Ahşap Salıncak Modelleri Seçerken 8 Dikkat Etmeniz Gereken Unsur

Ahşap salıncak modelleri seçiminde bulunurken bazı detaylara dikkat ederek, bahçe dekorasyonu için daha doğru seçimleri yapabilirsiniz. Son dönemlerin en çok tercih edilen malzeme kalitesinden olan ahşap salıncak modelleri, sadeliğin şıklığını yakalamanız bağlamında önemlidir. Gerek rengi gerek dokusuyla doğaya en çok yakışan materyal oluşu ile eşsiz dekorasyonlara imza atabilirsiniz.

Günümüzün gelişen bahçe mobilyası sektörüne damgasını vuran ahşap salıncak, konforun yanında ayrıca estetik görünümüyle de çokça tercih edilen ürünler arasındadır. Peki bu modelleri seçerken nelere dikkat etmelisiniz?

Doğal ve Modern Dokulu Ahşap Salıncak Modelleri Seçiminde Dikkat Etmeniz Gereken Detaylar

Bahçe mobilyası başta olmak üzere, ev dekorasyonuna en çok uyum sağlayan materyal ahşaptır. Hele bir de salıncak ürününde kullanılıyorsa bu materyal, daha da ilgi çekmektedir. Divona Home firması olarak uzun ömürlü kullanım sağlayan salıncak modellerimiz, bahçe sandalyesi gibi diğer mobilyalar ile tamamlayıcı özellikler sergilemektedir.

Artık dekorasyonda doğru seçim sanılanın aksine zor değildir. Ufak detaylara dikkat ederek birbirinden eşsiz ve kaliteli ahşap salıncak modellerimiz ile göz alıcı bahçe dizaynına imzanızı atabilirsiniz. Peki seçimdeki püf noktalar nelerdir?

1 - Benzersiz Tasarım Seçenekleriyle Ahşap Salıncak Modelleri

Sevdikleriniz ile birlikte bahçede keyifli ve eğlenceli vakitler geçirebileceğiniz dinlenme köşeleri oluşturmaya ne dersiniz? Birbirinden geniş model ve tasarım çeşidi ürünümüzle Divona Home firmamızda her tarza uygun ahşap kalitesinde salıncak modelleri mevcuttur. Bu modeller ve özellikleri şöyledir;

Ahşap Salıncak Modelleri

Özellikleri

Bold Ahşap Model

Fırınlanmış gürgen ağacı kalitesi ile dayanıklı yapıdadır. İkili, üçlü ve dörtlü olarak satıştadır. Minderleri ise su itici özelliğe sahiptir.

Venedik Ahşap Model

Gürgen ağacından yapılmış olup, dış yaşam şartlarına oldukça dayanıklıdır. Rahat oturma minderi ile konforlu kullanım imkanı verir. İkili, üçlü ve dörtlü olarak piyasada bulunur.

Alora Ahşap Model

İroko ağacının en dayanıklı halidir. Üründe birinci sınıf kalitede tekstil malzemesi kullanılmıştır. Konforlu ve estetik kullanım imkanı sunar.

Gondol Ahşap Model

Birinci sınıf çam ağacından yapılmıştır. Tek kişilik bahçe salıncağı olarak da kullanılabilir. Farklı renkleri ile her tarza uygun olarak satışa sunulur.

Simena Ahşap Model

İroko ağacından yapılan model, geniş bahçe alanlarına daha uygundur. Antibakteriyel içerikli ve konforlu minder yapısıyla oturma alanı olarak dahi kullanılabilir. Ahşabın en modern hallerinden biridir.

Siesta Ahşap Model

Metal ve ahşabın bir arada sunulduğu bu modern dokulu ürün, dayanıklılığı ile fazlasıyla tercih edilir. Spor şık bahçe dekorasyonu için çizgili minder seçenekleri ile Divona Home’da sizleri beklemektedir.

2 - Dayanıklı Ahşap Salıncak Malzemesi ve Materyal Yapısı

Salıncak modellerinde kullanılan ahşap malzeme birinci sınıf olup, uzun yıllar dış koşullara uyum sağlayabilmelidir. Genellikle Divona Home salıncak modellerinde ahşap, fırınlanmış olarak dayanıklı hale getirilir. Bunun yanında malzeme kalitesi bakımından en sağlam ağaç türleri kullanılır. Yani ahşap malzemeli salıncak modellerinde kullanılan ağaç türleri şunlardır;

  • Gürgen
  • Kestane
  • Teak
  • İroko
  • Kayın
  • Çam

Bunlara ek olarak ahşap ile karışık alüminyum iskelete sahip modeller de dayanıklılık bakımından önemlidir. Ürünlerin bağlantı yerlerinde paslanmaz çelik vidalar kullanılır. Ürünlerde kullanılan minder yapısı akrilik, polyester gibi dayanıklı kumaşlardan, sünger yapısı ise 32 DNS yoğunlukta boncuk elyaftan üretilir.

3 - İlgi ve İhtiyaca Göre Kullanım Amacı

Ahşap salıncak modelleri seçiminde dikkat etmeniz gereken diğer husus, ilgi ve ihtiyaca uygun tercihte bulunmaktır. Yani kullanım amacına en uygun model, renk, ölçü, desen, fiyat vb. seçimi mühimdir. Çünkü amaca yönelik alacağınız modeller, işlevsellik açısından daha kullanışlı olacaktır. Bunun için ilgi ve ihtiyaç doğrultusunda şunlara dikkat etmelisiniz;

  • Modern ve şık dokulu ahşap modellere göz atın.
  • Hem dinlenme hem eğlence hem de küçük nostaljik çay köşeleri oluşturabileceğiniz tasarımdaki modellere bakın.
  • Bahçe alanına en uygun ölçüye bakmanızda fayda vardır. Bu durum, konforlu kullanım açısından mühimdir.
  • Dayanıklı ve uzun yıllar kullanılacak malzeme kalitesinden yapılmış modeller tercihiniz olsun.
  • Tarzınıza ve evin diğer mobilyalarına en uygun renk seçimi de bütünlük açısından avantajlı olacaktır.
  • Hem kaliteli hem de bütçenizi yormayacak ürünleri seçmeye önem verin. Bu konuda Divona Home olarak aynı kaliteyi uygun fiyatla satın alacağınız ahşap malzemeli salıncak modellerimiz mevcuttur.

4 - Uzun Ömürlü Ahşap Salıncak Ürünleri

Divona Home olarak ilk hedefimiz, uzun ömürlü kullanım sağlayan ürünler üretmektir. Özellikle bahçe mobilyası ürünlerinde sağlamlık ve dayanıklılık kendini göstermektedir. Peki bu konuda hangi kriterlere dikkat etmelisiniz?

  • Uzun süre güneş, yağmur, çamur, kar gibi hava şartlarına karşı eskimeyen ahşap modellere göz atın.
  • Özellikle modeller UV ışınlarına karşı uygun materyalden üretilmelidir.
  • Doğru teknik ve genç ahşap ağaç yapısından üretilen ürünleri tercih edin.
  • Uzun ömürlü ahşap salıncak modelleri için cilalama yapılmış ürünleri tercih etmeniz, hem dayanıklılık hem de bakım açısından mühimdir.

5 - Ahşap Salıncak Yapımı Ölçüleri

Mobilya seçimi başta olmak üzere ahşap salıncak seçiminde ölçü ve boyut önemlidir. Çünkü bahçenizin büyük ya da dar olması, ölçü konusunda önemli bir kriterdir. Divona Home ahşap kalitedeki salıncak modelleri ve ölçülerine göre kullanım yerleri aşağıda verilmiştir;

Ahşap Salıncak Modelleri

Ölçülerine Göre Kullanım Alanları

Bold Ahşap Model

İkili, üçlü ve dörtlü tasarımıyla dar veya büyük bahçe alanlarına uygundur.

Venedik Model

2’li, 3’lü ve 4’lü boyutlarıyla geniş ve dar bahçe alanları için uygundur.

Siesta Model

Daha çok büyük bahçe ve kalabalık aileler için uygundur.

Alora Model

Geniş boyutlarıyla büyük bahçe, balkon, teras alanlarına uygundur.

Monica Model

Farklı ölçü seçenekleriyle büyük ve küçük bahçe alanlarından ev içi dekorasyona kadar kullanılabilir.

Gondol Model

Tek ya da iki kişilik hamak olarak kullanabileceğiniz gibi, dar bahçe alanlarında yerden tasarruf için de kullanabilirsiniz.

Simena Model

Bu model de yine aynı şekilde büyük ve küçük bahçe alanlarına en uygun ölçü ve boyutlarıyla Divona Home’da ilgilerine sunulmaktadır.

6 - Bakımı ve Temizliği Kolay Ahşap Salıncak

Bahçenize ürün seçerken özellikle bakımı ve temizliği kolay ürünlerin seçimi uzun ömürlülük bakımından avantajlı bir durum olacaktır. Ahşap salıncak da yapısı itibariyle kir ve leke tutmayan kalitededir. Ayrıca salıncak minderlerinde kullanılan kumaş da bu şartlara uyum sağlamalıdır. Peki Divona Home ahşap modellerin bakım noktasındaki tasarımsal özellikleri nelerdir?

  • Ürünlerde kullanılan minderler su itici özelliğe sahiptir.
  • Ürün kumaşları antibakteriyel içerikli olup leke ve kir tutmaz.
  • Ürünlerin bakımında nemli bez ve doğal temizleyici yeterli olacaktır.
  • Ayrıca ahşap ürünlerin bakımında düzenli olarak yapacağınız cilalama da uzun ömürlülük açısından mühimdir.

7 - Diğer Bahçe Mobilyası Ürünleriyle Uyumlu Ahşap Kalitesi

Bahçe dekorasyonu yaparken en önemli kriterlerden biri, tercih edeceğiniz ahşap salıncak ile diğer mobilyaların uyumudur. Bu şekilde genel bütünlüğü sağlayan renk ve doku karışıklığına son verebilirsiniz.

Divona Home salıncak ürünleri başta ahşap modeller olmak üzere, kendine has benzersiz tasarımı ile diğer dekorasyon ürünleri ile uyum yakalamanıza imkan tanır. Peki ahşap kalitedeki salıncak modelleri ile uyumlu Divona Home bahçe ürünleri nelerdir?

  • Oturma grubu
  • Koltuk takımı
  • Bahçe sandalyesi
  • Masa sandalye setleri
  • Işıklandırma modelleri
  • Saksı modelleri
  • Şemsiye modelleri
  • Barbekü modelleri
  • Şezlong modelleri
  • Bahçe aksesuarları

8 - Ahşap Salıncak Modelleri ve Fiyatları

Dekorasyonda kullanılacak olan ahşap salıncak modellerinin seçiminde bütçe oldukça önemlidir. Hem kaliteli hem de bütçe dostu fiyatlar için Divona Home olarak yanınızdayız. Zaman zaman ürünlerde yaptığımız kampanya ve sepette indirim imkanı fırsatlarından yararlanarak, aynı kaliteyi daha ucuza alabilirsiniz. Ayrıca ahşap salıncak fiyatları bazı etkenlere bağlı olarak da değişiklik gösterecektir. Bunlar;

  • Üründe kullanılan malzeme kalitesi
  • Ürünün rengi ve boyutu
  • Ürün tasarımsal özellikleri
  • İşçilik
  • Ürün kampanyası vb. değişkenlerdir.

Net ve kesin fiyat bilgisi için Divona Home firmamızın ister showroom mağazalarını isterseniz de online internet sitesini takip ederek detaylı fiyat bilgisini öğrenebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Ahşap salıncak modelleri seçerken dikkat etmeniz gereken detaylar yukarıda verilmiştir. Ayrıca aşağıdaki sorulara bakarak da bu konuda fikir edinebilirsiniz.

1 - Tek ve İki Kişilik Ahşap Bahçe Salıncağı Kaç Kiloya Kadar Taşır?

Ahşap salıncak modelleri taşıma kapasitesi dayanıklı yapısına, boyutuna göre değişiklik gösterir. Tek kişilik modeller 120 - 150 kg ağırlığında taşıma kapasitesine sahipken, iki kişilik modeller ise 240 ile 250 kg arasında taşıma kapasitesine sahiptir. Bunda ahşabın eğilmez ve kırılmaz esnek dokusu etkilidir.

2 - Divona Home Ahşap Salıncak Kalitesi Nasıldır?

Divona Home’da bulunan ahşap salıncak ürünlerinde iroko, teak, çam, kestane, kayın, gürgen gibi sağlam ve genç ağaç kalitesi kullanılır. Bu sebeple modellerde çürüme, nem, küf gibi durumlar yaşanmaz. Siz de uzun süreli ve zamansız bu modeller için firmamızı ziyaret edebilirsiniz.

3 - Ahşap Salıncak Modelleri ile Uyumlu Şemsiye Modelleri Nelerdir?

Ahşap, diğer bahçe ürünleri ile uyumlu dokuya sahiptir. Özellikle şemsiye modelleriyle olan dekoratif uyumu görülmeye değerdir. Firmamızda ahşap malzemeli salıncak modellerine en uygun semsiye tercihleri alan ölçünüze göre; teleskopik, yandan direkli, otomatik, manuel, çift açılır, uzaktan kumandalı vb. modellerdir.

4 - Ahşap Salıncak Yıkanır mı?

Divona Home kalitesinde üretilen salıncak modelleri, özellikle ahşap malzemeli olanlar yıkamaya bile gerek bırakmayan yapıdadır. Yani leke, kir tutmayacağı gibi minder kumaşları da aynı şekilde dış şartlara karşı bakım noktasında uyumludur. Düzenli olarak yapacağınız cilalama ve nemli bez temizliği, bakım noktasında yeterli olacaktir.

 

 


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı