Ahşap Bahçe Salıncağı Hangi Tür Ağaçlar Kullanılarak Üretilir?

Ahşap Bahçe Salıncaklar Da Kullanılan Ağaç Türleri Nelerdir  

Balkonları çok daha keyifli ve konforlu hale getiren balkon salıncakları, her ortama getirdiği eğlence ve rahatlık ile öne çıkıyor. Balkon salıncakları da kullanım amacına göre birçok farklı türe ayrılmaktadır. Yüksek kaliteli çevre dostu ahşap malzemeler kullanılmaktadır. Kayın, dişbudak, çam, sağlığınız için tamamen güvenli. Ahşap bahçe salıncaklarımız X-ray kontrolünden geçmiştir ve Avrupa kalite standartlarına tamamen uygundur.

Ahşap dayanıklı, doğal ve sağlıklıdır. Piyasadaki sunta ve MDF ürünlerine göre çok daha uzun süre dayanıklılığını korur. Bu bilgiler, bahçenizi ve balkonlarınızı döşemek için mobilya seçerken doğru seçimi yapmanızı sağlayacaktır.

 

Meşe Ağacı

Meşe hafiftir, çok serttir ve çizilmeye karşı dayanıklıdır meşe birçok alanda kullanılır, ahşap ve doğal yemek tarifleri için hammadde olarak kullanılır. Birçok alanda kullanımı olan meşe ağaçları, ahşabın anatomik yapısına ve kullanıldığı yere göre büyük farklılıklar gösterir. Ahşabın anatomik özelliklerine göre üç türe ayrılırlar: Ak meşe, Kızıl meşe, Dökmeyen meşe, bu şekilde mobilya yapımında çizilmeye dayanıklı olarak kullanılmaktadır.

Ceviz Ağacı

Güçlü ve dayanıklı olmak istiyorsanız ceviz ağacı kullanımına öncelik vermelisiniz. Girdi malzemelerinin pahalı olması ve sofistike, kapsamlı ve yetkin olması nedeniyle ucuz olmasını beklemek hayal olur. Buna göre ceviz mobilyalar modern yaşamın vazgeçilmezi, her koşula uyum sağlayan, neşe ve mutluluk getiren bir mobilyadır. Mobilya kullanımın da ve salıncak kullanımlarında sağlamlığı ile kendini kanıtlamıştır.

Çam Ağacı

Çam çok yıllık bir ağaçtır. Bu, ahşap mobilyalar için uygun hale getirir. Çam, diğer birçok ağaçtan daha hafiftir. Bu, mobilyaların taşınmasını kolaylaştırır. Boyaması kolay. Çam pürüzsüz bir dokuya sahiptir. Bu, boyamayı kolaylaştıran bir özelliktir. Diğer ağaçlar tanecikleri nedeniyle boyamaya uygun değildir. Çam mobilyalar istenilen renge kolayca boyanabilir ve vernik ile kaplandığında zarif görünecektir.

Çok yönlüdür, Çam mobilyanın istenilen renge boyanabilmesi çok yönlü kullanım sağlar. Çamdan yapılmış mobilyalar diğer unsurlarla uyumlu bir şekilde harmanlanır. Birçok farklı stil için iyi bir tercihtir. Doğa dostu olarak mobilya ve salıncak yapımında kullanılmaktadır.

 

Balkon Salıncak Çeşitleri Nelerdir?

Balkon salıncağı çeşitleri açısından çok sayıda seçenek bulunuyor. Salıncağın kaç kişilik kullanım sunacağı, yatırabilme özelliklerinin olması, salınma mekanizmalarının nasıl olduğu, hangi  ahşap malzemelerden üretildiği gibi detaylar salıncakların yapılarının belirlenmesinde etkili oluyorlar.

Tüm ürünler, hizmet ömrünü uzatmak için özel Amerikan müstahzarları ile işlenir, neme, güneş ışığına ve  organizmasının rengine neredeyse duyarsızdır. Tüm salıncak modellerimiz iyi araştırılmış, kanıtlanmış ve sağlam bir şekilde üretilmiştir. Tüm bileşenlerin sağlamlığı ve dayanıklılığı, salıncağın hareketinde 370 kg'lık bir yüke dayanabilen bileşimi ile sağlanır. Çerçeve ahşap veya kütüklerden yapılmıştır ve metal yapılara güç vermez. Koltuk, tezgâh ve sırtlık için delikler açılmıştır. Kendinize uygun olanı seçerek keyifli vakit geçirebilirsiniz.

 

Zincir Halkalı Salıncak Modelleri

Zincirli salıncak modelleri balkonda pratik çözümler sunarak sıra dışı kullanım fırsatları sunuyor. Özellikle görsel açıdan ideal olan bu salıncak modelleri ayaksız yapıları ile öne çıkmaktadır. Zincirin parçaları balkonun üst kısmındaki bir noktaya kolayca bağlanarak dengeleri sağlanmakta ve böylece kullanım açısından özel bir pratik fırsat elde edilmektedir. İstenildiğinde bağlantıdan hızlıca çıkarılabilen salıncak, bu sayede alanda yeni bir alan açmak istediğiniz zamanlar için pratik bir kullanım sağlar.

 

Tek Ayaklı Salıncak Modelleri

Tek ayaklı salıncak modelleri, tek bir destek noktasına bağlanan ve bu sayede kullanım açısından pratik işlevsellik sağlayan ürünler içerir. Bu salıncaklar genellikle tek kişi içindir ve tek kişinin kullanması uygundur. Dairesel salıncak olarak da bilinen bu modeller, konfor açısından istisnai bir destek sağlamasının yanı sıra daha az yer kaplama avantajına da sahiptir. Aynı zamanda kolay taşınabilir olması balkonda da rahatlıkla kullanmanıza olanak sağlar. Özellikle küçük balkonlarda çok başarılı sonuçlar verir. Genellikle demirden yapılan bu salıncaklar, taşıyıcı yapıları sayesinde uzun süreli kullanıma olanak sağlar.

 

Kapalı Salıncak Modelleri

Balkonunuz geniş ve havadar ise verandalı modelleri tercih etmelisiniz ki daha güzel bir balkon alanı keyfini sürebilirsiniz. Örtülü modellerin üst kısmında gölgelik vardır, bu nedenle salıncak güneş ışığından etkilenmeden kullanılabilir. Aynı zamanda örtülü salıncak modelleri çoğu zaman çift kişilik olduğu için konforunuza özel bir katkı sağlar. Sizleri de güneşin zararlı ışıklarından koruyarak balkon keyfinizi rahat geçirmenizi sağlamaktadır.

 

Balkon İçin Doğru Salıncak Nasıl Seçilir?

Doğru balkon salıncak seçimi için dikkat edilmesi gereken birkaç nokta vardır. İlk olarak, salıncak alanı için sahip olduğunuz alan türünü düşünün. Balkon gibi açık alanlar için salıncak seçerken, gölgelikli veya diğer korunan alanlı alternatiflere odaklanmak daha iyidir. Ancak seçim yaparken tente veya koruma tabakasının malzeme kalitesini göz önünde bulundurmakta fayda var. Yastık kılıfı ile uyumlu kumaşı da bulunan tente, sizi güneşten korur ve yağışlı havalarda istediğiniz korumayı sağlayamayabilir. Bu gibi durumlarda, genellikle plastikten yapılmış bir salıncak koruyucu seçebilirsiniz. Montajı kolay kapaklar sayesinde yağmurlu havalarda bile salıncağınızı kullanabilir veya koruyabilirsiniz.

 

Ahşap Salıncak Kullanım Yerleri

Bahçe, balkon, teras gibi yapınıza uygun salıncak ölçüsü seçmek, küçük balkonlarda büyük ve yüksek salıncaklardan kaçınmak, alanı daha iyi kullanmak için önemlidir. Önemli olan diğer bir konu ise balkon salacağında kullanılan ahşap önemi doğa ve sağlık açısından dikkat edilmelidir. Bu şekilde, istediğiniz alan, rahatlık ve uzun ömür hissini kolayca bulacaksınız.

Bahçenizi şık ve rahat hale getirmek, size toplanıp piknik yapmak için harika bir yer sağlayan, rahat bir ortam yaratmak için, harika bir fikir ahşap bir salıncak satın almaktır. Herkesin hayal ettiği bahçeli ve teraslı mekânların olmazsa olmazı ahşap salıncaklar ama çocukların olması şartıyla. Vazgeçilmez bir kentsel mekândır, bahçede sevdiklerinizle keyifli rahat salıncak ortamı ve kuş cıvıltılarını dinleyebileceğiniz bir buluşma yeridir oluşturacağınız mekânlar.

Küçük çocuklarınız varsa, onları çocuk oyun alanına veya parka salıncaklara binmek için götürerek zaman kaybetmenize gerek yok. Bahçeyi süslemek için genellikle ahşap salıncaklar yerleştirilir. Sizin ve sevdikleriniz sağlık acısından aldığınız ahşap mobilyanın kullanılan malzemesine çok dikkat etmeniz gerekmektedir. Doğa dostu ağaçlarından salıncak satın alabilir, kendinize benzersiz, sağlıklı ürünlerle bahçenize veya balkonlarınıza harika tasarım yapabilirsiniz.

 

Ahşap Bahçe Salıncaklarının Özellikleri

Çeşitli renk, doku ve ebatlarda karşımıza çıkan ahşap, tasarımlara kattığı estetik nedeniyle tercih edilmektedir. Doğal ve organik yapısı sayesinde şıklığı ve kullanışlı çizgileri ile yaşam alanlarında dikkat çekiyor. Hafif olmasına rağmen toprağa dayanma kabiliyeti oldukça güçlüdür. Mevsimsel değişikliklerden ve dış hava değişikliklerinden etkilenmeyen doğal ahşap salıncaklar, doğayla uyumlu bir ortam yaratmak için idealdir. Çevreyi kirletmediği için çok yeşil alanlarda güvenle tercih edilir.

Kolaylık ve konfor ön planda tutulan salıncak takımlarında, dekoratif unsuru ile hem iç hem de dış mekânlara daha modern bir hava katıyor. Her tarza hitap eden salıncak tasarımları ile evinizde keyifli dinlenme alanları oluşturabilirsiniz. Hafif ve pratik bahçe mobilyaları, kolay montajı sayesinde ulaşılabilecek malzemeler kullanılarak montaj imkânı sunar. Ahşabın dayanıklı yapısı ve doğal desenleri nedeniyle bahçe, balkon ve teras mobilyaları açık alanlarda popülerdir.

 

Ahşap Bahçe Salıncak Kalitenin Önemi

Geniş bir ürün yelpazesinde satışa sunulan ürünlerde kalite ve dayanıklılık ön plandadır. Tavanda veya yerde bulunan mobilyalar, yaşam alanlarında sıcak ve huzurlu bir atmosfer yaratılmasına yardımcı olur. Farklı renk ve desen seçenekleri bulunan bahçe mobilyaları, her tarza ve ihtiyaca uygun alternatifler sunuyor. Tek oturma alanına sahip ahşap salıncaklar, güçlü halatlarla ağaca veya tavana bağlanarak güvenli kullanım sağlar. Maksimum yük kapasitesi ile özel boyama ve koruma teknikleri ile ürünün dayanıklılığı arttırılmıştır.

İnsana ve doğaya zararlı maddeler içermeyen malzemelerle zenginleştirilerek dış ortam ile uyumlu hale getirilmiştir. Çocukların ve yetişkinlerin ağırlığına göre yapılan ahşap paletlerden oluşan salıncak alternatifleri, sağlam temeli sayesinde düşme riskini en aza indirir. Ahşaptan yapılmış salıncaklar, insan yapımı malzemelere göre daha sağlam ve kalitelidir. Tren olan ahşap salıncakları ayrıcalıklı alan, ihtiyaç ve tercihlerinize göre seçebilir, hem iç hem de  dış mekânlarda temiz havanın tadını çıkarabilirsiniz.

 

Ahşap Bahçe Salıncak Fiyatları

Birçok farklı kullanım alanına sahip aile salıncakları, odalarda rahat ve yakın bir atmosfer yaratmak için ideal bir seçimdir. İç ve dış mekânlara uyarlanabilen salıncak, gergi halatları ve esnek bir mekanizma ile her türlü ağırlığı taşıyabilmektedir. Her bütçeye hitap etmeyi başaran salıncak modellerinde, kullanıcının istek ve beklentilerine göre kullanışlı ürünler tasarlanmaktadır.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı