Ankara Rattan Bahçe Mobilyaları Seçiminde Doğru Adres Nasıl Bulunur?

Ankara Rattan Bahçe Mobilyası

Doğa ve rahatlığı buluşturan Ankara rattan bahçe mobilyası her mevsim dayanır. Rattan tasarımlarla huzurlu köşeler yaratın. Sandalye, masa ve koltuk takımlarında dayanıklı rattan tercihi.

Rattan mobilyalar dış mekân ve iç mekân dekorasyonlarında fazlaca kullanılan ürünlerdir. Dirençli olan yapılarından dolayı her mevsim için kullanılabilirler. Farklı ürünlerin tasarımlarında kullanılan rattan doğal veya sentetik olarak mobilyalarda kullanılır. Doğal rattan sade ahşap rengindedir.

 

Rattan Bahçe Mobilyası Hammadde

Palmiye ağaç türlerinden bir tanesinin gövdesini ifade eden rattan, çok sayıda mobilyanın yapımda kullanılmaktadır. İç mekân dekorasyonlarında kullanan duvar süsleri, sehpalar ve sandalyelerde kullanılmaktadır. Ankara bahçe mobilyası ham maddeleri arasında olan rattan;

  • Eğilme ve bükülme özellikleri nedeniyle kolaylıkla şekillenerek her türlü mobilya üretiminde kullanılır.
  • Esnek yapısı dirençli, şık ve işlevsel olan birçok rattan mobilyanın üretilmesini sağlar.
  • Mobilyaların üretiminde hasır dokuma tekniğiyle üretilir, ilk üretilen kısımları iskeletleridir.
  • İskeletlerinde kalın rattan veya çelik çubuklar kullanılır. Kullanılan rattanlar fırınlama ve buhar kazanı işlemlerinden geçer.
  • İşlem aşamalarından geçen rattanlar dokuma ve boyama işlemlerinden sonra kuruma için beklemeye alınır.

Doğal olan rattan tüm mevsim şartlarına dayanan ve kullanım ömrü fazla olan mobilyalarda sıkla kullanılır. Oturma grupları, salıncak ve masa, sandalye takımlarının üretiminde de yer verilir. Sepetler, beşikler, farklı koltuk tasarımlarında sıkla rattan kullanımına rastlanır. Doğal ürünleri sevenlerin en çok kullandığı ürünler arasındadır. Üretildikleri ham maddeler Ankara bahçe mobilyası fiyatları üzerinde değişiklikler sağlamaktadır.

 

Rattan Mobilya Artıları Nelerdir?

Güneşli günlerde evlerden çok dış mekanlarda zaman geçilir. Zaman geçirilen mekanların başında bahçeler gelir. Açık havada olmaktan hoşlanan insanlar şık, kullanışlı ve işlemsel mobilyalarla rahatlarını sağlarlar. Rahat ve şık tasarımlarıyla Ankara rattan bahçe mobilyası modelleri tercihler içerisinde yer alır. Rattan mobilyalar;

  • Sade ve doğal görüntüler oluşturarak kullanılan alanın bütünlüğünü korur.
  • Oldukça dirençli ham maddeden üretilen rattan mobilyalar uzun zaman kullanılır. Güneş ışınlarından ve yağmurdan etkilenmez, renk solması problemleri yaşanmaz.
  • Rattan mobilyalar kolay taşınan hafif ürünlerdir ve istendiği zaman dekor değiştirme şansı sunar.
  • Geri dönüşüm ürünleri arasındadır ve doğal yapıları nedeniyle insan sağlığına zarar vermemektedir.

Tüm olumsuzluklara karşı direnen rattan mobilyalar, şıklık ve sadeliğinin kusursuz birleşimini yansıtır. Ayrıca bu mobilyaların üretiminde sentetik rattan da kullanılmaktadır.

 

Doğal Rattan Bahçe Mobilyası

Doğal rattan temininde yaşanan temin sorunlar nedeniyle alternatif olarak yapay rattan tercih edilmektedir. Hemen hemen aynı özellikleri taşıyan sentetik ve doğal rattan mobilyaların en büyük farkı doğal rattanların kalitesi ve dirençli el işçiliği üretim olmasıdır.  Her iki seçenekte Ankara bahçe mobilyaları içerisinde yer almaktadır. Rattan mobilyalar geri dönüşüm için uygun ürünlerdir. Doğaya zarar vermeyen ve doğanın bir parçası olan doğal rattan mobilyalar daha üretilmektedir. Rattan mobilyalar dokusuna zarar verilmeden istenen renklere boyanmaktadır. Doğal rattanda kullanılan el işçiliği mobilya fiyatlarında fark oluşmasına neden olur.

 

Neden Sentetik Rattan Bahçe Mobilyası

Doğal rattanın temin edilmesi ve lojistik aşamalarının zor olması bahçe mobilyası üretiminde sentetik rattana yönelmeyi artırmıştır. Doğal rattan için renk seçeneği sınırlı iken sentetik rattanda sonsuz renk alternatifi bulunur. Yapay rattan mobilyalar hazır üretimdir, farklı parçalar kullanılarak kişileri yansıtan mekanlar yaratılabilir. Pek çok sentetik rattan Ankara balkon mobilyası alternatifi mevcuttur. Yalnızca bahçe tasarımında değil otel, iş yerlerinde dinlenme alanları, kafeler ve tüm mekanların dekorunda rattan ürünler kullanılabilir. Havuz kenarlarında kullanılan oturma grupları, şezlonglar ve jakuzilerin çevresinde sentetik rattan mobilyalar tercih edilir. Kullanımı için sınırsız alternatif üretilebilen sentetik rattan mobilyaların fiyat aralıkları her kesimden bütçeye uygun seviyelerdedir. Renk seçeneğinin fazla olması dekorasyon için farklı tarzların meydana getirilmesini sağlar.

 

Rattan Mobilya Alımında Nelere Dikkat Edilir?

Mobilya alımlarında diğer alışverişlerde olduğu gibi belirli hususlara dikkat etmek gerekir. Mobilyaların ebatları her alan için önemli detaylardır. Mekâna uygun olmayan mobilyalar, dar mekanlarda sıkışık görüntü ya da geniş mekanlarda boş bir görüntü yaratarak olumsuzluklara neden olur. Rattan Ankara bahçe mobilyası modelleri tamamen güneş ışınlarına dayanıklı olarak üretilir. Bu mobilya seçeneklerinde cam detaylar yer alır ve bu detaylar temperli üretilir. Temperli camlar da mobilyalar gibi dayanıklı olmaları yüzünde evcil hayvan ve çocuk sahibi aileler için idealdir. Teraslar ve balkonlar rattan mobilyaların en fazla yer aldığı mekanlardır. Kış bahçeleri de rattan mobilya modellerine uygun alanlardır.

 

Rattan Mobilya Kullanım Alanları

Büyük bahçelerde, teraslarda, kış bahçelerinde ve balkonlarda Ankara rattan bahçe mobilyası kullanılabilir. Büyük boyutlu ya da daha minimal ebatlarda rattan mobilyalar çok kullanışlı ürünlerdir. Sade tasarımlar olan bu mobilyalar renkli minder, yastık ve aksesuarlarla desteklenerek renkli mekanlar yaratma için ideal hale gelir. Sade olmaları renkli kişilikleri olan müşterilere hitap etmeyen rattan doğalı sevenlerin içindir.

Rattan sehpalarla kullanılan koltuk ya da sandalyeler pratik ve sorunsuz kullanım sağlar. Rattan mobilyalar pansiyon, otel, kafe ve farklı iş yerlerinde değişik atmosferler yaratmak için kullanılabilir. Kapalı balkonlarda sade ve kahve tonunda renklerle hoş bir alan oluşturulabilir. Çok pratik olan ve tarz için uygun dekorlar yaratılan rattan mobilyalar aynı zamanda çabuk temizlenir.

 

Rattan Mobilyalar Neden Tercih Edilir?

Bahçe mobilyalarının kullanışlı ve rahat olmaları tercih edilmeleri için önemlidir. Aynı zamanda tercih edilmelerinde etkili olan farklı etmenler söz konusu olmaktadır. Müşterilerin tercihlerinde belirli bir yeri olan diğer etmen Ankara rattan bahçe mobilyası fiyatları olarak belirtilir. Rattan mobilyalar;

  • Doğal rattan mobilyalar mekanlar yapay materyallerden üretilen mobilyaların veremediği derinlik ve samimiyeti verir.
  • Zarafeti yansıtan mobilyalar aynı zamanda tüm hava şartlarına dirençli olan uzun ömürlü mobilyalardır.
  • Rattan bulunduğu ülkenin hava koşulları nedeniyle darbe, aşınma veya solmalara oldukça dayanıklı ve sağlamdır.
  • Suyu içene çekmeyen yapısı ile yağmur altında kalması problem yaratmaz. Bol yağışlı bölgelerde kullanıma uygundur.
  • Güneş ışınları nedeniyle hemen solmayan veya yanmayan bir yapıya sahiptir.
  • Devamlı dekor değiştiren kişilere uygun seçimlerdir. Ağır olmamaları rattan mobilyaların basitçe yerinin değiştirilmesini sağlar.

Farklı ürünlerle beraber kullanılması her tarzda insanın rattan mobilyalara ilgi duymasını sağlar.

 

Rattan Mobilya Bakımı Yapma

Sık aralıklarla bakım istemeyen, basit şekilde temizlenen rattan Ankara balkon mobilyaları hemen temizlenebilmektedir. Üzerinde bulunan minderler yıka işlemine uygundur. Yıkanan minderler bulundukları alanda farklı bir işlem olmadan güneşte kurama için bırakılır. Tozlanma ve lekelenmeyi engelleme için üzerleri kapatılabilir. Rattan mobilyalarının üzerlerinin kapatılması kullanım ömürlerinin artırır.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı