Ahşap Şezlongların Ömrünü Uzatan Kullanım Yöntemleri

Şezlong Kullanım Ömrü Neye Göre Değişmektedir? 

Şezlong ömrü, kullanılan ham madde ile alakalıdır. Ahşap şezlong en dayanıklı dış mekân oturma modellerinden biridir. Tamamen ahşaptan tasarlanan ve üretilen sandalyeler, plastik dış mekân koltuklarından yapısal olarak daha dayanıklıdır. Ağır yükleri kaldırabilme özelliği ile her kesime hitap eden ahşap şezlonglar, uzun süreli dayanıklılık sunduğu için daha mantıklı bir seçimdir. Ahşap şezlonglar, plastik şezlonglardan daha ağır oldukları için hareket ettirilmesi genellikle zor olacaktır.

Ancak kuru ahşap şezlongların daha sonraki modelleri olduğu için su geçirmez izolasyonlu lüks ahşap şezlongları da tercih edebilirsiniz. Plajlarda genellikle değiştirilmesi kolay olmayan ahşap dış mekân şezlongları, sudan etkilenmemeleri için özel takviyelerle dayanıklı hale getirilmiştir. Dayanıklı şezlongların üretiminde ve takviye malzemelerine dikkat edilmelidir. Suya maruz kalan şezlongların bozulmaya, yıpranmaya ve yıpranmaya meyilli olduğu unutulmamalıdır. 

 

Rahatlığına Önem Verenlerin Tercihi Şezlonglar

Ayarlanabilir şezlong ile ürünü boyunuza ve vücut yapınıza göre ayarlayabilirsiniz. Örneğin oturma pozisyonunda vakit geçirmek istiyorsanız progresif sırt desteğini aktif hale getirebilirsiniz. Uzanarak açık havanın tadını çıkarmak istiyorsanız, bu destek alanını açmayın. Taşınabilirlik ve katlanabilme özelliği en önemli avantajları arasındadır. Bu nedenle bulunduğunuz yerdeki sandalyenin konumunu kolayca değiştirebilir, kamp, piknik gibi açık hava etkinliklerine getirebilirsiniz. Havuz kenarına kolay ulaşım açısından arka tekerlekli tembel sandalye çok popüler. Yüksek düzeyde ferahlık ve konfor sağlamak isteyenler için sallanan dış mekân oturma konsepti farklı olacaktır. Bronzlaşma yatağının panel yapısı ve yüzey düzgünlüğü de seçim kriterlerinin bir parçasıydı.

Boş bir tasarımda çizgili banklar gibi tamamen kapalı yüzeylere sahip tipler de vardır. Şezlonga havlu sermek ve saatlerce uzanmak isteyenler için panelleri kapalı olanlar öne çıkarken, çabuk kurumak isteyenler ise çizgili bir tasarımı tercih edebilirler. Bu aşamada tercih edilen güneşlenme tasarımında güneşlenme pedi seçiminin önemini de vurgulamalıyız. Otururken kollarınızı ve bacaklarınızı dinlendirebileceğiniz kolçak fonksiyonel bir detay olarak fark yaratıyor.

 

Portatif ve Fonksiyonel Bank Modelleri

Katlanır şezlonglar, havuz başında kullanacaklar için iyi bir seçimdir. İstifleyerek saklayacağınız setlerin dayanıklı ve istiflenebilir olması çok önemlidir. Aksi halde istifleme işleminden dolayı kırılması ve çatlaması gibi sorunlarla karşılaşılabilir. Toplam hacim, çoklu şezlong kullanımında etkili olduğu için, depolama alanı eksikliği varsa, bu hususları dikkate almak bir cankurtarandır. Ayrıca yer kaplamaması gibi durumlarda portatif mini şezlonglar tercih edilebilir. Açık alanlarda dinlenmek için iyi ürünlerden olan şezlonglar, ortama zarif ve estetik bir hava da katabilmektedir. Yüksek işçilikle üretilen özel tasarım ahşap şezlonglar, günümüz modasına uygun ve plaj masaları ve sandalyeleri ile kombinlenebilen tasarımlar ile dış mekânları lüks kılıyor. Daha huzurlu, konforlu ve etkileyici olmalı. Unutulmamalıdır ki görünümü etkileyen bir diğer faktör de battaniye, minder ve havlulardır. Modern mühendislik ve teknoloji sayesinde farklı tarzlara ve mekân fikirlerine uygun şezlong bulmak çok kolaydır.

 

Malzeme ile Öne Çıkanlar

Şezlonglar farklı malzemelerden yapılabilir ve bu nedenle birçok yapısal farklılığı barındırabilir. Yük/ağırlık kapasitesi, ergonomi, rüzgâra ve suya dayanıklılık, leke tutmama, esneklik derecesi, aşınmaya ve güneş ışığına dayanıklılık, diğer temizlik ve bakım yöntemlerini bir arada bulundurur. Örneğin, ahşap, plastik veya alüminyum bir şezlong, dayanıklılıkları ve kalitesi arasında bir fark olabilir. Bu ürün grubu gerilebilir ve kırılması kolay değildir, farklı fiziksel özelliklere sahip kişilerin kullanması için işlevseldir. Dışarıda uzun süre kalabilecek ürünler arıyorsanız, uzun süre dışarıda bırakılabilen, leke bırakmayan ve su ile kolayca temizlenebilen plastik modellere geçebilirsiniz. Şezlonglar farklı modellerde mevcuttur. Ürünün rengi, dokusu ve deseni modelden modele değişiklik göstermektedir. Beyaz şezlong, doğal ahşap şezlong serisi, daha çok ilgi gören ve popüler olan ilk ürün gruplarından biridir. Beyaz, ferah ve havadar bir görünüm sağlar ve diğer mobilya ve eşyalarla kolayca kombine edilebilir. Doğal ahşaptan yapılanlar ve ahşap görünümlü olanlar da modern ve klasik bir tarz sunuyor. Ahşap kanepe ve şezlong tasarımları, dış mekân mobilyaları ve beklentileri karşılayan yönetim ürünleri için uygundur.

 

Ahşap Şezlonglar

Ahşap şezlong ve berjer serisi dış mekân mobilyası olarak oldukça popülerdir. Ahşaptan üretilen bu ürünler mekâna doğal bir görünüm katmaktadır. Kademesiz ayarlanabilen katlanır koltuk sistemi, farklı pozisyonlarda otururken konfor vaat ediyor; Bahçe, çardak ve terasların vazgeçilmezlerindendir. Kaliteli ve sağlam modellerin bağlantı parçalarında özel malzeme ve teknolojiler kullanılmaktadır. Titreşim, sallanma ve oynama olmadığı için güvenle kullanmanızı sağlar. Ahşap yüzey insan vücuduna zarar vermeyecek şekilde pürüzsüzdür. Yontma ve pah kırma olasılığı ortadan kalkar. Kaliteli ahşap yüzeylerde kullanılan boyalar, lekeler ve yağlar çürüme, küf oluşumunu önlemeye yardımcı olur ve böcek istilasına karşı koruma sağlar.

Bükülmesini ve eğilmesini istiyorsanız, uzun ömürlülüğü ve sert dokusuyla bilinen meşeyi düşünebilirsiniz. Ahşap dış mekân sandalyeleri, plastik malzemeden üretilenlerden farklı temizlik ve bakım gerektirir. Örneğin düzenli olarak bahçe hortumu ile yıkamak yerine nemli, sabunlu bir bezle temizlemelisiniz. Elbette önerilen temizlik, bakım ve muhafaza yöntemlerinde modifikasyonlar olabilir, uzun süreli kullanım açısından tavsiyelere uyulması önemlidir. Bahçe ve balkon yaşam alanlarında şezlong kullanımı pratik olabilir. Özellikle aile için satın alacak kişilerin ürün yerleşimine ve tembel sandalyenin boyutuna göre seçim yapması önemlidir. 

Geniş açılı katlanır şezlonglar, süper yumuşak kumaş, kesim ve katlama tasarımlı banklar gibi uzun bir liste sizi bekliyor. Çerçevenin ve örgünün malzemesi, mukavemet, direnç seviyesi, ağırlık, kapasite ve boyut faktörleri satın alma sırasında belirleyici faktörlerdir. Örneğin, günlük kullanım için hafif ama dayanıklı olanlar vurgulanırken, kampçılar için hava koşullarına dayanıklılık daha önemli olabilir. Profesyonel kamp katlanır şezlongları konfor ve dayanıklılık bir araya geliyor. Vahşi doğada uzun süre kamp yapacak kişilerin beklentilerine göre şekillenen bu ürünler, farklı mekânlarda rahatlıkla kullanılabilir. Katlanır şezlonglar, pratik kullanım ve uygun değer konfor isteyenlerin de ilgisini çekiyor.

Plastik şezlonglar temizlik açısından en pratik olanlar arasındadır. Deniz suyuna dayanıklı, deterjan veya sirkeli su ve temiz bir bezle kolayca temizlenebilir polipropilen güneşliktir. Su hortumla basınç altında tutularak da temizlik yapılabilir. Standart bir basınç seviyesini korumak yeterlidir, çok güçlü su hızı plastik yüzeylerin uzun süreli aşınmasına neden olabilir. Eğer kolaylık ön planda ise periyodik bakım gerektirmeyen plastik salon sandalyelerini düşünebilirsiniz. Kumaş, metal, ahşap ve plastik şezlong fiyatları, ürün özellikleri ve tasarımına, markalaşma fırsatlarına ve sezon dışı satın alma seçeneklerine göre belirlenerek daha faydalı bir çerçeve oluşturulur.

 

Şezlong Yataklar İçin Koruyucu

Mobilya koruyucuları hem konforunuzu artırır hem de mobilyalarınızı çevresel etkenlerden bir nebze olsun korur. Katlanır plaj sandalyeleri kullanılmadığında kapatıldığında çok daha az yer kapladığından, bunları saklamak sorun değildir. Ancak katlanamayanlar için önerilen çözümlerden bazılarını uygulamak hem kısa hem de uzun vadeli faydalar sunar. Gölgelik branda, ahşap malzemeli evler için son derece kullanışlı bir üründür. Bahçe veya balkon gibi yerlerde bırakmanız gerekiyorsa şezlongların üzerine bu koruyucu örtüleri koyarak toz, kir, yağmur ve rüzgârın kötü etkilerini ortadan kaldırabilirsiniz. Hızlı erişim gerektiğinde bir avantaj sağlamak için kullanışlı kapak kolayca çıkarılabilir. Güneş ışınlarının zararlı etkilerinin mobilyalara ulaşmasını engelleyerek kumaşların solmasını ve deformasyonunu engeller.

Ayrıca mobilyaların metal kısımlarının yağmur ve kar etkisi altında ıslanmasını engellediği için paslanma riskini büyük ölçüde azaltır. Şezlongun sakladığınız alandan dolayı yağmurdan ıslanma ihtimali varsa, su geçirmez malzemeden yapılmış sandalyeleri tercih ettiğinizden emin olun. Üretilen koruyucu bronzlaşma yatağı açık veya kapalıyken kullanılabildiğinden, satın alma aşamasında kullanım yönteminin dikkate alınması önemlidir.

 

Kullanım Talimatları

Şezlongu sert bir bezle silmeyin. Ayrıca temizlik yaparken ağır kimyasalların karışımını kullanmayın. Çünkü bu tür yöntemler ürünün yapısına zarar vermekte ve ürünün ömrünü kısaltmaktadır. Mümkün olduğunca uzun süre doğrudan suya maruz kalan yerlerde ahşap mobilya kullanmamaya çalışın. Ahşabın suyu emme riski olduğunu unutmayın. Ürününün önerilen bakım, temizlik ve depolama uygulamalarıyla kullanılması, kısa ve uzun vadeli çeşitli faydalar elde etmede etkili olacaktır.

Güneşe ve yağmura uzun süre maruz kalmak kumaşlara zarar vererek hem konforunuzu hem de mobilyaların estetik görünümünü etkiler. Birden fazla şezlong satın alacaksanız ve şezlongun kullanıcı sayısı çok olacaksa periyodik bakım gerektirmeyen modelleri tercih edebilirsiniz.

 


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı