Ahşap Bahçe Mobilyası Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Unsurları Sizler İçin Derledik!

Ahşap Bahçe Mobilyası Seçiminde Dikkat Etmeniz Gereken 10 Şey

Ahşap bahçe mobilyası tasarımları ile her geçen gün ilgi odağı olmaya devam etmektedir. Modelleri, işlemeleri ve farklı materyallerle birleşimi ile bahçelerin en gözde ürünleri arasındadır. Her mobilyada olduğu gibi ahşap mobilyalarda seçilirken dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. İşte tüm merak edilenler!

Ahşap rengi ve dokusuyla doğaya en çok yakışan materyallerden bir tanesidir. Özellikle mobilyalarda kullanıldığında eşsiz dekorasyonların oluşmasına imkan sunmaktadır. Günümüzde sürekli gelişen mobilya sektöründe konforun ve görselliğin ahşap bahçe mobilyası sayesinde olduğu görülmektedir. Bu mobilyaların seçiminde ise alanların boyutu, fiyatları, işçiliği ve kolay temizlenmesi gibi faktörler göz önünde bulundurulmaktadır.

 

Ahşap Bahçe Mobilyası Seçimi Nasıl Yapılır? Mobilya Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bahçelerde istenilen görüntülerin oluşturulması için doğru ahşap bahçe mobilyası seçimi yapılmalıdır. Uzun ömürlü kullanım sunacak ahşap bahçe mobilyası seçiminde çeşitli faktörlerin göz önünde bulundurulması ve dikkatli seçim yapılması gerekir. Çünkü yanlış seçilen koltuk, masa sandalye gibi ürünler dekorasyonların iyi görünmemesine neden olacaktır.

Hem dekorasyonunuzu istediğiniz gibi hem de seçiminizi doğru bir şekilde yapabilmek artık oldukça kolay. Ufak detaylara dikkat ederek istediğiniz Ahşap bahçe mobilyası modelini seçebilir ve göz alıcı tasarımlara imza atabilirsiniz. İşte dikkat etmeniz gereken noktalar sırasıyla açıklanacak olursa;

 

Kullanılacak Alanın Dekorasyonuna Uygun Olmalıdır

Ne kadar bahçeler dış mekan olarak adlandırılsa da, dekorasyonlarında renkler ve metal aksesuarlar kullanılarak farklı tasarımlar oluşturulabilir. Ahşap bahçe mobilyası modelleri genel olarak kahverengi, beyaz ve açık tonlarında olmaktadır. Ancak kullanılan materyallerle renklendirilerek daha farklı tasarımlar oluşturulmaktadır. Siz de bahçe dekorasyonunuza uyum sağlayacak modelleri tercih ederek istediğiniz görüntülerin oluşmasını sağlayabilirsiniz.

 

Boyutlarına Dikkat Edilmelidir

Mobilya seçiminde boyut oldukça önemlidir. Çünkü bahçenin büyük veya dar olması mobilyaların seçiminde etki eden faktörlerdendir. Dar alanlar için büyük mobilya seçmek alanın verimli kullanılmamasına neden olacaktır.

Dar alanlar için özel olarak tasarlanan Stock gürgen oturma takımı kullanışlı ve uzun süre dayanıklılık gösterir. Geniş alanlar ve kalabalık aileler için ideal ahşap bahçe mobilyası, Venüs ahşap bahçe oturma grubu olabilir. Bu ürünler beklentiyi karşılayacak niteliktedir.

 

Üretildiği Malzemelerin Kalitesi Göz Önünde Bulundurulmalıdır

Dış alanlarda kullanılacak olan bahçe mobilyalarının kaliteli materyallerden üretilmesi gerekir. Çünkü mobilyalar olumsuz hava şartlarından etkilenmeyecek dayanıklı malzemelerden üretildiğinde daha uzun süreli kullanım sağlarlar. Kalitesiz bahçe mobilyaları hava şartlarına uyum sağlayamaz ve kısa sürede bakıma ihtiyaç duyar.

Ahşap bahçe mobilyası üretiminde  kalitesi ile bilinen teak ağacı daha çok kullanılmaktadır. Bahçe masası, koltuğu ve sandalyesi gibi ahşap mobilyalarda fırınlama tekniği kullanılır. Bu sayede olumsuz hava şartlarına karşı uzun süre dayanıklılık gösteren mobilyalar elde edilmiş olur.

 

Fiyatlarına Bakılmalıdır

Dekorasyonlarda kullanılacak mobilyaların seçiminde bütçe önemlidir. Hemen hemen her bütçeye uygun olan modeller sunmaya özen gösteren Divonahome, dekorasyonlarınızı zenginleştirmenizi sağlar. Zaman zaman yapılan kampanya ve indirimlerle ucuz bahçe mobilyaları fırsatlarından yararlanabilirsiniz.

Hem kaliteli hem de uzun süreli kullanabileceğiniz modellere uygun fiyatlarla sahip olarak bahçelerinize hak ettiği değeri verebilmek artık mümkün. Birbirinden renkli ve şık duran ahşap bahçe mobilyası tasarımlarıyla modern bahçelere sahip olabilirsiniz.

 

İhtiyaçlara Karar Verilmelidir

Ahşap bahçe mobilyası modellerinin hangi alanlarda kullanılacağına karar verilmesi gerekir. Sadece bahçelerde değil bu tarz mobilyalar balkonlar ve teraslar içinde gayet uygundur. Önemli olan mobilyaların ihtiyaçlara cevap vermesidir.

İkili, üçlü ve tekli koltuklardan oluşan bahçe koltuk takımı ve bahçe L takımı gibi özellikleri bulunan takımlar vardır. Bu takımlar hem bahçelere hem de balkon ve teraslara uyumlu olarak tercih edilmelidir. Böylelikle daha verimli bir kullanım elde edilebilir.

 

Dış Etkenlere Karşı Uzun Ömürlü Olmalıdır

Uzun süre güneşte kalma ve yağmur gibi durumlarda deformasyon göstermeyen kaliteli mobilyalar tercih edilmelidir. Özellikle güneş ışınlarından zarar görmeyen UV katkılı materyallerden üretilen bahçe mobilyaları oldukça popülerdir. Ahşap görünümlü mobilyaların uzun ömürlü kullanılabilmesi için dayanıklı materyallerden üretilmesi gerekir.

Ahşap mobilyalarda kullanılan ağaçların yaşı da uzun ömürlü kullanılabilmesi açısından önemlidir. Genç ağaçtan üretilen mobilyalar daha uzun ömürlüdür. Aynı şekilde doğru teknikler kullanılarak üretilen ürünlerde kullanım açısından artı bir avantaj sağlayacaktır.

 

Kendi Tarzınızı Yansıtmalıdır

Bahçenizi kendinizin bir parçası olarak görebilirsiniz. Bu nedenle seçeceğiniz mobilyalar, kendi tarzınızı olabildiğince yansıtmalıdır. Tarzınıza uygun bahçelerde oturmak daha keyifli olacaktır. Enerjik ve renkli bir kişiliğe sahipseniz renkli minderlerle tasarlanan ahşap bahçe mobilyası tasarımlarını göz atabilirsiniz. Aynı şekilde daha klasik tarzlardan hoşlanan kişiler içinde sade ve şık tasarımlarda modeller bulmak mümkündür.

Birbirinden farklı tasarımların bulunduğu bahçe mobilyası kategorisinde çeşitli renklerde ürünlerle karşılaşılır. Bahçeler büyük ise birden fazla model tercih edilerek renkli ve enerjik bir ambiyans yakalanabilir.

 

Mobilya Minderlerinin Terletmeyen Bir Kumaşı Olmalıdır

Ahşap bahçe mobilyası seçiminde set içeriğinde bulunan minderlerin kumaşı, dokusu ve rengi de önemlidir. Özellikle yaz aylarında tercih edilen ve çok fazla kullanılan mobilyaların terletmeyen kumaştan oluşan minderlere sahip olması gerekir.

 

İyi Bir İşçiliği Olmalıdır

İyi bir işçiliğe sahip olan ahşap mobilyalar, her zaman gösterişli olmaktadır. Özellikle bahçelerde tercih edilen ahşap bahçe mobilyası modelleri kaliteli işçilikle birleştiğinde kusursuz dekorasyonlar oluşturmaktadır. Bu ürünler, hem işçiliği ile görenleri kendine hayran bırakmakta hem de dekorasyonlara zenginlik katmaktadır.

 

Ahşap Bahçe Mobilyası Kolay Temizlenmelidir

Bir mobilyanın seçimindeki en büyük etken kolay temizlenebilir olmasıdır. Kolay temizlenen ahşap bahçe mobilyası modelleri, her zaman tercih edilen ürünler arasında gösterilebilir. Ahşap yapısı itibariyle kir tutmaz ve pürüzsüz bir yapıya sahiptir. Bu sayede hızlı ve pratik şekilde temizlenebilir.

Leke tutmayan kumaşlardan üretilen ahşap bahçe mobilyası minderleri de tercihleri kolaylaştıran etkenlerdendir. Birbirinden farklı renkleri ve dokuları bulunan kumaşlardan üretilen minderlere sahip modelleri tercih edebilirsiniz.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı