Ahşap Yemek Odası Dekorasyonu Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler

 

Evinizin en çok zaman geçirilen alanlarından biri yemek odalarıdır. Bu alanda ahşabın samimi ve sıcak dokusunu kullanmak geçmişten bu yana tercih edilmektedir. Ahşap yemek odası dekorasyonu için birbirinden güzel pek çok öneriyi sizler için hazırladık. Bu öneriler sayesinde yemek odanızda profesyonel bir iç mimar dokunuşu varmış gibi görünür.

Evinizi kendi zevkinize göre keyifle dekore ederken dekorasyon ile ilgili püf noktaları bilmeniz sizlerin de işini kolaylaştıracak. Ailenizle ve arkadaşlarınızla yiyeceğiniz akşam yemeklerini daha da keyifli hale getirecek bu tavsiyeleri dilediğiniz gibi değerlendirebilirsiniz. Ahşap yemek odası dekorasyonu denildiğinde akla hangi aksesuarlar gelmeli? Bu soru sizin de aklınızı meşgul ediyorsa ve kararsızlık yaşıyorsanız bu konuya bir çare bulmanıza aracılık edebiliriz! Dekorasyonunu tamamladığınız yemek odanızda keyifli anılar biriktirmek de sizlere kalır!

Yemek Odası Mobilyalarını Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Eğer yemek odanızı yeni dekore edecekseniz ve eşyalarınızı yeni alacaksanız bilmeniz gereken bazı noktalar var. Bunlardan biri yemek odası takımının beklentilerini karşılayıp karşılamadığını anlamak. Bunun için ailenizdeki kişi sayısını dikkate alabilirsiniz. Kalabalık bir evde yaşıyorsanız veya çok fazla misafiriniz geliyorsa ona göre bir seçim yapmak gerekir. Bunun yanı sıra yemek odası olarak kullanılacağınız odanın boyutlarına da dikkat etmelisiniz.

Alacağınız mobilya tüm odayı kaplayacak olursa içeriye insanlar girdiğinde bunaltıcı bir ortam oluşabilir.  Eğer alanınız küçükse açıldığında büyüyen masalar tercih edebilirsiniz. Bu sayede yerden de kazanırsınız. Yemek odanızı ahşap yapacaksanız bu konuda da dikkat etmeniz gereken detaylar var. Ahşap yemek odası dekorasyonu için seçeceğiniz masa ve sandalyenin iskeleti sağlam olmalı. Kullanım ömrünün önemini anlatmaya dahi gerek yok. Malzeme kalitesi ve tasarımı sizin için gelip geçici değil kalıcı bir kullanım sağlamalı.

 

Ahşap Yemek Odası Dekorasyonu İçin Aksesuar Önerileri

Yemek odanızın dekorasyonu sadece mobilyalardan ibaret değildir. Elbette ki masa ve sandalyeler dekorasyonun büyük kısmını oluşturur. Ancak boş bir odada bir masa ve birkaç sandalyenin nasıl görüneceğini hayal edin. Boş ve anlamsız bir görüntü öyle değil mi? Bu yüzden tamamlayıcı ögelere ve aksesuarlara önem vermeniz gerekiyor. Ahşap yemek odası dekorasyonu için ilk tamamlayıcı parçanız konsoldur.

Yemek servisi için depolama alanı sunan bu mobilya aynı zamanda işlevselliği ile de ön plana çıkar. Diğer yandan da ortama bir bütünlük katar. Bunun dışındaki önemli tamamlayıcıları ise halı ve perde olarak sayabiliriz. Bu parçaları dâhil ettiğiniz bir yemek odası dolu ve yaşanabilir görünür. Ancak bunların yanı sıra ayna, çerçeve, tablo ve benzeri aksesuarları da ortama mutlaka eklemelisiniz. 

Ahşap İle En Güzel Yakışan Renkleri Kullanın

Ahşap mobilyalarla çoğu renk uyum sağlıyor. Ancak bazı renkler daha da güzel olur. Özellikle yeşil, kırmızı, bordo ve sarı tonları ahşap ile mükemmel uyum gösteriyor. Ahşap yemek odası dekorasyonu için illa ki biblo ya da tablo gibi aksesuarlar almanıza gerek yok. Bazen canlı bir salon çiçeği de çok güzel bir dekor olabilir.

Ahşabın verdiği doğallığı da destekleyen bu seçeneği mutlaka değerlendirin. Konsolunuzun üzerine ekleyeceğiniz bir tablo da güzel bir seçenek. Tabloda iştah açan ögelerin olmasına dikkat edin. Güzel bir manzara resmi veya natürmort bir tablo ortama renk katarken iştahınızı da açar. Masanızın üzerinde kullanacağınız örtü, şamdan veya vazo gibi detayları da renkli seçebilirsiniz. Ancak ortamın karmaşık görünmemesi için 3’ten fazla canlı renk kullanmamaya dikkat edin.

Yemek Odasında Bu Dekorasyon Hatalarından Kaçının

Yemek odasını dekore ederken sıklıkla yapılan bazı hatalar var. Bu hataları sizin için madde madde sıralayarak uyarmak istedik. Eğer bu hatalardan kaçınırsanız otomatik olarak yaptığınız dekorasyon güzelleşecek. Ahşap yemek odası dekorasyonu yaparken en sık yapılan hatalar şu şekilde:

  • Yemek odasının duvarlarında ve perdelerinde çok koyu renkler kullanmak ortamı boğucu ve sıkıcı gösterir.
  • Odayı dekore ederken havadar ve aydınlık olmasını engelleyecek yerleşim seçimleri yapmak odanın enerjisini düşürebilir.
  • Ahşap yemek odası dekorasyonu için aksesuarları çok fazla miktarda seçmek ortamı karmaşık gösterir ve göz yorar.
  • Yemek odasında birbirinden alakasız tarzları bir arada kullanmak da ciddi bir hatadır. O yüzden oda modern çizgideyse aynı çizgiyi korumaya özen gösterin.
Ahşabın Sıcaklığı İle Doğal Işığı Buluşturun

Ahşabın doğasında samimiyet ve doğallık var. Bu materyalin kullanıldığı mobilyalar otomatik olarak ortama bu enerjiyi katıyor. Ahşap Yemek Odası Dekorasyonu yaparken bu enerjiyi destekleyen aydınlatma seçeneklerini seçmelisiniz. Göz yoran ve ortamı yeterince aydınlatmayan beyaz ışıklardan uzak durulmalı. Yemeklerinizin ve mobilyaların güzel görüntüsünü desteklemesi için güneş ışığına yakın bir ampul seçimi yapın. Odayı daha da aydınlık göstermek için masayı pencerenin karışına konumlandırın. Odayı olduğundan daha büyük göstermek için odada bir aynaya da yer verebilirsiniz. Yemek masanıza direkt olarak ışık veren bir avizenin yanı sıra aplik ve lambaderler ile ortamı daha da aydınlık gösterebilirsiniz. 


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı