Ahşap Şezlong Kullanım Alanları ve Bakımı İle İlgili Bilmeniz Gereken Herşey

Ahşap Şezlong Kullanım Alanları ve Bakımı

Ahşap şezlong kullanım alanları nereler biliyor musunuz? Hem iç hem de dış mekânlarda kullanılabilen pratik ve şık şezlonglar ile güzel bir atmosfer yakalayabilirsiniz. Özellikle bahçe, balkon, teras gibi dış mekânlarda kullanılan şezlonglar, doğal ahşap dokusu ile bir anda evin tüm havasını değiştiriyor. Peki, ahşap şezlong kullanım alanları başka nerelerdir? Şezlong alırken nelere dikkat edilmelidir?

 

Şezlong Nedir?

Fransızca chaise longue yani uzun sandalye anlamına gelen şezlonglar, genellikle ahşap çerçeve üzerine kumaş minderleri olan katlanan sandalye çeşidine denir. Şezlonglar, 19. Yüzyılın sonlarına doğru dünya genelinde popüler oldu. Peki, ahşap şezlonglar nerelerde kullanılır? Şezlong seçerken nelere dikkat edilmelidir? İşte detaylar…

 

Ahşap Şezlong Kullanım Alanları Nerelerdir?

Ahşap şezlonglar, genellikle bahçe ya da veranda gibi açık hava alanlarda kullanılır. Ahşap şezlonglar, doğal malzemelerden yapıldığından doğa dostudur. Bu nedenle de güzel bakım yapılması gerekir. Doğa ve hava koşullarında hemen etkilendiği için bakımlarının düzenli yapılması gerekir. Peki, ahşap şezlong kullanım alanları başka nerelerdir?

  • Balkon ve bahçe
  • Havuz kenarları
  • Plaj
  • Otel bahçeleri
  • Kamp alanları
  • Tatil köyleri

Sonuç olarak; ahşap şezlonglar, doğal bir görünüme sahiptir. Oldukça estetik bir görünüme sahip olan şezlonglar, rahat ve konforlu bir kullanım sunmaktadır. Pratik ve konforlu bir kullanım seçeneği sunan şezlonglar nasıl olmalıdır?

 

Yazın Modası Şezlonglar Nasıl Olmalıdır?

Şezlonglar yazın geldiğinin habercisidir. Özellikle ahşap şezlong kullanım alanları arttıkça, sahillerde deniz kenarında, otellerde havuz başında görmeye başladıkça yaz geldi diyebiliyoruz. Bunun yanında bahçe ve balkon dekorasyonunda da sıklıkla kullanılan şezlonglar, birçok farklı materyalde üretilmektedir. Bu nedenle de şezlong almak isteyenlerin kafası bir miktar karışabiliyor.

Yaz aylarının vazgeçilmez ürünlerinden biri olan şezlonglar plajlarda, bahçe ve havuz kenarlarında hatta balkonlarda bile kullanılıyor. En güzel şezlongu seçerken, farklı tasarım ve renkler ile kaliteli malzemeleri birleştirerek işe başlayabilirsiniz. Peki, kaliteli bir şezlonglar nasıl olmalıdır?

 

Şezlong Türüne Karar Verilmelidir

Ahşap şezlong kullanım alanları düşünüldüğünde ilk akla gelen kumsal ve otel havuz başları olabiliyor. Genelde buralarda kullanılan şezlonglar beyaz ve plastik ürünlerden yapılmış oluyor. Fakat bu şezlonglar her ne kadar ekonomik ve dayanıklı olsa da ev gibi ortamlarda kullanım için çok estetik değildir. Bu nedenle şezlonglar birçok farklı türde üretilmektedir.

Eğer bahçe ve balkon için şezlong tercih edecekseniz estetik açıdan güzel ve dayanıklı birçok ürün bulunmaktadır. Özellikle ahşap şezlong kullanım alanları daha konforlu ve özel alanlar olmaktadır. Bahçeniz ve balkonunuzda tercih edeceğiniz şezlongların rengi ve dokusuna karar vererek şık bir görünüm yakalayabilirsiniz.

 

Konforlu Olmalıdır

Şezlonglar her ne kadar yazın güneşten yararlanmak için kullanılan ürünler olsa da mutlaka konforlu olmalıdır. Kişisel tercih ve ihtiyaçlarınıza göre tercih edeceğiniz ahşap şezlonglar tercih ederek aradığınız konforu yakalayabilirsiniz. Özellikle farklı pozisyonlara girebilen ahşap şezlong kullanım alanları çok konforlu olmaktadır.

Şezlongların konforlu olup olmadığı iskelet kısmının yapısından anlaşılabilir. Bununla birlikte şezlong üzerinde kullanacağınız minder ve yastıklar da konforlu ve rahat olmalıdır. Bu nedenle kaliteli süngerlerden yapılmış şezlong yastıklarını tercih etmek önemlidir. Ahşap şezlong kullanım alanları düşünüldüğünde hem şık hem de konforlu yastıklar ile güneşin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

 

Ahşap Şezlong Kullanım Alanları Dayanıklı Olmalıdır

Havuzlu bir bahçeye sahipseniz harika ahşap şezlonglar satın alabilirsiniz. Ahşap şezlong kullanım alanları ahşap mobilyanın sıcaklığı ve estetikliğiyle bahçenize harika bir hava katabilirsiniz. Fakat tercih edeceğiniz ahşap şezlongun dayanıklı ve uzun ömürlü olmasına dikkat etmek gerekir. Suya ve güneşe dayanıklı ürünler tercih ederek satın alacağınız ürünün uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz.

 

Taşıması Kolay Olmalıdır

Satın almayı hayal ettiğiniz şezlongların hareket ettirilen türden olması çok önemlidir. Çünkü kışın bu tarz ürünlerin bahçede durması sakıncalıdır. Sürekli yağmur, kar ve nem gibi doğa olaylarına maruz kalan şezlonglar uzun ömürlü olmayacaktır. Bu nedenle satın alacağınız ahşap şezlong kullanım alanları düşünüldüğünde taşınabilir olması önemlidir.

 

Kullanılan Malzeme Kaliteli Olmalıdır

Özellikle teak ağacından yapılmış ahşap ürünler bahçe ve havuz mobilyaları için oldukça dayanıklıdır. Teak ağacının dayanıklı ve uzun ömürlü olması tercih sebeplerinden biridir. Divona Home ailesi olarak bahçe mobilyalarınızın daha uzun ömürlü ve dayanıklı olabilmesi için kaliteli ürün yelpazesi sunuyor. Sizler de bahçe ve balkonlarınız için ahşap şezlong kullanım alanları dikkate alındığında bu noktalara dikkat etmeniz önemli olacaktır.

 

Uygun Ölçüler Seçilmelidir

Ahşap şezlong kullanım alanları düşünüldüğünde geniş bahçe ve havuz kenarları ilk akla gelen yerler olmaktadır. Bu alanlarda ahşap şezlong ölçüleri alanın büyüklüğüne göre rahatça kullanılabilir. Fakat eğer balkon gibi daha sınırlı alanlar için şezlong tercihi yapılacak ise balkonun boyutuna uygun modeller tercih edilmelidir.

 

Şezlong Çeşitleri Nelerdir? Ahşap Şezlong Kullanım Alanları

Yazın vazgeçilmezi olan şezlong modelleri şu şekilde sıralanabilir:

Ahşap Şezlong Modelleri

Havuz, bahçe ve balkonlarda sıklıkla kullanılmaktadır.

Plastik Şezlong Modelleri

Otel ve plaj alanlarında tercih edilmektedir.

Alüminyum Şezlong Modelleri

Daha çok kamp alanlarında tercih edilmektedir.

 

Ahşap Şezlong Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Ahşap şezlong kullanım alanları iç mekân mobilyalarına göre daha farklıdır. Bu nedenle bahçe ve balkon mobilyaları iç mekân mobilyalarına göre daha fazla bakım isteyebiliyor. Sürekli güneş ışınlarına, yağmur, su ve çamur gibi etkenlere maruz kalan bahçe mobilyaları uygun bakım ürünleri ile uzun ömürlü olabilmektedir. Peki, ahşap şezlong bakımı nasıl olmalıdır?

  • Bahçe şemsiyesi kullanılmalıdır.
  • Şezlong kılıfı kullanımına dikkat edilmelidir.
  • Sert fırça ve temizlik malzemeleri kullanılmamalıdır.
  • Ahşap şezlonglar için uygun olan yağ ve bakım malzemeleri tercih edilmelidir.
  • Su bazlı cilalar kullanılmalıdır.

Bu hususların yanında ahşap mobilyalarınız için dikkat edeceğiniz her nokta mobilyalarınızın daha uzun ömürlü ve dayanıklı olmasına yardımcı olacaktır. Bu nedenle bu tarz ürünlerin bakımlarının aksatılmaması çok önemlidir. Böylece ahşap şezlong kullanım alanları daha keyifli olacaktır.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı