Astım Hastalarına Rahat Bir Nefes Aldıracak Hav Vermez Antialerjik Halı Modelleri

Astım Hastası Olan İnsanlar İçin Halı Önerileri Nelerdir? 

Astım, hava yollarının artan duyarlılığına bağlı olarak gelişen kronik bir hastalıktır. Tekrarlayan öksürük ve hırıltı ile karakterizedir. Astımda hem büyük hem de küçük hava yolları etkilenebilir. Astım her yaşta ortaya çıkabilmesine rağmen, yaşamın ilk yılında 0 vaka görülür. Tüm alerjilerde olduğu gibi, astım insidansı son yıllarda artmıştır. Ev tozu ve akarlar gibi ev alerjenlerine maruz kalmanın, iç mekânlarda yaşamanın hastalık sıklığını arttırdığı bilinmektedir.

Astımda hava yollarının daralması şeklinde ataklar ve ataklar tipiktir. Astımlı hastalarda mikrobiyal olmayan bronşit vardır. Bunun sonucunda bronşlarda salgılar artar, bronş duvarları kasılır, hasta astım krizi geçirir. Toz, duman, koku, polen bir saldırıyı tetikleyebilir. Astım alerjilerden kaynaklanabilir veya alerjiden bağımsız olarak gelişebilir.

 

Astım Belirtileri Nelerdir?

Astım hastaları genellikle ataklar arasında rahat hissederler. Astım başlangıcında bronşlarda ödem ve sekresyon artışı olur. Bu öksürük, nefes darlığı ve göğüs ağrısına yol açar. Şikâyetler gece veya sabah kötüleşir. Semptomlar kendi kendine düzelebilir veya hastaneye yatmayı gerektirecek kadar şiddetli olabilir. Öksürük genellikle kuru ve balgamsızdır. İndüksiyon ve ekspirasyonda tıslama sesi duyulabilir.

 

Astım Hastaları İçin Halı Seçimi

Hayatımız boyunca birçok farklı hastalığa yakalanabiliriz. Bunları aşmak için elimizden geleni yapsak da bazıları kalıcı olarak vücudumuzda kalır. Kendimizi kronik hastalıklardan korumak için hayatımızda radikal değişiklikler yapmamız gerekebilir. İnsanlarda yaygın olarak görülen birçok kronik hastalık vardır. Astım, aralarında en yaygın olanlardan biridir. Birçok insan astım sorunları nedeniyle hayatlarını daha dikkatli yaşamak zorundadır.

Astım hastalarının özel hassasiyetleri vardır, bu nedenle halı seçerken dikkatli olmaları gerekir. Evlerine alacakları düz gri halı tasarımları mutlaka astım hastaları için özel tasarlanmış halılar olmalıdır. Aksi takdirde bu halılar bulundukları ortamda yaşamlarını sürdüremeyeceklerdir.

 

Astım İçin Halıların Önemi

Astım, insanlarda hava yolu ağrısının bir durumu olarak tanımlanır. İnsan hava yolları yabancı maddelere aşırı tepki verir. Bu nedenle kişiler solunum yollarına zarar verebilecek maddelerin bulunduğu alanlardan kaçınmalıdır. Büyük ve küçük hava yolları astımdan etkilenir. Esas olarak göğüste öksürük ve hırıltı ile kendini gösterir. Masif mavi halı desenleri evde popüler olsa da, özel bir halı satın alınmazsa bu belirtiler tekrarlamaya devam edecektir.

Astım her yaşta ortaya çıkabilir. Genelde insanlarda doğuştan var ve bir yaşına gelindiğinde astım kolaylıkla tespit edilebilecek bir düzeye ulaşır. Bu aşamadan sonra her zaman bilinçli hareket etmek gerekir.

 

Astımlı Hastalar İçin Hangi Halılar Uygundur?

Astımlı hastalarda solunum yolu toza ve çeşitli mikroorganizmalara karşı aşırı duyarlıdır. Bu maddeler havada dolaşsaydı, bir astım hastasının bu ortamda bulunması imkânsız olurdu. Bu nedenle astım hastaları her zaman anti-alerji halı kullanmalıdır.

Halıların sürekli olarak toz ve mikroorganizmaları hapsetmesi ve her adımda yayması astım hastalarını rahatsız ediyor. Çok sayıda farklı semptom ortaya çıkmaya başladı. Bunu önlemek için anti alerjik oval kenarlı halılar tercih edilmelidir. Anti-alerji halıları ve anti bakteriyel halılar birlikte karıştırılır. Astım hastalarının kendilerini rahat hissetmeleri için anti-alerji halı kullanımına öncelik verilmelidir.

 

Alerji Halı Nedir?

Tozlar elektrikli süpürge ile temizlenir ve halıyı belli bir oranda bırakır. Ancak elektrikli süpürgeler, kapasitesi ne kadar büyük olursa olsun, tüm tozu süpüremez. Bu nedenle halı temizliği belirli zamanlarda yapılmalıdır. Standart halı desenleri, her adımda mevcut tozu havaya bırakır. Daha sonra solunum yollarına ulaşır ve oraya sığınmaya başlar. Bu astım hastaları için felaket olur. Öksürük nöbetleri yoğun ve inatçı iken hasta ortamda bulunamaz. Bazı lifler yapıları gereği toz partiküllerini tutmazlar. Toz partikülleri her zaman havada bulunur ve ortamın havalandırılması ile halıyı terk eder. Böylece halıya basıldığında havaya toz karışmaz.

 

Anti-Alerji Halı Nerede Kullanılır?

Astım hastaları için Anti-alerji halı olmazsa olmaz ürünlerden biridir. Bu halıları tüm yaşam alanlarında kullanırlar. İç mekân yüksek mukavemetli halı desenleri anti-alerjik olmalıdır. Bu halıları işyerlerinde bile seviyorlar. Ancak bu duyarlılığın olduğu tek yer ev değildir. Astımlılar ve insanlar için bu tür birçok farklı alanda serilmektedir.

 

Hastanede Anti-Alerji Halı Kullanımı

Hastaneler, anti-alerji halılarının en büyük kullanımı olarak kabul edilebilir. Hastanedeki hastalar göz önüne alındığında çoğu toz ve mikroorganizmalara karşı hassas dönemdedir. Bu nedenle hastanın rahatsızlığını önlemek ve başarılı bir şekilde tedavi edilebilmesi için hipoalerjenik halılar kullanılmaktadır.

 

Okulda Anti-Alerji Halı Kullanımı

Okullar her gün yüzlerce öğrenci tarafından kullanılmaktadır. Yüzlerce öğrenci arasında astımlıların sayısı küçümsenemeyecek kadar fazladır. Bu çocukların eğitim alabilmeleri için okullarda anti-alerji halıların kullanılması gerekmektedir. Aksi takdirde çocukların koşması ve zıplaması toz oluşturacak ve hassas çocuklar bu alanda kalamayacaklardır.

 

Otellerde Anti-Alerji Halı Kullanım

Otel müşterilerine en iyi hizmeti sunmaya çalışsa da, müşterinin özel koşullarına saygı duyar. Otel misafirlerinin astım veya benzeri solunum rahatsızlıkları olabileceği düşünüldüğünde, anti-alerji ürünlerinden el yapımı halı tasarımları tercih edilmesi tavsiye edilir. Otellerde popüler olan bu halılar sayesinde oteller astım hastalarının 1 numaralı tercihi haline geliyor.

 

Anti-Alerji Halıları Pahalı Mı?

Satın alınan ürünler ne olursa olsun, özellikler eklendikçe fiyatları yükseliyor. Özellikle belirli hastalıklara karşı etkili olan ürünler çok daha pahalı olacaktır. Anti-alerji halıları astım hastalarının kullanması gereken ürünlerdir. Ped kullanmamak, etrafta çok daha fazla tozun uçacağı anlamına gelir.

Astım hastalarının kullanılmış halı alırken anti-alerji halıları alma ihtiyacı fiyata yansır. Fiyat, standart projeksiyon modellerinden biraz daha yüksek olacaktır. Ancak ipek halılardaki gibi değerinin çok yüksek olduğu söylenemez.

 

Astımlılar İçin Halı Önerileri

Astımlı evlerde genellikle halıların çıkarılması ve parke, laminat veya PVC zeminlerin döşenmesi önerilir. Ancak astım taşıyan bakterilerin halısız evlerde daha kolay dolaştığını biliyoruz. Normalde halı alerjisi bu bakterileri içeride hapsederek onların havaya karışmasını ve solunmasını engeller. Bu nedenle toz akarlarına alerjisi olan kişiler halıyı evin dışında bırakmak yerine hipoalerjenik halı desenlerini tercih etmelidir.

 

Anti Bakteriyel Halı Örnekleri

Anti bakteriyel halılar, imalat sonrası halı yüzeyinde mikroorganizma oluşumunu engelleyen akrilik emici kimyasalların enjekte edilmesi veya püskürtülmesi ile üretilir. Bu yöntem, toz akarlarının ve alerjiye neden olan bakterilerin halınızdan uzak durmasını sağlar. Evi havalandırdığınızda yaşam alanı bulamayan bakteriler evden dışarı taşınır.

 

Astım Ve Halı İlişkisi

Halıyı içeriden kaldırmanın astımlı hastalar için faydalı olduğu iddiasını destekleyecek hiçbir bilimsel kanıt yoktur. İddiayı destekleyecek hiçbir bilimsel çalışma yoktur. Serbest ortam astımlılar için faydalıdır.  Astım; akciğer hastalığı. Çevredeki bazı olumsuz durumlar insan solunumunu olumsuz etkiler. Bu nedenle alerjiye ve bakteriye neden olan maddelerden uzak durmak önemlidir. Aslında halı da bu anlamda olumsuzluk yaratabilecek unsurlardan biridir.

Bundan kaçınmak için halı kullanmamak yanlış bir karar olur. Çünkü halı doğru seçilirse ortamdaki bakteri ve alerji gibi durumları önleme özelliğine sahiptir.

 

Anti Bakteriyel Halılar

Anti bakteriyel halıların bilinmesi gereken birkaç temel özelliği vardır. Bu özellikler aşağıdaki gibidir; Mikroorganizma oluşumunu engeller, alerjiye neden olan bakterileri uzaklaştırır. Evin tozunu almak en önemli özelliğidir.

 

Anti-Alerji Halı Modelleri

Anti-alerji halılarının temel ve en güçlü özellikleri; Tıpkı anti bakteriyel halılar gibi, bu da tozu evden uzak tutmak içindir. Ancak, bu halıları anti bakteriyel halılardan bir adım önde yapan nedir? Halı içerisinde toz toplamaz. Başka bir deyişle, hiçbir zaman anti bakteriyel halı üzerinde yeniden halıda toz oluşma riski yoktur. Bu nedenle ev hanımları için ideal bir halıdır.

Özetle alerjisi olan kişiler için en uygun halı olduğunu söyleyebiliriz. Bazı insanların toza ve bazı bakterilere alerjisi vardır. Bu kişiler toz toplayabilecek halılardan kaçındıkları gibi alerjisi olduğu için evlerinde halı döşemekten kaçınan kişiler de vardır. Bununla birlikte, anti-alerji halıları toz ve bakterileri hapseder. Bu nedenle, doğrudan temas olmadığı için alerjisi olan kişilerin endişelenmesine gerek yoktur.

Örneğin astımı olan kişiler özellikle anti-alerji halıları kullanmalıdır. Hipoalerjenik halılar kullandıklarında evlerinde günlük yaşamlarında daha rahat nefes aldıklarını göreceklerdir. Aynı zamanda uyudukları odadaki halının alerjilere karşı dayanıklı olmasını sağlamanın da oldukça faydalı olduğunu söyleyebiliriz.

 

Anti Alerjik Halılar Nasıl Yıkanmalıdır?

Anti-alerji halı toz ve bakterileri hapsederek hava ile karışmasını engellediği için ekstra özen gösterilmesi gerekir. Bu halılar haftada en az iki kez süpürülmelidir. Düzenli olarak havalandırılmalıdır. Nemli ortamlarda bakteriler daha kolay üreyebileceğinden özellikle yıkandıktan sonra kurumasına özen gösterilmelidir. Halının üzerine bir sıvı döküldüğünde de aynısı olacaktır. Aynı şekilde dökülen sıvı dökülen halılar da temizlenmeli ve kurutulmalıdır. Anti-alerji halıları yılda en az bir kez profesyonel halı temizleyicileri tarafından yıkanmalıdır.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı