bunca eşyayı özel ve güzel kılacak en önemli detay aydınlatma yönteminin doğru şekilde seçilmesidir.

Bahçe Aydınlatma Modelleri ile Açık Alanlarınıza Doğallık Katın

Güzel görünümlü ve konforlu bahçeler verimli, keyifli zamanlar için ideal alanlardır. Sadece gündüzleri değil hava kararmaya başladığı andan itibaren sevdiklerinizle zaman geçirmeniz için uygundur. Ancak gündüzleri geceden ayıran önemli bir husus vardır. Bahçenizde bahçe aydınlatma sistemlerinin olması gerektiğidir. Efektif sonuçlar elde etmenizi sağlayan sistem, açık alanlarınızı aktif şekilde kullanabilmenizi sağlayacaktır.

Bahçede uygulanan aydınlatmanın gelişigüzel yapılmaması gerekir. Özellikle bahçe detaylarına dikkat ederek aydınlatma şekline karar verilmelidir. Böylelikle modern ve şıklığı bir arada yakalayabilirsiniz. Açık alan aydınlatması için gerekli olan ilk şey doğru ışıklandırma ürünlerini seçmektir. Dış mekanda genel olarak ampul, fener ve led ışık kullanılmaktadır. Seçiminizde nasıl bir görünüm istediğiniz etkili olacaktır.

Seçtiğiniz ışıklandırma sadece görüntüyü değil tercih ettiğiniz bahçe mobilyası ile bahçenizin uyumunu da etkilemektedir. Öyleyse bahçe aydınlatma yöntemi nelere göre seçilmelidir?

Alanın genişliği

Yapılacak aydınlatma bahçenin genişliğine ve istenilen görüntüye göre değişmektedir. Kimi bahçelerde 1 veya 2 bahçe aydınlatma sistemi yeterken, kimisinde led bahçe aydınlatma gibi detaylı bir çalışma gereklidir.

Enerji tasarrufu

Doğru aydınlatma bitkileri vurgulamakla birlikte yolu tam olarak görmeyi sağlamaktadır. Modern görünüm sağlarken enerjiden tasarruf elde etmek önemlidir. Birden fazla lambalar için az enerji harcayan modeller tercih edilmelidir.

Aydınlatma rengi

Tercihe göre sarı veya beyaz ışık kullanılmaktadır. Ayrıca bitkiler üzerine yeşil ışık, havuz kenarına ise mavi kullanılabilmektedir.

1 - Yukarı Doğru Bahçe Aydınlatma Modelleri

Modern bahçe aydınlatma fikirlerinden olan yukarı aydınlatma sistemleri bitki ve ağaç görünümleri esas alınarak tasarlanmıştır. Lambalar bahçe zeminine monte edilmektedir. Böylelikle ağaçların ve bitkilerin gölgeleri bahçeye güzel bir görünüm katmaktadır. Özellikle bu aydınlatma ile havuz kenarında ve bahçe şemsiyesi yanında güzel bir ambiyans yakalayabilirsiniz.

2 - Aşağı Doğru Aydınlatma Modelleri

Bahçelerde ay ışığı görünümü yakalamak isteyenlerin kullanması gereken yöntemdir. Aşağı doğru aydınlatma ağacın üst kısımlarına yerleştirilen bahçe aydınlatma armatürü ile olmaktadır. Fakat bu armatürlerin bitkilerinize fazla yakın olmadığına dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde bitkilerinize zarar verebilir veya ışığı engelleyebilir.

3 - Kontrast Aydınlatma Modelleri

Aydınlatma sisteminin bahçede bulunan nesnelerin arkasına yerleştirilmesiyle oluşturulan bahçe aydınlatma yöntemidir. Böylelikle eşyalara derinlik katabilir ve güzel bir görünüm elde edebilirsiniz. Özellikle bahçesinde keyif yapmak ve dinlenmek isteyenler bu yöntemi denemelidir. Kişiye dinginlik verecek ve göz yoracak ışıklandırmaya maruz kalmayacaktır.

4 - Gölgeleme Işıklandırma Modelleri

İlgi çekici ve gizemli bir bahçeye sahip olmaya ne dersiniz? Bunun için yapmanız gereken gölgeleme tekniğini uygulamaktır. Gölgeleme tekniği ile bahçedeki objeleriniz oldukça sıra dışı görünecektir. Ayrıca ağırladığınız misafirler bu görüntü karşısında kayıtsız kalamayacaktır.

5 - Bahçe Duvar Aydınlatma Modelleri

Aydınlatma seçeneklerinin en fazla tercih edileni duvar aydınlatmalarıdır. Duvar aydınlatmaları bahçe görünümünü güzelleştirmekle birlikte evin dış görünümünde de etkilidir. Işığın tam olarak dengeli dağılmasını ve alanda eşit kullanımı sağlamaktadır. Kullandığınız bahçe mobilyası ile uyum sağlamaktadır. Ayrıca yakın ışıklandırma olmadığından gözlerinizi yormayacaktır.

Örneğin bahçede loş ve sakinleştirici bir aydınlatma şekli isteyebilirsiniz. Bunun için Divona Home ürünü olan Mehpare Doğal Hazeran Aplik tam size göre olacaktır.  Ayrıca duvara monteli bahçe aydınlatma ürünü olan Şule Doğal Hazeran Aplik ürünü doğallığın yanı sıra bahçenize şıklık katacaktır. Divona Home kalitesiyle kullanabileceğiniz duvar aydınlatma modelleri şöyledir;

  • Afrika Rattan Aplik Lamba
  • Mahperi Dairesel Şekilli Kollu Bambu Aplik,
  • Yasemin Hazeran Kollu Aplik,
  • Hazel Deniz Sazı Gri Aplik,
  • Pena Doğal Hazeran Aplik,
  • Sitrus Doğal Hazeran Apliktir. Bu ve daha fazla ürün için divonahome.com’u veya Divona Home mağazalarını ziyaret ediniz.

6 - Sarkıt Aydınlatma Modelleri

Sarkıt aydınlatma evlerde kullanıldığı kadar bahçelerinde gözde modellerinden oluşmaktadır. Özellikle bahçelerinde üstü kapalı şekilde vakit geçirmeyi tercih edenler bu dış mekan aydınlatma sistemini kullanmaktadır. Aydınlatmada odak nokta bahçe oturma grubu, masa, sandalye veya bahçe salıncağı gibi objeler olmaktadır. Işığın eşit şekilde dağılmasını sağlamaktadır.

Gözleri yormayan bu modeller rattan, bambu gibi özel malzemelerden üretilmektedir. Böylelikle bahçenizle uyum sağlayarak eşsiz bir görünüm sağlamaktadır. Tekli, ikili ve üçlü şekilde dizay edebileceğiniz bahçe aydınlatma modelleri Divona Home’da sizlerle buluşuyor;

  • Yasemin Hazeran İkili Avize,
  • Jüt Avize,
  • Koza 3’lü Rattan Set,
  • Özden Jüt Avize,
  • Beren Doğal Deniz Sazı Avize,
  • Meltem Büyük Boy Bambu Sarkıt Lamba Divona Home ürünlerinden sadece birkaçıdır. Tarzınıza ve bahçenize uygun mekan bahçe aydınlatma ürünleri için divonahome.com’u ziyaret ediniz.

Sık Sorulan Sorular

Yaz aylarının gelmesinin ardından evlerde geçirilen süre de azalmaktadır. Keyifli anların geçtiği bahçe, balkon, teras gibi açık alanların yaşam alanı halin gelmesi belirli ihtiyaçları da ortaya çıkarmaktadır. Özellikle bahçe dizaynı içerisinde yer alan aydınlatma sistemleri ve modellerini seçerek kaliteli zaman geçirmeniz mümkündür.

1 - Bahçe Aydınlatma Nasıl Olmalı?

Bahçenin aydınlatmasında beyaz ışıklandırma tercih edilmemektedir. Beyaz ışık yerine sarı ışık kullanılmalıdır. Çünkü sarı ışık bahçe görünümünün daha iyi ve göz yormayacak hale gelmesini sağlamaktadır. Ayrıca ortamın daha samimi ve sıcak olmasına katkı sağlar.

2 - Park Aydınlatması Nasıl Olmalıdır?

Park içerisinde aydınlatma uzun direkler üzerine daire şeklindeki dış mekan aydınlatma armatürü ile yapılmaktadır. Bahçe aydınlatma armatürleri ile farklılık gösterebilmektedir. Ayrıca buna ek olarak ağaç aydınlatmaları da tercih edilir. Bunun için ise gömme spot ışıklar ve projektörler kullanılmaktadır. Yürüyüş yolları için kısa aydınlatmalar olan bollard kullanılmaktadır.

3 - Güneş Enerjili Bahçe Aydınlatma Nasıl Çalışır?

Güneş enerjisi ile çalışan ışıklandırmalar, solar ışıklandırmalar diye adlandırılmaktadır. Bahsi geçen bu sistem gündüz gerekli olan güneş enerjisini depolar. Bataryaya yaptığı bu depolama işlemi sonrası havanın kararmasıyla ışığını vererek enerjisini tüketmeye başlamaktadır. Bahçe aydınlatma güneş enerjili sistemi bu şekilde devreye girmektedir.

4 - Bahçe Aydınlatma Kaç Watt Olmalıdır?

Küçük boyutlara sahip bir bahçenin aydınlatılması için 15 veya 30 Watt’a ihtiyaç vardır. Böylelikle bahçe istenilen düzeyde aydınlatılabilmektedir. Ayrıca elektrikten tasarruf ederek bütçenizi korumanızda yardımcı olmaktadır.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı