Şık Bahçe Mobilyaları ile Açık Balkon Dekorasyon Fikirleri

Açık balkon dekorasyon stilinin nasıl yapılacağı, biraz kafa karıştırıcı olabilmektedir. Temiz hava almaya yardımcı bir bölüm olan balkonlar, evin en önemli parçalarından biridir. Bu nedenle ister kapalı olsun ister  açık balkon dekorasyon önerileri her zaman işe yaramaktadır. İşte, işinizi kolaylaştıracak dekorasyon fikirleri!

Balkonunuzu dekore etmek için tercih edeceğiniz mobilyalar, ekipmanlar ve aksesuarlar sizin tarzınızı yansıtmalıdır. Açık balkon dekorasyon oluşturma aşamasında, tüm mobilyalarınızı açık alanlara uygun olarak seçmelisiniz. Bu sayede daha elverişli bir mekâna sahip olmanız mümkündür.

Modern Balkon Tasarımları Yapılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Trend hâline gelmiş açık balkon dekorasyon tasarımları her geçen gün yenilenerek devam etmektedir. Sahip olduğunuz balkonun ruhunu değiştirecek balkon bahçe mobilyası modelleri ile istediğiniz görüntüyü oluşturabilmeniz artık mümkün!

İsterseniz sade ve gösterişsiz mobilyalar ile ferah bir alan oluşturabilirsiniz. İsterseniz de farklı renklere sahip aksesuar ve ürünlerle açık balkon dekorasyon tasarımları oluşturabilirsiniz. Peki, hem boyutuna hem de şekline göre balkonlar için en ideal dekorasyon fikirleri nelerdir?

1 - Sade Balkon Dekorasyonu Fikirleri

Sade bir açık balkon dekorasyon oluşturmak istiyorsanız, tercih edeceğiniz onlarca ürün bulunmaktadır. Divona Home tarzınıza ve genel ev dekorasyonunuza uygun, farklı tasarımlara sahip ürünleri ile dikkat çekmektedir.

Oturma grubu, masa sandalye takımı, koltuklar, köşe takımı ve masalarıyla açık balkon dekorasyon yapma fikri kulağa çok cazip gelmektedir. Sade bir balkon dekorasyonu için aynı veya birbirine yakın renk tonlarıyla, bir alan oluşturabilirsiniz. İşte, bazı öneriler;

  • Beymen krem bahçe balkon takımı
  • Cenova bahçe balkon salıncak
  • Relax koltuk
  • Katlanır bahçe ve balkon masası modelleri

2 - Cam Balkon Dekorasyon Fikirleri

Açık balkon dekorasyon fikirleri yanı sıra kapalı balkon dekorasyonları da oldukça sevilmektedir. Cam bir balkona sahipseniz, minderli modelleri tercih edebilirsiniz.  Özellikle kış aylarında tercih edilen cam balkonlar, konforlu ve sıcak ortamların oluşmasını sağlamaktadır.

Balkonda durduğunuz vakti daha verimli ve konforlu hâle getirmek tamamen sizin elinizde! Bahçe salıncağı modellerine dekorasyonunuzda yer vererek modern bir alan oluşturabilirsiniz. Ayrıca bu balkonlar için tercih edeceğiniz diğer ürünler ise şöyledir;

  • Cenova bahçe balkon köşe takımı
  • Beymen mavi bahçe balkon takımı
  • Aston bahçe oturma grubu
  • Rattan görünümlü bahçe ve balkon koltuğu modelleri
  • Sehpa çeşitleri

3 - Açık Balkon Dekorasyon: Açık Büyük Balkon Dekorasyonu Fikirleri

Büyük bir balkona sahip olan o şanslı insanlar arasında mısınız? Büyük alanlar için geniş balkon dekorasyonu yapmak gerçekten biraz zordur. Çünkü bu alanlarda kullanılacak pek çok seçenek bulunur. Özellikle bu alanlarda bahçeler için tercih edilen birçok ürünü kullanabilirsiniz.

Büyük balkon dekorasyonu yaparken, bu alanda ne yapmak istediğinize karar vermelisiniz. İster bir yemek köşesi isterseniz dinlenme alanı veya yeni bir oda oluşturabilirsiniz. Böylelikle seçeceğiniz mobilyalarla daha çok fikir sahibi olma imkânı elde edebilirsiniz. Peki, bu alanlarda hangi ürünler Divona Home çok satanlar arasına girmektedir? İşte, detaylar;

Oturma Grupları

Köşe Takımları

Şezlonglar

Salıncak Modelleri

Masa, Sandalye ve Koltuklar

Nirvana ahşap bahçe oturma grubu

Buxus Iroko köşe takımı

Pina şezlong

Oscar double bahçe balkon salıncak

Anemon üçlü koltuk

Alabama bahçe ve balkon oturma grubu

Berlin alüminyum bahçe köşe koltuk takımı

İnci keyf şezlong

Capri swing duble Bodrum rattan bahçe balkon salıncağı

Anemon tekli koltuk

Begonya bahçe balkon koltuk takımı

Calidus köşe takımı

Monte Carlo ahşap şezlong

Capri oylat rattan bahçe ve balkon salıncağı

Esse açılır yemek masası

4 - Küçük Açık Balkon Dekorasyonu Fikirleri

Küçük açık balkon dekorasyon önerileri incelerken, mutlaka alanın daha geniş olarak gösterilmesini önem vermelisiniz. Çok amaçlı ve portatif özelliklerle kullanılabilen ürünler, bu alanlarda en çok tercih edilenlerdir.

Küçük balkon tasarımları arasından en çok tercih edilen katlanır modeller olmaktadır. Katlanır masa ve sandalyeler daha sonra farklı alanlarda kullanım için tercih edilebilir. Tek kişilik salıncak ve koltuk modelleri, bu alanların kurtarıcısı olmaktadır. Çift kişilik ürünleri de alanın boyutuna göre seçebilirsiniz.

5 - Minderli Balkon Dekorasyonu Fikirleri

Açık balkonlar dış dünyaya açılan bir kapıdır. Zaman zaman hava almak istediğinizde bu alanları çok daha fazla kullanabilirsiniz. Bu nedenle yapacağınız açık balkon dekorasyon tasarımları size huzur vermeli, canlı ve enerjik bir görünüm sunmalıdır.

Duvar aksesuarları, süs eşyaları ile dekorasyonlarınızı renklendirebilirsiniz. Aynı zamanda açık balkon dekorasyon tasarımlarınızda minderli modelleri tercih etmeniz, dekorasyonlarınızın daha renkli ve canlı bir görünüme kavuşmasını sağlar. En sevilen minderli balkon bahçe mobilyası çeşitleri arasında şu ürünler yer almaktadır;  

  • Rosa koltuk takımı
  • Trend gürgen oturma grubu
  • Ander alüminyum iskeletli rattan minderli şezlong
  • Bali bahçe oturma grubu
  • Simena ahşap bahçe balkon salıncağı

En Yeni Balkon Dekorasyonları İçin Mobilya ve Aksesuar Seçimi Neden Önemlidir?

Açık balkon dekorasyon fikirlerinde birçok temanın varlığı söz konusudur. Konforlu bir yaşam alanı ve stilinizi yansıtan dekorasyonlar için, bu temalardan birinin seçilmesi gerekir. Bu doğrultuda yapacağınız tasarımda mobilya ve aksesuar çeşidi de temaya uygun olmalıdır.

Seçilen eşyalar pratiklik sağlama ve kolaylık sunma gibi özelliklere sahip olmalıdır. Balkon bahçe oturma grupları, bahçe şemsiyesi ve hamak modelleri, köşe takımları ve tüm aksesuarlar; göze hitap eden ve kullanışlı olmalıdır. İşte, yeni bir balkon dekorasyonu oluştururken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar!

  • Balkonlarda kullanılacağınız ürünler dış mekan için uygun olmalıdır. Bu nedenle kumaş türü ve sağlamlık gibi faktörlere dikkat etmeniz gerekir.
  • Balkonlar için halı kullanmak isteyebilirsiniz. Bu doğrultudan büyüklüğüne göre halı seçimi yaparak, ortamın enerjisi ile uyumlu ve her mevsim kullanabilen halılar tercih edebilirsiniz.
  • Bahçe salıncakları ve hamaklar balkonlarınızın daha eğlenceli olmasını imkân sunar. Bu ürünleri renkli ve desenli kırlentler ile süsleyerek, dekorasyonlarınızı daha da zenginleştirebilirsiniz.
  • Açık balkon dekorasyon oluşumlarınızda mobilyalar ile uyumlu masa ve sandalye takımları seçebilirsiniz. Alanınıza uygun masalar tercih ederek, yemek organizasyonları düzenleyebilirsiniz.
  • Balkonun havasını değiştirecek ve hoş bir görünüm sunacak aksesuar ve çiçeklerde, dekorasyonlarınızı renklendirmek için idealdir.
  • Dekorasyonlarınızın en önemli noktalardan biri ise aydınlatmalardır. Özellikle büyük bir balkona sahipseniz, ekstra aydınlatmalar ve avizeler kullanmanız sizin için artı bir avantajdır.

Açık Balkon Dekorasyon Maliyeti Yüksek mi?

Açık balkon dekorasyon önerileri ve fikirleri; farklı aksesuarların kullanılmasını kapsamaktadır. Ancak şu unutulmamalıdır ki, ne kadar fazla aksesuar kullanılırsa maliyet o kadar artacaktır. Bütçeniz kısıtlı ise sade bir açık balkon dekorasyon fikrini tercih edebilirsiniz. Böylelikle az mobilya kullanarak hem güzel hem de ekonomik balkon dekorasyonu oluşturabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

Alanın büyüklüğü ve şeklini göz önünde bulundurarak modern bir açık balkon dekorasyon tasarımı oluşturabilirsiniz. Aynı zamanda farklı ve renkli aksesuarlar tercih ederek, alışılmışın dışında bir balkon dizaynı da elde edebilirsiniz. Açık balkon dekorasyon fikirleri ile ilgili en sık sorulan sorular;

1 – Açık Balkon Ne Demek?

Yapılar inşa edilirken balkonların açık bir şekilde bırakılması, açık balkonu ifade etmektedir. Açık balkonlar daha aydınlık ve ferah ortamlar sunmaktadır. Bu alanlara sahip olanlar ise çeşitli balkon mobilyaları ve aksesuarlarıyla; açık balkon dekorasyon tasarımları oluşturmaktadır.

2 – Balkon Mobilyası Çeşitleri Nelerdir?

Kapalı ve açık balkon dekorasyon fikirleri için birbirinden farklı mobilya çeşidi bulunmaktadır. Tamamen balkonları hangi amaçla kullanacağınıza bağlı olarak, seçeceğiniz mobilyalar değişiklik göstermektedir. Balkonlarda tercih edilen bahçe köşe takımları, bahçe masa takımı ve birçok tekli model; hem büyük hem de küçük alanlar için idealdir.

3 – Rattan Bahçe Mobilyası Çeşitleri Kullanışlı mı?

Rattan yapısı itibariyle en dayanıklı materyallerden bir tanesidir. Bahçe balkon teras, açık balkon dekorasyon tasarımları, mutfak, yatak odası, genç odası, çocuk odası ve birçok alanda bu ürünleri görmek mümkündür. Özellikle açık alanlarda rattan mobilyalar, hem kullanışlılık hem de avantaj sunmaktadır.

4 - Balkon Salıncağı Nasıl Seçilmelidir?

Seçeceğiniz bahçe balkon teras salıncağı modelleri öncelikle alanın boyutuna uygun olmalıdır. Büyük ve dar balkonlar için tercih edilen salıncaklar, hem görünüm hem de boyut açısından birbirinden farklıdır.

Açık balkon dekorasyon önerileri arasında salıncaklara sıklıkla rastlanmaktadır. Çünkü bu ürünler hem kullanışlı hem de ortamın daha enerjik görünmesini sağlamaktadır. Dar balkonlarda tek kişilik salıncak modelleri yoğun bir şekilde tercih edilir. Büyük balkonlarda ise çift kişilik ve aile boyu bir salıncak modeli güzel bir kullanım sunar.

5 - Rüzgara Dayanıklı Bahçe Şemsiyesi Nerelerde Kullanılır?

Dış mekan şemsiyesi olarak tente, yandan direkli, teleskopik ve çift direkli ürünler; kullanılan şemsiyeler arasında yer alır. Bahçe, teras ve balkon önerileri verilirken, bahçe şemsiyeleri de öneriler arasında yer almaktadır. Genellikle dış mekânlarda ve plaj gibi alanlarda, bu ürünler tercih edilmektedir.


Divona Home
WhatsApp Destek Hattı