Bahçe Aksesuar ve Mobilyaları ile Dekorasyon Oluşturun | 10 Ürün

Bahçe aksesuar ve mobilyaları ile bahçenizi oldukça ferah ve şık bir yaşam alanına çevirmek çok kolay! Üstelik bunu Divona Home’un hepsi birbirinden zevkli ve güzel tasarımları ile yapmanız mümkün. Bahçe aksesuar dış mekanlarınızı estetik göstermek için en önemli parçalardır. Bu nedenle titizlikle seçilmesi büyük önem arz eder.

Bahçe Aksesuar Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Bahçe mobilyası ve aksesuarları seçilirken bazı kriterlerin var olması gerekir. Aksi halde dış mekanlarda şık bir görünümden bahsetmek çok zor olur. Peki bu aksesuarları ve mobilyaları seçerken nelere dikkat etmemiz gerekir?

  • Küçük bir bahçeden bahsediyorsak çok büyük mobilya ve aksesuar almak mantıklı olmaz. Bahçe boyutuna göre seçmek gerekir.
  • Bir konsept belirlemek gerekir. Sonrasında da bu konsepte uygun olarak hareket etmek gerekir.
  • Kişinin zevkleri göz önünde bulundurulmalıdır.

En Güzel Bahçe Aksesuar ve Mobilyaları

Dış mekan dizaynı konusunda iç mekan kadar çok seçenek olmasa da şık bir konsept elde etmek mümkündür. Bunun için öncelikle en küçük ayrıntıları bile gözden kaçırmamak ve güzel bir şekilde değerlendirmek gerekir. Böylece parçadan bütüne güzel bir bahçe dekorasyonu elde etmek mümkündür. Peki en güzel bahçe aksesuar modelleri hangisidir?

1 – Bahçe Aksesuar Ürünü: Bahçe Şemsiyesi

Bahçelerde gündüz vakit geçirirken en çok sorun yaşadığımız konulardan bir tanesi güneş ışığına çok fazla bir şekilde maruz kalmaktır. Özellikle büyük bahçelerde oturma grubunun yanında bahçe şemsiyesi tercih edilmesi kurtarıcı nitelikte olabilir. Bahçe şemsiyesini tercih ederken dikkat etmeniz gereken noktalar ise şu şekildedir;

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Boyutlarına dikkat etmek gerekir. Bahçeye ve oturma grubuna göre küçük ya da büyük olmamalıdır.

Bahçenin genel konseptiyle uyumlu olmalıdır.

Kolay bir şekilde açılıp kapanıyor olması gerekir.

2 – Fındık Tekli Rattan Kahverengi Salıncak

Salıncak tercih ederken şık ve estetik bir görünüme sahip olması çok önemlidir. Fındık tekli rattan kahverengi salıncak da oldukça şık bir model olarak karşımıza çıkar. Bu nedenle dış mekan dekorasyonuna uyması halinde gönül rahatlığı ile tercih edilebilir. Kaldı ki söz konusu model hemen hemen her dekorasyona uyum sağlama özelliğine sahiptir.

Ayrıca bu bahçe salıncağı birçok yönden kullanım kolaylığı sağlar. Özellikle kolay temizlenebilir olması ve minderinin de dahil olması tercih edilmesindeki en büyük etkenlerden biridir. Fındık tekli rattan kahverengi salıncağın çok popüler olmasının bir diğer sebebi ise uygun fiyatlı olmasıdır. İlk etapta bahçe salıncak fiyatları çokça merak edilir. Salıncağın uçuk bir fiyata sahip olmaması tercih edilmesindeki en büyük etken olabilir.

3 – Capri Bed Rattan Bahçe Salıncak

Bahçe aksesuar denildiği zaman birçok parça akla gelebilir. Ama en önemli ve işlevsel ürünlerden bir tanesi salıncak olarak karşımıza çıkar. Çünkü bahçe aksesuar akla sadece dekorasyon ürünlerini getirmez. Aynı zamanda kullanışlı bir ürünü de kapsar. Bahçe salıncağı da bunlardan bir tanesidir. Birçok salıncak modelinden bahsetmek mümkündür.

Bunlarının içerisinden bahçeye ve dekorasyona en uygun olanı tercih edilmelidir. Örneğin küçük bir bahçeye tekli bir salıncak yeterli olurken büyük bir bahçeye ve kalabalık bir aileye sahip kişiler büyük salıncakları gönül rahatlığı ile tercih edebilir.

Capri bed rattan bahçe salıncak da büyük ve şık salıncaklardan bir tanesidir. Bu sayede bahçede hoş vakit geçirirken aynı zamanda dekorasyonun tamamlayıcısı olarak kullanılabilir. Salıncağın minderleri oldukça kolay bir şekilde temizlenir. Böylece şık görüntüsünden ödün verilmemiş olur.

4 – 75 cm Karp Baz Model Barbekü Seti

Bahçe denildiği zaman hemen hemen herkesin aklına barbekü ve mangal partileri gelir. Özellikle bahar ve yaz aylarında sevdiklerimiz ve ailemiz ile birlikte keyifli vakit geçirmek için barbekü organizasyonları tercih edilir. Sevdiklerimiz ile daha keyifli vakit geçirmek için toplu piknik alanlarından ziyade bahçe içerisindeki organizasyonlar daha keyifli olur.

Bu nedenle bahçe gibi imkanı olanlar mutlaka bahçe aksesuar ürünleri içerisine barbekü setini de dahil etmelidir. Birçok modelden bahsetmek mümkündür. Bu modellerden kendinize ve bahçeye en uygun olanı tercih edilmelidir. Barbekü setinin içerisinde birçok parça yer alır. Bu parçaları şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Kılıf
  • Tel ızgara
  • Önlük
  • Dinlendirme ızgarası

5 – Ahtopot Çiftli Salıncak

Bahçe salıncağı modelleri içerisinde çok popüler olan bir diğer model ise ahtopot çiftli salıncak modelidir. Oldukça şık bir görünüme sahip olduğu için gönül rahatlığı ile bahçe aksesuar parçası olarak kullanılabilir. Ürünü tercih etmek için birçok sebepten bahsetmek mümkündür. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Dış mekana uygun bir yapıya sahiptir. Bu nedenle bahçe aksesuar niyetine kullanılabilir.
  • Kolay bir şekilde temizlenebilir.
  • Taşıma kapasitesi 150 kilogramı bulmaktadır.

6 – Gondol Ahşap Bahçe Hamak

Bahçe aksesuar denildiği zaman akla birçok parça gelir. Ama en güzel ve en kullanışlı ürünlerden bir tanesi de hamaklardır. Çünkü dış mekan ve doğa denildiği zaman insanın direkt olarak aklına dinlenmek gelir.

Bu da hamak gibi bahçe aksesuar modelleri ile olur. Bu hamak sayesinde günün veya haftanın yorgunluğunu rahat bir şekilde atabilirsiniz. Ayrıca keyifli bir şekilde vakit geçirebilirsiniz.

Dış mekanlarda kullanılan bir ürün olduğu için kolay bir şekilde temizlenebilmesi çok önemlidir. Çünkü dış mekanda yer alan eşyalar iç mekandaki eşyalara nazaran çok daha fazla kirlenme ihtimali bulunur. Bu nedenle kolay ve hızlı bir şekilde temizlenebilmesi gerekir. Aksi halde kirli görüntüsü ortamın estetiğini ciddi bir şekilde bozar.

7 – Aydınlatma

En önemli bahçe aksesuar parçalarından bir diğeri de aydınlatmalardır. Aydınlatmalar hem iç mekanlarda hem de dış mekanlarda titizlikle seçilmesi gereken ürünlerden bir tanesidir. Fakat dış mekanlarda biraz daha önemli olduğunu söylemek gerekir.

Çünkü bahçelerde en çok bahar ve yaz akşamları serinlikte vakit geçirmekten hoşlanırız. Akşamları ise aydınlatmalar çok büyük önem taşır.

Gündüzleri ise bahçe aksesuar olarak karşımıza çıkar. Bu nedenle konsepte uygun olan modelleri tercih etmek çok önemlidir. Güzel aydınlatan ve şık görünüme sahip olan modeller bahçenin tamamlayıcısı niteliğinde olur.

8 – En Güzel Bahçe Aksesuar Modeli Saksı

Bahçeleri olduğundan daha şık gösteren bir diğer ürün ise şüphesiz saksılardır. Büyük ve şık saksılar ortama farklı bir hava katmasının yanı sıra içerisindeki uygun dış mekan bitkileri bahçenin daha ferah ve zarif görünmesine yardımcı olur.

9 – Sehpa ve Masalar

Bahçe aksesuar ve mobilyaları arasında çok fazla öneme sahip olan bir diğer ürün ise masa ve sehpalardır. Özellikle kitap okurken ya da bir şeyler içerken kolaylık sağlaması açısından sehpa olmazsa olmaz niteliğindedir. Aynı zamanda bahçe aksesuar ürünlerinden biri de olduğu için şık bir görünüme de sahip olması gerekir.

10 – Sandalye

Sandalyelerde bahçe için en az masa ve sehpa kadar önemlidir. Oturma grubunun var olmasının yanı sıra kalabalık misafirlerin olmazsa olmazı niteliğindedir. Bahçe aksesuar modeli olarak da kullanılabilir. Bunun için yapılması gereken en önemli nokta bahçe mobilyası dekorasyonu ile uygun olmasıdır. Böylece hem bahçe aksesuar hem de bahçe mobilyası olarak rahatlıkla kullanılabilir.

Sık Sorulan Sorular

Bahçe aksesuar modelleri ile alakalı sıkça merak edilen bazı sorular bulunur. Bu soruların cevaplanması ile beraber bahçe dekorasyonu ile alakalı taşlar daha net bir şekilde yerine oturmuş olur.

1 – Bahçe Dekor Süsleri Çok Pahalı mı?

Bahçesine çeşitli süsler aracılığı ile renk katmak isteyenler dekor süslerinin maliyeti hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmak isterler. Dekor süslerinin güzel olması için illa çok pahalı parçalar olmasına gerek yok. Divona Home olarak sunduğumuz oldukça uygun fiyatlar sayesinde çok şık dekorasyon fikirlerine sahip olabilirsiniz.

2 – 2. El Bahçe Aksesuarları ile Dekorasyon Yapılır mı?

2. el aksesuarlar aracılığı ile de dilediğiniz bahçe konseptini elde etmeniz mümkün. Fakat aklınızda hazır bir fikir varsa 2. Elden ziyade 0 parçalar ile daha rahat ve kolay bir şekilde kafanızdaki dekorasyonu gerçekleştirmeniz mümkün.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı